اگر زن کارمند بمیرد اموالش به کی میرسد؟
اگر زن کارمند بمیرد اموالش به کی میرسد؟ این سوال، یکی از چالش برانگیزترین سوالاتی می باشد که ممکن است در زمان فوت خانم های کارمند به ذهن هر فردی خطور کند. مطابق با قوانین بعد از فوت زن اموال و حقوق وی در بین ورثه اش تقسیم می شوند.
حالت های مختلف تقسیم ارث پس از فوت زن کارمند
با توجه به طبقه بندی ورثه، می توان در پاسخ به سوال اگر زن کارمند بمیرد اموالش به کی میرسد گفت، برای تقسیم ارث زن کارمند باید با توجه به طبقات ارث اقدام به تقسیم ارث کرد. اگر زن کارمند بمیرد، اموال وی به همسر و خویشاوندان نسبی اش خواهد رسید. در صورت نبود فرزند و والدین، اموال زن بین سایر ورثه وی تقسیم می گردد. بعد از فوت زن کارمند، ابتدا سهم الارث همسر وی پرداخت می گردد؛ سپس از باقی مانده مال و اموال سهم پدر، مادر و فرزندان زن پرداخت خواهد شد. اگر زن کارمند فرزند، پدر، مادر و همسر نداشته باشد؛ مال و اموال وی بین طبقات دوم و سوم ارث تقسیم می گردد.
مطابق با قوانین انحصار وراثت، بعد از پرداخت دیون و بدهی ها و عمل نمودن به وصیت متوفی، باقی مانده اموال وی بین ورثه تقسیم می شوند. طبقات ارث عبارتند از:
- پدر، مادر، فرزندان و نوه های متوفی در دسته اول طبقه ارث قرار دارند.
- پدربزرگ، مادربزرگ، خواهر، برادر و فرزندان آن ها در طبقه دوم ارث قرار دارند.
- دایی، خاله، عمو، عمه و فرزندان آن ها در طبقه سوم ارث قرار دارند.
شایان ذکر است اگر رابطه زوجیت زن متوفی با شوهرش بر اساس عقد دائم باشد، به همسر وی نیز ارث تعلق می گیرد. اگر زن دارای فرزند باشد، حدود 1/4 از مال و اموال زن به شوهرش می رسد و در صورتی که زن دارای فرزند نباشد، حدود 1/2 از مال و اموال زن به شوهرش خواهد رسید. در صورت فوت زن کارمند بدون فرزند، دارایی وی علاوه بر شوهر در بین سایر ورثه تقسیم می گردد. اگر زن فقط شوهر داشته باشد و سایر خویشاوندان وی در قید حیات نباشند، کلیه مال و اموال زن به شوهرش تعلق می گیرد.
در صورتی که زن هیچ نوع خویشاوند درجه یک نداشته باشد، کلیه مال و اموال وی بین افراد در طبقه دوم ارث تقسیم می گردد. در حالی که در صورت فوت یا عدم وجود افراد طبقه دوم ارث، کلیه دارایی زن بین افراد در طبقه سوم تقسیم می شود.
تقسیم ارث زن کارمند در صورت وجود فرزند
اگر زن کارمند بمیرد و فرزند داشته باشد، سهم الارث شوهر وی بسیار کمتر از حالتی است که زن بدون فرزند باشد. اگر زن کارمند فوت شده، همسر نداشته باشد دارایی وی بین خویشاوندان زن تقسیم می گردد. در مواردی که زن تنها فرزند داشته باشد، مال و اموالش فقط به فرزند یا فرزندانش تعلق می گیرد. شایان ذکر است میزان سهم الارث فرزند پسر، دو برابر میزان سهم الارث فرزند دختر می باشد.
اگر زن فوت شده علاوه بر فرزند و شوهر، پدر و مادرش نیز در قید حیات باشند بعد از جدا کردن سهم الارث همسر، حدود 1/6 از اموال زن به پدر و مادرش تعلق می گیرد و باقی مانده مال و اموال نیز بین فرزند یا فرزندان زن تقسیم می شود. در صورت عدم دسترسی به اطلاعات لازم در زمینه تقسیم ارث و میراث زن کارمند، می توانید از بهترین وکیل انحصار وراثت در تهران کمک بگیرید.
اگر زن کارمند بمیرد حقوقش به کی میرسد؟
پس از فوت کارمند زن، ورثه وی می توانند از حقوق زن استفاده کنند. اخذ حقوق بعد از فوت زن کارمند برای افراد زیر امکان پذیر خواهد بود:
1. فرزندان و شوهر
اگر زن دارای فرزند و همسر دائم باشد، مطابق با قانون پس از مرگ زن، فرزندان و همسر وی می توانند از حقوق زن استفاده نمایند.
شرایط اخذ حقوق زن کارمند بعد از فوت، عبارتند از:
- شوهر برای اخذ حقوق زن کارمند، پس از فوت وی باید بالای 60 سال سن داشته باشد و برای انجام کار توان لازم را نداشته باشد.
- پسر می تواند بعد از فوت مادرش تا زمانی که مشغول به تحصیل است، از حقوق وی استفاده کند.
- دختر می تواند بعد از فوت مادرش تا زمانی که ازدواج نکرده است، حقوق وی را دریافت کند.
2. پدر و مادر
اگر زن کارمند بمیرد و همسر و فرزند نیز نداشته باشد، پدر و مادر متوفی می توانند حقوق وی را دریافت نمایند. شایان ذکر است که پدر و مادر متوفی باید قبل از فوت وی تحت تکلفش بوده باشند تا بعد از فوت، بتوانند از حقوق متوفی استفاده نمایند.
کلام آخر
در صورتی که برای تقسیم ارث زن کارمند به مشکل جدی برخورده اید، بهتر است از وکیل باتجربه و متخصص مشاوره لازم را دریافت کنید. با اخذ مشاوره از وکیل می توانید به مراحل انحصار وراثت سرعت بیشتری ببخشید و نتایج رضایت بخشی تری را کسب کنید.