دانستنی های حقوقی

چگونه از برند های معتبر شکایت کنیم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از برندهای معتبر می تواند به دلایل مختلفی انجام شود. در این خصوص مواردی مانند نمونه شکایت استفاده از علامت تجاری، مجازات استفاده از برند دیگران و سوءاستفاده از نام برند دیگران ممکن است مطرح شوند. برندهای معتبر معمولا فعالیت و خدمات خود را به گونه ای ارائه می دهند که از کیفیت بالایی برخوردار باشند. از این رو کمتر پیش می آید که شخصی از برندی معتبر، شکایت داشته باشد.

هر برند دارای یک علامت تجاری مخصوص به خود است که این علامت به ثبت رسیده است. برند بودن تاثیر زیادی در محبوبیت یک مجموعه تجاری دارد و شرکت های معتبر از طریق برند خود شناخته می شوند. در خصوص به ثبت رسیدن برند نیز مقررات و قوانین خاصی وجود دارد.

در صورتی که قصد دارید از برند شناخته شده ای شکایت کنید یا در مورد مراحل شکایت از برند اطلاعاتی کسب کنید، بهتر است با بهترین وکیل تهران مشورت کنید. وکلا با توجه به سابقه کاری و تحصیلات مرتبط در زمینه مسائل حقوقی می توانند شما در این زمینه راهنمایی کنند و موجب شوند که نتیجه مد نظر شما حاصل شود. وکیل از ما نیز در این خصوص به معرفی وکلای با تجربه و کاربلد پرداخته است.

شرایط شکایت از برندهای معتبر

دلایل مختلفی می توانند منجر به ثبت شکایت از برندهای معتبر شوند. یکی از این دلایل در خصوص کپی برداری از برند دیگران است. ممکن است شخصی یک برند را به ثبت برساند و برند دیگر از نام و علامت تجاری آن تقلید یا کپی برداری کند. در این حالت ذی النفع می تواند از برند متخلف شکایت کند هر چند که آن برند بسیار معتبر و مشهور باشد. گاهی ممکن است عینا برند مورد نظر، علامت تجاری را کپی کرده باشد.

ما در این بخش قصد داریم در مورد شرایط شکایت از برند معتبر صحبت کنیم. باید گفت فرقی بین برندهای مشهور و شناخته شده با برندهای دیگر در این خصوص وجود ندارد. در هر صورت با داشتن شرایطی که ذکر خواهیم کرد امکان شکایت وجود دارد:

  • یکی از شروط شکایت از برند معتبر، تواناتی اثبات حق مالکیت بر برند است. فرد شاکی باید در دادگاه ثابت کند که برند مورد نظر به صورت قانونی تحت مالکیت وی می باشد. در این صورت وی دارای حقوق انحصاری در مورد آن علامت تجاری خواهد بود.
  • شرط بعدی اثبات ادعای خود مبنی بر کپی، سوء استفاده و شباهت علامت تجاری می باشد.

"شرایط

مراحل شکایت از برندهای معتبر به چه صورت است؟

باید به این نکته توجه شود که شکایت از برندهای معتبر می تواند قبل یا بعد از ثبت اتفاق افتد. به همین دلیل شخصی که قصد دارد شکایت کند، با مراحل و نحوه شکایت در هر دو صورت باید آشنا باشد. وی بدین منظور باید در موعد مقرر اعتراض خود را به مرجع ذی صلاح ارائه دهد. وکلای با تجربه در این خصوص می توانند مراحل حقوقی را با سرعت بیشتری طی کنند. در این بخش به ذکر مراحل و نحوه شکایت از برند خواهیم پرداخت.

1- انتشار آگاهی ثبت برند در روزنامه رسمی

به منظور ثبت برند در اداره مالکیت معنوی باید ابتدا در روزنامه رسمی آگهی منتشر شود. در این حالت عموم مردم و صاحبان برند ها می توانند آگاه شوند که برند مذکور ثبت شده است. در نتیجه اگر در این خصوص اعتراضی دارند می توانند مطرح کنند. بر اساس ماده 37 قانون، هر شخص ذی نفع می تواند تا بعد از 30 روز از انتشار آگهی به منظور اعلام اعتراض اقدام کند. این اعتراض باید در خصوص عدم رعایت مفاد قانون باید به اداره مالکیت معنوی ارائه شود.

2- ثبت اعتراض در سامانه مالکیت معنوی

در صورتی که بعد از انتشار آگهی، شخصی در خصوص ثبت برند مورد نظر اعتراضی داشته باشد، می تواند در سامانه مالکیت معنوی اعتراض خود را ثبت کند. در این صورت باید یک کپی از اعتراض نامه را از طریق سامانه دریافت کند. سپس مدت زمان 20 روز به وی مهلت داده می شود که نظر خود را در این خصوص اعلام کند.

اگر متقاضی بر تقاضای خود تاکید داشته باشد باید یک یادداشت را به همراه دلیل خود ارسال کند. باید به این نکته توجه شود که در صورتی که فرد متقاضی برای شاکی یادداشتی به اداره مالکیت معنوی ارسال نکند، اظهارنامه بی اعتبار می شود. این موارد باید در ثبت شکایت از برند معتبر مد نظر قرار بگیرند و به آنها عمل شود.

3- بررسی شکایت از برند توسط اداره مالکیت معنوی

هنگامی که فرد متقاضی یک یادداشت متقابل برای اداره مالکیت معنوی ارسال کند یک کپی از آن در اختیار فرد معترض قرار خواهد گرفت. نظرات طرفین و ماده های قانونی می توانند منجر به موافقت با ثبت علامت تجاری یا رد آن شوند. با توجه به مواردی که ذکر شد، موافقت با اعتراض از برند و روش صدور آن قبل از ثبت برند به صورت قانونی، توسط اداره مالکیت معنوی انجام می شود.

بررسی شکایت از برند توسط اداره مالکیت معنوی

4-  تنظیم شکواییه در خصوص جرم نقض حقوق علامت تجاری

به منظور پیگیری شکایت در دادسرا باید یک شکواییه در خصوص جرم نقض حقوق علامت تجاری تنظیم شود که جنبه کیفری نیز از این طریق دنبال شود. بر طبق ماده 61 قانون ثبت اختراع تمامی طرح ها و علائم تجاری که توسط یک شخص با علم به اینکه از قبل وجود دارند، قابلیت شکایت دارند.

بر اساس ماده های 15، 28 و 40  این کار مصداق بارز نقض حقوق می باشد. همچنین این کار بر طبق ماده 47 قانون یک کار غیر قانونی به شمار می رود و آن شخص مجرم شناخته می شود. شاکی بدین منظور باید مدارک لازم را به دفتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه کند و نسبت به ثبت شکواییه اقدام کند.

مدارک لازم به منظور شکایت از برند

شکایت از برند دارای مراحل مختلفی است که از طریق مراجع مختلف قابل پیگیری است. فرقی ندارد که شما از طریق چه مرجعی نسبت به پیگیری شکایت اقدام می کنید؛ در هر صورت شما باید دارای مدارک و اسنادی در این خصوص باشید. به همین دلیل این مدارک باید قبل از ثبت شکایت گردآوری شوند تا در هنگام تنظیم شکواییه  ضمیمه پرونده شوند. در این بخش مان به مدارک و اسنادی که برای ثبت شکایت از برند مورد نیاز هستند، اشاره خواهیم کرد. این مدارک عبارتند از:

  • ارائه مدارک شناسایی و هویتی مانند کارت ملی، شناسنامه، نام کاربری ثنا و …
  • مدرکی مبنی بر اینکه مالکیت برند مورد نظر توسط شاکی اخذ شده است.
  • ارائه مدرک به منظور سوء استفاده مشتکی عنه از برند مورد نظر
  • یک کپی از دادخواست یا شکواییه ای که تنظیم شده است.
  • فیش واریزی برای هزینه های مربوط به دادرسی

شما برای ارائه دادخواست خود به هر مرجعی باید مدارک ذکرشده را ارائه کنید. بدون وجود مدارک نمی توانید ادعای خود را در دادگاه ثابت کنید و به همین دلیل گفته می شود که گردآوری این مدارک امری ضروری محسوب می شود. در صورت عدم ارائه مدارک کافی نیز شخص نمی تواند مالکیت خود را ثابت کند. همچنین ناقص بودن مدارک می تواند موجب شود که شکایت وی به طور کلی از طرف مرجع رسیدگی به آن رد شود.

هزینه ثبت شکایت از برند چقدر است؟

بسیاری از افرادی که قصد دارند در خصوص شکایت از برند اقدام کنند، در خصوص هزینه آن سوال می پرسند. باید به این نکته توجه کنید که تنظیم هر نوع شکواییه در هر موضوعی می تواند هزینه هایی در بر داشته باشد. فرقی ندارد که شکایت مورد نظر از چه طریقی مطرح شود؛ در هر صورت ممکن است شاکی مشمول پرداخت هزینه شود. ممکن است اعتراض از طریق اداره ثبت مطرح گردد و یا با استفاده از موارد دیگری که ذکر شد نسبت به ثبت شکایت از برند، اقدام شود. در هر صورت باید هزینه های آن برای رسیدگی به پرونده پرداخت شود.

هزینه های مربوط به اعتراض به ثبت برند در مرجع رسیدگی سازمان مالکیت معنوی می تواند برای افراد مختلف متفاوت باشد؛ چراکه ممکن است فرد حقیقی یا حقوقی باشد. در این صورت این هزینه به صورت سالانه با توجه به تورم تعیین می شود. به هر حال این هزینه برای اشخاص حقیقی کمتر از اشخاص حقوقی می باشد.

همچنین به منظور ثبت و پیگیری شکایت از برند هزینه های مختلف قانونی وجود دارد. مثلا هزینه مربوط به دادرسی یا هزینه های مرتبط با اجرای احکام از این دست هستند. این مبالغ با توجه به مواردی مانند نوع دادگاه، نوع درخواست و هزینه خسارت می توانند متفاوت باشند.

در هر سال تعرفه هایی از سوی دفتر خدمات قضایی مشخص می شوند که باید بر اساس آن هزینه اعتراض به ثبت برند پرداخت شود. حال اگر شما وکیل داشته باشید، هزینه جداگانه به عنوان حق الوکاله به وی باید پرداخت کنید. این هزینه ممکن است قبل و یا بعد از رسیدن به نتیجه نهایی دریافت شود.

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص ثبت شکایت از برندهای معتبر صحبت کردیم. در حال حاضر شرکت ها هر کدام دارای یک علامت تجاری هستند که با آن شناخته می شوند. ممکن است یک برند معتبر برای فعالیت اقتصادی خود نسبت به کپی برداری یا تقلید از علامت تجاری دیگری کند. در این صورت امکان ثبت شکایت در این خصوص وجود دارد.

باید به این نکته توجه شود که گاهی شکایت از برندهای معتبر به دلیل تخلفی است که از طرف آن شرکت در خصوص ارائه خدمات و فعالیت ها انجام شده‌است که این مورد نیز قابل پیگیری با روش های قانونی است.

5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا