ویزای کار کانادا + شرایط و هزینه ها【آپدیت 2023 】✈️
یکی از بهترین روش مهاجرت به کانادا، ویزای کار به کانادا می باشد.این نوع ویزا، یکی از محبوب ترین روش های مهاجرت به این کشور می باشد. از آنجایی که کشور کانادا با کمبود نیروی کار مواجه است، به همین دلیل بیشترین نیروی کار خود را از طریق مهاجران تامین می کند. یکی از دلایل مهاجرت به این کشور هم، همین موضوع می باشد که هرساله افراد زیادی را وسوسه کرده تا به کشور کانادا برای کار مراجعه کنند.
طبق برنامه کاری کانادا برای پذیرش مهاجران، در سال های 2021 تا سال 2023 به تعداد یک میلیون و 233 هزار نفر مهاجر می پذیرد و از این آمار حدود 60 درصد از آن ها از طریق ویزای کار به کانادا وارد این کشور می شوند. البته اخذ ویزای کانادا به همین راحتی نمی باشد و باید متقاضی از شرایط ویژه ای برخوردار باشد تا بتواند به یک امتیاز کاری برسد. به این سیستم امتیاز بندی اسکیل ورکر گفته می شود، البته برای اخذ ویزای کار به کانادا حتما نیازی به اسکیل ورکر نیست.
افرادی که از کشور کانادا پیشنهاد کار داشته باشند، می توانند ویزای کار به کانادا را اخذ نمایند. با مطالعه در این مقاله به شما کمک می شود تا راه های ممکنه برای اخذ ویزای کار به کانادا را بشناسید و با روش های پیشنهادی بهتر، بتوانید این ویزا را اخذ کنید.
در ضمن با کاهش ویروس کرونا در کانادا و واکسیناسیون گسترده مردم در این کشور، بازار کار در کانادا به روال سابق خود بازمی گردد، به همین منظور سال 2023 سالی پر از کسب و کار و پررونق در بسیاری از مشاغل در این کشور می باشد.
مشاغل موردنیاز در کانادا
بهتر است ابتدا در مورد وضعیت کار در این کشور بپردازیم، سپس در مورد بهترین شغل ها و مشاغل های موردنیاز در کانادا صحبت کنیم.
کشور کانادا حدود 18 و نیم میلیون نیروی کار دارد که از این تعداد حدود 26 درصد آن را مهاجران از کشورهای مختلف تشکیل می دهند. کانادا بهترین گزینه انتخابی برای کار است زیرا با هر تخصصی می توان در آن جا کار پیدا کرد و احتمال کار پیدا کردن در این کشور بسیار بالاست. متقاضیانی که تصمیم به اخذ ویزای کار کانادا را گرفته اند، باید در ابتدا مطمعن شوند که آیا شغلشان در لیست طبقه بندی مشاغل موردنیاز کانادا موجود است یا خیر.
کشور کانادا لیست مشاغل مورد نیازش را که به اصطلاح به آن ناک (National Occupational Classification) می گویند را به عنوان طبقه بندی ملی مشاغل کانادا منتشر کرده است. این شغل ها بر اساس شرایط های مختلف به 5 رده طبقه بندی شده است.
بنابراین در زیر به بررسی حوزه های شغلی پررونق و موردنیاز در کشور کانادا می پردازیم. مشاغل زیر، برترین مشاغل از لحاظ نیاز در کشور کانادا می باشند که هرساله توسط دولت این کشور و بر اساس کمبود نیروهای خود در این مشاغل، به مهاجرانی که در این مشاغل تخصص و مهارت دارند، پیشنهاد و درخواست کار در کشور کانادا را می دهد. این مشاغل عبارتند از:
- مهندسین کامپیوتر
- طراحان و توسعه دهندگان وب
- معماران
- کنولوژیست های شیمیایی
- ریاضی دانان، حسابداران، آماربگیران
- مهندسان زمین شناسی
- مهندسین برق و الکترونیک
- گمرک، کشتی و سایر کارگزاران
- متخصصان منابع انسانی
- مدیران فروش شرکت ها
- مهندسین عمران
- دستیار اداری پزشکی
- مدیران تولید
- مدیران مخابرات
- نقشه برداران زمین
- مدیران املاک
- تحلیلگران و مشاوران سیستم اطلاعاتی
- مدیران مالی
- مهندسین هوا و فضا
- افسران دادگاه
- مدیران کشاورزی
- مدیران خدمات پستی و پیک
- مهندسان نفت
- مدیران حمل و نقل
- فیزیکدانان و اخترشناسان
- شیمی دانان
- برنامه نویسان کامپیوتر
انواع ویزای کار به کانادا
برای مهاجرت کاری به کانادا، 6 روش اصلی وجود دارد که به آن ها می پردازیم:
از طریق برنامه فدرال
برنامه فدرال یکی از رایج ترین اقامت برای کار در کاناداست. مهاجران باید از طریق دو روش به نام های (Skilled Worker) و (Skilled Trade) و اکسپرس انتری برای اخذ ویزای کار در این کشور اقدام کنند.
(Skilled Worker)
نیروهای متخصص با استفاده از برنامه (Skilled Worker) از طریق برنامه اکسپرس انتری و سیستم های امتیازبندی، می توانند اقامت دائم را در این کشور، از طریق کار بگیرند. شرایط های دیگر مهاجرت کاری در این روش، وجود داشتن شغل متقاضی در لیست ناک کانادا، اخذ مدرک زبان انگلیسی یا زبان فرانسوی با نمره حداقل 7 به بالا و داشتن حداقل 1 سال سابقه کار می باشد.
(Skilled Trade)
نیروهایی که فنی و متخصص هستند می توانند از طریق این روش و شرکت در سیستم های امتیاز بندی، ویزای کار کانادا را دریافت کنند. شرایط های دیگر در این روش وجود دارد، مانند اخذ مدرک زبان انگلیسی یا زبان فرانسوی با نمره حداقل 7 به بالا و داشتن سوابق کاری از دیگر شرایط برای این روش می باشد.
(Job Offer)
جاب آفر یکی دیگر از روش های شغلی برای اخذ ویزای کار به کانادا می باشد. در این روش، یک کارفرمای مورد تایید در کشور کانادا، یک پیشنهاد شغلی به متقاضی می دهد. با استفاده از این روش و داشتن شرایط لازمه، به راحتی می توان ویزای (Job Offer) یا ویزای کوتاه مدت را در کانادا اخذ کنید. برای جستجوی جاب آفر در کشور کانادا، می توان از کاریابی های ایرانی یا کانادایی کمک گرفت تا در این زمینه بتوانید دعوت نامه از یک کارفرمای کانادایی را اخذ کنید.
اگر هم بخواهید می توان دعوتنامه ای را که کارفرما به شما داده در سیستم اکسپرس انتری وارد کنید و امتیاز خود را برای ویزای کار به کانادا بالا ببرید.
در ضمن شهر تورنتو یکی از شهرهایی است که هرساله نیروهای کاری خود را به وسیله جاب آفر تعیین می کند.
ویزای کار استانی
هر استانی از کانادا، با توجه به نیازهای خود مهاجر می پذیرد. به عنوان مثال در برنامه های استانی برای کانادا، یک سیستم امتیازدهی هم وجود دارد که هر شخص بر اساس امتیاز های خود، ارزیابی و بررسی می شود و سپس می تواند ویزای کار استانی را اخذ کند.
استان هایی که دارای بازار کار پررونقی نسبت به بقیه استان های کانادا هستند عبارتند از: ساسکا چوآن، بریتیش کلمبیا، نیوبرانزویک هستندکه دارای شرایط زندگی خوب و بازار کار عالی برای ایرانیان و سایر مهاجران می باشند.
نکته ی قابل توجه در جاب آفر استانی در کانادا این است که در این روش، از طریق اکسپرس انتری هم قابل انجام می باشد.
ویزای کار بعد از تحصیل
یک نوع ویزای دیگر وجود دارد که به آن ویزای کار بعد از تحصیل گفته می شود. در این نوع از ویزا، دانشجویانی دارای مدرک دیپلم به بالاتر در کانادا هستند که اجازه دارند تا بعد از فارغ التحصیلی به مدت 6 ماه در جستجوی کار باشند و سپس بعد از اینکه کار پیدا کردند می توانند درخواست ویزای کار بعد از تحصیل که به آن (Post Graduate Work Permit) می گویند را بدهند.
ویزایی که برای دانشجویان صادر می شود به مدت 3 سال خواهد بود و این افراد می توانند در این مدت، سابقه کار خود را در رزومه خود ثبت کنند. داشتن سوابق کاری در کانادا، سبب می شود تا از طریق برنامه ای به نام (Canadian Work Experience) و یا روش هایی دیگر، اقامت کاری دائم خود را در این کشور به آسانی بگیرند.
ویزای خود اشتغالی
نوع دیگر از ویزای کار در کشور کانادا، ویزای خوداشتغالی می باشد. برای اخذ ویزای خوداشتغالی، داشتن شرایطی از جمله: کسب حداقل نمره 35 از 100، داشتن تمکن مالی، داشتن حداقل 2 سال سابقه کار به صورت حرفه ای الزامی می باشد.
این نوع ویزا برای اشخاصی است که در زمینه های هنری، ورزشی و فرهنگی فعالیت دارند. در واقع اشخاصی که در حوزه های ورزشی به عنوان داور ورزشی، مربی ورزشی، ورزشکار، راهنما و مربی ورزشی فعالیت دارند و اشخاصی هم که در زمینه نقاشی، نوازندگی، نویسندگی، طراحی تبحر و تخصص دارند می توانند از طریق ویزای خود اشتغالی، برای ویزای کار به کانادا اقدام کنند.
کشور کانادا برای این نوع ویزا، سختگیری های زیادی را انجام می دهد و این نوع ویزا معمولا به اشخاصی داده می شود که مهارتشان در سطح جهانی می باشد.
ویزای کار از طریق همسر دانشجو
اگر که متقاضی به عنوان دانشجو در یکی از دانشگاه ها یا کالج در کانادا مشغول به تحصیل باشد، همسر او می تواند از ویزای همراه کار استفاده کند و درخواست بدهد. همسر متقاضی از این طریق، اجازه کار تمام وقت را در کانادا خواهد داشت.
مدارک مورد نیاز ویزای کار در کانادا
مدارک موردنیازی برای ویزای کاری کانادا وجود دارد که در صورت عدم داشتن یکی از آن ها و یا نقص در یکی از آن ها، ویزا ریجکت یا رد می شود. بنابراین باید تمامی این مدارک کامل مورد بررسی قرار گیرد. این مدارک شامل:
- مدارک هویتی مانند پاسپورت معتبر و مدت دار، شناسنامه، کارت ملی، عکس، سند ازدواج، کارت پایان خدمت برای آقایان و کپی و ترجمه تمامی این مدارک
- سابقه و تجربه خوب کاری به همراه داشتن بیمه
- مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی
- داشتن تمکن مالی
- مدارک دوره های گذرانده شده از مهارت ها
- مدارک تحصیلی معادل سازی شده
- نامه جاب آفر در صورت وجود
- دارا بودن گواهی سلامت و عدم سوپیشینه
- دارا بودن یک پیشنهاد کاری از سوی یک کارفرمای مقیم کانادا و یا یک شهروند کانادایی
- ارسال درخواست برای دریافت ویزای کار به اداره مهاجرت کانادا
البته تمامی مدارک ویزای کار به کانادا که شرح داده شده است با توجه به نوع مهاجرت و شرایط هر متقاضی متفاوت می باشد. اما به طور کلی برای مهاجرت کاری به کانادا باید مدارک زیر را داشته باشید.
مهم ترین شروط های ویزای کار در کانادا
سن | تا 50 سال |
سوابق کار | حداقل 1 سال به بالا |
مدرک زبان | آیلتس 5 |
تحصیلات | حداقل دیپلم |
امتیاز | 67 در مرحله اول در مرحله دوم نامشخص می باشد |
هزینه ویزای کار در کشور کانادا
هزینه ویزای کار در کانادا، با توجه به گذراندن مراحلی بسیار متفاوت می باشد. به عنوان مثال هزینه های بررسی مدارک از سفارت کانادا، هزینه های انگشت نگاری و سفر به کشوری که سفارت کانادا در آن واقع شده است، هزینه open work permit holder که این مبلغ بستگی به نوع ویزای کاری متقاضی مانند (تخصصی بودن شغل، هزینه های وکیل، گذراندن دوره های تخصصی برای شغل و غیره) متفاوت می باشد.
امتیاز بندی اکسپرس انتری در کانادا
همانطوری که توضیح داده شد، بیشتر روش های مهاجرتی در کانادا، دارای یک سیستم امتیاز بندی می باشند و هرچقدر که امتیاز شما در این سیستم بالاتر باشد شانس بیشتری برای اخذ ویزای کاری کانادا خواهید داشت. البته روش خوداشتغالی دارای سیستم امتیازبندی نیست ولی سایر روش ها دارای این سیستم می باشند. بنابراین به معیارهای مربوط به امتیازبندی اکسپرس انتری می پردازیم:
- سن
- مهارت های زبان انگلیسی و فرانسوی
- دارابودن پیشنهاد شغلی
- سوابق کاری
- میزان انطباق پذیر بودن
- میزان تحصیلات
مزایای مهاجرت کاری به کشور کانادا
کشور کانادا بالاترین سطح از لحاظ وضعیت اقتصادی و وضعیت اجتماعی را دارد و دارای جمعیت نسبتا کمی هم می باشد. بنابراین هر ساله پذیرش مهاجران کاری را در این کشور شاهد هستیم که هرساله حدود 3000 نیروی کاری متخصص را خواستار است و با اخذ ویزای کانادا از طریق روش های متفاوت و کسب امتیاز، می توان به استان های کشور کانادا مهاجرت کرد. دلایل و مزایای بسیار زیادی وجود دارد که مهاجران بسیار زیادی، خواهان مهاجرت کاری به کشور کانادا هستند. این مزایا عبارتند از:
- مالیات و هزینه راه اندازی کار در این کشور بسیار پایین است
- کیفیت و سطح زندگی در رده بالایی قرار دارد
- دارای امنیت بسیار بالا
- وضعیت اقتصادی بسیار مطلوب و مناسب
- سطح اجتماعی بالا و رفاه خوب
- پشتیبانی کشور کانادا از مهاجران، برای شروع یک کسب و کار جدید
شرایط اخذ ویزای کار برای خانواده
یکی از مهم ترین موضوعات برای متقاضیانی که قصد مهاجرت به کانادا از طریق ویزای کاری را دارند، داشتن همراه است. کشور کانادا شرایطی را برای متقاضیانی که درخواست مهاجرت باخانواده را دارند درنظر گرفته است. کشور کانادا به متقاضیانی که از طریق ویزای اسکیل ورکر وارد خاک کانادا می شوند اجازه می دهد تا برای خانواده خود اقامت بگیرند. منظور از داشتن همراه یا خانواده، همسر و فرزندان سن زیر 18 سال می باشد. در برخی از شرایط خاص و جهت وابستگی روحی و مالی، متقاضیان می توانند والدین بالای 60 سال سن خود را هم به عنوان همراه به این کشور ببرند.
بنابراین متقاضیانی که از طریق ویزای کار یا برنامه اسکیل ورکر قصد مهاجرت دارند، در همان ابتدا باید اطلاعات اعضای خانواده شان هم وارد صفحه ثبت نام کنند، در غیر اینصورت اجازه ندارند برای اقامت و همراه داشتن خانواده خود اقدام کنند.
توصیه می شود افرادی که به قصد مهاجرت از طریق دریافت پیشنهاد کار یا دعوت نامه می خواهند اقدام کنند، بهتر است تا در ابتدا به تنهایی مهاجرت کنند و سپس بعد از اخذ اقامت خود در این کشور برای سایر اعضای خانواده خود برای اقامت اقدام کنند. دلیل انجام این کار این است که شانس بالاتری را برای دریافت ویزای کار خواهند داشت.
کلام آخر
در این مقاله به روش های متفاوت مهاجرت کاری به کانادا اشاره داشتیم. بنابراین هر شخصی با توجه به شرایط فعلی خود، می تواند یکی از این روش ها را که نسبت به سایرین بهتر و راحت تر است را برای اخذ ویزای کاری به کانادا انتخاب کند. توصیه می شود اگر شخصی هستید که تخصص و مهارت و شرایط لازم را برای ورود به کشور کانادا را دارید، پس کشور کانادا و مهاجرت در آن، گزینه ی مناسب و فرصت بینظیری است تا از این طریق بتوانید ویزای کار به کانادا را دریافت کنید و آینده ی کاری بهتری را در این کشور برای خود رقم بزنید.