مهاجرت

مهاجرت به ترکیه از طریق دانشجویی + شرایط و هزینه ها ✈️【2023】

یکی از روش های مهاجرت به ترکیه از طریق دانشجویی می باشد. تحصیل در دانشگاه های ترکیه مزایای زیادی را برای دانشجویان به همراه دارد. در واقع یکی از دلایل مهاجرت از طریق دانشجویی به کشور ترکیه، وجود دانشگاه هایی است که دارای رنکینک جهانی هستند و مدارک آن ها در سراسر جهان معتبر است.

برخی از دانشگاه های ترکیه به زبان انگلیسی به تدریس می پردازند و این موضوع یکی از دلایل جذب دانشجویان بین المللی به ترکیه می باشد.

در این مقاله به طور کامل به بررسی شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق دانشجویی می پردازیم.

نحوه ی اخذ پذیرش از دانشگاه ترکیه

مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیلی

دانشجویانی که قصد تحصیل در کشور ترکیه را دارند، باید مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی داشته باشند و در آزمون های ورودی مربوط به دانشگاه، نمره قابل قبولی را اخذ کنند. ورود به دانشگاه در این کشور، محدودیت سنی ندارد و دانشجویان خارجی می توانند با داشتن مدارک مربوطه برای ادامه تحصیل، در این کشور اقدام کنند.

تدریس در دانشگاه های کشور ترکیه به زبان های ترکی، انگلیسی، آلمانی و فرانسوی می باشد و البته نوع زبان، بستگی به نوع رشته تحصیلی دانشجویان در این کشور را دارد.

دانشجویانی که قصد ورود به مقطع کارشناسی در دانشگاه ترکیه را دارند، باید در آزمون ورودی دانشگاه شرکت کرده و نمره قابل قبولی را دریافت کنند. طول دوره مقطع کارشناسی در ترکیه 4 سال می باشد و برای رشته های پزشکی 6 سال به طول می انجامد. همچنین دانشجویانی که در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در این کشور قصد ادامه تحصیل دارند، باید در آزمون های جداگانه شرکت کرده و نمره قابل قبولی را دریافت کنند.

آزمون های پذیرش دانشگاه در ترکیه، سالیانه دو بار برگزار می شود که دانشجویان برای تحصیل در این کشور، باید بتوانند در این آزمون شرکت کنند.

مدارک موردنیاز جهت اخذ پذیرش در دانشگاه ترکیه

بنابراین برای اخذ پذیرش در دانشگاه ترکیه،  نیاز به مدارکی است که متقاضی باید آن را داشته باشد و به اداره مهاجرت  ارائه دهد. این مدارک عبارتند از:

  • پذیرش نامه از دانشگاه ترکیه
  • ترجمه تمامی مدارک
  • رزومه متقاضی که شامل تمام شرایط های تحصیلی و غیرتحصیلی است
  • ترجمه ریز نمرات آخرین مقطع تحصیلی متقاضی
  • پرداخت هزینه بررسی مدارک
  • توصیه نامه اساتید
  • انگیزه نامه که باید توسط متقاضی در نهایت صداقت پر شود

شما می توانید با مطالعه مقاله « مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیلی + شرایط و هزینه ها » اطلاعات بیشتری در این زمینه بدست آورید و عملکرد بهتر و دقیق تری داشته باشید.

بررسی ویزای همراه از طریق مهاجرت دانشجویی به ترکیه

طبق قوانینی که در حقوق بین الملل و علم به مهاجرت وجود دارد، منظور از همراه، همسر و فرزندان زیر 18 سال می باشد. بنابراین دانشجویانی که مشغول به تحصیل در ترکیه هستند، امکان اخذ ویزای همراه برای همراهان خود را دارند. طول مدت ویزای همراهان، بستگی به اقامت دانشجو در کشور ترکیه را دارد که معمولا بیشترین زمانی که به اقامت همراه داده می شود، 2 سال است که قابل تمدید هم می باشد.

اما بر طبق قانون، ایرانی ها می توانند به مدت 3 ماه در کشور ترکیه حضور داشته باشند. حتی در برخی از دانشگاه های ترکیه، اقامت برای همراه دانشجو نیز فراهم می شود.

شرایط اخذ بورسیه تحصیلی در ترکیه

خیلی از دانشجویان رویای داشتن بورسیه تحصیلی را در کشورهای مختلف دارند. ترکیه هم جزو کشورهایی می باشد که دانشجویانی که بورسیه تحصیلی می شوند را به خوبی حمایت کرده و مزیت های تحصیلی و زندگی را در اختیار آنان قرار می دهد. بنابراین خیلی از دانشجویان تلاش خود را می کنند تا بتوانند بورسیه تحصیلی از یک کشوری را داشته باشند.

برای اخذ بورسیه تحصیلی در کشور ترکیه، نیاز به شرایط و ملاک هایی است که فرد متقاضی باید آن ها را داشته باشد تا موفق به اخذ بورسیه تحصیلی شود. در زیر به شرایط و ملاک های اخذ بورسیه تحصیلی در کشور ترکیه می پردازیم:

  • مقالات مختلف در رشته تحصیلی مربوطه
  • رزومه تحصیلی قوی
  • نمرات بالا و قابل قبول در سطح های قبلی
  • قبولی در آزمون ورودی دانشگاه و اخذ مدرک
  • انگیزه نامه

مزایای دانشجویان بورسیه تحصیلی در ترکیه

افرادی که در کشور ترکیه بورسیه تحصیلی می شوند از مزایای بسیاری برخوردار می شوند و دولت ترکیه بخشی از هزینه های مربوط به دانشگاه و زندگی در این کشور را به صورت اقساط، در اختیار دانشجویی که بورسیه تحصیلی می باشد قرار می دهد. همچنین مواردی از قبیل کمک هزینه درمانی، مسکن، مسافرت، ویزا و غیره، توسط دولت ترکیه تامین خواهد شد.

دانشجویانی که بورسیه تحصیلی دریافت می کنند، استفاده از خوابگاه های دانشجویی برای آن ها کاملا رایگان است و  همچنین نیازی به پرداخت شهریه دانشگاه را نداشته و تحصیل برای آنان کاملا رایگان می باشد. در رابطه با بیمه درمانی هم، تمامی هزینه های درمانی برای افرادی که بورسیه هستند رایگان شده و همچنین برای ورود به کشور ترکیه به آن ها بلیط پرواز داده می شود و اگر دانشجو بلیط را خودش خریداری کند، مبلغ بلیط به او بازگردانده خواهد شد.

آیا می توان با ویزای تحصیلی ترکیه کار کرد؟

مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل

دانشجویان بین المللی اجازه کار در شرکت های دولتی و خصوصی را ندارند، ولی به طور کلی اکثریت دانشگاه های دولتی و یا خصوصی، دانشجویان خارجی یا مهاجر را استخدام می کنند. در برخی دانشگاه ها در ترکیه، زبان تدریس آن ها به زبان انگلیسی می باشد، بنابراین دانشگاه ها معمولا در تلاشند تا از نیروهای خارجی که تسلط زبانی انگلیسی، فرانسوی و آلمانی را دارند، استخدام کنند.

بنابراین مشاغلی وجود دارند که دانشجویان خارجی می توانند استخدام شوند. این مشاغل شامل : موسسه های جهانگردی و تورهای مسافرتی، شرکت های بین المللی یا سازمان های مطبوعاتی که شعبه های مختلفی در شهر ترکیه دارند، پرستاری از کودکان و سالمندان می باشد.

موقعیت کار پس از تحصیل در ترکیه

دانشجویان بعد از تحصیل می توانند در کشور ترکیه مشغول به کار شوند اما نیاز دارند تا شرایطی را دارا باشند. یکی از این شرایط تسلط بر زبان ترکی است. نداشتن تسلط بر زبان ترکی باعث می شود تا مانع ورود به بازار کار شوید.
معمولا اکثریت دانشجوهای کارشناسی ارشد و یا دکتری که دارای بورس تحصیلی بوده اند در این کشور استخدام شده اند.

یکی دیگر از شرایط کار در ترکیه، نیاز به داشتن مجوز کار (Calisma Izni) در این کشور می باشد. بنابراین مشغول بودن به کار در کشور ترکیه، باید تحت نظر اداره کار باشد و مجوز های کاری لازمه از سمت وزارت کار در ترکیه برای شخص متقاضی صادر می شود.

به همین دلیل هر شخص بعد از پیدا کردن کار در ترکیه، باید درخواست مجوز کار از اداره مهاجرت را بدهد و یا اخذ ویزای کار در ترکیه را داشته باشد. البته هیچ تضمینی برای قبول درخواست مجوزهای کار به مهاجران وجود ندارد و ممکن است حتی این درخواست رد شود.

معمولا بیشتر مجوزهایی کاری که صادر می شود یک ساله می باشد و در صورت تمدید، مجوز های دیگر مدت دار صادر خواهد شد مثلا سه ساله یا شش ساله. اگر که به مدت هشت سال در ترکیه اقامت داشته باشید به شما مجوز کار دائم تعلق گرفته و نیازی به اخذ ویزای کار یا تمدید آن را ندارید.

نکته ای که دانشجویانی که تحصیل آنان به اتمام رسیده قصد کار در این کشور را دارند باید بدانند که نرخ بیکاری در کشور ترکیه بالا می باشد و معمولا دانشجویان شانس کمتری را برای پیدا کردن یک کار مناسب می توانند داشته باشند و اگر هم شرکت ها و ادارات نیاز به نیروی کاری داشته باشند از شهروندان خود استفاده کرده و تمایلی به جذب نیروهای خارجی ندارند. بنابراین اگر قصد دارید که دارای درآمد خوب مالی باشید و یا کار خوب داشته باشید، پیشنهاد می شود تا به کشورهایی مانند کانادا رفته و ویزای کار کانادا را دریافت کنید یا از بهترین وکیل مهاجرت به کانادا کمک بگیرید.

کلام آخر

تعداد دانشجویان از کشور های مختلف که ترکیه را برای تحصیل انتخاب می کنند همچنان رو به افزایش است. از سال 2016 همچنان ورود دانشجویان خارجی به این کشور بیشتر بوده است که نشان دهنده ی اهمیت کشور ترکیه به سیستم آموزشی است.

دلیل تحصیل ایرانی ها در کشور ترکیه این است که هزینه ی تحصیل نسبتا پایین همراه با کیفیت خوب می باشد و به دلیل مشابه بودن فرهنگ مردم ترکیه با ایران معمولا علاقه ی ایرانی ها به تحصیل در این کشور بیشتر از کشور های اروپایی است. همچنین به دلیل فاصله ی نزدیکی که ایران با ترکیه دارد تمایل ایرانی ها به تحصیل در ترکیه بیشتر شده است.

به طور کلی مهاجرت به ترکیه از طریق دانشجویی مزایاهای زیادی خصوصا برای ایرانی ها دارد و از طرفی از کیفیت دانشگاه های خوب هم در ترکیه بهره مند می شوند. دولت ترکیه تمایل دارد تا محبوبیت تحصیل در ترکیه را به 350 هزار دانشجوی بین المللی برساند.

در این مقاله تلاش کرده ایم تا در مورد مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیلی و شرایط دانشجویی در این کشور بپردازیم تا با مشکلاتی در خصوص مهاجرت از طریق دانشجویی به ترکیه مواجه نشوید.

5/5 - (1 امتیاز)

نگین بیات نژاد

تجربه دو سال نویسندگی وب سایت و تولید محتوا رو برعهده دارم و در حال حاضر نویسنده ی مسائل حقوقی تحت وب هستم. هدف من تولید محتوای یونیک و موثر برای سایت وکیل از ما هست تا از این طریق بتوانم اطلاعات مفید حقوقی رو دراختیار کاربران عزیز قرار بدهم. اگر در مقاله های من پاسخ سوالتان را گرفته اید، از شما تقاضا دارم تا در قسمت دیدگاه نظرات خودتون رو بیان کنید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا