دانستنی های حقوقی

تفاوت وکیل با مشاور حقوقی چیست؟

امروزه مشاوره حقوقی می‌ تواند در تمامی امور حقوقی و موارد قانونی زندگی اجتماعی به کار آید. البته این امر نیز به دلیل پیشرفت در امور، ممکن است به تناسب تفاوت امور و مسائل حقوقی، تخصصی شود. به عبارتی ممکن است شاهد باشیم که هر مشاوری در زمینه خاصی که تبحر لازم را دارد، به مشاوره حقوقی می پردازد. در این مقاله هدف آن است تا به تفاوت وکیل با مشاور حقوقی بپردازیم.

قانون مدنی ایران در ماده 656، وکالت را اینگونه تعریف می کند: وکالت عقدی است که به موجب آن یک طرف، طرف دیگری را به عنوان نائب خود انتخاب می‌نماند. با انعقاد عقد وکالت، وکیل و موکل هر دو در برابر یکدیگر دارای حقوق و تکالیف یکسانی خواهند بود. روابط حقوقی، وظایف، و مسئولیت های آنها متقابل خواهد بود.

با توجه به تعریف بالا باید بگوییم که مشاوران حقوقی برخلاف وکلا نیازی به گذراندن دوره های کارآموزی، یا اخذ مجوز های خاصی از کانون وکلا نیستند. این افراد تنها کافیست نسب به قوانین اطلاعات و دانش کافی داشته باشند. در نتیجه می توانند در ادارات، سازمان ها، یا حتی شرکت های حقوقی به راحتی مشغول به فعالیت شوند. از دیگر موارد تفاوت وکیل با مشاور حقوقی که باید در همین ابتدا بدانید، می توانیم به وظایف آنها اشاره نماییم. وکلا تقریبا در همه موارد وظایف تام دارند. در حالی که این وظیفه برای مشاوران حقوقی کمی محدود می باشد. مشاوران می توانند در مورد امور زیر فعالیت کنند:

  • امور مربوط به دعاوی
  • امور مربوط به پژوهش ها
  • قراردادها
  • تنظیم قرارداد
  • ارائه پیش نویس

تفاوت وکیل با مشاور حقوقی

بهترین وکیل در تهران اذعان می دارد که در تفاوت وکیل با مشاور حقوقی در ابتدا آن چه که باید در نظر بدارید این است که باید بگوییم عقد وکالت یک عقد جایز است. باید تنها در چارچوب قانون منعقد شود. طرفین در عقد وکالت، وکیل و موکل شناخته می شوند. در حالی که مشاور حقوقی چنین نیست. بهترین وکیل می تواند از جانب شخص حقیقی و حقوقی تعیین شود.

مورد دیگری از تفاوت وکیل با مشاور حقوقی ، الزام به اخذ مجوز های خاص توسط کانون وکلا و گذراندن دوره های کارآموزی می باشد. وکالت انواع مختلفی دارد از جمله موارد زیر:

  • وکیل انتخابی
  • وکیل معاضدتی
  • تسخیری و وکیل اتفاقی

در ادامه لیستی دقیق تر را از تفاوت وکیل با مشاور حقوقی ارائه می دهیم. سپس آن ها را تحت عنوان دلایل تفاوت وکیل با مشاور مورد بررسی قرار می دهیم.

"لیست

لیست تفاوت وکیل با مشاور حقوقی

اگر به دنبال لیستی از تفاوت های وکیل با مشاور حقوقی هستید این بخش از مقاله به این موضوع اختثاث دارد. لیستی از تفاوت وکیل با مشاور به شرح زیر است:

  • اولین تفاوت وکیل با مشاور حقوقی در این است که فارغ‌التحصیلان رشته‌ حقوق در تمامی مقاطع می‌ توانند در شرکت‌ها و سازمان‌های خصوصی و دولتی به‌عنوان مشاور حقوقی به فعالیت بپردازند، برخلاف وکالت  دادگستری که نیاز به گذراندن آزمون وکالت و قبولی در آن دارد.
  • مشاور حقوقی اصولا با انعقاد قرارداد مشاوره در شرکت‌ ها و سازمان‌ ها به فعالیت می‌ پردازد.
  • دیگر تفاوت وکیل با مشاور حقوقی در این است که دارندگان پروانه‌ وکالت، قضاوت و سر دفتری نمی‌ توانند به استخدام رسمی سازمان یا شرکتی در‌ آیند. در حال حاضر به افرادی که دارای تحصیلات کارشناسی و بالاتر از آن می‌ باشند. مشاوره می‌ دهند مشاور حقوقی می‌گویند. لذا نیاز به مجوزی نخواهند داشت و با مشاوران قوه قضائیه متفاوت هستند.
  • از آنجایی که یکی از وظایف اصلی مشاوران حقوقی ارائه راهنمایی و مشاوره حقوقی است این راهنمایی‌ ها هم می‌ تواند به یک شخص و هم به یک سازمان و شرکت ارائه گردد. می‌ تواند در تمامی زمینه‌ های تجاری و قراردادها و مذاکرات مرتبط با آنها باشد. که در نتیجه افراد با آگاهی از جنبه‌های قانونی و حقوقی کار و فعالیت تجاری خود تصمیمات درست را اتخاذ می‌ کنند.

دلایل تفاوت وکیل با مشاور حقوقی

در این بخش به منظور سخن پایانی به مواردی اشاره می کنیم که باعث ایجاد تفاوت وکیل با مشاور حقوقی است. این دلایل عبارت اند از:

  • شروع به کار: اولین تفاوت وکیل با مشاور، در نحوه آغاز به کار آنهاست. وکلا باید پس از گذراندن دوره آزمون وکالت و قبولی در آن، پروانه وکالت دریافت نمایند. پس از دو سال کارآموزی می توانند وارد عرصه کار شده و فعالیت خود را به عنوان وکیل آغاز کند. از جمله مهمترین تفاوت وکیل با مشاور، حضور در دعاوی خاص می باشد. تنها مشاوران حقوقی که دارای پروانه وکالت هستند، می توانند به عنوان وکیل شرکت در دعاوی حضور داشته باشند.
  • ممنوعیت استخدام: دومین تفاوت وکیل با مشاور در این است که، اشخاصی که دارای پروانه قضاوت، وکالت و سردفتری باشند، قادر نیستند به استخدام شرکت ها و سازمان های رسمی در آیند. در حالی که این مسئله برای مشاوران حقوقی وجود ندارد. او می تواند هم به عنوان مشاور فعالیت نماید و هم به یکی از مشاغل یاد شده بپردازد.
  • نحوه محاسبه دستمزد: سومین تفاوت وکیل با مشاور حقوقی در نحوه آغاز به کار آنها می باشد. معمولا مشاوران حقوقی با انعقاد قرارداد مشاوره، در شرکت ها و سازمان های مختلف فعالیت خود را آغاز می نماید. از این رو استخدام رسمی شرکت یا سازمان به شمار نمی رود. پس محاسبه دستمزد مشاوران حقوقی، باید به صورت ساعتی تعیین شود.
  • دامنه وظایف: چهارمین تفاوت وکیل با مشاور دامنه وظایف است. مشاوران وظیفه دارند به عنوان راهنما و مشاور در شرکت ها فعالیت نمایند. در حالی که وکلا تنها در مواردی مشاوره دهی دارند، که فرد دچار مشکل یا جرمی شده باشد. از طرف دیگر در تفاوت وکیل با مشاور حقوقی باید بیان نماییم، وکیل قادر است تمامی جنبه های حقوقی و کیفری جرم ارتکابی فرد را بررسی نموده و راه حلی مناسب برای برطرف نمودن مشکل ارائه کند. در حالی که مشاوران حقوقی پیش از ارتکاب جرم یا مشکل باید راهنمایی لازم را انجام دهند.
4.5/5 - (2 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا