ویزای دانش آموزی کانادا + شرایط و هزینه ها【2023】✈️
کشور کانادا کشوری مهاجرپذیر است که مهاجران خارجی بسیاری را می پذیرد و برنامه های جذاب زیادی را برای جذب مهاجران فراهم کرده است که یکی از این برنامه ها، ویزای تحصیلی می باشد که این نوع ویزا هم، طرفداران زیادی را دارد و جزو بهترین روش مهاجرت به کانادا محسوب می شود. در واقع هرساله افراد زیادی از سراسر دنیا برای استفاده از سیستم آموزشی پیشرفته کشور کانادا، به این کشور مهاجرت می کنند و آبنده ای روشن را برای خود متصور می شوند.
در چند سال اخیر، مهاجرت به کانادا خصوصا از طریق تحصیلی، یکی از روش های پرطرفدار مهاجرتی بوده است و هر ساله ویزای تحصیلی شامل ویزای دانش آموزی کانادا برای دانش آموزان و دانشجویان صادر می شود. این مقاله به نکات خیلی خوب و مهمی در رابطه با ویزای تحصیلی کانادا اشاره داشته است و موارد مهمی را برای اخذ ویزای تحصیلی دانش آموزی بیان کرده است که می توان برای مهاجرت تحصیلی به این کشور از این اطلاعات استفاده کرد.
انواع ویزای تحصیلی در کانادا
ویزای تحصیلی در کانادا به دو دسته تقسیم می شود:
- ویزای دانش آموزی: این نوع ویزا، برای افرادی است که سن آن ها زیر 18 سال است و تصمیم برای تحصیل در مدارس کشور کانادا را دارند که می توانند از طریق ویزای دانش آموزی اقدام کنند.
- ویزای دانشجویی: این نوع ویزا برای افرادی است که شرایط سنی آن ها بالای 18 سال باشد و قصد تحصیل در دانشگاه های کانادا را داشته باشند می توانند از این طریق اقدام کنند.
چه شرایطی برای ویزای تحصیلی در کانادا وجود دارد؟
دانش آموزان زیر 18 سال برای تحصیل در کشور کانادا، باید دارای شرایطی باشند تا امکان اخذ ویزای دانش آموزی را داشته باشند. شرایط های مربوط به اخذ ویزای دانش آموزی شامل موارد زیر می باشد:
- دانش آموزان برای تحصیل در کشور کانادا باید پذیرش تحصیلی از یکی از مدارس در کانادا را داشته باشند.
- اگر سن متقاضی 10 سال یا کمتر بود، اجازه مهاجرت به تنهایی برای تحصیل به کانادا را نداشته و باید با والدین یا قیم قانونی اش، اقدام به مهاجرت نماید.
- اگر سن متقاضی بیشتر از 10 سال بود و والدین، توانایی همراهی با او را نداشتند، باید فردی را برای همراهی با او معرفی نمایند که به آن کاستودین یا سرپرست گفته می شود. برای اخذ سرپرست یا کاستودین، نیاز به انجام یکسری مراحل قانونی است که باید به درستی انجام شود.
مقاطع تحصیلی در مدارس های کشور کانادا
در سیستم آموزشی مدارس کشور کانادا دو مقطع تحصیلی وجود دارد:
- دوره ابتدایی
- دوره متوسطه
دوره ابتدایی
دوره ابتدایی، از سنین 6 سال تا 7 سال شروع می شود و تا سنین 13 تا 14 سالگی ادامه دارد که به آن دوره ابتدایی یا دبستان می گویند که برای سنین 6 سال از مهدکودک شروع می شود. سال تحصیلی ابتدایی از ماه سپتامبر تا ماه ژوئن بعدی ادامه خواهد داشت. مدارس های ابتدایی در کانادا، دختران و پسران در یک کلاس درس می خوانند و تا زمانی که به دبیرستان می روند وضعیت به همین شکل ادامه خواهد داشت.
در مدارس های ابتدایی در کانادا، زبان های خارجی و فرانسه تدریس می شود درصورتیکه قبلا فقط در دبیرستان این دروس ها تدریس می شدند ولی هم اینک، زبان های خارجی در مدارس های ابتدایی هم تدریس می شود. همچنین مهارت هایی مانند ریاضیات، جغرافیا، موسیقی، علوم، هنر، صنایع، تاریخ و مهارت هایی پایه مانند خواندن و نوشتن در دوره های ابتدایی به بچه ها تدریس داده می شود.
دوره متوسطه
دوره متوسطه در کشور کانادا، از سنین 14 سال تا 15 سال آغاز شده و تا سنین 17 تا 18 سالگی ادامه می یابد. البته در استان آنتاریو یک سال دیگر بعد از سال دوازدهم برای دانش آموزان وجود دارد. در کبک هم، دانش آموزان تا سن 16 سالگی در دبیرستان درس می خوانند و بعد از آن به یک دوره دوساله پیش دانشگاهی می روند که به آن CEGEP می گویند و در این دوره از طرف دولت، تامین مالی می شوند و بعد از اتمام در این دوره، دیپلم آمادگی دانشگاه یا دیپلم فنی و حرفه ای دریافت می کنند.
برنامه دبیرستان های کشور کانادا به این صورت است که به دو دسته تقسیم می شود: دسته اول پیشرفته است که دانش آموزان را برای ورود به دانشگاه آماده می کند و دسته دوم عمومی است که دانش آموزان را برای ورود به کالج یا مدارس های فنی آماده می کند.
انواع مدارس در کشور کانادا
مدارس در کشور کانادا به دو دسته تقسیم می شود:
- مدارس دولتی
- مدارس خصوصی
مدارس های دولتی در کانادا
مدارس های دولتی دراستان های کانادا وجود دارد که به آن مدارس دولتی یا کاتولیک گفته می شود و هرکسی می تواند در این مدارس درس بخواند و در آنجا حضور داشته باشد.
فعالیت های آموزشی و سیاسیت های مربوط به این مدارس، به استان موردنظر در کانادا بستگی دارد. هر استان در سطح محلی خود، به مدارس منطقه ای دسته بندی می شود که معمولا توسط یک هیئت آموزش و یا یک سرپرست اداره می شود و سپس در مورد موضوعات دستوری مانند استخدام معلمین، خرید وسایل موردنیاز ضروری و نظارت کلی بر مدارس تصمیماتی گرفته می شود.
یکی از دغدغه های والدین در کانادا، انتخاب مدارس دولتی خوب برای فرزندشان است و به دنبال مدرسه دولتی هستند که شهرت خوبی در محله زندگی خود داشته باشند. معمولا شهرت مدارس، از تعداد دانش اموزانی که به بهترین دانشگاه ها در کانادا فرستاده می شوند می توان شناخت. درواقع والدین به هر مدارسی بروند، مدارس این آمارها را دراختیار والدین قرار می دهند تاوالدین بهتر بتوانند ارزیابی داشته باشند.
یکی از قوانین که در کشور کانادا برای ثبت نام در مدارس وجود دارد این است که، حتما باید فرزند خود را در مدرسه ای که در محله خودتان قرار دارد ثبت نام کنید و ثبت نام کردن فرزندتان در مدارس در محله ای دیگر، به سختی انجام می پذیرد. به همین دلیل است که محله هایی که مدارس بسیار خوبی در آن ها وجود دارد گران قیمت تر می باشند و تقاضا برای آن ها هم بیشتر است.
پس قبل از اینکه فرزند خود را در مدرسه دولتی در کانادا ثبت نام کنید بهتر است تا درمورد کیفیت مدارس در آن محله تحقیق و پرس و جو کنید.
طریقه ثبت نام در مدارس دولتی کانادا
اگر به تازگی به کشور کانادا مهاجرت کرده اید و قصد دارید فرزندتان را در مدارس کانادا ثبت نام کنید، ابتدا از فرزندتان تست گرفته می شود تا تعیین سطح شده تا از سطحی که باید شروع کند را اعلام کنند. همچنین دوره های تقویتی زبان های خارجه، انگلیسی و فرانسه برای دانش آموزان گذاشته می شود تا در این دو زبان تقویت شوند.
دانش آموزان کانادایی و دانش آموزان بین المللی در کنار هم درس می خوانند و این گونه مدارس جزو بهترین و باکیفیت ترین مدارس در کل دنیا می باشد.
از لحاظ هزینه مدارس های دولتی برای تمام شهروندان کانادا و خانواده هایی که اقامت دائم کانادا را دارند، کاملا رایگان می باشد و دانش آموزانی که خارجی هستند و دارای این شرایط نیستند باید شهریه در مدارس دولتی را پرداخت کنند.
مدارس خصوصی کانادا
مدارس های خصوصی کانادا، همانند مدارس های دولتی مدیریت می شوند اما نوع برنامه تحصیلی بسیار با مدارس دولتی متفاوت می باشد.
مدارس های خصوصی از مهد های کودک تا مدارس روزانه و شبانه در کانادا و همچنین مدارس تجربی و موسسات سنتی همگی جزو مدارس خصوصی محسوب می شوند.
تکالیف های درسی مدارس های خصوصی به صورت اجباری بوده و سخت گیری در این مدارس بیشتر از مدارس دولتی است و رقابت های سالم درسی در بین دانش آموزان زیاد دیده می شود.
نحوه رویکرد آموزشی در مدارس خصوصی کانادا
می خواهیم در مورد نوع رویکرد آموزشی در مدارس خصوصی کانادا بیشتر صحبت کنیم. مدارس خصوصی کانادا رویکرد های آموزشی دارند که در زیر به آن ها اشاراتی می کنیم:
- در برخی مدارس های خصوصی در کانادا، به پرورش استعداد دانش آموزان در زمینه رقص با موسیقی، هنر و نمایش تاکید دارند.
- در برخی مدارس خصوصی، بر فعالیت های ورزشی دانش آموزان تمرکز دارند
- در برخی مدارس خصوصی در کانادا، بر فعالیت هایی مبنی بر زندگی در فضای باز تاکید دارند
- برخی مدارس خصوصی دیگر هم هستند که از برنامه تحصیلی سنتی یا یک زبان خارجی خاص پیروی می کنند
- در برخی مدارس بین المللی خصوصی، دانش آموزان را برای آزمون های لیسانسه ی بین المللی آماده می کنند.
- در بیشتر مدارس خصوصی در کانادا، دانش اموزان را برای ورود به دانشگاه های خوب در کانادا آماده می کنند.
- برخی از دانش آموزانی که در مدارس خصوصی ثبت نام می کنند از همان ابتدای ورود به دنبال تخصص گرفتن در یک رشته درسی خاص هستند.
البته به طور کلی اخذ مدرک زبان برای کسی که قصد مهاجرت را دارد، جزیی از الزامات است به دلیل اینکه تنها راه ارتباط، زبان است و از لحاظ پیشرفت و رشد زندگی تاثیر بسیار زیادی برای متقاضی به همراه دارد. در واقع با تسلط بر زبان کشور مقصد، می توان کار کرد و هزینه زندگی را تامین کرد و ارتباط راحت تری را با مردم همان کشور برقرار کرد.
پیشنهاد می شود پیش از اقدام برای مهاجرت و انجام مراحل قانونی آن خصوصا اقدام برای ویزای تحصیلی، زبان انگلیسی خود را تقویت کنید تا با مشکل مواجه نشوید.
ویزای همراه تحصیلی
ویزای همراه برای تحصیل به دو مورد تقسیم بندی می شود:
- همسر یا فرزند متقاضی که ویزای تحصیلی را برای کشور کانادا اخذ کرده یا قصد دارد که این نوع ویزا را بگیرد.
خیلی از متقاضیانی که برای تحصیل تصمیم دارند به کشور دیگر بروند و دارای همسر و فرزند هستند از لحاظ عاطفی و دلایلی دیگر نمی توانند به تنهایی سفر کنند بنابراین می توانند همسر یا فرزند خود را به عنوان همراه ببرند. بنابراین متقاضی می تواند برای ویزای تحصیلی با همسر و فرزندش اقدام کند و یا می توانید درخواست ویزای دانشجویی همراه را داشته باشد. یکی از مزایای ویزای همراه برای همراهان متقاضی این است که، همسر فرد متقاضی یا دانشجو، امکان کار بهه صورت تمام وقت در کشور کانادا را دارد و اجازه دارد تا در طول مدت زمان تحصیل دانشجو، کار کرده و هزینه های زندگی شان را تامین کند و همچنین فرزند هم می تواند در مدارس های دولتی در کشور کانادا به صورت رایگان تحصیل کند.
- والدین دانش آموزی برای ویزای دانش آموزی اقدام کرده و یا این نوع ویزا را اخذ کرده است.
این موضوع در صورتی امکان پذیر است که دانش آموز سن زیر 18 سال را داشته باشد. طبق قوانین در شکور کانادا، والدین دانش آموز مجاز هستند تا درخواست ویزای همراه دهند و فرزندشان را در طول تحصیل همراهی کنند. در این شرایط، ویزای والدین از نوع ویزای توریستی همراه می باشد و والدین اجازه کار در کشور کانادا را نخواهند داشت اما می توانند این نوع ویزا را تبدیل به ویزای کاری یا تحصیلی کنند تا اجازه کار یا تحصیل هم برای والدین فراهم شود.
دلایل رد شدن ویزای تحصیلی کانادا چه می باشد؟
در برخی مواقع رد شدن یا ریجکتی ویزای تحصیلی ممکن است اتفاق بیفتد و دلایل های مختلفی برای آن وجود دارد که به آن در ذیل اشاره می کنیم:
- هدف متقاضی از مهاجرت تحصیلی مشخص نبوده است
- ناقص بودن مدارک بر رد بودن ویزا تاثیر گذار است
- اطلاعات در کلیه فرم ها به صورت ناقص ثبت شده است
- تمکن مالی برای زندگی و تحصیل در کشور کانادا قانع کننده نبوده است
- دلایل کافی و قانع کننده ای برای آینده و مسیر شغلی وجود نداشته است
- وابستگی متقاضی به کشور مبدا پایین باشد
- مدارک های لازمه و قانع کننده برای برگشت به کشور خود پس از پایان تحصیلات وجود ندارد
کلام آخر
کانادا یکی از محبوب ترین کشورها، برای مهاجرت تحصیلی می باشد و در حال حاضر، بیش از 800 هزار دانشجو از نقاط مختلف در دنیا به تحصیل در این کشور مشغول می باشند. زیرا کانادا یک کشور بسیار پیشرفته است و آینده شغلی بسیار خوبی را دارد و به نسبت کشور انگلیس و آمریکا، هزینه های تحصیل آن، مقرون به صرفه می باشد و دارای مزایای بسیاری برای تحصیل است. در این مقاله به شما کمک می کنیم که با اخذ ویزای دانش آموزی برای فرزندانتان و شرایط مربوط به آن، آینده ای درخشان را برای آن ها متصور شوید.