سایت های کاریابی در ترکیه ✈️【آپدیت 2023】
افراد زیادی هر ساله برای داشتن کار مناسب، به ترکیه مهاجرت میکنند. ایرانی های بسیاری هم هستند که از طریق مهاجرت کاری به ترکیه آمده و در این کشور مشغول به کار می شوند. سایت های کاریابی در ترکیه وجود دارد که به شما کمک می کند تا موفق به شناسایی شغل های مورد نیاز در ترکیه شده و کار مورد نظر خود را پیدا نمایید.
دلایل زیادی در ترکیه وجود دارد که ایرانی ها تصمیم میگیرند که در ترکیه کار پیدا کرده و درآمد داشته باشند. از مهمترین دلایل آن، هزینههای پایین زندگی در ترکیه به نسبت کشورهای اروپایی، همسایگی با ایران، نزدیک بودن فرهنگ و دین این کشور با ایران میباشد. همچنین کشور ترکیه پلی است بین اروپا و آسیا که دارای پتانسیلهای عالی برای زندگی و کار میباشد.
خیلی از افراد که قصد مهاجرت به کشور ترکیه از طریق کار را دارند نمیدانند که چگونه و از چه طریق به دنبال کار بگردند. امروزه برای پیدا کردن کار، روشهای سنتی خیلی جوابگو نیست و با توجه به دنیای حال حاضر، سایتهای کاریابی وجود دارد که میتوانید با بررسی این سایتها اطلاعات مناسبی برای کار در ترکیه پیدا کنید. در این مقاله به شما کمک می کنیم تا بهترین سایت های کاریابی در ترکیه را بشناسید و از طریق آن ها، کار مورد نظر خود را در شرکت های معتبر پیدا کنید.
انواع روش های پیدا کردن کار در ترکیه
به طور کلی روشهای متعددی برای پیدا کردن کار در ترکیه خصوصا برای ایرانیان وجود دارد. پیش از هر چیز متقاضی کار برای مهاجرت به ترکیه باید تخصص و مهارت خود را در نظر گرفته و نسبت به پیدا کردن کار پیش از ورود به این کشور اقدام نماید.
بنابراین برای کاریابی در کشور ترکیه میتوانید از روشهای زیر که معتبرترین روشها جهت پیدا کردن کار است اقدام نمایید:
- وب سایت های کاریابی
- مراجعه مستقیم به سفارت ترکیه
- مراجعه به موسسات کاریابی ایرانی در ترکیه
- کانال های تلگرامی ترکیه
- شبکه های اجتماعی مانند لینکدین
معرفی بهترین وب سایت های کار در ترکیه
1. سایت linkedin ترکیه
در هر کجای دنیا که زندگی کنید، سایت tr.linkedin.com به شما کمک می کند تا برای ورود به بازار کسب و کار آماده شوید.در ابتدا نیاز است تا این شبکه را راهاندازی کنید و رزومهی خود را در آنجا قرار دهید تا با متخصصان و هم رشتههای خود در سراسر دنیا ارتباط برقرار کنید. این شبکهی اجتماعی با سرعت بیشتری همکاران و هم رشته ای های شما را معرفی می کند و این ارتباط میتواند در پیدا کردن مسیر شغلی مناسب به شما کمک کند.
2. سایت Yenibiris
سایت Yenibiris.com، جزو معروفترین سایتهای کاریابی در ترکیه است که پایگاه داده ای بسیار گستردهای دارد. این سایت آگهیهای شغلی زیادی را در اختیار افرادی قرار میدهد که به دنبال کار در ترکیه هستند و متقاضیان شغلی زیادی را به کارفرمایان معرفی میکند.
به هنگام ورود به این وبسایت، ابتدا باید پروفایل خود را فعال کرده و رزومهی خود را تکمیل نمایید و سپس برای کارفرمایان ارسال کنید. همچنین میتوانید آگهیهای استخدامی مختلف را به صورت روزانه دنبال کنید. این وبسایت میتواند در راستای پیدا کردن شغل مناسب شما کمکهای زیادی داشته باشد.
3. سایت kariyer
یکی از معروفترین سایتهای کاریابی ترکیه سایت kariyer.net است. این سایت یکی از بهترین سایتها در زمینه ی یافتن موقعیت شغلی خوب برای شماست. خوشبختانه سایت kariyer، هم از کارجو حمایت میکند و هم از کارفرما و میتواند شما را در مسیر یافتن شغلی به کارفرما کمک نماید و کارفرما را هم در پیدا کردن یک نیروی کاری خوب یاری کند.
با ورود به این وب سایت، شما میتوانید برای نوشتن یک CV خوب هدایت شوید و مصاحبه افراد معروف و داستان موفقیتشان هم در این صفحات مطالعه نمایید.
3. سایت Cvligin
یکی از سایتهای پرطرفدار در زمینهی کاریابی در کشور ترکیه، سایت Cvligin است. البته این سایت مشابه وب سایتهای قبلی میباشد، تنها کافی است تا با حساب کاربری خود به این سایت ورود پیدا کنید و سپس فرم رزومهی خود را پر نمایید. این وب سایت به شما امکان این را میدهد تا به موقعیتهای شغلی مختلف دست پیدا کنید.
4. سایت Eleman
سایت eleman.net، جز سایتهای کاریابی در کشور ترکیه است و برای افرادی است که متقاضی کار هستند البته همچنان این وب سایت در حال توسعه میباشد و بیشتر برای کسب و کارهای کوچک در نظر گرفته شده است.
5. سایت Elemanonline
سایت www.elemanonline.com.tr، یه پلتفرم جدید برای کاریابی در ترکیه است و تمامی شرکتهای بزرگ و شرکتهای بین المللی که نیاز به نیروی کار متخصص دارند در کنار کسب و کارهای کوچک، همگی در این پلتفرم قرار گرفته اند.
اگر جزو افرادی هستید که برای یافتن شغل مورد نظر خود نیاز به یک وب سایت مفید دارید، میتوانید در این وب سایت عضو شوید و به طور کلی از بازار کار ترکیه شناخت کافی پیدا کنید.
6. سایت Xing.com
سایت www.xing.com، یکی دیگر از سایتهای کاریابی است که پس از عضویت در این سایت میتوانید برای کسب و کار خود یک استراتژی جدید در نظر گرفته و سپس پیشرفت کنید. حتی شما میتوانید اعضای شرکتی که میخواهید در آن کار کنید را انتخاب کرده و یا به لیست دوستان خود اضافه نمایید به طوری که آنها به شما توصیه نامه داده و سفارش شما را کنند. این سایت، در واقع یک شبکهی اجتماعی است که به راحتی میتوانید شغل مورد نظر خود را پیدا نمایید.
7. سایت secretcv
سایت www.secretcv.com، جزو لیست سایتهای کاریابی در ترکیه محسوب میشود. این سایت یکی از قدیمیترین سایتهای کاریابی در ترکیه است و در واقع جزو سایت های بسیار مطمئن و با امنیت بالا می باشد که میتوانید با آرامش خاطر به تمامی آگهی دهندگان این سایت اعتماد نمایید.
8. سایت Iskur
سایت Iskur، در واقع یک نهاد رسمی است که می توان درخواستهای شغلی خود را در این سایت ارائه دهید و سپس منتظر پیشنهاد مرتبط با درخواست شغلی خود باشید. برای ورود به این سایت، کافی است با وارد کردن مشخصات خود و ساخت حساب کاربری، شغل مناسب خود را از طریق کارفرمایان پیدا نمایید.
9. سایت Isbul
سایت https://isbul.net، برای افرادی مناسب است که مشاغل تخصصی دارند و میخواهند در حوزه تخصص خود کاری را جستجو نمایند. متقاضیان کار در این سایت میتوانند بهترین موقعیتهای استخدامی را جویا شوند.
برای ورود به این سایت کافیست تا یک حساب کاربری ایجاد نمایید و از میان هزاران آگهی استخدامی به دنبال بهترین موقعیت شغلی خود باشید.
10. سایت Kariyerzirvesi
اگر قصد این را دارید که پیش از انتخاب شغل نظرات افراد متخصص را بخوانید و یا مقالات تخصصی کاریابی را مطالعه نمایید تا بتوانید برنامه ریزی لازم را برای شغل خود داشته باشید، میتوانید به سایت www.kariyerzirvesi.com، مراجعه کنید. در این وبسایت با نظرات انواع کارفرمایان آشنا خواهید شد و از موقعیت شغلی خود شناخت کافی پیدا کنید.
شرایط اخذ مجوز کار در ترکیه چگونه است؟
کشور ترکیه به دلیل پیشرفتهایی که در چندین سال اخیر داشته است در زمینهی اشتغال و کار هم بیشترین میزان استخدام را دارد و معمولا متقاضیان زیادی از کشورهای مختلف در این کشور را استخدام میکند که البته این متقاضیان باید در ابتدا مجوز کار و اقامت را در ترکیه داشته باشند.
به طور کلی دو راه برای اخذ مجوز کار در کشور ترکیه وجود دارد:
- از طریق یک کارفرما می توان اقدام کرد. کارفرما باید شما را در وزارت کار و امور اجتماعی کشور ترکیه تایید نماید.
- از طریق سفارت یا کنسولگری کشور ترکیه می توان اقدام کرد که معمولا حدود یک ماه زمان میبرد.
مدارک لازم و ضروی جهت کاریابی در ترکیه
کشور ترکیه شرایط مطلوبی از لحاظ اقتصادی دارد و جزو 20 کشور برتر اقتصادی در جهان شناخته شده است. همچنین در چندین سال اخیر فرصتهای کاری بسیار خوبی در این کشور به چشم میخورد و سالیانه افراد زیادی از کشورهای مختلف به ترکیه مهاجرت کرده تا مشغول به کار شوند.
افرادی که تمایل به کار در کشور ترکیه را دارند، باید در ابتدا یک مجوز کار به صورت نیمه وقت و یا تمام وقت را از این کشور داشته باشند و یا از یک کارفرمای معتبر از ترکیه، دعوتنامه داشته باشند.
موسسات کاریابی در ترکیه، مدارکی را از متقاضیان کار می خواهند که به شرح ذیل می باشد:
- اصل گذرنامه
- اصل مدارک هویتی
- 4 قطعه عکس پاسپورتی
- نامه قرارداد متقاضی از سوی کارفرما و امضا شده
- مدارک تحصیلی در دو مقاطع گذشته
- نامه عدم سوپیشینه
- نامه گواهی سلامت
- رزومه متقاضی کار
- ارائه مدارک حساب مالی مبنی بر داشتن تمکن مالی
- نامه درخواست جهت مجوز کار در ترکیه
- مدارک هویتی برای ازدواج
نکات مهم و ضروری جهت کاریابی در ترکیه
اگر متقاضی کار در کشور ترکیه هستید باید به زبان ترکی مسلط باشید زیرا در این کشور افراد خیلی کمی به زبان انگلیسی صحبت میکنند و زبان اصلی مردم این کشور زبان ترکی میباشد پس بنابراین اگر تسلط زبان ترکی دارید از شانس بیشتری برای استخدام کاری برخوردار هستید. در واقع چنین میتوان گفت که افرادی که به زبان ترکی تسلط دارند میتوانند شغل بهتر همراه با دستمزد بالاتری داشته باشند و در مقابل افرادی که تسلط به زبان ترکی ندارند شغلهایی با دستمزد پایین تر پیدا میکنند.
معمولا بیشترین مشاغل در ترکیه مربوط به صنعت کشاورزی و توریستی است و ساعت کاری در این کشور، حدودا 45 ساعت در هفته میباشد که در مقایسه با کشورهای اروپایی، ساعت کاری آنها بیشتر است.
مراحل کاری فرد متقاضی کار بدین صورت است که پس از اینکه دعوت نامه را از سوی کارفرما دریافت کرد و سپس تمامی مدارک و فرمها توسط کارفرما و متقاضی کار از طریق موسسات کاریابی ایرانی در ترکیه و هر موسسهی دیگری تکمیل و ارسال شدند، یک مجوز به مدت یک سال به متقاضی کار داده میشود و سپس پس از پرداخت حدودا 620 لیر جهت مجوز،می تواند شروع به کار نماید. سپس پس از به اتمام رسیدن زمان کاری متقاضی که در ابتدا یک ساله می باشد، باید تا قبل از پایان یک سال، درخواست خود را تمدید نماید و اجازهی اقامت بگیرد که در این شرایط به فرد متقاضی اجازه ی اقامت دو ساله و پس از آن اجازهی اقامت سه ساله به او داده میشود و در نهایت پس از هشت سال کار متوالی، میتواند اقامت موقت خود را به اقامت دائم تبدیل کند.
کلام آخر
اگر متقاضی کار در کشور ترکیه هستید باید با نیازهای بازار کار در این کشور آشنا شوید. یکی از بهترین راه ها برای شناختن نیازهای بازار کار در ترکیه، وضعیت کار توسط وبسایت های کاریابی در این کشور است تا بتوانید موقعیت شغلی مناسب خود را با توجه به مهارت و تخصص کاری خود پیدا کنید.
وبسایت های کاریابی به شما امکان انتخاب برای دستمزد مورد نظر، محدودیت جغرافیایی، تخصص مورد نیاز و محدودیت زمانی برای کار را به شما خواهند داد. همچنین در این وب سایت ها می توانید کارهای پاره وقت و نیمه وقت را پیدا کرده و سپس انتخاب کنید.
وضعیت این وب سایت ها این است که شما انتخاب خودتان را خواهید داشت و با توجه به انتظار شما از شرایط کاری مورد نظرتان، میزان مهارت و تخصص و غیره را در این سایت ها انتخاب نمایید. در این سایتها و در این وب سایت ها از تخصصی ترین مشاغل تا عمومی ترین مشاغل را می توان جستجو کرد و با گذاشتن فیلترهایی که در این سایت ها وجود دارد، این امکان به شما داده می شود که موقعیت های شغلی خود را ببینید. خوشبختانه این سایت ها به صورت مکرر به روز رسانی می شوند و شما می توانید هر بار آگهی های بروز شده را ببینید و سپس شانس خود را برای انتخاب موقعیت شغلی خود بالا ببرید.
پیشنهاد میشود که به مدت حداقل یک ماه وب سایت های کاریابی در کشور ترکیه را بررسی کنید تا بتوانید کار مورد نظر خود را پیدا نمایید. ما در این مقاله به شما کمک کردهایم تا با 10 وب سایت مطرح کاریابی در ترکیه آشنا شوید و سپس اقدام به انتخاب برای کار مورد نظر خود کنید.