دانستنی های حقوقی

حکم زنا با زن شوهردار چیست؟

به رابطه جنسی میان زن و مرد بدون وجود رابطه زوجیت، زنا اطلاق می شود. به زنی که مرتکب زنا می شود، زانیه و به مردی که مرتکب زنا می گردد زانی گفته می شود. زنا در اسلام جزو گناهان بزرگ به شمار می رود و در شریعت نیز انجام این کار، ممنوع است. به همین دلیل، برای فردی که مرتکب زنا می شود مجازاتی تعیین می گردد. مطابق با ماده 63 قوانین مجازات اسلامی، می توان گفت: “جماع مرد با زنی که بر وی ذاتا حرام باشد، زنا است.” زنا ممکن است بین زن شوهردار با مرد مجرد یا مرد متاهل اتفاق بیفتد که در این صورت، مجازات زنا شدیدتر خواهد بود.

زنا با زن شوهردار جرم به شمار می رود و هر یک از طرفین، مطابق با قوانین مجازات اسلامی به سزای عمل خود خواهند رسید. شایان ذکر است، قبل از صدور حکم از سوی قاضی باید انجام زنا ثابت شود. زن شوهردار، به زنی گفته می شود که به عقد موقت یا دائم مردی درآمده است.  زنا با زن شوهردار باعث حرمت ابدی می گردد و مردی که با زن شوهردار نزدیکی کرده است، هرگز نمی تواند با آن زن ازدواج دائم یا موقت کند.

انواع حکم زنا با زن شوهردار چیست؟

در برخی از مواقع، ممکن است بین مرد و زن شوهردار حد کمتری از زنا اتفاق بیفتد که در این صورت زن و مرد مرتکب رابطه نامشروع شده اند. رابطه نامشروع به روابطی نظیر لمس، بوسه و… گفته می شود. مجازات زنا با زن شوهردار نسبت به مجازات رابطه نامشروع با زن شوهردار سنگین تر است.

اثبات زنا با زن شوهردار

مطابق با قوانین مجازات اسلامی، می توان گفت:” اگر زن، همسر دائمی داشته باشد و بالغ و عاقل نیز باشد و با مرد دیگری نزدیکی کند، مرتکب زنای محصنه شده است. در این صورت، حکم زنا با زن شوهردار برابر با مجازاتی است که برای زنای محصنه وجود دارد.

انواع حکم زنا با زن شوهردار عبارتند از:

  1. مطابق با ماده 225 قوانین مجازات اسلامی، می توان گفت حکم زنا با زن شوهردار سنگسار ( رجم ) است. اگر امکان اجرای سنگسار وجود نداشته باشد، با موافقت رئیس قوه قضاییه در صورتی که جرم زنای محصنه ثابت شود، به جای اجرای حکم سنگسار حکم اعدام قابل اجراء خواهد بود. در صورتی که جرم زنا با غیر بینه ثابت گردد، به جای اجرای حکم سنگسار 100 ضربه شلاق اجراء می شود. مجازات مردی که با زن شوهردار زنا کرده است، در صورتی که وی مجرد باشد 100 ضربه شلاق است. اگر وی متاهل باشد و شرایط احصان داشته باشد، مجازات رجم برای او صادر می شود.
  2. اگر زن شوهردار با فردی نابالغ مرتکب زنا شود، در این صورت حکم زنا با زن شوهردار صد ضربه شلاق می باشد؛ ولی شخص نابالغ مجازات نمی شود.
  3. اگر مردی با زن شوهردار که در حالت بیهوشی یا مستی است، نزدیکی کند یا زن را برای انجام رابطه جنسی فریب دهد، زن مجازات نمی شود و برای زانی حد اجراء می شود. علاوه بر این، در مواردی نیز زانی محکوم به پرداخت مهرالمثل زن خواهد بود.

روش های اثبات زنا با زن شوهردار

اثبات جرم زنا، کار نسبتا دشواری می باشد و برای اثبات نمودن زنا باید چند مرد عادل در دادگاه حاضر شوند. علاوه بر این، با ارائه فیلم و تصویر به قاضی نیز می توان جرم زنا را ثابت کرد. بهتر است در این زمینه، از وکیل متخصص کمک بگیرید. بهترین وکیل ایذه، می تواند در این خصوص مشاوره و راهنمایی های لازم را به شما دهد. از مهم ترین روش های اثبات زنا با زن شوهردار، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. اقرار:

یکی از روش های اصلی برای اثبات زنا با زن شوهردار، اقرار است. در این صورت، فرد زناکار باید عاقل و بالغ باشد و 4 مرتبه در نزد قاضی بگوید که من مرتکب زنا شده ام. اگر زنا اثبات شود، در سریع ترین زمان ممکن حکم زنا با زن شوهردار صادر می شود.

2. شهادت:

یکی دیگر از انواع روش ها برای اثبات زنا، شهادت است. برای اثبات زنا به کمک این روش، باید چهار مرد یا سه مرد عادل در دادگاه حاضر شوند و شهادت دهند. برای اثبات زنا، می توان از شهادت بانوان نیز استفاده کرد که در این صورت باید نصاب عددی رعایت گردد. افرادی که برای شهادت در جلسه دادگاه حاضر می شوند، باید زنا را دیده باشند.

3. علم قاضی:

در برخی از مواقع، قاضی می تواند با توجه به مدارک و شواهد موجود به وقوع جرم زنا پی ببرد. در این صورت، برای اثبات زنا نیازی به اقرار و شهادت نیست.

برای اثبات زنا با زن شوهردار چه مدارکی در دادگاه مورد قبول است؟

برای اثبات زنای محصنه، می توان مدارکی نظیر فیلم، عکس، گزارش پزشک قانونی، پیام های بین زن و مرد و… را به دادگاه ارائه داد. به این نکته توجه داشته باشید که موارد مذکور جزو ادله اثبات جرم نیستند.  فقط می توان این نوع مدارک را به دادگاه ارائه داد تا بتوان به قاضی برای رسیدگی به پرونده کمک بیشتری کرد.

آیا حکم رجم یا سنگسار امروزه اجراء می گردد؟

برای اجرای حکم سنگسار، ابتدا باید یک گودال حفر شود سپس مجرم درون گودال قرار داده می شود و به سمت وی سنگ پرتاب می گردد تا به هلاکت برسد. اجرای این نوع حکم، در سال های اخیر به دلیل واکنش های خارج و داخل از ایران نسبت به آن، لغو شده است. امروزه این نوع حکم به ندرت صادر و اجراء می گردد و جایگزین حکم سنگسار، اعدام است.

نحوه شکایت از جرم زنا با زن شوهردار

برای شکایت از جرم زنا با زن شوهردار، باید مراحل زیر طی شوند:

  1. مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت نام در سامانه ثنا با آدرس sana.adliran.ir
  2. تنظیم شکواییه مربوط به جرم زنا با زن شوهردار
  3. ضمیمه کردن مدارک محکمه پسند به شکواییه
  4. ارجاع پرونده به دادسرا یا دادگستری
  5. پیگیری و بررسی پرونده توسط قاضی
  6. صدور حکم (در صورت اثبات زنا با زن شوهردار، قاضی می تواند نسبت به صدور حکم اقدام کند.)

نحوه شکایت از جرم زنا با زن شوهردار

کلام آخر

برای رسیدگی به جرم زنای محصنه، قاضی باید پرونده را با دقت زیادی مورد بررسی قرار دهد. قاضی می تواند به کمک روش های مختلف نظیر اقرار، شهادت و… به این علم برسد که زنا اتفاق افتاده است. در این صورت، حکم زنا با زن شوهردار برای طرفین رابطه نامشروع صادر می شود. این حکم برای اجراء شدن به واحد احکام کیفری مرجوع می شود. متهم می تواند برای دفاع از خود در جلسه دادگاه از وکیل کیفری با تجربه کمک بگیرد. علاوه بر این، شاکی نیز می تواند با اخذ وکیل به مراحل پیگیری پرونده در دادگاه سرعت ببخشد.

4.5/5 - (4 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا