دانستنی های حقوقی

صیغه کردن دختر باکره چه حکمی دارد؟ + سه شرط اصلی

ازدواج موقت یا صیغه موقت یکی از انواع عقد ازدواج است. این عقد یا در اصطلاح عامیانه، صیغه، برای مدت زمان مشخصی بین طرفین، رابطه زوجیت و محرمیت ایجاد می کند. پس از گذشت مدت زمان عقد موقت، رابطه زوجیت نیز خاتمه پیدا می کند.  صیغه کردن دختر باکره برای اینکه به نحو صحیحی منعقد شود، باید دارای شرایط خاصی باشد که در این مقاله می خواهیم به بررسی آن بپردازیم. با ما همراه باشیم.

در صورت مواجهه با موضوعات اینچنینی، بهترین وکیل خانواده در تهران و شهرستانها می تواند با شرح قوانین مربوطه، راهنمای شما باشد

جهت مطالعه بیشتر در باب امور خانواده کلیک کنید: عسر و حرج

شرایط صیغه کردن دختر باکره

بر اساس قانون مدنی، از مهم ترین شرایط صیغه کردن دختر باکره به شرح زیر اسن:

  • پدر و یا جد پدری وی اجازه و یا رضایت خود را اعلام کنند.
  • مشخص شدن مدت زمان عقد موقت
  • مشخص کردن مهریه برای دختران باکره یا دوشیزه

صیغه کردن دختر باکره

حکم صیغه کردن دختر باکره

در این بخش می خواهیم بررسی کنیم که حکم صیغه کردن دختر باکره چیست؟  نکات زیر را در این قسمت در نظر بگیرید تا به نتیجه گیری برسیم.

  • حکم ازدواج دختر باکره در عقد موقت یا صیغه نیز شبیه عقد دائم است. یعنی برای عقد موقت هم دختر، نیازمند اخذ رضایت یا اجازه از ولی قهری خود یعنی پدر یا جد پدری خود می باشد .
  • همچنین به دلیل اینکه بسیاری از حقوق مالی همچون ارث یا نفقه زن در صیغه ممکن است به زن تعلق نگیرد، ریسک این چنین ازدواج هایی برای دختران باکره بسیار بالاتر است.
  • منظور از دختران باکره دخترانی هستند که سابقه ازدواج و رابطه زناشویی را ندارند. به عبارت دیگر ، دوشیزه هستند.

 در نتیجه با توجه به نکات بالا باید بگوییم که تحت شرایطی دختر می تواند از دادگاه اجازه بگیرد و با حکم دادگاه ازدواج بدون رضایت پدر را انجام دهد.

صیغه کردن دختر باکره بدون اجازه پدر

به طور کلی احکام مربوط به ازدواج موقت در قانون مدنی، مطابق شرع اسلام و مذهب شیعه تدوین شده است. به همین خاطر اگر بخواهیم احکام و شرایط ازدواج موقت دختر باکره بدون اذن پدر را ذکر کنیم، ناگزیر از مراجعه به فتاوای فقهای شیعه نیز می باشیم. همانطور که گفتیم، صیغه کردن دختر باکره ، نیازمند رضایت توسط ولی قهری اوست. در نتیجه نظر فقها در این زمینه از قرار زیر است:

  • برخی از فقها فتوا به باطل بودن صیغه موقت دختر باکره بدون رضایت پدر داده اند. بر این اساس، اگر عقد موقتی بدون رضایت پدر خوانده شده باشد، از اساس باطل است. رابطه بین زن و مرد نیز در این شرایط غیر شرعی است.
  • عده دیگری از مراجع تقلید به این حد از باطل بودن اشاره نمیکنند. صرفا می گویند که بنا بر احتیاط، صیغه کردن دختر باکره بدون رضایت پدر صحیح نمی باشد. که این نظر توسط بسیاری از فقها نیز ذکر شده است.

به عنوان سخن پایانی دو نکته زیر را رد این بحث خاطر نشان می شویم:

  • اگر دختر باکره پدر و یا جد پدری ندارد نیازی به اخذ اجازه از شخص دیگری همچون مادر، برادر یا سایرین نیست. می توان اقدام به عقد موقت نمود.
  • به استناد ماده 1043 قانون مدنی در صورتی هم که پدر یا جد پدری بدون دلیل موجهی از دادن اذن عقد موقت و صیغه دوشیزه مضایقه کنند و نیاز به ازدواج توسط دختر باکره وجود داشته باشد، ولایت قهری آنها ساقط می شود. تحت شرایطی می توان نسبت به عقد ازدواج دائم و یا حتی موقت، بدون اخذ اجازه آنها اقدام نمود .
5/5 - (1 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا