دانستنی های حقوقی

هزینه وکیل طلاق چقدر است؟

همه می دانیم، طلاق در شرایطی رخ می‌دهد که زن و مرد امکان ادامه زندگی مشترک با هم را نداشته باشند. یعنی زن و مرد، مسیر زندگی خودشان را از هم جدا کنند. اگر زن و مرد برای جدایی به توافق رسیده باشند، پرونده طلاق توافقی مطرح می‌شود. اما همیشه زوجین برای جدایی و طلاق با هم سازش نمی‌کنند. در این مواقع موضوع طلاق یک طرفه زن یا مرد مطرح می‌شود. در نظر داشته باشید که هزینه وکیل طلاق و همچنین هزینه های کلی در روند طلاق، بسته به شرایط، متفاوت خواهد بود.

هزینه وکیل طلاق

حق الوکاله یا هزینه وکیل طلاق یعنی مبلغی که وکیل طلاق، بابت انجام امور محوله از موکل خود دریافت می‌کند. نظر به این که وکالت جزء مشاغل آزاد محسوب می‌شود، در برخی موارد حق الزحمه وکیل به صورت توافقی تعیین می شود و در برخی موارد نیز مطابق تعرفه باید حق الوکاله وکیل پرداخت شود. در هر صورت قبل از هرگونه اقدام به صورت توافقی یا یک طرفه، بهتر است با بهترین وکیل طلاق در تهران و شهرستانها مشورت داشته باشید و هزینه های متفاوت و جانبی را در نظر داشته باشید. در دامه بیشتر به بررسی این هزینه می پردازیم.

هزینه وکیل طلاق توافقی

بدیهی است که افراد به منظور اقامه هر دعوایی که بخواهند در دادگاه مورد رسیدگی قرار بگیرد می ‌بایست یک سری هزینه پرداخت کنند. چه دعوا کیفری باشد و چه حقوقی باشد. اصلی‌ ترین این هزینه ها، هزینه دادرسی است. با در نظر داشتن این که پرداخت هزینه دادرسی دعوا در دو دسته مالی و غیر مالی تقسیم ‌بندی می‌ گردند نحوه محاسبه به این ترتیب خواهد بود که در دعوای مالی به شکل درصدی هزینه محاسبه می ‌گردد‌. ولی هزینه دعوای غیر مالی ثابت در نظر گرفته شده است که در مقایسه با دعاوی مالی بسیار کم است.

 طلاق توافقی جزو دعاوی غیر مالی محسوب می‌ گردد. امکان دارد هزینه دادرسی آن چیزی حدود دویست هزار تومان باشد. هزینه ‌هایی که در جهت طلاق می ‌بایست پرداخت گردد، به شرح زیر خواهد بود:

  • تنظیم دادخواست
  • ثبت دادخواست و فرم‌ های پیوست در دفاتر خدمات قضایی
  • دادرسی با در نظر داشتن ماهیت غیر مالی بودن طلاق توافقی.
  • مشاوره در مراکز مشاوره خانواده.
  • ثبت کردن طلاق در یکی از دفاتر رسمی ازدواج و طلاق.

البته تمامی هزینه های گفته شده به هزینه وکیل طلاق اضافه خواهند شد. هزینه حق الوکاله وکیل موضوعی جداگانه از این موارد است.

محاسبه هزینه وکیل طلاق

همانطور که پیشتر اشاره کردیم، حق الوکاله وکیل عمدتا بر اساس قرارداد مالی میان وکیل و موکل مشخص می‌ گردد و توافق میان ایشان ملاک بوده و معتبر است. موکل نیز قانونا متعهد به پرداخت آن خواهد بود. معمولا ۶۰ درصد حق الوکاله ‌های مقرر متعلق به مرحله مقدماتی و ۴۹ درصد آن متعلق به مرحله تجدیدنظر است. هزینه وکیل طلاق در هر شهر و بسته به شهرت هر وکیل و همچنین با در نظر داشتن تجربه، مهارت، تخصص وی و نوع طلاق متفاوت خواهد بود. اگر شما در کلان شهرها سکونت دارید پس هزینه حق الوکاله وکلا به نسبت وکلایی که در شهر کوچک هستند، بیشتر است به عنوان مثال هزینه حق الوکاله بهترین وکیل پایه یک دادگستری در شیراز به نسبت شهرستان های اطراف آن مقداری بیشتر خواهد بود.

در ادامه این مقاله قصد داریم تا به اعمال هزینه ها در طلاق یک طرفه بپردازیم. این موضوع را در حالتی ک فقط از طرف مرد باشد، یا فقط از طرف زن باشد را توصیف می کنیم.

به منظور مطالعه بیشتر کلیک کنید: عمده وظایف وکیل خانواده

هزینه وکیل طلاق در طلاق یک طرفه

طلاق یک طرفه یکی از انواع طلاق است. به عبارتی زن یا مرد می‌توانند بدون جلب رضایت طرف مقابلشان برای جدایی اقدام کنند. برخلاف هزینه وکیل طلاق در حالت توافقی که توسط زن و مرد یا طبق توافق آن‌ها پرداخت می‌شود، همه چیز در طلاق یک طرفه بر عهده فردی است که درخواست طلاق داده. یعنی هزینه وکیل در حالت یک طرفه باید توسط فردی که برای جدایی اقدام کرده پرداخت شود.

هزینه وکیل طلاق

هزینه وکیل طلاق یک طرفه از طرف مرد

گفتیم که در این پرونده‌ها برخلاف پرونده‌های طلاق توافقی، کلیه هزینه‌هایی که برای ثبت دادخواست، هزینه وکیل طلاق و… وجود دارد بر عهده مرد است. زوج باید به تنهایی این هزینه‌ها را بپردازد. از جمله هزینه‌هایی که در طلاق از طرف مرد باید پرداخت شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تنظیم دادخواست طلاق
  • ثبت دادخواست طلاق در دفاتر الکترونیکی خدمات قضایی
  • دادرسی پرونده طلاق
  • داوری در طلاق
  • ثبت طلاق یک طرفه
  • وکیل

هزینه وکیل طلاق یک طرفه از طرف زن

همگی واقفیم که در ایران حق طلاق فقط به زوج داده شده است. این موضوع به این معناست که زن تنها در شرایطی می‌تواند برای طلاق یک طرفه اقدام کند که دچار عسر و حرج شده باشد. یا یکی از شروط ۱۲ گانه عقدنامه برقرار باشد. همچنین زوجه حق طلاق داشته باشد. برای رسیدگی به پرونده طلاق از طرف زن، زوجه باید:

  • درخواست طلاق را تنظیم کند.
  • شواهد و مدارک مورد تأیید دادگاه برای جدایی را آماده کند
  • درخواستش را برای رسیدگی در سامانه الکترونیکی قضایی ثبت کند.

در تمام این مراحل باید زن کل هزینه طلاق را بپردازد، و مانند طلاق توافقی هزینه بین زوجین تقسیم نمی‌شود. این نکته را نیز در خاطر داشته باشید که، هزینه وکیل طلاق از طرف زن نسبت به هزینه وکیل در طلاق توافقی و طلاق یک طرفه مرد بیشتر است. چون پرونده‌هایی که برای جدایی زن تنظیم می‌شوند پیچیده‌تر هستند.

4.3/5 - (3 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا