مهاجرت

مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج + شرایط و هزینه ها【2023】✈️

مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج، یکی از بهترین روش مهاجرت به ترکیه می باشد و در واقع می توان گفت که این روش یکی از آسان ترین روش های مهاجرتی است. البته پروسه مهاجرت از طریق ازدواج، روش ها و شرایط خاص خودش را دارد. مهاجرت از طریق ازدواج یکی از راه های رسیدن به پاسپورت و شهروندی ترکیه می باشد. البته راه های مختلفی برای اخذ پاسپورت و شهروندی ترکیه وجود دارد و شما می توانید از روش های مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیلی، مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری، مهاجرت به ترکیه از طریق کار و با توجه به در نظر گرفتن شرایط فعلی خود، یکی از این روش ها را انتخاب نمایید.

در گذشته قوانین دولت ترکیه به این صورت بود که اگر یک خانم که شهروند ترک باشد و با یک مرد خارجی ازدواج کند تابعیت کشور خودش را از دست می دهد که این موضوع بعدها بعد از توافق نامه اروپا لغو شد و ازدواج یک خانم شهروند ترک با یک مرد خارجی، سبب می شود تا همسرش، تابعیت و شهروندی ترکیه را بدست آورد.

نکته ای که وجود دارد این است که عاقد به زبان ترکی سخن گفته و خطبه عقد را به این زبان جاری می کند. در صورتی که اگر زوجین به زبان ترکی تسلط نداشته باشند، نیاز به حضور مترجم به زبان انگلیسی یا عربی در محل عقد الزامی می باشد.

اخذ تابعیت از طریق ازدواج در ترکیه

یکی از روش های اخذ تابعیت در کشور ترکیه، از طریق ازدواج است. برای تابعیت از این طریق، دولت ترکیه قوانین و شرایطی را وضع کرده است و به این قوانین هم توجه ویژه ای دارد. قوانین مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج به این صورت است که، یک زن یا مرد ترکیه ای درخواست خود را مبنی بر شهروندی ترکیه به یک شخص خارجی دهد.

نکته ای که از لحاظ قانونی در این نوع روش مهاجرت بسیار مهم می باشد، هدفمند بودن ازدواج است. در واقع ازدواج از این طریق، باید به معنای تشکیل خانواده باشد و نه صرفا دستیابی به تابعیت ترکیه زیرا خیلی از افراد با برگزاری ازدواج  صوری و به قصد اخذ شهروندی ترکیه، ازدواج کرده و دولت ترکیه به این موضوع، به شکل ویژه ای توجه می کند که فریبی در این روش صورت نگیرد. همچنین همسر خارجی نباید تهدیدی برای امنیت عمومی و امنیت ملی در کشور باشد.

در واقع این دو شرط مهم، جزو مواردی است که برای دولت ترکیه بسیار حائز اهمیت می باشد و نسبت به سایر روش های دیگر، دقت بیشتری به آن می شود.

شرایط مهم و قانونی ازدواج در ترکیه

مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

  1. در کشور ترکیه مانند کشور ایران، درخواست خواستگاری و ازدواج از جانب مرد و خانواده اش صورت می پذیرد و مرد طی تشریفاتی با خانواده به خانه دختر رفته و مراسم خواستگاری انجام می پذیرد.
  2. در کشور ترکیه، تشریفات رسمی ازدواج در شهرداری ترکیه انجام می پذیرد، اما از آنجایی که مردم این کشور به ازدواج دینی پایبند هستند، بعد از اینکه ازدواج خود را رسمی کرده ، نزد فردی مذهبی که به آن امام نکاحی می گویند رفته و خواندن صیغه و مهریه را نزد این شخص انجام داده و تعیین می کنند.
  3. با توجه به احکام دینی، مهریه زن مشخص می شود. اما تعیین میزان مهریه در ترکیه، معمولا کمتر از خانواده های ایرانی می باشد.
  4. حضور دو نفر برای انجام تشریفات عقد الزامی می باشد و این موضوع در مورد طلاق بر عکس این قضیه اتفاق می افتد.
  5. خرید جهیزیه هم در این کشور مرسوم است، اما تهیه آن بر عهده مرد می باشد و زن و خانواده زن در خرید مقدار ناچیزی از وسایل زندگی دخالت دارند و اصلی ترین و مهم ترین وسایل زندگی به عهده مرد و خانواده اش می باشد.
  6.  در کشور ترکیه، سن ازدواج رو به افزایش است زیرا مسئولیت مادی و تهیه نیاز های یک زندگی به عهده مرد می باشد، از این رو تشکیل خانواده امری دشوار شده است.
  7. زنان در ترکیه، احترام زیادی برای همسران خود قائل هستند و مردسالاری در این کشور رواج دارد، با وجود اینکه این کشور دارای ظاهری غربی می باشد اما رسوم اسلامی در میان خانواده پررنگ دیده می شود.

مدارک مهم برای اخذ پاسپورت ترکیه از طریق ازدواج

مدارکی وجود دارد که برای اخذ پاسپورت ترکیه از طریق ازدواج مهم می باشد و باید تهیه گردد. این مدارک شامل:

  1. کپی از شناسنامه همسر ترک
  2. فرم مبنی بر درخواست تابعیت ترکیه
  3. اصل و کپی سند ازدواج
  4. کپی محضری از پاسپورت متقاضی
  5. فتوکپی محضری شناسنامه همسر ترک به زبان ترکی
  6. اجازه اقامت همسر ترک که در کشور ترکیه زندگی کرده است
  7. عکس مربوط به بیومتریک که در طول 6 ماه گذشته بوده باشد
  8. سندی باید ارائه داده شود که همسران وحدت خانوادگی دارند مانند حساب های بانکی، اجاره خانه و غیره
  9. سندی که نشان دهنده ی پرداخت، هزینه درخواست شهروندی ترکیه است

مدارک موردنیاز جهت ثبت ازدواج در ترکیه

مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

مدارکی برای ثبت ازدواج در ترکیه وجود دارد که برای هر دونفر الزامی باشد. این مدارک عبارتند از:

  • پاسپورت معتبر
  • 4 قطعه عکس
  • مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی
  • گواهی تجرد
  • ترجمه ترکی مدارک

گواهی تجرد جهت ثبت ازدواج چیست؟

شاید برای خیلی از زوجین سوال پیش آید که گواهی تجرد چه گواهی است و باید از کجا تهیه گردد. در پاسخ به این سوال باید گفت که این گواهی به منزله مجرد بودن فرد می باشد و از کنسولگری کشور شخص، قابل دریافت است. این گواهی نشان می دهد که شخص قبلا ازدواجی نداشته است و یا ازدواجش منجر به جدایی شده است. در واقع گواهی تجرد فقط برای شخصی است که صاحب شناسنامه می باشد.

در صورتی که شخص صاحب شناسنامه خارج از کشور باشد، باید به نزدیک ترین کنسولگری در کشور خود مراجعه کرده و درخواست خود را برای گواهی تجرد ارائه دهد. گواهی تجرد توسط اداره ثبت احوال در کشور متقاضی، یک روزه صادر می شود اما گاهی پیش می آید که شخصی غیر از صاحب شناسنامه، قصد اخذ گواهی تجرد را برای متقاضی داشته باشد بنابراین وکالتنامه رسمی را از شخص متقاضی دریافت کرده و سپس باید در آن گواهی، اخذ تجرد قید شده باشد.

شرایط ازدواج خارجیان در ترکیه

ازدواج یک شخص ترک با یک فرد خارجی و یا دو خارجی که از کشورهای متفاوت می باشند، توسط ماموران کشور ترکیه انجام می پذیرد. اما اگر که این دو خارجی از یک کشور بوده و به اصطلاح هموطن باشند، توسط ماموران ترکیه و یا کنسولگری مربوط به کشورشان، عقد صورت می پذیرد.

عقد توسط ماموران ترکیه، الزام به طی کردن مراحلی است. در واقع باید مدارک لازمه آماده شده و نوبت دهی انجام شود و سپس در روز نوبت و از مکانی که از قبل تعیین شده است، زن و مرد حضور پیدا کرده تا عقد توسط ماموران صورت گیرد.

شرایط عمومی ازدواج در ترکیه

مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

برای ازدواج در کشور ترکیه، شرایطی لازم است که باید به آن عمل شود. این شرایط شامل:

  • توانایی ازدواج

افرادی که به سن 18 سالگی رسیده باشند و در صحت و سلامت عقلی هستند اجازه ازدواج را دارند. ازدواج با بیماران روانی ممنوع می باشد.

  • فسخ ازدواج قبلی (در صورت داشتن)

اگر زوجی که تصمیم به ازدواج با یکدیگر را گرفته باشند و قبلا سابقه ازدواج را داشتند، باید ازدواج قبلی آن ها فسخ شده باشد. طبق قوانینی که در ترکیه حاکم است چند همسری مجاز نیست و جرم محسوب می شود. این قانون برای پناهنگان، اتباع ترکیه و بیگانگان هم قابل اجرا است.

  • عدم ازدواج با قومیت های نزدیک

دولت ترکیه، ازدواج بین قومیت های نزدیک مانند عمو، عمه، خواهر، برادر، خواهرزاده و برادرزاده و غیره را ممنوع اعلام کرده است.

  • مدت انتظار

زنانی که در گذشته ازدواج داشته اند، اجازه ندارند تا به مدت 300 روز بعد از ازدواج قبلی خود، ازدواج مجدد داشته باشند. اما در صورتی می تواند به این قانون عمل نشود که پزشک، گزارش پزشکی را مبنی بر اینکه زن باردار نیست را ارائه دهد. در اینصورت است که زن دیگر نیاز نیست تا 300 روز را صبر کند و سپس ازدواج مجدد داشته باشد.

مدت زمان اخذ تابعیت ترکیه از طریق ازدواج

برای اخذ تابعیت ازدواج در کشور ترکیه، حداقل باید به مدت سه سال از ازدواج زوجین گذشته باشد و این ازدواج ادامه پیدا کرده باشد. البته رسیدگی و بررسی درخواست شهروندی از طریق ازدواج، بستگی به صحت اطلاعات زن و مرد دارد، بنابراین اطلاعات موجود در تقاضانامه مربوط به تابعیت، نباید دارای نقص بوده و یا نادرست بوده باشد، زیرا با وجود این مشکل، سبب می شود تا مقامات ترکیه به جعلی بودن ازدواج شک کرده و رای منفی برای اخذ تابعیت را بدهند.

البته عوامل دیگری هم در اخذ تابعیت ترکیه موثر است. مثلا اگر همسایگان به پلیس بگویند که زوجین را نمی شناسند و این موضوع در گزارش پلیس درج شود، می تواند تاثیر منفی بر درخواست تابعیت زوجین داشته باشد و یا ممکن است که اخذ تابعیت را به تعویق انداخته تا درخواست، مجددا مورد بررسی قرار گیرد.

دلایل ازدواج در ترکیه

ازدواج در کشور ترکیه، ساده تر از کشورهای دیگر می باشد و شرایط راحت تری هم به نسبت کشورهای اروپایی دارد. کلیه ازدواج هایی که در کشور ترکیه ثبت شده است در سطح بین المللی است و سند ازدواج هم به صورت بین المللی می باشد.

مزایای مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

طبق قوانینی که در سال 1964 در ترکیه به ثبت رسید، به این صورت بود که زنان خارجی که با شهروند ترکیه ازدواج می کنند تابعیت ترکیه را بدست می آورند اما زمانی که یک مرد خارجی با یک زن شهروند ترکیه ازدواج می کرد، تابعیت ترکیه را نمی توانست بدست آورد. اما به مرور زمان این قانون تغییر یافت و تابعیت ترکیه بدون در نظر گرفتن جنسیت در ازدواج به وجود آمد.

مزایای اخذ پاسپورت ترکیه

مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

مزایایی که برای اخذ پاسپورت ترکیه داده می شود بدون در نظر گرفتن جنسیت توسط دولت این کشور در نظر گرفته شده است. بنابراین به مهم ترین مزایای آن اشاره می کنیم:

  • سفر به 113 کشور در دنیا بدون هیچگونه محدودیتی
  • تسهیل در اخذ ویزای شنگن و آمریکا
  • بهره مندی از تمام مزایای دولتی موجود در ترکیه مانند وام بانکی و غیره
  • استخدام در مراکز و شرکت های دولتی بدون محدودیت
  • امکان دریافت نام و نام خانوادگی ترک

دلایل عدم دریافت تابعیت ترکیه از طریق ازدواج

دلایلی وجود دارد که دریافت تابعیت ترکیه به یک فرد خارجی، امکان پذیر نمی باشد. بنابراین درخواست تابعیت افراد خارجی که می خواهند از طریق ازدواج به ترکیه مهاجرت کنند، در صورت داشتن شرایط زیر، توسط مقامات ترکیه رد خواهد شد. این شرایط عبارتند از:

  •  در همان مدت سه سالی که زوجین با هم زندگی می کنند، اگر به هر دلیلی طلاق یا فوت همسر تابع ترکیه، صورت گیرد اخذ تابعیت لغو خواهد شد
  • درصورت نواقصی مدارک و یا فراهم نبودن آن ها
  • ازدواج صوری (یعنی زن و مرد سه سال با هم زندگی نکرده باشند)
  • اگر در همان مدت سه سال درخواست تابعیت، جرمی صورت گیرد و یا فرد زندانی شود

کلام آخر

کشور ترکیه به دلیل شرایط فرهنگی نزدیکی که به کشورمان ایران دارد، موقعیت مناسبی برای زندگی در آن وجود دارد. به دلیل اینکه این کشور از لحاظ اقتصادی پیشرفت خوبی داشته است و هزینه های زندگی در آن هم نسبت به کشورهای اروپایی کمتر می باشد. همین موضوع باعث شده که ایرانیان زیادی با روش های مختلف به این کشور مهاجرت کنند و تلاش کنند تا تابعیت ترکیه را بدست آورند. یکی از این روش ها، مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج می باشد که در چند سال اخیر افزایش داشته است.

در واقع افراد خارجی برای اخذ تابعیت در ترکیه، باید به مدت سه سال با همسر شهروند ترکیه خود زندگی کرده باشند و شرایط لازم و موردنیاز را برای شهروندی در ترکیه داشته باشند که در این مقاله به طور کامل به این شرایط اشاره داشتیم. اما در صورت متوجه شدن مقامات ترکیه به ازدواج صوری، اخذ تابعیت در این کشور امکان پذیر نخواهد بود و اگر در مدت همان سه سال، طلاق یا فوت همسر اتفاق بیفتد بنابراین اخذ تابعیت در کشور ترکیه به فرد خارجی تعلق نخواهد گرفت.

5/5 - (1 امتیاز)

نگین بیات نژاد

تجربه دو سال نویسندگی وب سایت و تولید محتوا رو برعهده دارم و در حال حاضر نویسنده ی مسائل حقوقی تحت وب هستم. هدف من تولید محتوای یونیک و موثر برای سایت وکیل از ما هست تا از این طریق بتوانم اطلاعات مفید حقوقی رو دراختیار کاربران عزیز قرار بدهم. اگر در مقاله های من پاسخ سوالتان را گرفته اید، از شما تقاضا دارم تا در قسمت دیدگاه نظرات خودتون رو بیان کنید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا