دانستنی های حقوقی

اگر کارمند دولت کلاهبرداری کند چه باید کرد؟

جرم کلاهبرداری یکی از انواع جرایمی است که تعداد وقوع آن در ایران روز به روز در حال افزایش می باشد به همین دلیل شکایت از پرونده های مربوط به دعاوی کلاهبرداری امروزه در دادگاه های سراسر کشور افزایش پیدا کرده است. جرم کلاهبرداری به دو درجه کلاهبرداری ساده و کلاهبرداری مشدد تقسیم بندی می شود که برای هر یک از این نوع جرم ها مجازات هایی تعیین شده است. سوالی که ممکن است در زمینه این نوع جرم به ذهن بسیاری از افراد خطور کند این است که اگر کارمند دولت کلاهبرداری کند چه باید کرد، برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کلاهبرداری کارمند دولت تا پایان مطلب همراه ما باشید.

اگر کارمند دولت کلاهبرداری کند چه باید کرد؟ + بررسی مجازات کلاهبرداری کارمند دولت

اگر کارمند دولت کلاهبرداری کند چه باید کرد، قبل از هر چیز بهتر است بدانید که اگر کارمندان دولت کلاهبرداری کنند، تشدید مجازات شامل حال آن ها می شود، زیرا فرد کلاهبردار از پست و مقام دولتی که دارد سوء استفاده کرده است و از این طریق توانسته است افراد بیشتری را فریب دهد. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که در دام کلاهبرداری کارمندان دولت گرفتار شده اید بهتر است هر چه سریع تر برای دفاع از حق و حقوق خود نسبت به شکایت از کارمند دولت اقدام کنید.

جرم کلاهبرداری چیست؟

کلاهبرداری از انواع جرایمی به شمار می رود که پایه آن فریب است، کلاهبرداری را فرد یا افرادی برای کسب نفع خود یا سازمانی انجام می دهند. کلاهبرداری از نظر شدت جرم به دسته های زیر تقسیم بندی می شود:

جرم کلاهبرداری چیست؟

1. کلاهبرداری ساده:

مطابق با ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین:” مجازات جرم کلاهبرداری ساده حبس بین 1 تا 7 سال به همراه پرداخت جزای نقدی مطابق با مقدار مالی است که کلاهبردار از قربانیان اخذ کرده است”.

2. کلاهبرداری مشدد:

کلاهبرداری مشدد جزو جرایمی است که مرتکب آن مشمول شرایط زیر است:

  • مجرم، کارمند دولت، کارمند موسسات عمومی و شرکت های دولتی باشد.
  • مجرم جزو نهادهای انقلابی است.
  • مجرم با انجام جعل عنوان خود را مامور موسسات عمومی، شهرداری، دولت یا نهادهای انقلابی معرفی کند.
  • مجرم برای فریب و انجام مانور متقلبانه از تبلیغات عامه نظیر وسایل ارتباط جمعی، مجله، انتشار آگاهی و… استفاده می کند.

مجازات های مختلفی برای کلاهبرداری مشدد در نظر گرفته شده اند که این نوع مجازات ها عبارتند از:

  • مجازات جرم کلاهبرداری مشدد، حبس به میزان دو تا ده سال به همراه پرداخت جزای نقدی به مقدار مالی که فرد کلاهبردار از متهمان اخذ کرده می باشد، علاوه بر این برای این نوع کلاهبرداری انفصال از خدمات دولتی نیز تعیین شده است.
  • اگر مبلغ کلاهبرداری از صد میلیون تومان کمتر باشد، برای فرد کلاهبردار شش ماه تا سه سال و نیم حبس در نظر گرفته می شود.
  • اگر فرد کلاهبردار جزو کارمندان دولت یا موسساتی که به دولت وابسته هستند باشد برای وی دو تا ده سال حبس در نظر گرفته می شود.
  • اگر فرد کلاهبردار جرم خود را از طریق تبلیغات در رسانه های جمعی یا انتشار دادن آگهی انجام دهد برای وی دو تا ده سال حبس در نظر گرفته می شود.
  • برخی از افراد ممکن است خود را در سمت مامور دولتی یا قوای سه گانه معرفی نمایند که در این صورت مجازات آن ها بین دو تا ده سال حبس می باشد.
  • اگر مرتکب جرم کلاهبرداری کارمند دولت، کارمند شهرداری، کارمند قوای سه گانه و سازمان های وابسته به دولت باشد برای وی انفصال از خدمات دولتی تا ابد در نظر گرفته می شود.
  • کلاهبردار باید مال را به فردی که از جرم متضرر شده است پس دهد، در صورتی که مال وجود نداشته باشد باید مثل مال یا قیمت آن را پرداخت نماید.
  • یکی دیگر از مجازات هایی که برای کلاهبرداری مشدد در نظر گرفته می شود جریمه نقدی معادل با میزان مالی است که فرد کلاهبردار اخذ کرده است، شایان ذکر است فرد کلاهبردار باید جریمه را به صندوق دولت واریز نماید.

روش های اثبات جرم کلاهبرداری

اگر کارمند دولت کلاهبرداری کند چه باید کرد، در پاسخ به این سوال باید بگوییم که روش های مختلفی برای اثبات جرم کلاهبرداری ساده یا مشدد وجود دارد که از مهم ترین این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. اقرار کردن
  2. سوگند خوردن
  3. شهادت دادن
  4. علم قاضی

نحوه سوء استفاده کلاهبرداران از عناوین دولتی

سوء استفاده از عناوین دولتی به دسته های زیر تقسیم بندی می شود:

  • کلاهبردار به دروغ و با جعل عنوان خودش را نماینده یکی از ارگان های دولتی یا سازمانی معرفی می نماید. به عنوان مثال ممکن است فردی خودش را مامور مالیاتی معرفی کند و به دیگران وعده دهد که با توجه به اختیارات و سمتی که دارد صورت حساب های مالیاتی را بدون پرداخت هیچ وجهی برای آن ها صادر می کند و در مقابل نیز مبلغی را برای خود بردارد.
  • فرد در نهادهای دولتی و سازمان ها سمت دارد و از سمت خود سوء استفاده می کند و شخص یا اشخاصی را فریب می دهد.
  • فرد از سمت دولتی، اسناد، اموال یا مدارکی که در اختیارش است بهره برداری می کند، در برخی از مواقع نیز کارمند دولت ممکن است اسناد یا اموال دولتی را برای خود یا سایر افراد تصاحب نماید، شایان ذکر است که این کار مصداق اختلاس می باشد.

در صورتی که کارمند دولت کلاهبرداری کند چه باید کرد؟

اگر کارمند دولت کلاهبرداری کند، می توانید برای دفاع از حق و حقوق خود از وی شکایت کنید، برای پیگیری و رسیدگی پرونده کلاهبرداری می توانید از بهترین وکیل کیفری در تهران مشاوره لازم را بگیرید. وکیل با تسلط و تجربه ای که دارد می تواند در اسرع وقت به پرونده شما رسیدگی کند.

مراحل شکایت از کلاهبرداری مشدد عبارتند از:

1. جمع آوری مستندات و ادله:

اگر کارمند دولت کلاهبرداری کند چه باید کرد، در برخورد با کلاهبرداری از سمت کارمند دولت ابتدا باید دلایل و مستندات لازم را جمع آوری نمایید. در این صورت می توانید کلاهبرداری را در دادگاه ثابت کنید و شکایت خود را پیگیری نمایید.

2. تنظیم شکایت نامه:

ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام کنید سپس نسبت به تنظیم شکایت نامه اقدام نمایید. دفاتر خدمات قضایی برای تنظیم شکایت نامه ابتدا مدارک، مستندات و متن شکایت را از شاکی می گیرند سپس متن شکایت نامه را وارد سیستم می کنند ودر صورت وجود مستندات و مدارک آن ها را اسکن می نمایند.

3. ارسال شکوائیه به دادگاه:

دفاتر خدمات قضایی شکوائیه را به دادسرا ارسال می نمایند، در مرحله بعدی برای شاکی پیامکی ارسال می شود که این پیامک حاوی ارجاع پرونده به یکی از شعبات دادسرا می باشد. شاکی برای پیگیری پرونده باید به مرجع قضایی مربوطه مراجعه کند. برای تنظیم شکایت نامه در صورت نداشتن اطلاعات کافی می توانید از بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران کمک بگیرید.

4. ارجاع پرونده به دادگاه توسط دادسرا:

دادسرا بعد از انجام تحقیقات و بررسی اظهارات، اگر با وقوع جرم موافق باشد باید پرونده را به دادگاه ارسال نماید. دادگاه بعد از احضار طرفین و اخذ توضیحات آن ها نسبت به صدور حکم اقدام می کند، شایان ذکر است که در این مرحله ممکن است حکم محکومیت یا برائت صادر شود. در صورتی که یکی از طرفین دعاوی نسبت به حکم صادر شده اعتراض داشته باشد می تواند اعتراض خود را به دادگاه تجدیدنظر استان اعلام نماید، دادگاه نیز بعد از رسیدگی به اعتراض وی ممکن است رای بدوی را صادر نماید یا نقض کند، که این رای قطعی می باشد.

مراحل شکایت از کلاهبرداری مشدد

کلام آخر

اگر فردی که مرتکب جرم کلاهبرداری شده است کارمند دولت باشد برای وی مجازات بسیار سنگینی در نظر گفته می شود، علاوه بر این افرادی که در دام کلاهبرداران گرفتار می شوند باید در اسرع وقت برای تنظیم شکایت نامه به دادگاه مراجعه کنند. در این مطلب به سوال اگر کارمند دولت کلاهبرداری کند چه باید کرد پاسخ دادیم که امیدواریم از مطالعه مطلبی که پیش رو داشتید نهایت بهره را برده باشید.

4.5/5 - (2 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا