دانستنی های حقوقی

پس گرفتن شکایت چگونه است؟

برخی از افراد طی شرایطی که در روند پیگیری امور پرونده می گذرانند، بعد از مدتی به این نتیجه می رسند که می خواهند برای پس گرفتن شکایت اقدام نمایند. پس از مشورت و دریافت راهنمایی از وکیل، با انجام تشریفات مربوطه اقدام به استرداد شکایت خود کنید. با توجه به شهری که در آن زندگی می کنید وکیل مورد نظر خود را با تحقیق و بررسی انتخاب کرده و کلیه امور حقوقی را به او واگذار نمایید به عنوان مثال در شهر ارومیه می توان از بهترین وکیل کرج مشاوره و کمک خواست.

مطالب مشابه: جهت مشاهده 10 تا از بهترین وکیل پایه یک دادگستری در کرج کلیک کنید

فرآیند پس گرفتن شکایت

به منظور پس گرفتن شکایت خود اعم از اینکه جرم مورد نظر، قابل گذشت یا غیر قابل گذشت باشد باید به دادگاه صالح که پرونده در آنجا باز است مراجعه نمایید.

استرداد شکایت در جرایم غیر قابل گذشت

در جرایم غیر قابل گذشت، استرداد شکایت چه تاثیری در روند رسیدگی و مجازات متهم دارد؟ ماده 277 قانون آیین دادرسی کیفری در پاسخ به این عنوان می کند هرگاه شاکی یا مدعی خصوصی در جرائم غیرقابل گذشت بعد از قطعی شدن حکم از شکایت خود صرف نظر نماید، محکوم علیه تنها می تواند با استناد به استرداد شکایت از دادگاه صادرکننده حکم قطعی درخواست کند که در میزان مجازات تجدیدنظر نماید. در این مورد دادگاه به صورت زیر عمل می کند:

  • به درخواست محکوم علیه در وقت فوق العاده رسیدگی می کند.
  • مجازات را در صورت اقتضاء در حدود قانون تخفیف می دهد.

رای بعد از روال بالا و استرداد شکایت، رای قطعی می باشد.

پس گرفتن شکایت غیر قابل گذشت

یکی از جرایمی که غیر قابل گذشت است و استرداد آن شکایت باعث فرار متهم از مجازات های تعیینی نمی شود، کلاهبرداری است.

استرداد شکایت در جرایم قابل گذشت

در این باب باید بگوییم که اگر شما در هنگام وقوع جرم قابل گذشت، بزه دیده هستید یا به عبارت دیگر، فردی هستید که متحمل آسیب شده و به عنوان شاکی شکایتی را در دادگاه صالح مطرح کرده اید. حال اگر به هر دلیلی پشیمان هستید و قصد استرداد شکایت خود را دارید، می توانید در دادگاه صالح درخواست خود را مطرح کنید. در این صورت با توجه به اینکه دعوا در چه مرحله ای باشد قرار متناسب برای دعوای شما صادر می شود. برای نمونه می توانیم به دو قرار زیر بعد از استرداد شکایت و دعوا اشاره کنیم:

  • اگر دعوا در مرحله تعقیب باشد دادگاه قراری تحت عنوان قرار موقوفی تعقیب صادر می کند.
  • اگر در مرحله اجرای حکم باشد قرار موقوفی اجرا صادر می شود.

دلایل پس گرفتن شکایت

استرداد شکایت بدان معناست که از شکایت منصرف شده اند و دیگر قصد پیگیری و ادامه روند و ماجرای پرونده را ندارند. هر گاه صحبت از شکایت می شود منظور دعاوی کیفری است که با تنظیم شکواییه از طرف شاکی در دادسرا یا دادگاه در مرحله رسیدگی قرار می گیرد. می گوییم دعاوی کیفری، زیرا برای طرح دعاوی حقوقی باید دادخواست تنظیم نمایید. افراد به دلایل و مصادیق مختلف که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم، اقدام به استرداد شکایت خود می نمایند.

گاهی اوقات به عنوان شاکی یا خواهان دعوایی را مطرح می کنیم، ولی بعد از شروع مرحله رسیدگی اتفاقاتی رخ می دهد که تصمیم به استرداد شکایت داریم. این اتفاقات مصادیق متعددی دارند. این مصادیق و دلایل عبارتند از:

  • متهم درصدد جبران خسارت های وارده به شاکی بر می آید
  • متهم از شاکی مهلت می گیرد برای جبران خسارت
  • ممکن است شاکی به صورت کاملا بلاعوض اقدام به استرداد شکایت نماید. یا به عبارتی خود خواسته از ادامه داعوا صرف نظر نماید.

مدارک لازم برای استرداد شکایت

شایان ذکر است که در تمامی روند های قضایی یا برای انجام امور اداری و حقوقی باید مدارکی را ارائه کنیم که برای تحقق هدف ما ضروری هستند و علاوه بر آن سمت ما را در ماجرا نشان می دهد. بنابراین بدیهی است که اگر به عنوان شاکی قصد استرداد شکایت خود را داریم باید ابتدا مدارک هویتی و دیگر مدارک لازم را به شرح زیر به قسمت اداری دادسرا یا دادگاه مربوطه ارائه نماییم:

  • کارت ملی
  • رونوشت شکواییه
  • شماره پرونده
  • شماره بایگانی خود

"پس

کلام آخر

در صورت انصراف از طرح شکایت یا دعوای خود بهترین راه پس گرفتن شکایت است. برای این منظور باید مراحل قانونی را طی کرد. به طور کلی می توان گفت استرداد شکایت دارای روند بسیار ساده و راحت می باشد که در این مقاله هرآنچه باید میدانستید را شرح دادیم.

3.4/5 - (8 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم🌱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا