دانستنی های حقوقی

آدرس دادگاه های تبریز +【شماره تماس ☎️ و آدرس】

وظایف دادگاه ها این است که به رسیدگی به پرونده ها برای حل اختلافات مربوط به حقوقی و کیفری می پردازد. دادگاه ها باید عدالت را برقرار نمایند و حقوق در جامعه را رعایت نمایند.

در دادگاه، قاضیان براساس قوانین و مقررات وضع شده، پرونده ها را مورد بررسی قرار می دهند و سپس تصمیم گیری را انجام می دهند. تصمیم گیری قاضیان زمانی انجام می شود که طرفین، کلیه مدارک و شواهدی را که دارند به دادگاه ارائه نمایند. تمامی تشکل های دادگاهی منوط به حکم قانون است که باید براساس قانون و قوانین وضع شده ارائه داده شود.

به دلیل گستردگی مشکلات کیفری در شهر ها و استان ها، نیاز به لیست آدرس دادگاه های تبریز الزامی می باشد. بنابراین در ادامه به آدرس دادگاه های تبریز می پردازیم .

مطالب مشابه: جهت مشاهده آدرس دادگاه های تهران کلیک کنید

وظایف دادگاه

براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اعمال قوه قضاییه توسط دادگاه های دادگستری انجام می شود و باید براساس قانون و مقررات اسلامی، تشکیل شود و سپس به حل دعاوی بپردازد. وظیفه ی دادگاه های دادگستری اجرای عدالت و جفظ حقوق عمومی می باشد.

براساس اصل 156 قانون اساسی، قوه قضاییه وظیفه ی پشتیبانی حق و حقوق فردی و اجتماعی را دارد و سپس بایدعدالت را تحقق بخشد بنابراین جهت تحقق عدالت در جامعه، دادگاه های دادگستری نقش بسیار مهمی را برعهده دارد. به غیر از دادگاه های دادگستری، مراجع قضایی که زیر نظر دولت هستند به برخی از اختلافات مانند بیمه و مالیات رسیدگی می کنند اما به طورکلی شهروندان برای حل اختلافات خود باید به دادگستری ها مراجعه نمایند.

لیست آدرس دادگاه های تبریز

آدرس دادگاه های تبریز

مجتمع قضایی مرکزی تبریز

  • آدرس: تبریز، اول سربالایی ولیعصر، دادگستری کل استان آذربایجان شرقی (دادگاه های انقلاب و خانواده نیز در این مجتمع قضایی میباشد.)

مجتمع قضایی شهید قدوسی

  • آدرس: تبریز، خیابان خیام، جنب قنادی دقیق، مجتمع قضایی شهید قدوسی

مجتمع قضایی شهید بهشتی

  • آدرس: تبریز، خیابان شریعتی شمالی، طبقات فوقانی بانک سپه، مجتمع قضایی شهید بهشتی

مجتمع قضایی شهید قاضی طباطبایی

  • آدرس: تبریز، خیابان سالاری، نرسیده به چهارراه لاله، مجتمع قضایی شهید قاضی طباطبایی

مجتمع قضایی امام خمینی

  • آدرس: تبریز، باغمیشه، خیابان مولانا، بالاتر از میدان ارغوان، مجتمع قضایی امام خمینی

مجتمع قضایی شهید مدنی (ویژه جرایم اقتصادی)

  • آدرس: تبریز، زعفرانیه، بلوار دکتر حسابی، نرسیده به میدان شهریار

مطالب مشابه: جهت مشاهده آدرس دادگاه های اصفهان کلیک نمایید

تفاوت بین دادگاه و دادسرا

همه ی ما نام دادگاه و دادسرا را زیاد شنیده ایم. این دو تفاوت هایی را با هم دارند و از هم متفاوت هستند. دادسرا موظف است تا در مورد مجرم بودن یا مجرم نیودن متهم، تحقیقات و بررسی های لازمه را انجام دهد و پس از آن با توجه به جرائم مربوطه ای که متهمم مرتکب شده است، به دادگاه ارجاع داده می شود. دادسرا به ریاست دادستان مدیریت اداره می شود. اما وظایف دادگاه بدین صورت است تا به جرائم مربوطه رسیدگی نماید و سپس حکم را صادر کند.

مراکز اختصاصی دادگستری

آدرس دادگاه های تبریز

همانطور که در مطالب قبلی اشاره کردیم، دادگاه های عمومی به همه ی جرائم رسیدگی می کنند اما گاهی برای یک موضوع یا دعاوی خاص، نیاز است تا دادگاه های اختصاصی به برخی از دعاوی ها که دارای موضوعات خاص هستند، رسیدگی نمایند اما مراجع خصوصی اجازه و صلاحیت رسیدگی به هیچ دعوایی را ندارند به جز مواردی که قانون رسیدگی به صلاحیت را در این مراکز و مراجع قرار داده است. این مراکز و مراجع به شرح ذیل می باشند:

    • دادگاه انقلاب: پس از تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دادگاه انقلاب اسلامی به عنوان یکی از دادگاه های دادگستری در جمهوری اسلامی به وجود آمد. دادگاه انقلاب اسلامی در تمامی استان ها  مناطق دیگر به تشخیص قوه قضاییه، تشکیل شد.
    • دیوان عدالت اداری: محل دیوان عدالت اداری در تهران می باشد که به تازگی شعبه هایی از آن در برخی از استان ها تاسیس شده است. براساس اصل 173 قانون اساسی، به منظور رسیدگی به اعتراضات و شکایات مردمی در خصوص آیین نامه های دولتی و ماموران، دیوانی به نام عدالت اداری وجود دارد که تحت نظر رییس قوه قضاییه تاسیس شد.
    • دادگاه نظامی: این دادگاه به تمامی جرائم های نظامی و نظامیان می پردازد. قاضیانی که در این دادگاه ها فعالیت دارند باید اطلاعات لازمه را داشته باشند. جرائم های نظامی باید با آیین نامه های ویژه ای مورد رسیدگی قرار گیرد. همچنین دادگاه های نظامی به دو دسته دادگاه نظامی یک و دو تقسیم می شوند.
    • رسیدگی به جرایم نظامی و یا نظامیان نیازمند آن است که قضات این محاکم در این خصوص دارای اطلاعات لازم باشند و این جرایم باید با آیین دادرسی ویژه‌ای مورد رسیدگی قرار گیرد. در حال حاضر نیز دادگاه‌های نظامی در ایران، رسیدگی به جرایم زیر را عهده‌دار بوده و به دادگاه نظامی یک و دو تقسیم می‌شوند.
    • دادسرا و دادگاه انتظامی قضات: دادسرا و یا دادگاه انتظامی قضات در سال 1331 به منظور لایحه قانونی سازمان دادسرای انتظامی برای قضات به وجود آمد. این دادسرا، معاون و کارمندان اداری زیادی دارد. در واقع دادسرای انتظامی در راس دادسرای انتظامی قرار دارد. کارمندان اداری یا معاونین در دادستان انتظامی باید حداقل دارای 20 سال سن و حداکثر 45 سال سن داشته باشند و در دوره ی 10 ساله ی پایان خدمت، محکومیت انتظامی از نوع درجه 4 به بالا را نداشته باشند.
    • دادگاه مخصوص روحانیت: این دادگاه یکی از مراجع های اختصاصی مربوط به دادگستری است.

کلام آخر

دادگاه های عمومی صلاحیت برای رسیدگی و بررسی تمامی دعاوی را دارد به جز موارد استثنایی که قانون وضع کرده است. در کنار دادگاه های عمومی، دادگاه های اقتصادی وجود دارد که به رسیدگی به جرم های مقرر می پردازد به عنوان مثال دادگاه اطفال فقط به بررسی جرائم مربوط به اطفالی که زیر 18 سال هستند می پردازد.

در شرایطی که دچار مشکلات کیفری یا حقوقی هستید، می توانید مشاور حقوقی به صورت آنلاین و یا تلفنی داشته باشید و با وکلای حرفه ای و یا از بهترین وکیل تبریز راهنمایی بخواهید. یک وکیل حرفه ای می تواند در مدت زمان محدودی به رسیدگی به پرونده حقوقی بپردازد و پرونده را با موفقیت همراه نماید.

4.3/5 - (3 امتیاز)

نگین بیات نژاد

تجربه دو سال نویسندگی وب سایت و تولید محتوا رو برعهده دارم و در حال حاضر نویسنده ی مسائل حقوقی تحت وب هستم. هدف من تولید محتوای یونیک و موثر برای سایت وکیل از ما هست تا از این طریق بتوانم اطلاعات مفید حقوقی رو دراختیار کاربران عزیز قرار بدهم. اگر در مقاله های من پاسخ سوالتان را گرفته اید، از شما تقاضا دارم تا در قسمت دیدگاه نظرات خودتون رو بیان کنید!

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. با سلام
    بنده رسول ابراهیم زاده بعلت اختلاف با صاحب خانه برایم حکم تخلیه نابجا صادر شده معلوم نیست شعبه ۸ چرا بنده را ممنوع الخدمات کرده ضمنا بنده تحت پوشش کمیته امداد استان قزوین هستم که حقوق ۲ ماه نیز بعلت ممنوع الخدمات از طرف شعبه ۸ قطع گردیده خواهشمند است در صورت مقدور پیگیر ونتیحه را امر به ابلاغ بفرمایند در غیر اینصورت مجبورم علیرغم میل باطنی به مقامات بالاتر متوسل گردم
    باسپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا