وکیل طلاق

طلاق در اهل سنت چگونه است؟

به جدایی شرعی و قانونی زن و شوهر از هم طلاق میگویند. قوانینی مثل ازدواج، طلاق، ارث و …. عموما با توجه به مقررات مذهب طرفین رسیدگی می شود به همین دلیل بررسی قوانین طلاق طبق مذاهب عامه و اهل تسنن اهمیت ویژه ای دارد. در فقه عامه و مذاهب اهل سنت قوانین ازدواج و طلاق با فقه امامیه تفاوت های قابل توجهی با یکدیگر دارند. حتی میان مذاهب مختلف اهل سنت هم تفاوت هایی وجود دارد. با دریافت کمک از بهترین وکیل تهران می توان روند رسیدگی به پرونده را در مدت زمان کوتاه پیمود.

شرایط طلاق در اهل سنت

طلاق در مذاهب اهل سنت در حال حیض حرام است البته عملا انجام می شود. در مذاهب اهل سنت بر خلاف فقه امامیه وجود شاهد لزومی ندارد، در اهل سنت تنها جایی که وجود شاهد الزامی میباشد رجوع مرد در طلاق رجعی میباشد و تنها مذهبی که در آن حضور شاهد در هنگام رجوع مستحب میباشد مذهب حنفی است. طبق فقه حنفی، مالکی و حنبلی سه طلاق در یک لفظ صحیح نیست و حرام است. در تمام مذاهب همچون اهل سنت سه طلاق در یک لفظ صحیح است.

شرایط طلاق در اهل سنت
طلاق رجعی در هنگام حیض و نفاس و طلاق در طهر مواقعه بدعی، بدعتی و شیطانی است و در اکثر مذاهب همچون اسلام ممنوع می باشد. اما این نوع طلاق در مذهب حنفی معتبر است و صحیح شمرده میشود.

طلاق در اهل سنت به اراده زوج

در تمام مذاهب اسلامی طلاق را حق مرد دانسته اند و مبنای آن را آیه ای از سوره بقره میدانند که در آن اشاره شده است که طلاق حق مرد است. به طور کلی می توان گفت در اهل سنت اگر مرد در حالت مستی قصد داشته باشد زن خود را طلاق دهد، طلاق صحیح است. این حکم قابل اجرا می باشد. طلاق در اثر اجبار و اکراه در اهل سنت نیز صحیح است. به این معنا که اگر مرد با اجبار و اکراه بخواهد زن خود را طلاق دهد، طلاق صحیح است و حکم از لحاظ شرعی مشکل ندارد.

تقاضای طلاق از جانب زوجه

در مذهب شافعی تفاوتی با مذهب امامیه هست که در فقه امامیه مردی که نفقه همسرش را پرداخت نکند، به زن اجازه میدهد که با اثبات عدم دریافت نفقه طلاق بگیرد که این موضوع در قانون هم آمده است. اما در فقه شافعی اگر مردی توان پرداخت نفقه نداشته باشد، زن می تواند تقاضای طلاق نماید، ولی اگر مردی توانایی پرداخت نفقه داشته باشد و از پرداخت آن خودداری نماید زن حق تقاضای طلاق ندارد. در فقه سنی ندادن نفقه، حبس زوج، غیبت او و رفتار و کردار نامناسب زوج با زوجه باعث طلاق نمی شود.

تقاضای طلاق از طرف زوجه در اهل سنت: در مذهب سنت تقاضای طلاق از طرف زوجه به سه صورت میباشد که عبارتند از:

  • وکالت: اگر مرد به شخصی غیر از همسرش وکالت دهد، فرد میتواند طلاق را انجام دهد و از دید حنفیه این طلاق صحیح است.
  • رسالت: منظور از رسالت این است که زوج شخصی را نزد زوجه میفرستد و میگوید نوع طلاق را انتخاب نماید.
  • تفویض: تفویض به اشکال مختلفی صورت میگرد و حق طلاقی که با تفویض به زوجه داده شده است فوری و منحصر به همان مجلس می باشد.

طلاق در سنت از طرف زوجه

در مذهب سنت علاوه بر وکالت، دو نوع طلاق به نام های تملیک و تخییر وجود دارد که عبارتند از:

  • تملیک یعنی مالک کردن زن بر طلاق که در این مورد مرد حق رجوع از تملیک را ندارد و تخییر یعنی اینکه زن را مخییر میکند که ادامه زندگی را انتخاب نماید و یا اینکه تصمیم بر جدایی دارد.
  • در مذهب سنی تنها راه، ارائه وکالت به زوجه میباشد و شافعیان نیز حق وکالت به زن را پیش بینی نموده اند و آن را فوری نیز دانسته اند.

آیا امکان طلاق در اهل سنت در ایام حیض و نفاس وجود دارد؟

در همه مذاهب اسلامی طهارت زن از حیض و نفاس هنگام طلاق پذیرفته می شود. فقط اختلاف نظر در این است که پاکی و طهارت از حیض و نفاس شرط صحت و درستی طلاق است یا خیر؟ و آیا اگر زن در طهارت حیض و نفاس نباشد طلاق دهنده مرتکب گناه شده است یا خیر؟ فقهای امامیه و تعدادی از فقهای اهل سنت، طهارت را شرط صحت طلاق میدانند، ولی اکثر فقهای اهل سنت طاهر بودن زن هنگام طلاق را حکم تکلیفی طلاق دهنده می دانند و بدون آن هم طلاق را صحیح می شمارند، اما به نظر فقهای امامیه طلاق زن در هنگام حیض و نفاس و یا در طهرالمواقع از لحاظ تکلیفی حرام و طلاق باطل است.

نحوه طلاق هنگام غیبت زوج در اهل تسنن

آیا زوجه در هنگام غیبت زوج حق طلاق دارد یا خیر؟ در فقه امامیه و در قانون مدنی ایران پس از 4 سال غیبت زوج زن میتواند درخواست طلاق دهد. البته قبل از این مدت هم با توجه به عسر و حرج و مشقت در تامین زندگی میتواند تقاضای طلاق دهد. اما در مذاهب زیدیه،حنفی و شافعی در صورت غیبت زوج، زوجه باید صبر نماید و مجاز به طلاق نیست. البته هر کدام دلایل خاص خود را دارند که میگویند با توجه به اینکه ممکن است زوج برگردد و به زنده بودن مرد استناد میکنند زن را به صبر کردن قایل میدانند.

کلام آخر

در صورتی که اهل سنت هستید و قصد دارید از همسر خود طلاق بگیرید، بهتر است با قوانین طلاق در اهل سنت آشنا شوید. برای این منظور می توان با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران مشورت کرد و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت نمود. وکلای دادگستری مدارک شما را مورد بررسی قرار می دهند.

همچنین وکلای دادکستری قادرند در مورد نحوه تنظیم دادخواست، شما را راهنمایی کنند و بررسی نمایند که آیا ادله و مدارک کافی برای اثبات دعوا، از سوی شما ارائه شده است یا خیر؟ علاوه بر آن وکلای مجرب و متخصص قادرند نتیجه احتمالی شکایت شما را تا حدودی پیش بینی نمایند و در روند رسیدگی و تسریع آن، نقش موثر و مثبتی ایفا کنند.

4.6/5 - (13 امتیاز)

عاطفه نعیمی

عاطفه نعیمی هستم 5 سال مشغول به نویسندگی در سایت های مختلف بودم و هدفم تولید محتوای یونیک و با کیفیت بوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا