مهاجرت

مهاجرت به ترکیه از طریق کار + شرایط و هزینه ها【2023 】✈️

برای مهاجرت به ترکیه از طریق کار، نیاز به ویزای کار ترکیه می باشد. ویزای کاری باید همراه با مجوز کاری باشد تا نیروی مهاجر یا خارجی بتواند با آن، به کار در کشور ترکیه بپردازد. در واقع ایرانیان و یا خارجی ها بدون اخذ مجوز اجازه ندارند تا به کار در این کشور بپردازند، زیرا طبق قوانین دولت ترکیه، همه شهروندان خارجی به غیر از اتباع ترکی که در قبرس شمالی هستند، باید ویزای کار یا مجوز کار داشته باشند. به ویزای کار، ویزای مشروح کاری هم گفته می شود.

شرایط پیدا کردن کار در ترکیه قدری سخت است و امکان اخذ اقامت از این روش نسبت به سایر روش ها مانند مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیلی دشوارتر می باشد، به دلیل اینکه آمار بیکاری در این کشور به دلیل شرایط سیاسی و اقتصادی بالا رفته است ولی بهتر است بگوییم همچنان کار در این کشور برای افراد متخصص و ماهر وجود دارد.

بنابراین هنوز هم افرادی هستند که با مهاجرت به ترکیه از طریق کار در این کشور مشغول شده اند و اقامت دائم خود را هم از این طریق دریافت کرده اند. بنابراین قصد داریم تا در این مقاله به بررسی نحوه ی مهاجرت به ترکیه از طریق کار بپردازیم و شناخت و آگاهی کاربران محترم را در این زمینه بالا ببریم.

شرایط کار در کشور ترکیه

مهاجرت به ترکیه از طریق کار

کشور ترکیه دارای جمعیتی در حدود 80 میلیون نفر بوده است و زبان رسمی این کشور ترکی می باشد و دین رسمی آن ها اسلام می باشد و اکثریت آن ها مسلمان هستند. واحد پول این کشور لیر است و فرهنگ و قوانین این کشور شباهت های زیادی به کشور ایران دارد. از این رو ایرانیان علاقمند به زندگی و کار در این کشور هستند و تلاش می کنند تا به روش های مختلف اخذ ویزای این کشور را اخذ کنند.

بازار کار در ترکیه به دلیل رشد صنعتی و واقع شدن در اروپا و نزدیک بودنش به کشور ایران، باعث مهاجرت ایرانیان برای کار به این کشور گردیده است. در واقع کشور ترکیه به دلیل هزینه کمتر مسکن و خوراک و حمل و نقل عمومی ارزان نسبت به سایر کشورهای اروپایی، جزو یکی از کشورهای محبوب برای مهاجرت انتخاب شده است.

برای کار در ترکیه، می توان از طریق موسسات کاریابی موجود در این کشور اقدام به جستجوی کار نمود و سپس ویزای کاری یک ساله ترکیه را دریافت کرد.

انواع ویزای کار ترکیه

هر خارجی و مهاجری که به قصد کار به کشور ترکیه مهاجرت می کند، نیاز به اجازه کار از طرف دولت ترکیه را دارد. در واقع متقاضی، یک مجوز کار و یک ویزای کار ترکیه به صورت همزمان دریافت می کند سپس می تواند در کشور ترکیه کار کند. این مجوز از طرف وزارت کار کشور ترکیه و اداره امور اجتماعی به متقاضی داده می شود.

البته زمانی متقاضی این مجوز را دریافت می کند که از قبل، کارفرمای موردنظرش در ترکیه، دعوت نامه کاری برای او ارسال کرده باشد و یا پیشنهاد کاری به اداره کار ترکیه داده باشد. سپس بعد از انجام این مراحل، مجوز کار متقاضی صادر می شود.

نکته ای که بهتر است به آن بپردازیم این است که، از آنجایی که ایرانیان بدون ویزا می توانند به این کشور سفر توریستی و تفریحی داشته باشند و حداکثر به مدت سه ماه هم در این کشور حضور داشته باشند بنابراین طبق قوانین کشور ترکیه، توریست و گردشگر در این شرایط، اجازه کار در این کشور را نخواهد داشت و اگر دولت این موضوع را متوجه شود، جریمه و برخورد قانونی برای گردشگر انجام خواهد شد.

ویزای کار ترکیه انواع مختلفی دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم:

  • ویزای کار موقت یک ساله

این ویزا متعلق به کسانی است که ویزای کار را به وسیله کارفرمای خود در ترکیه دریافت نمودند و قرارداد کاری با آنان منعقد شده و می خواهند به تازگی و برای اولین بار در این کشور وارد بازار کار شوند. بنابراین این افراد در ابتدا یک ویزای کار به صورت موقت و یک ساله دریافت خواهند کرد و در صورت حفظ شرایط کاری خود، می توانند بعد از یکسال آن را تمدید کنند.

  • ویزای کار دائم

این ویزا برای افرادی می باشد که به طور مداوم 8 سال در این کشور زندگی کرده باشند و بعد از ویزای یک ساله و تمدید سالانه آن، توانسته اند به اقامت دائم برسند. در واقع این افراد، در ابتدا ویزای کار موقت داشته اند و سپس از طریق آن، به ویزای کار دائم رسیده اند.

  • ویزای کار مستقل

این نوع ویزا به کسانی داده می شود که در حدود 5 سال در این کشور زندگی کرده و سابقه کار داشته اند و بعد از 5 سال قصد دارند تا کسب و کار مستقل خود را در رابطه با حرفه و مهارتی که دارند راه اندازی کنند.

  • ویزای کار فیروزه ای
این ویزا به افرادی تعلق می گیرد که دارای مدارج و تحصیلات بالا و همچنین سابقه کاری بسیار خوب می باشند و صاحب مشاغلی می باشند که باعث رونق اقتصادی بهتر در کشور ترکیه خواهد شد. این ویزا به صورت سه ساله است و بعد از آن به صورت دائم خواهد بود.
  • ویزای کار ویژه

این نوع ویزا برای افرادی است که اتباع ترک در قبرس شمالی هستند و دارای سرمایه زیاد و همچنین دارای تحصیلات عالی در حوزه های علوم و فناوری هستند. این ویزا شامل افراد دیگری  هم می باشد. در واقع کسانی که دارای اجداد ترک هستند و یا در کشورهای اتحادیه اروپا تابعیت دارند این نوع ویزا به آن ها تعلق می گیرد. افراد پناهجو و افرادی که با اتباع ترکیه ای ازدواج کرده اند هم، شامل ویزای کار ویژه می شوند.

  • ویزای کار موقت ویژه
این ویزا مناسب افرادی است که ورزشکار یا هنرمند هستند و قصد دارند تا برای مدت کوتاهی در کشور ترکیه فعالیتی داشته باشند.

مدارک لازم جهت اخذ ویزای ترکیه

مهاجرت به ترکیه از طریق کار

برای درخواست ویزای کار ترکیه، باید مدارکی را در روز مصاحبه به همراه داشته باشید. این مدارک شامل:
  1. پر کردن فرم مربوط به درخواست ویزای کار ترکیه
  2. پاسپورت معتبر مدت دار
  3. گواهی عدم سوپیشینه
  4. دو قطعه عکس که در شش ماه گذشته گرفته شده باشد
  5. ترجمه رسمی از دیپلم یا گواهی موقت فارغ التحصیل متقاضی
  6. مدارک مربوط به دیپلم و گواهی فارغ التحصیلی موقت که البته این مدارک باید طبق مقررات دولت ترکیه معادل سازی شود و از موسسات مربوط به آموزش عالی در ترکیه اخذ شود
  7. ارائه دعوت نامه یا پیشنهاد شغلی از کارفرمای ترکیه ( باید شامل حقوق ماهانه، نوع شغل، مدت اعتبار قرارداد) باشد
  8. ارائه اسنادی مبنی بر اینکه شما مکانی را در ترکیه برای اقامت دارید، مانند ملکی در ترکیه یا اجاره نامه و یا خوابگاه و غیره
  9. نامه تمکن مالی که نشان دهد شما توانایی مالی برای امرار معاش زندگی خود را در تعداد روزهای معین اقامت دارید
  10. مدارک تحصیلی که طبق مقررات ترکیه معادل سازی شده اند
  11. ارائه رزرو بلیط هواپیما که باید در هنگام ملاقات حضوری به سفارت و کنسولگری ترکیه نشان دهید
مطالب مشابه: جهت مشاهده مقاله مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری + شرایط و هزینه ها کلیک کنید

مدارک موردنیاز برای مجوز کار در ترکیه

برای اخذ مجوز کار در ترکیه، نیاز به داشتن مدارکی است که به شرح زیر می باشد:

  • یک قطعه عکس
  • برگه اقامت
  • پاسپورت
  • دفترچه اقامت
  • برگه پیشنهاد کاری کارفرمای ترکیه و برگه درخواست کار
  • آدرس ایمیل کارفرما ترکیه
  • کد رمز دولتی کارفرما
  • مدارک تایید پیشنهاد کاری
  • تاییدیه مدارک شرکتی که از طرف وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه تایید شده
  • کدملی جمهوری ترکیه که مخصوص اتباع خارجی می باشد
  • حداقل مدرک تحصیلی ( دیپلم)
  • برگه درخواست الکترونیکی

ویزای همراه در ترکیه

مهاجرت به ترکیه از طریق کار

بعد از تصمیم برای مهاجرت به ترکیه از طریق کار، دغدغه مهاجرت با خانواده که شامل همسر و فرزندان زیر 18 سال است، مطرح می شود. ویزای همراه در صورتی صادر می شود که متقاضی موفق شده باشد ویزای کار را دریافت کند و همچنین مدت یک سال از اقامت او در کشور ترکیه هم گذشته باشد و سپس کارت آبی را از این کشور دریافت کرده باشد، اگرنه که در همان لحظه اجازه ندارد خانواده را همراه خود به این کشور ببرد.

کارت آبی ترکیه، مخصوص مهاجرانی است که به مدت یک سال در کشور ترکیه زندگی کرده اند و و بعد از دریافت کارت آبی از دولت ترکیه، می توانند همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را بعد از درخواست، با خود به همراه بیاورند.

در ضمن فرزندان زیر 18 سال اجازه دارند تا در مدارس این کشور بدون داشتن مجوز به تحصیل بپردازند.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای همراه ترکیه

افرادی که تمایل دارند به کشور ترکیه با روش کاری مهاجرت کنند معمولا ترجیح می دهند که با اعضای خانواده خود مهاجرت کنند، بنابراین به دنبال اخذ ویزای همراه برای همسر یا فرزندان خود هستند. برای اخذ ویزای همراه نیاز به مدارکی هست که باید به اداره مهاجرت ترکیه ارائه داد. این مدارک عبارتند از:

  • اصل و کپی مدارک هویتی
  • بیمه درمانی اعضای خانواده
  • گواهی عدم سو پیشینه
  • نامه تمکن مالی برای سرپرستی اعضای خانواده در طول مدت اقامت
  • پرداخت هزینه کارت اقامت که مبلغ برای کودکان زیر 18 سال نصف بزرگسال است
  •  شماره مالیاتی برای اعضای خانواده

نحوه کاریابی در کشور ترکیه

برای مهاجرت به ترکیه از طریق کار و جستجوی کار در این کشور، نیاز به داشتن شرایطی می باشد. یکی از شرایط های لازمه که برای کار در ترکیه الزامی می باشد تسلط بر زبان ترکی است زیرا اکثریت مردم در این کشور به زبان انگلیسی تسلط ندارند و زبان رسمی آن ها ترکی می باشد.

اگر متقاضی دارای مهارت و سوابق کاری خوبی باشد می تواند با جستجو در موسسات کاریابی در ترکیه و یا روزنامه های کاریابی، با توجه به مهارت و تخصصی که دارد شغل موردنیاز خود را پیدا کرده و بعد از موفق شدن در مصاحبه کاری، در شرکت موردنظر مشغول به کار شود. اما تمامی این موارد، مشروط بر داشتن شرایطی مانند تسلط بر زبان ترکی، سوابق کاری، مهارت و مدرک تحصیلی است.

البته کارهای دیگری هم در ترکیه وجود دارد که نیازی به داشتن شرایط خاص ندارد و با جستجوی ساده در خیابان های استانبول و آنکارا می توان به این مشاغل دست پیدا کرد و مشغول به کار شد. مشاغلی از جمله: کارگر ساده، کارگر ساختمان، کار در تولیدی، کار در رستوران و مشاغلی نظیر آن ها، به راحتی در ترکیه پیدا می شود و متقاضی می تواند مشغول به کار شود.

معرفی موسسات کاریابی در ترکیه

جستجوی کار به تنهایی و بدون مراجعه به موسسه یا شخصی که در این کار می تواند به شما کمک کند، دشوار است. بنابراین توصیه می شود برای تسریع در پیدا کردن کار، از موسسات کاریابی کمک گرفته تا زودتر به نتیجه برسید و با اخذ ویزای کار خود، سریعتر مشغول به کار شوید.

به همین جهت قصد داریم تا تعدادی از موسسات کاریابی معتبر و معروف در کشور ترکیه را به شما معرفی کرده تا با مراجعه به آن ها در جستجوی کار در ترکیه، سریعتر عمل کنید.
موسسات کاریابی در ترکیه عبارتند از:
  1. موسسه کاریابی ELEMAN
  2. موسسه کاریابی KARIYER
  3. موسسه کاریابی XING
  4. موسسه کاریابی ELEMANONLINE
  5. موسسه کاریابی YENIBIRIS
  6. موسسه کاریابی SECRETCV
  7.   و ISKUR که تنها سایت کاریابی دولتی در ترکیه می باشد

مشاغل موردنیاز در کشور ترکیه

مشاغلی در ترکیه وجود دارد که همواره موردنیاز این کشور می باشد. این مشاغل در سال 2019 منتشر شده است و مشاغلی تعریف شده است که برای آقایان و خانم ها مناسب می باشد و از طرف دولت ترکیه هم تعیین شده است.

مشاغل موردنیاز کشور ترکیه برای آقایان اینچنین تعریف شده است:

  1. جوشکاری
  2. نجاری
  3. رستوران داری
  4. کفاشی
  5. آشپزی
  6. کار در آشپزخانه
  7. کاشی کاری
  8. نقاش کاری
  9. کلیه مشاغل ساختمان
  10. خیاط
  11. ام دی اف کار
  12. کار در پوشاک

مشاغل موردنیاز کشور ترکیه برای خانم ها اینچنین تعریف شده است:

  1. بازیگری
  2. مهماندار کشتی
  3. فروشنده
  4. گارسونی
  5. خیاط
  6. کار در پوشاک
  7. منشی
  8. آرایشگر
  9. حسابدار
  10. لیدر تور
  11. رزرویشن هتل

کلام آخر

دلایلی زیادی وجود دارد تا کشور ترکیه یکی از گزینه های انتخابی کار برای ایرانیان باشد. یکی از مهم ترین دلایل آن، میزان سطح و رفاه اقتصادی است که در این کشور وجود دارد و با توجه به صنعت گردشگری و صنایع دیگری که در این کشور است بنابراین موقعیت های خوب شغلی خوبی هم می تواند وجود داشته باشد خصوصا نیروهای متخصص که می توانند به بالاترین درآمد از طریق مهارت و تجربه ای که دارند در این کشور دست پیدا کنند.

از جمله مشاغل جذاب در این کشور می توان به صنعت گردشگری، مشاغل پزشکی، مهندسی، مدیریتی و امور مالی اشاره کرد و همچنین شرایط کامل مهاجرت به ترکیه از طریق کار، که در این مقاله کامل به آن پرداخته شده و می توان با در نظر گرفتن شرایط فعلی خود، در این کشور مشغول به کار شوید و مزایای زیادی را بدست آورید.

4.3/5 - (3 امتیاز)

نگین بیات نژاد

تجربه دو سال نویسندگی وب سایت و تولید محتوا رو برعهده دارم و در حال حاضر نویسنده ی مسائل حقوقی تحت وب هستم. هدف من تولید محتوای یونیک و موثر برای سایت وکیل از ما هست تا از این طریق بتوانم اطلاعات مفید حقوقی رو دراختیار کاربران عزیز قرار بدهم. اگر در مقاله های من پاسخ سوالتان را گرفته اید، از شما تقاضا دارم تا در قسمت دیدگاه نظرات خودتون رو بیان کنید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا