راه های رسیدن به آرامش بعد از طلاق
ما زمانی می توانیم از آرامش بعد از طلاق صحبت کنیم که با گذشت مدتی از طلاق، فرد با مراقبت های لازم که از خود به عمل می آورد و با برنامه ریزی که برای زندگی بعد از طلاق خود دارد بتواند این رویداد را در زندگی خود بپذیرد و با آن کنار آمده باشد و بعد از طلاق شرایط بهتری را برای خود رقم زده باشد. اگرچه طلاق در برخی از شرایط می تواند تنها راه حل ممکن باشد اما چه بخواهیم یا نخواهیم طلاق، آسیب های مخصوص به خود را دارد.
طلاق پدیده ای است که در جامعه امروز به عنوان یکی از آسیب های اجتماعی مطرح می شود که ریشه در تغییر و تحولات گوناگون فرهنگی، اجتماعی، زیستی و غیره دارد و با پیچیده تر شدن زندگی امروز، سطح آن نیز شدت یافته است. در این مقاله به راه هایی پرداخته شده است که به شما در آرامش بعد طلاق کمک می کند.
راه های رسیدن به آرامش بعد از طلاق چیست؟
زندگی بعد از طلاق، چالش ها و فراز و فرودهای بسیاری را برای فرد به وجود می آورد. حتی اگر پروسه طلاق برای شما آسان طی شده باشد و حتی از طلاق خود راضی هم باشید اما پس از طلاق مشاهده می کنید که احساسات متناقضی را تجربه خواهید کرد. لحظاتی را شاد و خرسندید و لحظاتی بعد دچار احساس یاس و افسردگی می شوید. پس باید راهکارهای علمی و عملی را در این باره بیاموزید تا بتوانید، از این مسیر سخت با موفقیت عبور کنید.
- به احساسات خود فرصت بروز بدهید: مسلما در زندگی فرد پس از طلاق، تغییرات و تحولات فراوانی ایجاد می شود و این موضوع باعث به وجود آمدن احساسات گاها متناقضی در شخص می شود. برای این که بتوانید بعد از طلاق به آرامش برسید بهتر است که احساسات خود را بشناسید و به آن ها فرصت بروز بدهید. سرکوب کردن احساساتی که اکثرا دردناک هستند کمکی به بازگشت شما به زندگی نمی کند. هیچکس با این تصور ازدواج نمیکند که حتما روزی قرار است جدا شود. حتی اگر بعد از ازدواج به مرور زمان به جایی برسید که خواهان جدایی باشید باز هم طلاق یک شکست محسوب خواهد شد.
- از تجربه دیگران استفاده کنید: دوستان و نزدیکانی که مورد اعتماد شما هستند و تجربه مشابهی را داشته اند می توانند کمک موثری به شما کنند. آن ها می دانند که مراحلی که فرد بعد از طلاق طی می کند چه مراحلی هستند و چطور به مرور زمان و رفته رفته شرایط بهتر خواهد شد. پس با دوستانی که تجربه مشابه داشته اند ارتباط ترجیحا چهره به چهره برقرار کنید و از مشاوره بعد از طلاق آن ها استفاده کنید.
- از خودتان مراقبت کنید: پس از طلاق، بیماری های عاطفی و روحی به سراغ شخص می آید که باعث می شود زندگی او تحت تاثیر قرار بگیرد. شما باید با بیماری های عاطفی هم مانند بیماری های جسمی برخورد کنید و همانطور که در بیماری های جسمی از خودتان مراقبت می کنید، در این شرایط هم استراحت کنید، کار خود را کاهش دهید، عوامل ایجاد اضطراب را کم کنید و سعی کنید برای بهبود تلاش کنید. و حتی میتوانید از یک مشاور کاربلد راهنمایی و مشاوره بگیرید و راحت تر این دوران را سپری کنید.
- فرق غم و افسردگی را بدانید: باید متوجه باشید که در شرایط حساسی قرار دارید و هر کس دیگری هم به جای شما باشد غم و یاس شدیدی را تجربه خواهد کرد. اگرچه نشانه های احساسی شما با افسردگی شباهت دارد ولی باید بدانید که این ها یک واکنش طبیعی به طلاق هستند و به مرور زمان این احساسات منفی کمتر خواهند شد. برای اینکه کمتر اسیب ببینید باید این شرایط حساس را کنترل کنید.
- موارد خاطره انگیز گذشته را کنار بزارید: سعی کنید در این مدت سراغ همسر سابق یا شریک عاطفی خود نروید، برای دستیابی به آرامش بعد از طلاق تا جایی که ممکن است از چیزهایی که شما را یاد او می اندازد حذف کنید یا به آنها توجه نکنید. بسیاری تنها بعد از چند روز از جدایی به خاطر دلتنگی و فشارهای زیاد روحی مجدد سراغ همسر سابق خود را می گیرند. یکی از دل مشغولی های بسیار بزرگ افراد بعد از طلاق و جدایی عدم آرامش ذهنی و روحی است ازدواج به راحتی به دست نمی آید و حالا که از بین رفته آنها خود را چند قدم عقب تر میبینند و نمی توانند به راحتی با آن کنار بیایند. به یاد داشته باشید رسیدن به آرامش بعد از جدایی چیزی نیست که یک شبه به دست بیاید پس صبوری باشید و قدم به قدم جلو بروید. به هیچ وجه راههای رسیدن به آرامش بعد از طلاق مثل یک دکمه نیست که آن را فشار دهید و همه چیز خوب شود. باید برای آن برنامه ریزی کنید و بتوانید مدام آن را پیگیری کنید تا رسیدن به آرامش بعد از جدایی برایتان آرزو نباشد.
- سریع رابطه جدیدی را شروع نکنید: به هیچ عنوان بعد از جدایی از همسرتان سریع سراغ رابطه ای جدید نروید. این روابط جدید معمولا احساسی و از سر تنهایی و ندانم کاری شروع می شوند، پس بر احساسات منفی و حس تنهایی موجود غلبه کنید و یادتان باشد برای دستیابی به آرامش بعد از طلاق بهتر است سنجیده تر عمل کنید و تا ارتباط احساسی جدیدتان حداقل شش ماه تا یک سال زمان داشته باشید. در این مدت بابد به خوبی به رابطه قبلی، کاستی های خودتان و رفع آنها فکر کنید. روانشناسی توصیه می کند بیشتر از اینکه به فکر پیدا کردن مشکلات شریک قبلی زندگیتان باشید، دنبال این باشید که شما چه اشتباهاتی انجام دادید که کار به اینجا کشید.
- لیستی از خطاهای او تهیه کنید: بعد از جدایی، افراد بارها و بارها دلشان برای چیزهای زیادی از طرف مقابلشان تنگ می شود. و این دلتنگی آرامش بعد از طلاق را دستخوش تغییرات مینماید. در این حالت افراد معمولا به جای اینکه طرف مقابل را همانطور که واقعاً بوده به یاد بیاورند، فقط خصوصیات خوب را می بینند ( چیزهایی که دلشان برایش تنگ شده). اما انجام این کار می تواند برای روند بهبودی شما واقعا مضر باشد. پس قبل از هر چیز، اگر می خواهید به روند عادی زندگی برگردید و به پیش بروید، باید به خود یادآوری کنید که چرا شما دو نفر به درد هم نمی خورید.به همین دلیل، کمی وقت بگذارید و تمام مواردی را که در مورد طرف مقابل همسر سابق شما را آزار می داده (شامل تمام موارد بزرگ و کوچک) یادداشت کنید. به عنوان مثال، اگر همسر سابق شما وفاردار نبوده یا علاقه ای به صحبت در مورد آینده نداشته، این موارد را به یاد آورید و به خود یادآوری کنید که چرا رابطه شما هرگز به جایی نمی رسید.
زنان بیش از مردان آسیب میبینند
طلاق شکستی است که در مسیر طبیعی زندگی زن و مرد، اختلال ایجاد میکند؛ هر شکستی تبعات روانی خاص خود را دارد و این مساله در زنان و مردان تفاوتی نمیکند. با این وجود با توجه به ضوابط اجتماعی حاکم بر جامعه، طلاق برای زنان، آسیب های بیشتری به همراه دارد. اشخاص پس از آن دچار انزوا میشوند چراکه اشخاص فامیل و حتی دوستان به دلایل فرهنگی و باورهای اشتباه از آنان دوری میکنند و این رفتارهای نامناسب باعث میشود زن آرامش بعد از طلاق را از دست بدهد و دچار مشکلات و ناراحتی های عدیده گردد.
راهکار بازگشت به زندگی پس از طلاق
اغلب اشخاص پس از طلاق تلاش میکنند که قبل تلخ خود را فراموش کنند اما هرگز نمیتوان زمانی که متعلق به تجربه قبل است، فراموش کرد. اشخاص عملا در زمان جدایی احساسات نا خوشایندی مانند خشم، غم، تنفر و یا شوک، انکار و کوچک انگاری پدیده طلاق را تجربه میکنند. افراد باید در ابتدا طلاق را پذیرفته و آماده ورود به مرحله تازهی از زندگی شوند و از قبل خود عبرت بگیرند. طلاق باید دروازه ورود به یک زندگی سالم تر و شادتر باشد و اشخاص پس از آن باید به شدت به تغذیه سالم و ورزش توجه داشته باشند.
یکی از بهترین راهکارها برای بازگشت به زندگی طبیعی، پس از طلاق، پناه بردن به خانواده و استفاده از حمایت های نزدیکان است. افسردگی یکی از شایع ترین مشکلات پس از طلاق است و اشخاص مطلقه داین روزها آمار طلاق به شدت بالا رفته است؛ بیشتر طلاق ها شاید با یک مشاوره درست میتوانست منجر به ادامه زندگی شود. به اذعان کارشناسان هرچند باید با ریشه یابی و کشف علل و عوامل آن از آمار آن کاستر صورت تصمیم به ازدواج مجدد حتما باید مشاوره های لازم را با متخصصان مربوطه انجام دهند تا دوباره دچار شکست نشوند و با گام های محکم تر و انگیزه بهتری، زندگی تازه را آغاز کنند.
احتمال تشکیل مجدد خانواده بعد از طلاق
بدبینی و انزوای اجتماعی، احساس تنهایی، عدم امنیت در کنار دیگران، بی پناهی و ناامنی عاطفی؛ از ویژگی های زنان پس از جدا شدن است. به ویژه قضاوت های تنگ نظرانه و بدبینانه دیگران باعث احساس ناامنی از حضور در جمع و به حاشیه راندن زنان میشود.
از سویی تلخی های زندگی پر از التهاب پیش از آن و نیز فشارهای روحی و روانی در دوران طلاق، باعث نوعی گریز و نگاه منفی افراطی نسبت به تشکیل مجدد خانواده خواهد بود. هم زنان و هم مردان پس از طلاق از ازدواج مجدد بیزار هستند. این احساس بیزاری ناشی از تجارب دردناکی است که در دوران زندگی مشترک در آن تجربه کردند و از این رو حاضر نیستند تجربه مشابهی را بپذیرند. با این حال برخی زنان به دلیل مشکلات زندگی مجبور به ازدواج مجدد میشوند و عموماً چون با محدودیت هایی مواجه هستند، انتخاب های خوبی ندارند.
کلام آخر
طلاق و جدایی هم مثل دیگر اتفاقات زندگی ممکن است که رخ بدهد اما کارهایی که باید بکنید نشتن و زانوی غم بغل گرفتن نیست باید دوباره به اجتماع برگردید و فعالیت های اجتماعی را از سر بگیرید و اوقات بیشتری را با دوستان بگذرانید و همینطور با خانواده و دوستان به سینما و پارک بروید و زمان را با لذت سپری کنید، افراد جدیدی را در زندگی پیدا کنید شاید از این افراد بسیار راضی تر از کسی که قبلاً در زندگی تان بوده است باشید.
اما این بار با هوشیاری بیشتری عمل کنید و در این مدت به هیچ عنوان ورزش را فراموش نکنید چون باعث می شود انرژی های منفی و اضافه خود را در محیطی سالم تخلیه کنید و همینطور برای آرامش روحی و روانی ذکر نام خدا را گفتن بسیار کمک کننده است.