دانستنی های حقوقی

چگونه از نمایشگاه ماشین شکایت کنیم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از نمایشگاه ماشین دارای مراحل و روش های مختلفی می باشد که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت. شکایت از فروشنده خودرو رنگ دار، دو تیکه، معیوب و تصادفی از مواردی هستند که در این خصوص مطرح می شوند.

در حال حاضر افرادی که قصد خرید خودرو دارند، از روش های مختلفی می توانند نسبت به این کار اقدام کنند. یکی از این روش ها مراجعه به نمایشگاه ماشین یا همان بنگاه ماشین است. گاهی ممکن است این نوع خرید با مشکلاتی همراه باشد که موجب شوند خریدار قصد شکایت از نمایشگاه را داشته باشد. مثلا یکی این مشکلات این است که فروشنده بعد از فروش سند را به نام خریدار نزند.

اگر شما هم با چنین مشکلی در هنگام خرید خودرو مواجه هستید می توانید با بهترین وکیل در شرق تهران در این رابطه مشورت کنید. بدیهی است که وکیل با پیچیدگی های حقوقی آشنا است و می تواند در این خصوص به شما کمک شایانی کند. به همین دلیل ما در سایت وکیل از ما تصمیم گرفته ایم که لیستی از وکلا را که به صورت تخصصی در حیطه های مختلف فعالیت می کنند، به شما معرفی کنیم.

شکایت از فروشنده خودرو

بر اساس قانون اگر این موضوع مشخص شود که خودرو مورد معامله معیوب بوده است و در زمان خرید این قضیه پنهان شده است، خریدار می تواند معامله را فسخ کند و در نتیجه امکان شکایت از نمایشگاه امکان پذیر خواهد بود. عیب مخفی در واقع عیبی از خودرو است که خریدار در زمان عقد قرارداد از آن مطلع نیست. ممکن است عیب مخفی باشد یا مشخص؛ اما خریدار به آن توجهی نداشته است.

قانون در این صورت به خریدار این اختیار را می دهد که اقدامات قانونی در این خصوص را انجام دهد. بدین منظور باید قرارداد فسخ شود و یا اینکه وی با دریافت تفاوت قیمت، خودرو معیوب را قبول کند. در هر صورت باید از طریق دادگاه این روند به صورت قانونی پیگیری شود. شکایت از نمایشگاه ماشین دارای مراحلی است که بهتر است با مشورت گرفتن از وکیل طی شوند.

شکایت از فروشنده خودرو

شرایط فروشنده و خریدار در معامله ماشین

در عقد قرارداد خرید و فروش خودرو، دو طرف باید دارای شرایط و ویژگی هایی باشند که بتوان به استناد آنها نسبت به فروش اقدام کرد. به همین دلیل برای اینکه مطلع شویم که شکایت از نمایشگاه ماشین به چه شکل است، باید در مورد شرایط فروشنده و خریدار نیز مطالبی را بدانیم.

  • انجام معامله با شخص بالغ
  • رویت کردن مدارک هویتی و شناسایی فروشنده و خریدار هنگام انجام معامله
  • عدم عقد قرارداد با افراد محجور و نا بالغ
  • عدم عقد قرارداد خرید و فروش خودرو با فرد ورشکسته
  • معامله با شخصی دارای اختیار خرید و فروش خودرو یا تصرف در اموال خود
  • فروشنده مالک خودرو باشد و وضعیت آن را بتواند شرح دهد.
  • دادن امکان بررسی کامل خودرو به خریدار
  • اعطای حق فسخ به طرفین در حین معامله
  • تعیین موعدی برای ابراز پشیمانی خریدار و فروشنده

شرایط خریدار و فروشنده در زمان معامله باید به خوبی بررسی شوند. در غیر این صورت ممکن است در این معامله کلاهبرداری انجام شود. اگر به این شرایط آگاه باشید نیازی به شکایت از نمایشگاه ماشین نیز وجود ندارد. فرقی ندارد که فروشنده یک شخص عادی باشد یا نمایشگاه. در هر صورت باید این شرایط بررسی شوند و در معامله به آنها توجه شود.

شکایت از نمایشگاه ماشین به چه صورت است؟

حال که در مورد شکایت از فروشنده و شرایط فروشنده و خریدار صحبت شد، این بار می خواهیم به روش شکایت از نمایشگاه ماشین اشاره کنیم. شکایت از فروشنده خودرو ممکن است به دلایل مختلفی انجام شود. اغلب وجود عیب هایی مانند داشتن رنگ، دوتیکه و تصادفی بودن خودرو از دلایلی هستن که خریدار نسبت به آنها شکایت دارد. بر اساس قانون به دلایل زیر می توان از فروشنده خودرو شکایت کرد:

  • وجود ایراد اساسی در موتور خودرو
  • وجود ایراد در بدنه خودرو مانند تصادف و رنگ
  • ایراد در اتاق خودرو مانند ضربه و یا تعویض اتاق
  • ایرادات مربوط به تعویض قطعات خودرو مانند موتور، سقف و …

به منظور شکایت از فروشنده خودرو یا نمایشگاه ماشین باید این معایب وجود داشته باشند. در صورتی که هر کدام از این عیوب در خودرو مشاهده شوند، امکان پیگیری شکایت از طریق مراجع قضایی وجود دارد. بدین منظور قانون در ماده 423 و 424 به صراحت به تشریح اصطلاحی به نام خیار عیب پرداخته است.

بر همین اساس امکان فسخ معامله در صورت معیوب بودن خودرو وجود دارد. این موضوع زمانی برای خریدار مشخص می شود که یک عیب مخفی در خودرو مشاهده شود. باید گفت که اگر عیب خودرو مخفی باشد و خریدار آن را در زمان معامله مشاهده نکرده باشد نیز، امکان شکایت از نمایشگاه ماشین وجود دارد. اقداماتی که خریدار می تواند انجام دهد از سه جهت مورد بررسی قرار می گیرند:

  • پذیرش خودرو با همان شکل معیوب
  • دریافت خسارت ارش ( تفاوت قیمت خودروی سالم و معیوب)
  • فسخ معامله

کیفری بودن جرم کلاهبرداری در فروش خودرو

در صورتی که فروشنده به صورت عمدی و آشکارا در فروش خودرو تقلب کرده باشد، کلاهبرداری انجام داده است. ممکن است در این راستا فروشنده خودرو با کارشناس سلامت خودرو تبانی کند. در این صورت جرم کلاهبرداری در دادسرای وقوع جرم بررسی می شود و امکان شکایت کیفری وجود دارد.

کیفری بودن جرم کلاهبرداری در فروش خودرو

با این وجود باید گفت که اثبات جرم کلاهبرداری در این زمینه بسیار دشوار می باشد. به همین دلیل همواره پیشنهاد می شود که خریدار به شکایت حقوقی اکتفا کند و خسارت خود را دریافت کند. این روند بسیار کوتاه تر و ساده تر از زمانی است که بخواهد به صورت کیفری موضوع را پیگیری کند.

تخلفات بنگاه ماشین

نمایشگاه ماشین یا بنگاه ماشین ممکن است از تخلفاتی در زمینه فروش خودرو داشته باشند؛ البته این تخلفات کمتر از طرف نمایشگاه صورت می گیرد. بیشتر شاهد تخلفات در خرید و فروش خودرو بدون مراجعه به مراجع رسمی هستیم. کلاهبرداران خرید و فروش خودرو شگرد های زیادی دارند که از این طریق ممکن است سرمایه شما در یک چشم برهم زدن بر باد برود! بهتر است در این خصوص با انواع تخلفات بنگاه های ماشین آشنا باشیم. این تخلفات را در ادامه شرح خواهیم داد.

  • گذاشتن خودرو در پارکینگ و تقسیم قبض مربوط به پارکینگ: یکی از رایج ترین تخلفات در زمینه خرید و فروش خودرو، این مورد است. در این حالت یک پارکینگ از طرف خریدار تعیین می شود که خودرو در /آن پارک شود؛ سپس قبض پارکینگ را دو قسمت می کنند تا هیچ کدام نتوانند ماشین را از پارکینگ خارج کنند! در این حالت خریدار قلابی است و هر بار به بهانه های مختلف از فروشنده مبالغ بالاتری را دریافت می کند.
  • خریدار و کارشناس جعلی خودرو در محل معامله آن: یکی از شگرد های قدیمی برای کلاهبرداران که هنوز هم رایج است، این است که شما به محل خودرو برای خرید مراجعه می کنید. در این هنگام فردی به عنوان خریدار با کارشناس نیز به منظور بازدید از خودرو در محل حاضر می شوند. خریدار دوم اصرار دارد که خودرو را خریداری کند. شما نیز از ترس از دست دادن ماشین نسبت به خرید خودرو اقدام می کنید. حال آنکه آن افراد همگی همدست هستند و خودرو دارای ایرادات فنی است.

شکایت از نمایشگاه ماشین فروش خودرو اقساطی

یکی از ترفندهایی که در آن ممکن است به اصطلاح در آن سر شما کلاه برود، فروش خدرو به صورت اقساطی می باشد. برخی از شرکت ها و نمایشگاه ها هیچ گونه مجوزی برای فروش خودرو به صورت اقساطی ندارند و اغلب از این طریق قصد کلاهبرداری دارند. بدین منظور نمایشگاه متخلف در سایت یا روزنامه ها اقدام به انتشار آگهی در خصوص فروش اقساطی خودرو می کند.

شرایط اقساطی مناسب موجب می شود که خریداران زیادی به آگهی جذب شوند. معمولا در این نوع آگهی ها نمایشگاه می خواهد که خریدار مبلغی از قیمت خودرو را به عنوان پیش قسط پرداخت کند و بعد از گذشت چند ماه خودرو را تحویل بگیرد. در بیشتر مواقع نیز خودرویی به مشتری تحویل داده نمی شود! در نتیجه خریدار نسبت به شکایت از نمایشگاه خودرو اقدام می کند.

باید به این نکته توجه کنید که حتما باید از نمایشگاه هایی خودرو را خریداری کنید که دارای مجوز در این خصوص هستند. اگر نمایشگاه مجوز نداشته باشد، امکان بروز تخلف بالا می رود. شرایط متنوعی از سمت نمایشگاه خودرو به خریدار پیشنهاد می شوند که وسوسه کننده هستند. به همین دلیل اکثر مواقع خریداران از این طریق جذب می شوند و کلاهبرداری صورت می گیرد. بهتر است در زمان خرید و فروش خودرو به این نکات توجه شود تا منجر به طرح شکایت از نمایشگاه خودرو نشود.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله به آن اشاره شد امکان شکایت از نمایشگاه ماشین به دلیل فروش خودرو معیوب وجود دارد. گاهی ممکن است بعد از فروش خودرو به اسم خریدار سند زده نشود. این موارد همگی مصداق بارز کلاهبرداری هستند و فرد می تواند از طریق روش های قانونی آنها را پیگیری کند.

خریدار و فروشنده در هنگام معامله خودرو باید دارای شرایطی باشند و بر اساس آن شرایط نسبت به معامله خودرو و عقد قرارداد اقدام کنند. در صورتی که خریدار بخواهد به صورت کیفری موضوع کلاهبرداری در فروش خودرو را پیگیری کند زمان طولانی تری نسبت به روش حقوقی نیاز دارد.

4.5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا