دانستنی های حقوقیوکیل کیفری

جرم برداشت غیر مجاز از حساب بانکی چیست؟

امروزه برداشت غیر مجاز از حساب بانکی دیگری که در قالب کلاهبرداری یا سرقت اینترنتی انجام می شود، به خصوص زمانی که مبلغ وجه برداشتی زیاد باشد، مالباخته یا متضرر را مجبور می کند که اقدام به شکایت و پیگیری برداشت غیر مجاز از حساب بانکی اش نماید. این دقیقا همان چیزی است که در این مقاله قصد داریم به بررسی صفر تا صد آن بپردازیم. اگر با این جرم رو به رو هستید برای پاسخ تمامی سوال خود در این زمینه، در این مقاله با ما همراه باشید.

جهت مطالعه در باب دانستنی های حقوقی دیگر، کلیک کنید: چک الکترونیک

برداشت غیر مجاز از حساب بانکی

منظورمان از برداشت غیر مجاز از حساب بانکی چیست؟ در توضیح این عنوان باید بگوییم که منظور، برداشت وجه در صورتی است که از آن اطلاعی نداریم و آماده آن نیستیم. با این حال به عنوان مثال، اگر بنا به دلایلی ما بدهکار دیگری باشیم و وی حکم دادگاه را بابت برداشت مبلغ بدهی از حساب بانکی ما گرفته باشد و حساب بانکی ما را توقیف کند، در این صورت ممکن است برداشت مبلغ بدهی از حساب اتفاق بافتد. اما این برداشت غیر مجاز نیست و طبعا قابل پیگیری حقوقی نیز نمی باشد.

برداشت غیر مجاز از حساب بانکی در قانون

قانون در ارتباط با برداشت غیر مجاز از حساب بانکی اشخاص چه می گوید؟ آیا این مورد، جرم تلقی می شود؟ در پاسخ باید بگوییم که در خصوص این جرم، باید گفت که گاهی اشخاص مجرم، با در اختیار گرفتن مشخصات شماره کارت بانکی مالباختگان و با استفاده از اینترنت، اقدام به برداشتن یا ربودن اموال دیگران می نمایند. در نتیجه از این طریق مال و منفعتی برای خود کسب می کنند.

باید بدانید که در قانون جرایم رایانه ای، به بحث سرقت یا برداشت پول به صورت غیر مجاز از حساب بانکی آنها می پردازد و برای آن مجازات پیش بینی می نماید.

برداشت غیر مجاز از حساب بانکی در قانون

نحوه شکایت برداشت غیر مجاز از حساب بانکی

حال که با ماهیت جرم برداشت غیر مجاز از حساب بانکی افراد آشنا شدیم، در این بخش به بررسی نحوه و مراحل شکایت از این موضوع می پردازیم. اگر با این جرم رو به رو شده اید و قصد طرح شکایت را دارید، مراحل زیر را در نظر بدارید:

  • در ابتدا برای پیگیری برداشت غیر مجاز، فرد به بانک مراجعه می کند.
  • پرینت برداشت غیر مجاز را دریافت می کند.
  • آن را به همراه سایر مدارک جرم از قبیل پرینت صفحه سایت یا درگاه جعلی و ساید موارد، آماده می نمایند.
  • سپس دومین مرحله پیگیری برداشت غیر مجاز پول از حساب بانکی ، مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی و طرح شکواییه متناسب با جرم است. که باید اسناد و مدارک نیز ضمیمه شکواییه شود.
  • بعد از آن، سومین مرحله پیگیری برداشت غیر مجاز از حساب بانکی آن است که منتظر ارسال و مشاهده ابلاغیه الکترونیکی سامانه ثنا در خصوص تعیین وقت رسیدگی دادسرا باشیم.
  • اگر احیانا دادسرا یا پلیس فتا از شخص دعوت کرد که اظهارات خود را توضیح دهد، در آن مرجع حاضر و اظهارات خود را بیان نماید. سپس منتظر نتیجه رسیدگی دادسرا بماند.

پیگیری برداشت غیر مجاز از حساب بانکی

با توجه به آنچه تا به این جا گفتیم، آیا می توانیم نتیجه بگیریم که پیگیری برداشت غیر مجاز از حساب بانکی ممکن است؟ بله. اما این پیگیری نکاتی از قرار زیر دارد:

  • شکواییه پیگیری این برداشت غیر مجاز و ضمائم آن، پس از ثبت شکایت در دفاتر خدمات قضایی به دادسرای محل وقوع جرم ارسال می شود. دادسرای عمومی و انقلاب یا دادسرای جرایم رایانه ای، جرم این برداشت غیر مجاز را به صورت مقدماتی مورد رسیدگی قرار می دهد.
  • البته رسیدگی مقدماتی در دادسرا ممکن است نیاز به بررسی های تخصصی داشته باشد. به همین منظور ، مقامات دادسرا می توانند موضوع را با پلیس فتا نیز مطرح نمایند تا پلیس فتا رسیدگی های تخصصی تر در رابطه با ارتکاب جرم و مجرم را به عمل آورد.
  • پس از آن ، دادسرا با توجه به اقدامات، ارتکاب جرم برداشت غیر مجاز از حساب را بر اساس قانون جرایم رایانه ای مورد بررسی حقوقی نیز قرار می دهد.
  • اگر به این نتیجه برسد که از حساب بانکی پول برداشت شده به صورت غیر مجاز و با استفاده از جرایمی مثل سرقت، فیشینگ یا کلاهبرداری است، پرونده را برای رسیدگی بعدی و صدور حکم به دادگاه کیفری ارسال می کند.

مجازات برداشت غیر مجاز از حساب بانکی

قانون برای تمامی مباحثی که از آن ها به عنوان جرم یاد می کندف مجازات هایی در نظر می گیرد. در مورد برداشت غیر مجاز از حساب بانکی افراد بر اساس ماده 13 این قانون می خوانیم:

هر کس به طور غیر مجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر ، محو ، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه ، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند ، علاوه بر رد مال به صاحب آن ، به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

اقدامات بعد از برداشت غیر مجاز از حساب بانکی شما

در این بخش به یکی از مهمترین نکات اشاره می کنیم. بعد از مواجهه با برداشت غیر مجاز از حساب بانیکی، باید چه کنیم؟ اولین اقدام در رویارویی با این جرم چیست؟

  • نخستین اقدام طرح شکایت در مراجع کیفری می باشد.
  • قبل از شکایت و پیگیری این برداشت غیر مجاز، اقداماتی از تغییر رمز و انتقال مبالغ موجود در کارت بانکی به کارت مطمئن دیگری می باشد.
  • سپس، می توان به بانک مراجعه و گردش حسابی که از آن وجه برداشت شده است را دریافت کرد. این پرینت حساب، مدرک جرمی است که باید به همراه شکایت ، آن را ضمیمه نمود.

طریقه جلوگیری از برداشت غیر مجاز از حساب بانکی

از اینکه در طول این مقاله با ما همراه بودید، سپاسگزاریم. در این بخش به منظور سخن پایانی در بحث برداشت غیر مجاز از حساب بانکی افراد، به مواردی اشاره می کنی که رعایت آن ها موجب جلوگیری از این موضوع، می گردد. این موارد عبارت اند از:

  • در زمان استفاده از پایانه‌های فروشگاهی رمز عبور کارت را خودتان و به شکلی که کسی در اطراف شما متوجه رمز نشود وارد کنید.
  • کارت خود را حتی برای مدت زمان بسیار کوتاه در اختیار کسی قرار ندهید.
  • سعی کنید رمز عبورتان را  بصورت دوره ای تغییر دهید.
  • هرگز رمز عبور خود را با کارت در یک محل نگهداری نکنید.
  • برای تعریف رمز عبور حتما از ترکیب حروف بزرگ و کوچک، اعداد و سمبل‌ ها به صورت پیچیده استفاده کنید.
  • فایل‌های به روزرسانی و اصلاحات امنیتی (patch) سیستم عامل و نرم‌افزارهای کاربردی را به طور مرتب دریافت و نصب کنید.
  • در زمان استفاده از اینترنت بانک، از صفحه کلید مجازی جهت وارد کردن رمز و پسورد خود استفاده نمایید.
  • در هر سایتی مشخصات کارت خود را وارد نکنید، ممکن است آن سایت درگاه پرداخت الکترونیک بانک را جعل کرده باشد و اقدام به سرقت اطلاعات حساب شما نماید.
  • برای پرداخت های اینترنتی حتماً از سایت‌هایی که به آنها اطمینان دارید استفاده کنید.
  • تنها راه صحیح نگهداری رمز به خاطر سپردن آن است. از نوشتن بر روی کاغذ یا بیان کردن آن هنگام وارد کردن رمز جداً خودداری کنید.
  • حتماً شماره سریال 16 رقمی روی کارت خود را در جایی یادداشت نمایید تا در زمان مفقودی کارت بلافاصله از طریق مراجعه به شعب اقدام به مسدود کردن حساب خود نمایید.
4/5 - (1 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا