دانستنی های حقوقی

چگونه از حفر چاه غیر مجاز شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از حفر چاه غیر مجاز که یک منبع آب کم هزینه محسوب می شود، دارای مراحل مختلفی است. در این رابطه ممکن است مواردی مانند شماره تماس گزارش چاه غیر مجاز، سامانه سجام چاه غیر مجاز، لایحه دفاعیه چاه غیر مجاز و قانون جدید چاه های غیر مجاز مطرح شوند. در جوامع روستایی و مناطق شهری، چاه ها می توانند به عنوان منابع آب که دارای هزینه کمی هستند، کاربرد داشته باشند. بدین منظور، در یک منطقه مشخص زمین حفر می شود و با استفاده از پمپ، آب از لایه های زیر زمین استخراج می شود. برای این کار، باید جواز کسب شود و سپس نسبت به حفر چاه اقدام شود.

روش های شکایت از حفر چاه غیر مجاز

بسیاری از افراد هستند که به قوانین و مقررات در این خصوص توجه نمی کنند و با توجه به اینکه کمبود آب وجود دارد، چاه غیر قانونی حفر می کنند. در این صورت، این افراد توسط مراجعی که باید به این موارد رسیدگی کنند، شناسایی می شوند. اگر شما نیز در این رابطه قصد تنظیم شکایت دارید، می توانید با بهترین وکیل دادگستری پایه یک اصفهان مشورت کنید. ما در وکیل از ما وکلای با تجربه را به شما معرفی می کنیم تا بتوانید در این راستا به نتیجه برسید.

سامانه ارتباط مردمی سجام برای شکایت از چاه غیر مجاز

سامانه ارتباط مردمی سجام، یکی از روش های رایج طرح شکایت از حفر چاه غیر مجاز می باشد. این سایت توسط معاونت پیشگیری از جرایم قوه قضاییه معرفی می شود. برای ارسال گزارشات در امور مشابه، این سامانه بستر مناسبی فراهم کرده است. پس از ورود به این سامانه، امکان ورود متن گزارش برای شما وجود دارد. با توجه به اینکه کمبود آب، یک مشکل جهانی می باشد و در ایران نیز این مسئله بیشتر خود را نشان داده است؛ به همین دلیل، در خصوص حفر چاه غیر مجاز شکایات زیادی مطرح می شود؛ به ویژه در مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند بر این موضوع بیشتر تاکید می شود. به دلیل کمبود آب، حفر چاه باید بر طبق مجوز باشد. در غیر این صورت، حفر چاه در هر کجا غیر مجاز است. این سختگیری در مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند، بیشتر است. با استفاده از این روش ها، می توان در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به پیگیری شکایت خود در این خصوص اقدام کرد.

مراجع رسیدگی به شکایت از حفر چاه غیر قانونی

به منظور گزارش و شکایت از حفر چاه غیر قانونی، می توانید به مراجعی که در این خصوص فعالیت می کنند، مراجعه کنید. مثلا به منظور حفاظت از محیط زیست، یک ارگان به نام سازمان حفاظت از محیط زیست وجود دارد. این سازمان، مسئول نظارت بر حفاظت از محیط زیست است و در این خصوص روی حفر چاه های غیر مجاز نظارت سختی دارد. مراجع مختلفی برای طرح شکواییه وجود دارند که به شرح زیر هستند:

  • سازمان حفاظت محیط زیست
  • سازمان منابع آب
  • پلیس محیط زیست
  • دادگستری

 طرح شکایت از طریق این مراجع، دارای شیوه مختلفی است. با توجه به نوع شکایت، باید مرجع مناسبی برای رسیدگی به آن انتخاب شود. میزان تخلف، در انتخاب مرجع مناسب نقش مهمی ایفا می کند. در این خصوص، می توانید به صورت قضایی موضوع را بررسی کنید. گزارش یا شکایت از حفر چاه غیر مجاز، از طریق سامانه ارتباط مردمی سجام به آدرس sajam.scpd.ir که از طرف معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه معرفی شده است، امکان پذیر است. این سامانه، می تواند بستر خوبی برای گزارشات مردمی نسبت به حفر چاه غیر مجاز باشد.

مراجع رسیدگی به شکایت از حفر چاه غیر قانونی

از طریق فضای مجازی و سایت سجام یا سامانه جامع ارتباط مردمی قوه قضاییه، می توان وقوع جرم را در این خصوص گزارش داد. با ورود به این سامانه، می توانید متن گزارش خود را وارد کنید و با دریافت کد رهگیری این شکایت را پیگیری کنید. این نوع شکایت، می تواند در مراجع قضایی نیز پیگیری شود. در این خصوص، می توان از وکیل با تجربه نیز کمک گرفت. امکان طرح شکواییه از چاه غیر مجاز همسایه نیز وجود دارد.

مجازات حفر چاه غیر قانونی در ایران چیست؟

به منظور اطلاع از روش شکایت از حفر چاه غیر مجاز، باید در خصوص مجازات های آن نیز اطلاعاتی داشته باشید. در این خصوص، مجازاتی نیز تعیین شده است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

1. جریمه نقدی برای حفر چاه غیر قانونی

بر اساس قوانین مربوط به حفر چاه، در صورت عدم کسب مجوز باید جریمه پرداخت شود. بر اساس مکان چاه و اندازه آن و آبی که از آن استخراج می شود، مقدار جریمه تعیین می شود.

2. تخریب چاه غیر مجاز

مجازات هایی مانند تخریب چاه در صورت غیر قانونی بودن آن، ممکن است تعیین شود. احتمال دارد که این کار توسط فرد یا شرکتی انجام شود که برای آن مجازات در نظر گرفته‌می شود. تخریب، اغلب به این دلیل است که فعالیت چاه می تواند موجب خسارت به منابع آبی شود. در نتیجه، این کار برای محافظت از محیط زیست انجام می شود.

3. مصادره کردن تجهیزات

گاهی برای حفر چاه تجهیزاتی به کار برده‌ می شود. این تجهیزات، توسط دولت برای جریمه ممکن است مصادره شوند.

4. مسدود کردن چاه

در راستای رسیدگی به شکایت از چاه غیر مجاز، ممکن است جریمه و مجازات در نظر گرفته شده مسدودسازی چاه باشد. این کار، موجب می شود که از منابع آبی استفاده غیر قانونی نشود.

5. تعلیق یا لغو مجوز چاه

ممکن است گاهی برای حفر چاه مجوز نیز صادر شود. به این معنی که مجوز رسمی برای حفر چاه صادر شده است؛ اما این مجوز به دلیل تخلف تعلیق و لغو می شود.

6. پیگیری قانونی حفر غیر قانونی چاه

گاهی حفر چاه غیر قانونی، می تواند موجب ایجاد آسیب جدی به طبیعت شود. به همین دلیل، فرد یا سازمانی که این کار را انجام داده است به عنوان متخلف شناخته می شود که باید پیگرد قانونی شود.

کلام آخر

به دلیل امکان آسیب به محیط زیست و منابع آبی، سخت گیری هایی توسط سازمان محیط زیست انجام می شود. می توانید برای طرح شکایت از حفر چاه غیر مجاز، از طریق سایت یا سامانه ای که برای این کار طراحی شده است دیدن کنید. مراجعی مانند سازمان محیط زیست و دادگستری نیز می توانند در این خصوص به شکایات رسیدگی کنند. با توجه به نوع تخلف، باید مرجع رسیدگی به شکایت انتخاب شود.

4/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا