عمده وظایف وکیل کیفری کدامند؟
در طرح شکایات، در صورت داشتن پرونده ی قضایی از مهمترین مسائل که باید در نظر داشت، این است که دعوای ما از چه نوع دعوایی محسوب می گردد؟ لازم به ذکر است، دعاوی قضایی به طور کلی به دو دسته ی دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری تقسیم می شوند. عمده وظایف وکیل کیفری در پرونده های قضایی کیفری و مسیر تعیین قانون، نمود پیدا خواهند کرد. بخشی از وکلای کیفری، می توانند در تصویب قوانین نیز نقش داشته باشند.
وکیل کیفری کیست؟
وکیل کیفری، وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور کیفری است. در تعریف بهتر، به وکلایی که امکان حضور و ایفای نقش وکالت در پرونده های کیفری را دارند، وکیل کیفری می گویند. چنانچه شما یک دعوی کیفری داشته باشید یا از شما شکایت کیفری شده باشد، نیاز مبرم به داشتن وکیلی آشنا به قوانین زیر دارید:
- قوانین کیفری و جزا
- اعم از قانون مجازات اسلامی
- آیین دادرسی کیفری
- قوانین مربوط به جرائم اقتصادی
- قاچاق
- خرید و فروش مواد مخدر
- قوانین دادگاه های نظامی
علاوه بر آگاهی و تسلط بر قوانین گفته شده در بالا، یکی از عمده وظایف وکیل کیفری آن است که دارای روحیه ی قوی برای حضور در فضای سنگین و سخت دادگاههای کیفری باشد. همچنین وی باید سالها تجربه ی حضور در دادگاه های کیفری را داشته باشد.
وظایف وکیل کیفری چیست؟
همانطور که گفتیم، چنانچه شما قصد دارید تا دعوی کیفری خود را در دادگاه طرح نمایید، نیاز به مشاوره و راهنمایی بهترین وکیل کیفری در تهران دارید. زیرا طرح درست دعاوی کیفری، بسیار اهمیت دارد. از عمده وظایف وکیل کیفری در دعاوی این است که وی از ابتدای شروع روند طرح دعوی و تنظیم شکوائیه به شما کمک کند. همچنین شما را برای جمع آوری مدارک مورد نیاز برای اثبات دعوی راهنمایی کند.
مهمترین وظیفه ی وکیل کیفری، حضور در دادگاه و اثبات کردن دعوی شماست. شما تنها می توانید یکبار دعوی خود را مطرح کنید. بسیار مهم است که مراحل زیر دقیقی و درست صورت پذیرند:
- طرح دعوا
- توضیحات و ارائه مدارک
- دفاع
بسیاری از افراد دعاوی کیفری را مطرح می کنند، اما به وکیل کیفری مراجعه نمی کنند یا به دلایلی از جمله هزینه به وکلای غیر حرفه ای مراجعه می کنند. این افراد نه تنها که حقشان در دادگاه گرفته نمی شود، بلکه گاهی متحمل هزینه های دادرسی نیز می شوند.
ارکان وظایف وکیل کیفری
قانون کیفری دارای سه بخش عملکردی شناخت و اثبات جرم، تعیین مجازات و اجرایی کردن مجازات است. عمده وظایف وکیل کیفری نیز بر اساس این سه بخش تعریف می شود. به عبارتی، ما از وکیل در حوزه کیفری این انتظار را داریم که در مراحل اثبات جرم، تعیین مجازات و اجرای مجازات در کنار موکل خود قرار داشته باشد. این ارکان در توضیح به صورت زیر بیان می شوند:
- جرم و اثبات: دارای رکن مادی و معنوی و قضایی می باشد. رکن مادی به اثرات منفی فعل نگاه میکند. رکن معنوی به نیت و آگاهی و هدف متهم یا فاعل توجه میکند. در دادگاه نیز به واسطه رکن قانونی، طرفین به دنبال ظرف قانونی مناسب برای جرم صورت گرفته هستند.
- مجازات و اجرایی کردن آن: در گام دوم، نوبت به مجازات میرسد. در قانون ایران از دو نوع مجازات تعزیری و حدی استفاده شده است. مجازات حدی به مجازاتی گفته میشود که توسط اسلام تعیین شده و ویژگی بارز آن این است که غیرقابل تغییر میباشد؛ اما مجازات تعزیری توسط قانونگذار مشخص شده است و تحت شرایط قانونی خاصی امکان تغییر در آن وجوددارد.
کلام آخر
به دلیل اینکه هر دعوای کیفری، تنها یک بار توسط دادگاه مورد بررسی قرار می گیرد و با صدور حکم نهایی، امکان شکایت دوباره وجود ندارد؛ اگر دعوایی به اشتباه مطرح شود، موجب از بین رفتن حقوق فرد و ضرر و زیان هایی به شخص می شود. از طرفی بخاطر ارتباط مستقیم این دعاوی با جان و مال و حیثیت اشخاص، حتما از وکیل کیفری باتجربه و متخصص در امور کیفری مشورت بگیرید تا وی با ایفای عمده وظایف وکیل کیفری که بر دوش دارد، رأی و نتیجه مطلوب را به جهت احقاق حقوقتان بگیرد.