لیست دادگاه های کرج +【شماره تماس و آدرس】⚖️
دادگاه ها در سراسر کشورها وظیفه ی رسیدگی و بررسی به اختلافات حقوقی و کیفری را بر عهده دارند. معمولا در هنگام مواجه شدن با مشکلات حقوقی و کیفری در کرج به لیستی معرفی دادگاه های کرج نیاز اساسی پیدا می کنیم که می توان با مراجعه به این لیست و با توجه به هر نقطه ای که از شهر کرج زندگی می کنید به این دادگاه ها مراجعه کرد و یا می توان از وکیل کرج کمک و مشاوره خواست، همچنین در این مقاله و در سایت وکیل از ما می توان لیست معرفی دادگاه های کرج را مشاهده کرد و با قوانین و انواع دادگاه ها در ایران و همچنین وظایف آن ها آشنا شد.
وظیفه دادگاه چیست
دادگاه به موسسه یا نهاد دولتی گفته می شود که به رسیدگی به اختلافات حقوقی و کیفری در راستای اجرای عدالت در کلیه امور مدنی و مطابق با قانون می پردازد. وظیفه اصلی دادگاه ها حل اختلاف بین طرفین می باشد و همه ی اشخاص می توانند ادعاها و اختلافات حقوقی و کیفری خود را در دادگاه عنوان کنند و از خود دفاع کنند به خصوص متهمینی که جرمی را مرتکب شده اند. به طورکلی در دادگاه سیستمی وجود دارد که قانون را بررسی و اجرا می کند که به این سیستم دستگاه قضایی گفته می شود.
تفاوت دادگاه و دادسرا
در خیلی از مواقع از نام دادگاه و دادسرا در هنگام مواجه با موضوعات کیفری و حقوقی استفاده می شود. باید به این نکته اشاره کرد که دادگاه و دادسرا تفاوت هایی را باهم دارند. در دادسرا به ریاست دادستان مدیریت و اداره می شود و موظف است تا در مورد مجرم بودن یا نبودن متهم بررسی ها و تحقیقات لازم را انجام دهد و سپس مجرمیت را به همراه کیفر خواست به دادگاه ارجاع می دهد. در این مرحله، دادگاه وظیفه دارد تا به جرم مربوطه رسیدگی و حکم را صادر کند.
برای مراجعه و مشاهده لیست وکیل پایه یک دادگستری در کرج کلیک کنید
لیست معرفی دادگاه های کرج
-
دادگستری کل استان البرز
شماره تماس: 32544000
آدرس: کرج، عظیمیه، بالاتر از میدان طالقانی، ساختمان دادگستری کل استان البرز
-
دادگاه انقلاب اسلامی کرج
شماره تماس: 32506519
آدرس: کرج، آزادگان، اول خیابان برغان، ساختمان دادگاه انقلاب
-
مجتمع قضایی خانواده کرج
شماره تماس: 32525006
آدرس: کرج، بلوار ملاصدرا، روبروی پارک نبوت
-
رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان کرج
آدرس: کرج، عظیمیه، بالاتر از میدان طالقانی، ساختمان دادگستری کل استان البرز
شماره تماس: 32542233
-
دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان کرج
شماره تماس: 32525522
آدرس: کرج، میدان آزادگان، اول خیابان برغان، ساختمان امور جرائم ویژه
-
دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه دو کرج
شماره تماس: 32555500
آدرس: کرج، میدان آزادگان، ابتدای خیابان برغان، کوچه شهید محمدی
-
دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه سه کرج
شماره تماس: 32702515
آدرس: کرج، چهارراه طالقانی، روبروی رستوران باغ جهان
-
دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه چهار کرج
شماره تماس: 32710498
آدرس: کرج، میدان هفت تیر، بلوار دانش آموز، دادسرای دولت آباد
-
دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه پنج کرج
شماره تماس: 37303815
آدرس: کرج، ماهدشت، بلوار امام خمینی، مجتمع قضایی شهر ماهدشت
-
دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه شش کرج
شماره تماس: 36642221
آدرس: کرج، جاده ملارد، نبش خیابان اهری، مجتمع قضایی فردیس
-
سازمان قضایی نیروهای مسلح استان البرز
شماره تماس: 32558070
آدرس: کرج، میدان آزادگان، بلوار امام رضا(ع)، خیابان مطهری، بیست متری هفتم، اردلان پنج
-
مجتمع قضایی حقوقی شماره یک کرج
شماره تماس: 32516354
آدرس: کرج، بلوار ملاصدرا، روبروی پارک نبوت
-
مجتمع قضایی حقوقی شماره دو کرج
شماره تماس: 32516354
آدرس: کرج، بلوار ملاصدرا، روبروی پارک نبوت
-
دادسرای نظامی کرج
شماره تماس:32558070
آدرس:کرج، میدان آزادگان، بلوار امام رضا(ع)، خیابان مطهری، بیست متری هفتم، اردلان پنج
انواع دادگاه در ایران
دادگاه ها در ایران به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم بندی می شوند که در مورد هر کدام از آن ها صحبت می کنیم.
- دادگاه حقوقی
دادگاه خانواده رسیدگی به موضوعات حقوقی از قبیل دعاوی خانواده (طلاق، حضانت، نفقه زن و مهریه)، دعاوی مربوط به امور ملکی (رهن، خرید و فروش، اجاره و غیره)، دعاوی مربوط به ثبتی ( اسناد و مدارک، تجاری و غیره) و مواردی از این قبیل می پردازد.. بعد از رسیدگی توسط دادگاه، ثبت دادخواست و پیگیری توسط خدمات الکترونیک قضایی انجام می شود.. کلیه آیین ها و قوانین مربوط به رسیدگی و پیگیری موضوعات حقوقی در قوانین مربوط به آیین دادرسی مدنی بیان شده است.
- دادگاه کیفری
بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری و بر طبق ماده 294، دادگاه کیفری به چندین بخش مختلف تقسیم شده است که هر کدام از این دادگاه ها، وظایف رسیدگی به برخی از پرونده ها را به عهده دارند.
دادگاه کیفری یک: این نوع از دادگاه کیفری، از سه قاضی تشکیل شده است و حکم و رای دادگاه براساس نظر و تصمیم گیری قاضیان اجرا می گردد و در پرونده به ثبت می رسد. در دادگاه هرکدام از افراد یا طرفین دعوا اجازه این را دارند که تا سه وکیل برای پرونده خود اختیار کنند.. جرایمی که در دادگاه کیفری یک مورد بررسی قرار می گیرد عبارتند از:
- جرایمی که به سلب حیات فرد مربوط باشد مانند اعدام یا سنگسار
- جرایمی همچون سرقت که مجازات آن حبس ابد یا قطع عضو باشد
- جرایم عمدی که مجازات آن میزان نصف دیه یک فرد کامل باشد.
- جرایمی که مجازات آن حبس تعزیری درجه یک (25 سال به بالا)، درجه دو ( 15 تا 25 سال به بالا)، درجه سه (10 تا 15 سال به بالا) می باشد.
2. دادگاه کیفری دو: دادگاه هایی که در شهرستان موجود هستند و به رسیدگی و بررسی انواع شکایات می پردازند، دادگاه کیفری دو گفته می شود. این دادگاه با حضور یک رییس یا قاضی تشکیل شده و در تمامی جلسات دادگاه یا دادسرا، معاون دادستان هم حضور پیدا می کند تا از اتهامات وارد شده بر متهم، دفاعیات لازمه را به عمل آورد. تمامی جلسات دادگاه کیفری درجه دو، در حوزه قضایی مربوط به هر شهرستان برگزار می گردد. درواقع براساس قانون آیین دادرسی و طبق ماده 301، تمامی دادگاه های کیفری مجاز به رسیدگی شکایات کیفری هستند، البته به جز شکایات و جرایمی که صلاحیت رسیدگی به آن ها به دادگاه های دیگر ارجاع داده شده مانند برخی جرایم مربوط به دادگاه کیفری مانند سلب حیات و جرایمی که مربوط به دادگاه نظامی است. متهمانی که جرم کیفری مرتکب شده اند می توانند از وکیل کیفری در کرج کمک بخواهند و تخفیف مجازات بگیرند.
- دادگاه اطفال: اگر که کسی که مرتکب جرمی شده باشد و سن او زیر 18 سال باشد، وضعیت او در دادگاه اطفال و نوجوان رسیدگی داده می شود. در دادگاه اطفال، حضور قاضی، مشاور روانشناسی، مشاور مدد کار اجتماعی، مشاور جرم شناسی و مشاور علوم تربیتی الزامی می باشد. در ضمن جرایمی وجود دارد که درصورت مرتکب شدن اطفال به آن، نیاز به اخذ وکیل الزامی می باشد. این جرایم عبارتند از:
- جرایمی که مجازات آن سلب حیات است
- جرایم مرتبط با مجازات حبس ابد
- جرایم با مجازات مربوط به قطع عضو
- جرایم عمدی
- جرایم حبس تعزیری از درجه یک تا شش
- جرایم عمدی یا غیر عمدی که نیاز به پرداخت دیه وجود دارد
- دادگاه نظامی: اگر که مجرم شخصی باشد که مسئولیت و وظایف آن به عهده نظام و انتظامی باشد به دادگاه نظامی ارجاع داده می شود. طبق ماده 172 در قانون اساسی، جرایمی که رسیدگی به آن، برعهده نیروی انتظامی، نظامی، ژاندارمری، سپاه پاسداران، شهربانی، ارتش باشد، مطابق با قانون دادگاه نظامی صورت می پذیرد. البته از آنجایی که دادگاه های نظامی دارای حساسیت زیاد می باشد، بنابراین هیچ گونه انعطافی برای خاطی وجود ندارد.
- دادگاه انقلاب: دادگاه انقلاب در سال 1357 و در پنجم اسفندماه با حکم امام خمینی تشکیل شد و سپس به عنوان یکی از دادگاه های دادگستری در جمهوری اسلامی ایجاد شد. این دادگاه برای صیانت از ارزش ها، هنجارها و امنیت جمهوری اسلامی می باشد. دادگاه انقلاب متناسب با جرایمی که در زیر وجود دارد تشکیل می گردد:
- جرایمی که در جهت امنیت داخل و خارج از جمهوری اسلامی لحاظ می شود که عبارتند از: فساد فی الارض، محاربه، تخریب اموال، اقدامات مسلحانه برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران و غیره
- طبق ماده 44 در قانون انقلاب اسلامی، توهین به امام خمینی و مقام رهبری جرم محسوب می شود و آن شخص به عنوان مجرم شناخته می شود و سپس در دادگاه انقلاب و با توجه به قوانین، به این جرایم رسیدگی می شود.
- رسیدگی به جرایمی مانند قاچاق کالا و ارز و قاچاق کالاهایی که ممنوعه هستند به عهده دادگاه و دادسرا انقلاب می باشد.
- جرایم مربوط به ساخت، قاچاق و حمل مواد مخدر هم بر عهده دادگاه انقلاب است.
- جرایم مربوط به قاچاق و حمل اسلحه و مهمات، موادی مانند اسپری های اشک آور و شوکر، توسط دادگاه انقلاب کنترل و بررسی می شود.
- دادگاه شورای حل اختلاف: هدف از دادگاه شورای حل اختلاف، ایجاد و برقراری صلح میان اشخاص حقیقی و حقوقی است که تحت نظارت قوه قضاییه ایجاد شده است.
- دادگاه خانواده: این دادگاه به منظور حمایت از خانواده در سال 91 تشکیل شده است و برای رسیدگی به امور مربوط به دعاوی خانوادگی مانند ازدواج مجدد، مهریه، اجرت المثل، طلاق، تمکین، نکاح دائم و موقت، جهیزیه، تغییر جنسیت، سرپرستی کودکان بی سرپرست و غیره ایجاد شده است. دادگاه خانواده با حضور رییس، قاضی و یک مشاور زن تشکیل می شود.
- دادگاه تجدیدنظر: این دادگاه با هدف تجدیدنظر در آرا از دادگاه انقلاب موجود در آن استان، ایجاد شده است. مجموع آرایی که از دادگاه صادر می شود، دارای تجدیدنظر قطعی می باشد. دادگاه تجدید نظر می تواند بیش از یک شعبه داشته باشد.
کلام اخر
در این مقاله به بررسی مسائل و موضوعات مهم در مورد دادگاه و انواع آن پرداختیم تا در مورد موضوعات کیفری یا حقوقی و مراجعه به دادگاه ها بتوانید پیش زمینه آگاهی را داشته باشید. همچنین هدف از این مقاله این است که مردم عزیز کرج، با لیست معرفی دادگاه های کرج آشنا شوند تا در هنگام مواجه شدن با موضوعات حقوقی یا کیفری به این لیست مراجعه کنند.