دانستنی های حقوقی

چگونه از فروشنده ارز دیجیتال شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از فروشنده ارز دیجیتال از طریق شیوه های حقوقی و کیفری امکان پذیر می باشد. در این خصوص اغلب مواردی مانند نمونه دادخواست مطالبه ارز دیجیتال، جرم کلاهبرداری ارز دیجیتال، وکیل کلاهبرداری ارز دیجیتال، نحوه شکایت از صرافی ارز دیجیتال خارجی و ردیابی کیف پول ارز دیجیتال مطرح می شوند.

به منظور شکایت در این زمینه امکان طرح دادخواست و یا تنظیم شکواییه وجود دارد. شکواییه برای شکایت کیفری از فروشنده ارز دیجیتال است و باید در دادسرای محل وقوع جرم ارائه شود. گسترش فضای مجازی موجب شده است که معاملات ارزی نیز در حال تغییر شکل باشند. بیت کوین و سایر رزم ارزها این روزها بر سر زبان ها افتاده اند و افراد زیادی در این خصوص سرمایه گذاری می کنند.

خرید و فروش و استخراج ارز دیجیتال این روزها بسیار رایج است و به دلیل فراگیری آن مسلما در این خصوص تخلفاتی صورت می گیرد. اگر شما نیز در این خصوص قصد تنظیم شکواییه و یا ارائه دادخواست را دارید می توانید قبل از آن با بهترین وکیل پایه یک دادگستری شیراز مشورت کنید.

 وکلا در این خصوص می توانند به بهترین شکل ممکن شما را راهنمایی کنند تا در مسیر مطرح کردن شکایت موفق عمل کنید. ما در سایت وکیل از ما نیز در خصوص شکایات کیفری یا حقوقی وکلای باتجربه ای را به شما معرفی خواهیم کرد.

ارز دیجیتال و رمز ارز چیست؟

قبل از اینکه در خصوص شکایت از فروشنده ارز دیجیتال صحبت کنیم باید در مورد اصطلاحاتی مانند «رمز ارز» و «ارز دیجیتال» اطلاعاتی را کسب کنیم. رمز ارزها که با نام ارز دیجیتال نیز شناخته می شوند در واقع نوعی سیستم پولی الکترونیکی هستند که نیازی به تاییدیه از طرف بانک مرکزی ندارند. به این سیستم کریپتوکارنسی نیز گفته می شود و نیازی به تایید اشخاص ثالث ندارد.

تراکنش ها در این سیستم در یک بستر به نام بلاک چین نگهداری و ثبت می شوند. بلاک چین تراکنش های مالی را رمز نگاری می کند. از معروف ترین ارز های دیجیتال بیت کوین است که نام آن ها را احتمالا شنیده اید.

صرافی ارز دیجیتال چیست؟

در راستای شکایت از فروشنده ارز دیجیتال باید با صرافی نیز آشنا شویم. صرافی ارز دیجیتال با صرافی معمولی تا حدودی متفاوت است. این نوع صرافی فعالیت خود را به صورت آنلاین انجام می دهد و ممکن است در ایران یا خارج از ایران فعال باشد. به این معنی که برای خرید و فروش رمز ارز از صرافی های خارجی نیز استفاده می شود. صرافی رمز ارز به صورت یک درگاه است که از طریق آن امکان معاملات ارز دیجیتال وجود دارد.

شما برای معاملات در این نوع صرافی نیازی نیست که به صورت حضوری مراجعه کنید. تمامی معاملات از طریق این درگاه به صورت غیر حضوری انجام می شود. فروشنده ارز دیجیتال می تواند صرافی باشد که در داخل کشور از طریق تاسیس یک سایت این فعالیت را انجام می دهد.

انواع شکایات علیه فروشنده ارز دیجیتال

در ادامه مبحث شکایت از فروشنده ارز دیجیتال باید به انواع دعاوی که در این خصوص مطرح می شوند، اشاره کنیم. دلایل مختلفی وجود دارد که یک شخص نسبت به تنظیم شکایت علیه صرافی ارز دیجیتال اقدام می کند. معمولا این شکایات با عناوینی مطرح می شوند که عبارتند از:

  • عدم عمل به تعهد صرافی یا همان فروشنده ارز دیجیتال در خرید و فروش آن
  • اجاره حساب صرافی یا مواردی مانند فیشینگ و طرح پانزی
  • بروز تخلف در مزرعه استخراج
  • توقیف ماینر های ارز دیجیتال
  • متضرر شدن اشخاص به دلیل جذب سرمایه آنها برای انجام معاملات ارز دیجیتال از طریق تریدر ها
  • صرافی با کیف پول تقلبی
  • ارائه و فروش توکن تقلبی

هر کدام از موارد ذکرشده می توانند به عنوان شکایت از طرف افراد مطرح شوند. فروشنده ارز دیجیتال ممکن است تخلفات گفته شده را انجام دهد و به همین دلیل شخص نسبت به شکایت از وی اقدام می کند.

انواع شکایات علیه فروشنده ارز دیجیتال

روش شکایت از صرافی ارز دیجیتال

به منظور شکایت از فروشنده ارز دیجیتال یا همان صرافی روش های مختلفی وجود دارد. در این خصوص می توانید با استفاده از این روش ها شکایت خود را ثبت کنید. شیوه های شکایت از صرافی عبارتند از:

  • شکایت از طریق کانون صرافان
  • شکواییه حقوقی و کیفری
  • شکایت از طریق بانک مرکزی
  • شکایت از طریق سازمان تعزیرات حکومتی

شکایت حقوقی و کیفری از طریق مراجع قضایی باید دنبال شود. اگر قصد دارید از این طریق شکایتی ثبت کنید باید در این خصوص اطلاعاتی را کسب کنید.

شکایت حقوقی و کیفری از فروشنده رمز ارز

ممکن است صرافی به شما رمز ارز فروخته باشد؛ اما به شما ارز دیجیتالی پرداخت نکرده باشد. در صورت ارائه دادخواست حقوقی وی باید وجهی که شما به وی پرداخت کرده اید را مسترد کند. در صورت عدم پرداخت وجه باید از طریق دادگاه حقوقی این درخواست پیگیری شود.

ممکن است فروشنده ارز دیجیتال به عنوان یک شرکت، این ادعا را داشته باشد که در صورتی که سرمایه خود را به او بسپارید سود خواهید کرد! صرافی ارز دیجیتالی که این ادعا را داشته باشد ممکن است تخلف کند. این نوع پرونده باید به دادسرا ارسال شود. بعد از شناسایی متهم باید وی به پلیس فتا ارجاع داده شود.

شکایت حقوقی و کیفری از فروشنده رمز ارز

مانورهای متقلبانه در این خصوص می توانند موجب شوند که فروشنده ارز دیجیتال از این طریق مبالغ زیادی را کلاهبرداری کند. مالباختگان می توانند در این مورد از وکیل کمک بگیرند. با داشتن وکیل می توان روند حقوقی یا کیفری شکایت از فروشنده ارز دیجیتال را با موفقیت بیشتری طی کرد.

کلام آخر

ما در این مطلب در خصوص شکایت از فروشنده ارز دیجیتال صحبت کردیم. در این خصوص روش های مختلفی برای طرح شکایت وجود دارد. صرافی ارز دیجیتال به صورت اینترنتی و از طریق سایت فعالیت می کند. در نتیجه بالاترین مرجع در خصوص رسیدگی به این موضوع، پلیس فتا است. در خصوص شکایات کیفری و حقوقی نیز مرجع مناسب مراجع قضایی هستند و باید این شکایات از طریق دادگاه پیگیری شوند.

امروزه به دلیل گسترش فضای مجازی، خرید و فروش ارزهای دیجیتال رایج شده است. این رمز ارز ها نیازی به تاییدیه از طرف بانک مرکزی ندارند و به همین دلیل می توان از طریق صرافی های داخلی و خارجی نسبت به ترید یا همان خرید و فروش اقدام کرد.

4.5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا