مهاجرت

درآمد شغل برنامه نویسی در ترکیه ✈️【آپدیت 2023】

امروزه همه می دانیم که یکی از پردرآمد ترین شغل ها در دنیا، برنامه نویسی است. اگر شما یک برنامه نویس هستید و قصد مهاجرت به ترکیه از طریق این شغل را دارید پس پیشنهاد می کنیم که مطالعه ی این مقاله را از دست ندهید زیرا در این مقاله می خواهیم به بررسی درآمد شغل برنامه نویسی در ترکیه بپردازیم و شرایط کاری این شغل را در این کشور مورد بررسی قرار دهیم.

برنامه نویسان سازندگان در دنیای محاسبات هستند و با کد های مختلفی سر و کار دارند که رایانه ها می توانند این کد ها را بخوانند. امروزه قدرت های محاسباتی به طریق های مختلف در حال رشد و نمو است و همین موضوع سبب شده است تا فرصت های شغلی بیشتری برای افراد برنامه نویس فراهم شود. در واقع همانطور که این رشته جزو پر طرفدار ترین ها در ایران است در ترکیه هم محبوب است و بازار کار خوبی دارد.

شغل برنامه نویسی خصوصا از نوع کد نویسی، جزو مشاغل پرطرفدار در ترکیه است. به طور کلی برنامه نویسان برای موفقیت در انجام امور خود، نیاز به مجموعه ای از مهارت ها دارند مثلا ابزارها و فریم ورک های front-end و back-end به همراه تسلط زبانی جزو الزامات در شغل برنامه نویسی است که یک برنامه نویس باید آن را به کار گیرد.

مطالب مشابه: جهت مشاهده مقاله سایت های کاریابی در ترکیه کلیک کنید

در مورد شغل برنامه نویسی در ترکیه

درآمد شغل برنامه نویسی در ترکیه

یکی از پر درآمدترین شغل های ترکیه، برنامه نویسی است که برنامه نویسان براساس تحصیلاتی که دارند میزان حقوق خود را دریافت می کنند. داشتن مهارت فنی، تجربیات بالا از شرایط لازم برای دانش برنامه نویسی است.

معمولا شرکت هایی که برنامه نویس استخدام می کنند در ابتدا یک آزمون عملی می گیرند و مهارت افراد را می سنجند. کشور ترکیه به دنبال توسعه دهندگان نرم افزار جوان است و برای شرایط استخدام حداقل یک سال و حداکثر 4 سال برای سوابق کاری یک فرد برنامه نویس در نظر می گیرد. از ویژگی های مهم یک نیروی برنامه نویس، صبوری در کار، منضبط بودن، دانش به روز، روحیه کار تیمی و دقیق می باشد.

برای مهاجرت به عنوان برنامه نویس، نیاز به پیشنهاد شغلی از ترکیه خواهید داشت و در صورت عدم پیشنهاد، اجازه کار را در این کشور نخواهید داشت. برنامه نویسان دو راه برای مهاجرت از طریق برنامه نویسی را خواهند داشت:

  1. در صورت نداشتن اقامت معتبر، می توانید از داخل ایران برای مجوز کار در ترکیه اقدام نمایید.
  2. می توان به صورت حضوری، شغل های مورد نیاز در ترکیه پیدا کرده و سپس اقدام به دریافت ویزای کاری خود نمایید.

چه شرایطی برای استخدام برنامه نویسان در ترکیه وجود دارد؟

در سالهای اخیر، شغل برنامه نویسی یکی از شغل های پر درآمد و پر طرفدار در دنیا بوده است و شرکت های خودرو سازی و سایر شرکت های بزرگ، نیاز به نیروی برنامه نویس دارند و شرایط کاری و امکانات خوبی را در اختیار برنامه نویسان قرار می دهند. داشتن مهارت و تخصص هایی در زمینه توسعه نرم افزار، IT، MySQL ، github و جاوا اسکریپت از الزامات می باشد.

یکی از مهم ترین شرایط برای استخدام برنامه نویسان، تجربه ی قوی و رزومه ی بسیار خوب می باشد. یک مهندس خوب برنامه نویس باید بتواند از مهارت های نرم افزاری خود استفاده نماید. البته ممکن است عوامل زیادی برای رد ویزا وجود داشته باشد که ییک از این دلایل که به عنوان مهم ترین دلیل می باشد، درج اطلاعات نادرست است. کوچکترین اشتباه و مغابرت آن با مدارک، سبب رد ویزا خواهد شد.

در آمد شغل برنامه نویسی در ترکیه

درآمد شغل برنامه نویسی در ترکیه

به دلیل نزدیکی ایران به کشور ترکیه و رفت و آمد آسان آن برای ایرانی ها، ترکیه تبدیل به یکی از مقاصد محبوب برای کار تبدیل شده است. یکی دیگر از مزیت های کار در ترکیه، آسان تر شدن ورود افراد به بازارکار بین المللی خواهد بود.

کشور ترکیه در حوزه ی کامپیوتر و برنامه نویسی دارای شرایط بسیار خوبی می باشد و بازار کار خوبی را برای برنامه نویسان فراهم آورده است.

درآمد شغل برنامه نویسی در ترکیه در سال 2022 به طور سالانه در حدود 137.500 لیر تا 241.866 بوده است. طبق پیش بینی های انجام شده، درآمد یک برنامه نویس تا سال 2027 رشد 244 درصدی خواهد داشت که عدد بسیار بزرگی است.

انواع ویزای کار برای برنامه نویسان در ترکیه

در ادامه به بررسی ویزا هایی که برنامه نویسان می توانند برای کار اقدام نمایند، اشاره داریم:

ویزای کار دائم:

ویزای کار دائم به ویزایی گفته می شود که یک دوره ی نامشخص دارد و به متقاضیانی اعطا می شود که در مدت زمان نامحدودی در کشور ترکیه به کار مشغول هستند. متقاضیانی می توانند مجوز اقامت طولانی مدت داشته باشند که حداقل هشت سال، مجوز برای کار قانونی داشته باشند تا بتوانند اجازه کار دائم داشته باشند. بنابراین افرادی که مجوز کار دائم را دارند، از حقوق شهروندی که برای شهروندان در نظر گرفته شده است، بهره مند خواهند شد.

ویزای کار موقت:

مجوز کار موقت، تنها زمانی به متقاضی داده می شود که توسط کارفرما اخذ شده باشد بنابراین یک تبعه خارجی نمی تواند برای مجوز کار موقت اقدام نماید.

ویزای کار موقت در درخواست اول به صورت یکساله صادر می شود و سپس امکان تمدید آن وجود دارد. البته تمدید کار موقت، در صورت ارزیابی مثبت توسط کارفرما در صورت اولین درخواست تمدید، 2 سال صادر می شود و سپس در درخواست های تمدید بعدی تا 3 سال هم مجوز کاری اعطا خواهد شد. به طور کلی با مجوز کار موقت می توان تا حدود 6 سال در ترکیه کار کرد.

نکته ای که باید یاد آور شد این است که مجوز کار در صورتی قابل تمدید است که متقاضی کار در مدت طول دوره مجوز کاری خود، تنها برای همان کارفرما کار کند.

زندگی به صورت 8 سال به طور مداوم و پیاپی در ترکیه به طور قانونی، سبب مجوز داشتن کار نامحدود خواهد شد و نیازی به تمدید نیست.

مراحل مهاجرت به ترکیه با شغل برنامه نویسی

درآمد شغل برنامه نویسی در ترکیه

اگر برنامه نویس هستید و می خواهید به ترکیه مهاجرت کنید پس باید مراحل خاصی را طی کنید که در ذیل به آن اشاره می کنیم:

1. پیشنهاد شغلی

هیچ متقاضی نمی تواند بدون داشتن پیشنهاد شغلی، اجازه کار داشته باشد. یک متقاضی کار، به مدت 90 روز می تواند در ترکیه بماند تا بتواند یک پیشنهاد شغلی را برای خود ایجاد کند و یا از طریق سایت های کاریابی مانند لینکدین یا روش های دیگر پیشنهاد شغلی برای خود در ترکیه ایجاد نماید.

2. توافق با کارفرما

باید با کارفرمای خود به توافق برسید زیرا تمامی مدارک برای دریافت مجوز کاری از سمت کارفرما به اداره کار ترکیه ارسال خواهد شد.

3. ارسال مدارک درخواست ویزا

د این مرحله، متقاضی باید مدارک درخواست ویزای کار خود را به سفارت ترکیه که در ایران است ارسال نماید. پس از اینکه درخواست تکمیل شد و کارفرما مدارک را از طریق پست و یا وزارت کار و امنیت اجتماعی ترکیه ارسال می کند و حدودا شش روز پس از درخواست به طول می انجامد.

4. اخذ مجوز کار

در صورت داشتن شرایط لازم، مجوز کار به متقاضی داده می شود و سپس امکان مهاجرت کاری برای ترکیه فراهم می شود.

5. اجازه اقامت

پس از ورود به ترکیه و قبل از شروع کار، باید حدودا در عرض یک ماه با مراجعه به یکی از ادارات پلیس در ترکیه، اجازه اقامت لازمه را دریافت کنید.

فاکتورهای مهم برای برنامه نویسان جهت زندگی و کار در ترکیه

درآمد شغل برنامه نویسی در ترکیه

اولین نکته ای که در مورد ترکیه باید دانست این است که تسلط زبان ترکی در این کشور مهم است به دلیل اینکه مردم کشور ترکیه زبان انگلیسی را نمی دانند و اکثریت کشور های IT بزرگ هم، تسلط بالایی بر زبان انگلیسی ندارند و به دلیل اینکه اکثریت کارمندان در شرکت های ترکیه، ترک هستند و با زبان رسمی کشور خود صحبت می کنند بنابراین برای ورود به این شرکت ها، نیاز است تا تسلط به زبان ترکی را داشته باشید خصوصا برای افرادی که می خواهند مهاجرت کاری داشته باشند بنابراین نیاز است تا یادگیری زبان ترکی را در اولویت قرار دهند.

مراحل مهاجرت کردن کاری به ترکیه، به نسبت کشور های دیگر متفاوت است زیرا ویزای کاری در ترکیه دارای روند سخت و پیچیده ای است و متقاضیان کار باید به صورت حضوری به ترکیه ورود پیدا کرده و مصاحبه ی کاری داشته باشند و البته شرکت های دیگری هم در ترکیه وجود دارد که رزومه ی متقاضیان را در نظر گرفته و سپس متقاضی را استخدام می کنند البته به همین سادگی ها هم نیست و باید تحقیق و مکاتبه هم با متقاضی داشته باشند و سپس اقدام به استخدام نمایند.

البته با مراجعه به سایت های کاری ترکیه مانند LinkedIn می توان با کارفرما ها و شرکت های ترکیه ای مکاتبه کرد و حتی برای چندین تا شغل مرتبط با رشته ی تحصیلی یا مهارت خود، اپلی کنید و اگر موفق به پیدا کردن کار مناسب خود شوید شانس بسیار خوبی را خواهید داشت.

پس از ورود به ترکیه و سپس گرفتن اقامت توریستی به مدت یک سال، می توانید به صورت حضوری با شرکت های کاری مصاحبه داشته باشید. به طور کلی پیدا کردن کار برنامه نویسی از طریق اینترنت به نسبت شغل های دیگر ساده تر است.

خبر خوب برای برنامه نویسان ایرانی این است که، اکثریت شرکت های ترکیه ای سطح سواد و تکنولوژی های پایینی به نسبت ایران دارند به عنوان مثال اگر به ری اکت تسلط بالایی داشته باشید پس در ترکیه به راحتی می توانید کار پیدا کنید. پس به همین دلیل است که کشور ترکیه یکی از گزینه های بسیار خوب برای برنامه نویسان حرفه ای ایرانی برای داشتن کسب در آمد بالا است.

 زبان های برنامه نویسی محبوب و پردرآمد در ترکیه

زبان های برنامه نویسی متعددی وجود دارد که هر کشور با توجه به میزان نیاز شرکت ها، درخواست بیشتری خواهد داشت. در کشور ترکیه زبان های برنامه نویسی محبوب و پر درآمدی وجود دارد که اگر برنامه نویس به آن ها تسلط داشته باشد می می تواند به سرعت وارد بازار کار شود و در آمد خوبی را هم داشته باشد. در ادامه به این زبان های برنامه نویسی اشاره می کنیم:

  • پایتون (Python)
  • جاوا (Java)
  • جاوا اسکریپت (JavaScript)
  • سی/سی++ (C/C++)
  • سی شارپ (C#)
  • پی‌اچ‌پی (PHP)
  • سوئیفت (Swift)
  • کاتلین (Kotin)

تفاوت زندگی یک برنامه نویس در ایران با ترکیه

زندگی یک برنامه نویس در ترکیه نسبت به ایران، امکاناتی را به همراه دارد. به عنوان مثال کشور ترکیه برخلاف ایران تحریمی در آن وجود ندارد و این امکان را به شما می دهد تا بدون هیچ دردسری ارز بین المللی باز کنید و سپس با شرکت های اروپایی همکاری داشته باشید.

از دیگر مزایای شغل برنامه نویسی در ترکیه، سرعت اینترنت است که به مراتب خیلی بیشتر از ایران است و مشکل فیلترینگ در این کشور هم وجود ندارد. به همین دلایل است که برنامه نویسان ترجیح می دهند تا ترکیه را برای شغل برنامه نویسی انتخاب نمایند زیرا دائم با اینترنت سر و کار دارند و به دلیل نردیکی ایران با ترکیه، می تواند مقصد مناسبی برای برنامه نویسان ایرانی باشد.

مطالب مشابه: جهت مشاهده مهاجرت به ترکیه از طریق کار کلیک کنید

بهترین شهر ترکیه برای یک برنامه نویس کدام است؟

به طور کلی هزینه های زندگی در شهر های ترکیه، چندان تفاوت چندانی ندارد و اما اگر با هدف کار برنامه نویسی به فعالیت در شرکت های برنامه نویسی ترکیه مشغول به کار شوید، بهتر است تا استانبول را برای زندگی انتخاب نمایید به دلیل اینکه اکثریت شرکت های موفق در حوزه های برنامه نویسی در استانبول قرار گرفتند.

کلام آخر

رشته ی کامیپوتر جزو رشته های محبوب تحصیلی در سراسر جهان می باشد. این رشته دارای گرایش های مختلفی نیز می باشد که مهم ترین آن، برنامه نویسی است که در کشور های مختلف با اقتصاد پویا همراه است. یکی از این کشور ها که به نیروی برنامه نویس نیاز دارد ترکیه است.

به دلیل بازار کار خوب برنامه نویسی در هر کجای دنیا، تعداد متقاضیان رشته ی کامپیوتر روز به روز در حال افزایش است و این رشته خصوصا برنامه نویسی برای مهاجران جذاب شده است.

در چند سال اخیر خیلی از برنامه نویسان ایرانی برای کار به ترکیه مهاجرت داشته اند. مهاجرت آن ها دلایل های متعددی را دارد. یکی از این دلایل نزدیکی کشور ایران به ترکیه می باشد که سبب می شود رفت و آمد برای ایرانی ها ساده تر باشد. از طرفی شباهت فرهنگ ایرانی ها و مردم ترکیه، سبب شده است تا مهاجرت کاری و غیره به این کشور بیشتر شود.

این مقاله مخصوص به کسانی می باشد که در برنامه نویس هستند و یا قصد مهاجرت به ترکیه را از طریق برنامه نویسی را دارند. در این مقاله به شما کمک می کنیم تا شرایط کاری نیرو های برنامه نویس را در ترکیه را بشناسید و نسبت به آن اقدام نمایید.

نیرو های برنامه نویس در ترکیه دارای در آمد خوبی می باشند زیرا اکثریت کشور ها به نیروی برنامه نویس نیاز داشته و هر ساله جذب نیرو برای این رشته را در اولویت مشاغل های دیگر قرار می دهند.

4.5/5 - (2 امتیاز)

نگین بیات نژاد

تجربه دو سال نویسندگی وب سایت و تولید محتوا رو برعهده دارم و در حال حاضر نویسنده ی مسائل حقوقی تحت وب هستم. هدف من تولید محتوای یونیک و موثر برای سایت وکیل از ما هست تا از این طریق بتوانم اطلاعات مفید حقوقی رو دراختیار کاربران عزیز قرار بدهم. اگر در مقاله های من پاسخ سوالتان را گرفته اید، از شما تقاضا دارم تا در قسمت دیدگاه نظرات خودتون رو بیان کنید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا