دانستنی های حقوقیوکیل کیفری

حکم ورود به منزل برای رابطه نامشروع چیست؟

مقاله پیش رو در باب ورود منزل برای رابطه نامشروع را اینگونه آغاز می کنیم که ابر اساس قانون آیین دادرسی کیفری ورود افراد اعم از پلیس و غیره، به منازل دیگری از طریق اجازه یا حکم قضایی صورت می گیرد. بر اساس اصل 22 قانون اساسی، حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل افراد مصون از تعرض است. مگر اینکه در مواردی قانونگذار حکم خاصی ترتیب داده باشد. به این معنا که مقامات قضایی و انتظامی حق هیچ گونه مداخله و تجسسی در زندگی خصوصی و شخصی افراد را ندارند.

البته تا جایی که حریم خصوصی افراد منجر به اخلال در نظم عمومی، عفت عمومی و اخلاق حسنه نشود. پس نتیجه می گیریم که برای هر مورد خاص باید اجازه کسب شود. در نتیجه باید بگوییم که تنها در صورت داشتن حکم ورود می توان وارد منزل فردی دیگر شد. در این مقاله می خواهیم این بحث را در مورد رابطه نامشروع بررسی کنیم. حکم ورود منزل برای رابطه نامشروع در صورت داشتن حکم قضایی، یا در صورت عدم داشتن حکم قضایی.

گفتنی است که رابطه نامشروع یکی از انواع جرایم منافی عفت است. که در قانون مجازات اسلامی به آن اشاره می شود. در نتیجه قانون برای این جرم مجازات در نظر گرفته است. این مجازات، پس از اثبات عدم مشروعیت رابطه، بر هر دوی مرتکبان قابل اعمال خواهد بود. مجازات مذکور، برابر است با شلاق تعزیری تا 99 ضربه.

جهت مطالعه بیشتر در باب موضوعات مرتبط با مقاله پیش رو کلیک نمایید: حضانت فرزند نامشروع

رابطه نامشروع

برای آنکه ورود منزل برای رابطه نامشروع را بررسی کنیم، بهتر است تا ابتدا مروری بر این جرم داشته باشیم. بهترین وکیل کیفری در تهران در این باب اذعان می دارد که عبارت نامشروع به معنی خلاف شرع و خلاف قانون است. در نتیجه  رابطه نامشروع رابطه‌ ای است که خلاف شرع می باشد و همزمان خلاف قانون نیز می باشد. رابطه نامشروع در مفهوم عام شامل موارد زیر است:

  • زنا
  • لواط
  • مساحقه
  • هرگونه عمل منافی عفت میان دو شخص

برای اثبات رابطه نامشروع باید ادله ای موجود باشد. این ادله برای اثبات این جرم، از قرار زیر است:

  • اقرار متهم: اگر متهم به ارتکاب جرم رابطه نامشروع اعتراف کند برای اثبات جرم نیازی به تحقیقات و ارائه مدارک دیگر نمی باشد. همچنین برای اثبات جرم زنا متهم باید ۴ مرتبه به ارتکاب این عمل اقرار کند.
  • شهادت شهود: طبق ماده ۱۷۲ قانون مجازات اسلامی، حد نصاب شهادت برای جرم زنا ۴ شاهد مرد و سایر جرائم رابطه نامشروع ۲ شاهد مرد است.

ورود منزل برای رابطه نامشروع

ورود منزل برای رابطه نامشروع برای اثبات و دستگیری مرتکبین این جرم، صورت می پذیرد. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، رابطه نامشروع بر اساس قانون مجازات اسلامی، تعریف و جرم انگاری شده است. ماده 637 قانون مجازات اسلامی اذعان می دارد که هر گاه زن و مردی که بین آنها رابطه زوجیت وجود ندارد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از جرم زنا یا سکس ، از قبیل تقبیل ( بوسیدن ) یا مضاجعه ( هم آغوشی ) ‌شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد. اگر عمل رابطه نامشروع با عنف و اکراه باشد، فقط اکراه‌ کننده تعزیر می ‌شود.

حال باید به این سوال پاسخ دهیم که آیا ورود پلیس به منزل جهت دستگیری مرتکبان رابطه نامشروع مجاز است یا خیر؟

حکم ورود منزل برای رابطه نامشروع

حکم ورود منزل برای رابطه نامشروع

آنچه در ارتباط با ورود منزل برای رابطه نامشروع مطرح است، آن است که در عمده موارد رابطه نامشروع یا سکس در منزل و در فضای حریم خصوصی افراد اتفاق می افتد. به همین دلیل است که این سوال را مطرح می کنیم که آیا پلیس می تواند در چنین مواردی وارد منازل افراد شود یا خیر؟

به طور خلاصه با توجه به آنچه تا بدین جا مورد بررسی قرار دادیم باید بگوییم که برقراری رابطه نامشروع در منزل این اجازه را به پلیس نمی دهد که اقدام به ورود به منزل در رابطه نامشروع نماید. یا به عبارت دیگر باید اینگونه پاسخ دهیم که ورود به منزل توسط پلیس در جرم رابطه نامشروع در عمده موارد منتفی است. این بدان جهت است که پلیس برای ورود به منزل در رابطه نامشروع نیاز به حکم قضایی دارد. در حقیقت نمی تواند بدون داشتن حکم مخصوص برای ورود به منزل اقدام نماید. توجه نمایید ورود منزل برای رابطه نامشروع ممکن نیست حتی اگر فی الواقع جرم رابطه نامشروع و یا سکس اتفاق بیافتد.

موارد ورود به منزل برای رابطه نامشروع بدون حکم قضایی

در این بخش به این مورد میپردازیم که آیا مواردی وجود دارد که ورود منزل برای رابطه نامشروع بدون حکم قضایی ممکن باشد؟ بله. در مورد زیر این امکان را متصور می شویم:

درخواست همسایگان و ساکنین ساختمان. در واقع طبق قانون آیین دادرسی کیفری، درخواست ساکنین از پلیس باعث می‌ شود که ورود پلیس به منزل منجر به نقض یا زیر پا گذاشتن حریم مسکن اشخاص نشود.

ورود منزل برای رابطه نامشروع بدون حکم قضایی

اگر کسی بدون داشتن حکم قضایی اقدام به ورود منزل برای رابطه نامشروع نماید، مانند آن است که این ورود را به عنف انجام داده باشد. در قانون مجازات اسلامی نیز جرم ورود به عنف یا اجبار به منازل افراد توسط پلیس یا سایر افراد مورد پیش بینی قرار گرفته است.

به همین جهت، بر اساس ماده 580، هر یک از مامورین قضایی یا غیر قضایی بدون ترتیب قانونی به منزل کسی ‌بدون اجازه و رضای صاحب منزل داخل شود، به حبس از یک ماه تا یک سال محکوم می شود. حتی لازم به ذکر است که چنانچه این عمل در شب واقع شود، مرتکب یا آمر به حداکثر مجازات مقرر محکوم‌خواهد شد. مگر این که برای جلوگیری از تحقق جرم خود و مجازات، ثابت نماید به امر یکی از روسای خود که‌ صلاحیت حکم را دارد، اقدام کرده است. چنانچه این عمل در شب واقع شود ، مرتکب یا آمر به حداکثر مجازات مقرر محکوم‌خواهد شد

حکم ورود منزل برای جرایم مشهود چیست؟

مطابق نظر قوه قضاییه، ورود به منازل اشخاص در جرایم مشهود نیز باید با در دست داشتن حکم باشد و تفسیر صحیح از اصول قانون اساسی همین امر را می‌ طلبد. در ماده 55 قانون آیین دادرسی کیفری می خوانیم که ورود به منازل، اماکن تعطیل و بسته و تفتیش آن‌ها، همچنین بازرسی اشخاص و اشیاء در جرایم غیر مشهود با اجازه موردی مقام قضایی است. در واقع باید بگوییم که در بحث ورود منزل برای رابطه نامشروع میزان حمایت قانونگذار از حریم مسکن اشخاص همیشه غلبه می‌ کند. به عبارتی احترام به این حریم به قدری از اهمیت برخوردار است که برای دستگیری مجرمین نیز نمی‌ توان این حریم را زیر پا گذاشت.

به همین دلیل است که جهت ورود منزل پلیس از مرجع صلاحیت‌ دار که معمولا دادسرا یا بازپرس است، مجوز ورود می‌ گیرد. سپس بعد از آن است که می‌ تواند مرحله تحقیقات مقدماتی را آغاز نماید. چرا که همانطور که تا بدین جا گفتیم، طبق قانون اساسی به مسکن اشخاص نمی‌توان تعرض کرد. بنابراین اینکه در قانون آیین دادرسی کیفری فقط جرم غیر مشهود ذکر شده است به این معنی نیست که اگر جرمی مشهود و قابل دیدن باشد پلیس می‌تواند بدون حکم وارد منزل اشخاص شود.

4.3/5 - (3 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا