دانستنی های حقوقی

چگونه از کارفرما بابت تعلیق کار شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از کارفرما بابت تعلیق کار، با شیوه های مختلفی قابل انجام می باشد. در این خصوص، اغلب مواردی مانند متن شکایت از کارفرما بابت تعلیق از کار، عواقب شکایت از کارفرما و شرط تعلیق از کار کارگر توسط کارفرما مطرح می شوند. بین کارگر و کارفرما قراردادی بسته می شود که بر اساس آن، طرفین هر کدام دارای وظایفی هستند. کوتاهی و اهمال در خصوص انجام وظایف از سوی هر کدام از دو طرف، می تواند موجبات طرح شکایت را فراهم کند.

مراحل شکایت از کارفرما بابت تعلیق کار

تعلیق از قرارداد کاری، ممکن است به دلایل مختلفی باشد. اگر وضعیت کارگر موجب تعلیق از کار باشد، امکان شکایت از کارفرما بابت تعلیق کار وجود ندارد؛ اما در صورتی که کارفرما نقشی در تعلیق کار داشته باشد، امکان شکایت وجود دارد. همچنین حوادث قهری نیز می توانند موجب تعلیق از کار شوند که در این صورت نیز امکان طرح شکایت از کارفرما وجود دارد.

در این موارد، گاهی کارفرما تمایلی ندارد که کار را مجدد شروع کند. این عمل کارفرما، به عنوان اخراج غیر قانونی کارگر در نظر گرفته می شود. در این مواقع، قانون کارگر را مجاز می سازد تا اعتراض خود را نسبت به این عمل اعلام کند. گاهی می توان در این شرایط، شکایت از کارفرما بابت اخراج را نیز مطرح کرد. کارفرما پس از ثبت شکایت احضار خواهد شد. هیات تشخیص در صورت عدم توانایی به ارائه دلایل موجه، کارفرما را موظف به بازگرداندن کارگر به کار خود می کند. حقوق و مزایای کارگر از زمان مراجعه ایشان به کارگاه، محاسبه شده و پرداخت می گردد. در صورت ارائه دلایل موجه برای عدم پذیرش کارگر، این امر اخراج غیر قانونی نبوده و به ازای هر سال سابقه کار مزد 45 روز آخر فعالیت کارگر باید به ایشان پرداخت شود.

تعلیق از کار چیست؟

در صورت بروز مشکلاتی مانند سیل، زلزله و … که موجب آسیب و خسارت به کارگاه شوند، کارفرما موظف است در زمینه بازسازی آن ها اقدام کند. در غیر این صورت، زمینه برای شکایت از وی فراهم خواهد شد. در صورتی که قصد دارید در این خصوص شکایتی مطرح کنید، می توانید با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در مشهد مشورت کنید.

مرجع رسیدگی به شکایت از کارفرما به دلیل تعلیق از کار

تخلفات به دلیل عدم انجام وظایف در رابطه با کارفرما و کارگر، می توانند از طریق شیوه های مختلف پیگیری شوند. تعلیق از کار به این معنی است که اجرای تعهداتی که بر عهده کارفرما و کارگر بوده است، برای مدتی به صورت موقت متوقف شده است. در این حالت، قرارداد هنوز پابرجاست و منحل نشده است. گاهی اوقات، کارگر می تواند به دلیل تعلیق از کار از کارفرما شکایت کند. در این صورت، باید به مرجع ذی صلاح برای رسیدگی به شکایت مراجعه شود. می توان گفت که اداره کار، مرجع مناسبی برای رسیدگی این نوع شکایات است. بر اساس قانون کار، یک هیئت تشخیص و حل اختلاف وجود دارند که به دعاوی در این خصوص رسیدگی می کنند. مرحله بدوی در هیئت تشخیص و مرحله تجدید نظر در هیئت حل اختلاف رسیدگی می شوند.

تعلیق از کار چیست؟

بین کارفرما و کارگر یک قرارداد کاری بسته می شود که بر اساس آن، باید هر دو طرف تعهداتی نسبت به یکدیگر داشته باشند. اگر عمل به تعهدات برای مدت موقت متوقف شود، تعلیق کار صورت می گیرد. عدم انجام تعهدات برای مدت معین، به هیچ عنوان به معنی منحل شدن قرارداد نیست و در واقع به احتمال زیاد بعد از سپری شدن این مدت، دوباره تعهدات به روال قبل باید انجام شوند. بسیاری از افراد تصمیم می گیرند که نسبت به شکایت از کارفرما بابت تعلیق کار اقدام کنند. بدین منظور، باید قبل از هر چیز با ارکان تعلیق از کار بر اساس قانون آشنا باشید. این ارکان عبارتند از:

  • احصاء شدن موارد تعلیق در قانون
  • توقف انجام تعهدات به دلیل انجام کاری
  • موقتی بودن توقف انجام تعهد

کدام امور موجب تعلیق قرارداد کار می شوند؟

با توجه به اینکه به چه دلیل کارگر از کار تعلیق شده است، باید نسبت به شکایت از کارفرما بابت تعلیق کار اقدام شود. به همین دلیل، باید با اموری که موجب تعلیق از کار می شوند، آشنا باشیم.

1- تعلیق از کار به دلیل قوه قاهره

 منظور از قوه قاهره (فورس ماژور)، حوادث غیر مترقبه ای هستند که می توانند موجب تعلیق قرارداد کاری شوند. این حوادث، باید دو ویژگی داشته باشند تا مورد قبول واقع شوند. اول اینکه قابل پیش بینی نباشند و دوم اینکه وقوع این حوادث، از اراده دو طرف قرارداد خارج باشد. در نتیجه، هیچ کدام از طرفین توان مقابله و جلوگیری از آن را ندارند.

2- تعلیق به دلیل خدمت نظام وظیفه

گاهی، تعلیق از کار به دلیل خدمت نظام وظیفه است. در این حالت، باید کارگر بعد از اتمام خدمت به سر کار بر گردد. ممکن است در این مدت، شغل وی حذف شده باشد که باید در شغل مشابه ای به وظیفه خود عمل کند. شکایت از کارفرما بابت تعلیق کار، می تواند به این دلیل باشد که بعد از اتمام خدمت شغل وی دیگر وجود نداشته باشد و کارفرما هم شغل دیگری را پیشنهاد ندهد!

3- تعلیق به دلیل توقیف کارگر

گاهی، شرایطی پیش می آید که کارگر توقیف می شود و در نتیجه، امکان ادامه فعالیت وجود ندارد. سه حالت کلی در این خصوص وجود دارند که باید بررسی شوند. اول اینکه علت توقیف کارگر، شکایت کارفرما بوده است که منجر به محکومیت کارگر می شود. ثانیا ممکن است شخص ثالثی از کارگر شکایت کرده باشد. ثالثا باید به شکایت کارفرما از کارگر اشاره کنیم که موجب محکومیت وی نشود. در خصوص شکایت از کارفرما بابت تعلیق، باید بگوییم که کارفرما باید در مدت تعلیق پرداختی جهت رفع احتیاجات خانواده کارگر داشته باشد. امکان طرح شکایت از وی در غیر این صورت، وجود دارد.

شکایت از کارفرما بابت تعلیق کار

کلام آخر

دلایل مختلفی می توانند موجبات تعلیق از کار را فراهم کنند. در صورتی که تعلیق از کار از طرف کارفرما باشد، امکان طرح شکایت وجود دارد. شکایت باید از طریق اداره کار دنبال شود. در این خصوص، هیئت های تشخیص و حل اختلاف فعالیت خود را آغاز می کنند. به همین دلیل، باید گفت که با توجه به دلیل تعلیق از کار می توان از کارفرما شکایت کرد.

4.5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا