دانستنی های حقوقی

دلایل دیپورت شدن از ترکیه و راه های رفع آن

دلایل دیپورت شدن از ترکیه با توجه به شرایطی متفاوت خواهد بود. این شرایط عبارت اند از:

  • اقامت فرد
  • وضعیت کار و تحصیل
  • تابعیت از قوانین کشور

با توجه به اینکه امروزه اعطای انواع اقامت‌ها در ترکیه  سخت‌ تر از سابق می باشد، باید مراقب دلایلی که می‌تواند منجر به اخراج و جریمه و دیپورت از ترکیه شوند، باشید. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. در این مقاله قصد داریم این دلایل و روش های رفع دیپورتی را بررسی کنیم. اگر در طول اقامت خود با موضوع دیپورت مواجه گشتید، می توانید از مشاوره تخصصی با بهترین وکیل حقوقی در تهران و شهرستانها بهره مند گردید.

دیپورت شدن از ترکیه

برای آشنایی با دلایل دیپورت شدن از ترکیه ابتدا باید با مفهوم کلی دیپورتی بپردازیم. دیپورت مسئله ای است که برای خارجیانی که شهروند آن کشور محسوب نمی شوند رخ می دهد. به عبارتی فرد با دیپورت از ترکیه یک عضو حذف شده از جامعه به حساب می آید. به عبارتی وی باید هرچه سریع تر خاک آن کشور را ترک کند. اخراج از خاک ترکیه با توجه به ‌علت دیپورت اتباع خارجی می‌تواند به ‌صورت دائمی و موقت باشد.

  • اتباع خارجی که برای انجام اهداف مجرمانه (قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و…)، اقدام علیه امنیت ‌ملی (جاسوسی، فعالیت در گروه‌های تروریستی و…)، مسائل سیاسی و جرائم عمومی تحت پیگرد قانونی هستند، به ‌صورت دائمی دیپورت می‌شوند. این افراد تحت هیچ شرایطی اجازه ورود به خاک ترکیه را در آینده ندارند.
  • اما اگر یک تبعه خارجی بنا بر یک یا چند مورد از مفاد ماه ۵۹ قانون دیپورت از ترکیه، اخراج شود، برای او دیپورت موقت می باید. به عبارتی با پرداخت جریمه نقدی و طی مدت زمان قانونیاین نوع از دیپورت حل می شود.

پیشنهاد وکیل از ما به منظور مطالعه بیشتر در بحث مهاجرت: مهاجرت به امارات

دلایل دیپورت شدن از ترکیه

دلایل دیپورت شدن از ترکیه مشمول یکی از شرایط زیر می باشد:

  • در کشور ترکیه مرتکب فعل کیفری با مجازات حبس به میزان بیشتر از دو سال محکوم شوید.
  • در گروه های تروریستی فعالیت کنید.
  • برای ورود به ترکیه از اعمال غیرقانونی همانند ویزای جعلی یا مدارک شناسایی تقلبی استفاده نمایید.
  • در کشور ترکیه به مشاغل غیرمجاز و غیرقانونی روی بیاورید.
  • اقامت شما در ترکیه پایان یابد. طی ده روز بعد از آن نیز مبادرت به تمدید ویزا نکنید.
  • مجوز شما برای اقامت در ترکیه باطل شود و قابل تمدید نباشد.
  • بدون مجوز در ترکیه مشغول به کار شوید حتی در کارهای قانونی.
  • روند ورود و خروج شما به ترکیه کاملا غیرقانونی باشد.
  • وابسته به یکی از احزاب یا سازمان هایی باشید که توسط ترکیه و سازمان بین الملل به عنوان گروه های تروریستی شناخته می شوند.
  • جز افرادی باشید که حق ورود به ترکیه را ندارند.
  • درخواست اقامت در ترکیه را مطرح کنید اما با درخواست شما موافقت نشود.

در صورت وجود یک یا چند مورد از شرایط بالا، ابتدا شرایط فرد مورد ارزیابی قرار می گیرد. سپس فرآیند دیپورت برای وی اعمال می شود. اگر قرار باشد اتباع خارجی با تصمیم قطعی دیپورت، نه به دلیل جرایم خاص، بلکه به دلیل تخلفات نسبتاً ساده اخراج شوند، به این افراد یک نامه با فرصت 15 روزه برای خروج ارسال می گردد.

 دلایل ریپورت شدن از ترکیه

رفع دیپورتی کشور ترکیه

بعد از بررسی دلایل دیپورت شدن از ترکیه، حال نوبت آن است تا با راه های رفع آن آشنا شوید. شما می توانید از طریق دو روش در خصوص رفع این دیپورتی اقدام نمایید. این دو روش از قرار زیر است:

  • درخواس ویزای دیگر: اگر درخواست یک ویزای دیگر بدهید و با درخواست شما موافقت شود می توانید درخواست رفع دیپورتی را از کنسول گری ترکیه در تهران خواستار شوید.
  • درخواست لغو دیپورتی از دادگاه ترکیه: می توانید بدون درخواست یک ویزای دیگر، درخواست رفع دیپورتی از ترکیه و ورود به این کشور را داشته باشید. حکم دادگاه و دلایل دیپورت، از طریق مراجع قانونی به شما یا نماینده قانونیتان اعلام می‌گردد. اتباع باید بعد از دریافت این ابلاغیه باید حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز، مراتب اعتراض خود و درخواست تجدید نظر را به دادگاه صالح اعلام نمایند. پس از این درخواست، پروسه دیپورت تا پایان زمان رای دادگاه متوقف می‌ شود.

نکته حائز اهمیت در این بخش این است که برخی از افراد هرگز نمی توانند از طریق روش های فوق و هیچ روش دیگری برای لغو دیپورتی اقدام کنند. همانطور که در قسمت های قبل به عنوان دیپورت دائم ازاین مورد یاد کردیم، از جمله این افراد می توان به فعالان گروه های تروریستی، یا کسانی که علیه امنیت و نظم ملی کشور ترکیه فعالیت میکنند اشاره نمود.

جریمه دیپورت شدن از ترکیه

دیپورت از یک کشور صرفا به اخراج و ممنوعیت اقامت و ورود به آن کشور تلقی نمی شود. این موضوع شامل پرداخت جریمه نیز می گردد. جریمه ها نیز با توجه به شرایط فرد متغیر می باشند. این بدان معناست که جریمه دلایل دیپورت شدن از ترکیه یک رقم ثابت نیست. علاوه بر جریمه، ممنوعیت خاصی نیز برای فرد تعیین می شود. این جریمه و ممنوعیت ها عبارت اند از:

  • اگر این مدت زمان از ۱ الی ۱۵ روز باشد ممنوعیتی برای ورود وجود ندارد. با این حال افراد باید در زمان خروج مبلغی را به عنوان جریمه دیپورت از ترکیه پرداخت کنند.
  • در شرایطی که این مدت زمان ۱۶ روز الی سه ماه باشد، ممنوعیت ورود به کشور به مدت سه ماه می باشد. به علاوه آن، پرداخت جریمه در زمان خروج نیز برای فرد اعمال می گردد.
  • برای مدت زمان بیشتر از سه ماه، این جریمه شامل ۶ ماه ممنوعیت ورود به کشور و پرداخت مبلغی به عنوان جریمه دیپورت در زمان خروج از ترکیه می باشد.

لازم است بدانید که اتباع بیگانه باید پیش از خروج از کشور، جریمه دیپورتی از ترکیه را در فرودگاه و یا مرز پرداخت کنند. در غیر این صورت، ممنوعیت ورود آنها به ترکیه به مدت ۵ سال افزایش پیدا می کند.

راهکارهایی برای جلوگیری از دیپورت شدن از ترکیه

برای اینکه درگیر مشکلات جریمه دیپورت از ترکیه و محدودیت‌های قانونی آن نشوید، راهکارهایی ساده‌ای وجود دارد که لازم است آنها را در پیش بگیرید. بعد از بررسی کامل دلایل دیپورت شدن از ترکیه و جریمه هایی که به آن اختصاص دارد، حال به عنوان سخن پایانی در این قسمت، راهکارهای رفع ریپورتی را بررسی می کنیم. از همراهی شما سپایگزاریم.

راه کار های جلوگیری از دیپورت از ترکیه به شرح زیر است:

  • بیش از حد مجاز در ترکیه اقامت نداشته ‌باشید.
  • اگر کارت اقامت معتبر دارید، حتماً قبل از انقضا تاریخ آن برای تمدید کارت اقامت خود اقدام کنید.
  • اگر طبق قوانین این کشور به ‌دلیل اقامت بیش از حد مجاز، شامل جریمه دیپورت شدید، حتماً به ‌موقع برای پرداخت آن اقدام کنید.
  • قوانین و ضوابط ورود و خروج از خاک کشور ترکیه را به‌دقت رعایت کنید.
4.5/5 - (4 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا