نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی + نمونه متن شکایت
نیروی انتظامی، دارای زیر مجموعه های متعددی است. یکی از زیر شاخه های اصلی نیروی انتظامی در کشور ما، پلیس راهور است. این ارگان وظیفه برقراری نظم در راه ها و جاده ها را برعهده دارد. همچون سایر بخش های دولتی، یکی از مهم ترین ابزارهای این ارگان جهت برقراری امنیت راه ها و جاده ها، جریمه های راهنمایی و رانندگی می باشد. که به موجب قوانین و آیین نامه های مربوطه تعیین می گردد. سپس توسط مامورین پلیس راهور در موارد بروز تخلف از سوی رانندگان، اعمال و اجرا می گردد. اما در مواردی خاص، مامور راهنمایی و رانندگی نیز دچار خطا می شود و راننده ای را به اشتباه جریمه می کند. در این شرایط می توان اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی را ارائه داد.
وظیفه برقراری نظم در راه ها و جاده ها بر عهده پلیس راهور می باشد. این نهاد یا ارگان، یکی از زیر شاخه های اصلی نیروی انتظامی محسوب می شود. در راستای تحقق هدف این ارگان که بر قراری نظم و ملزم کردن افراد به پیروی از قوانین است،، جریمه های راهنمایی و رانندگی متعددی به موجب قوانین و آیین نامه های مربوطه تعیین می گردد.
مراحل اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی
نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی در مرحله اول بستگی به این عامل دارد که موضوع اعتراض فرد اعتراض چیست؟ با توجه به دلیل اعتراض فرد، نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی به دو صورت زیر می باشد:
اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی قبض جریمه
نوع اول نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی اعتراض به قبض جریمه می باشد. یعنی اعتراض به یک قبض خاص که از سوی مامور راهنمایی و رانندگی صادر می شود.
در این مورد، شخصی که اعتراض به قبض جریمه دارد به صورت زیر عمل می نماید:
- باید به مرکز اجرائیات پلیس راهور مراجعه نماید.
- سپس، باید فرم شکایت نامه را پر بنماید. تا پرونده وی برای بررسی بیشتر به کارشناسان مربوطه ارجاع شود.
- نتیجه بررسی کارشناس پلیس راهور، در فاصله یک تا چند روزه به فرد معترض اعلام می گردد.
توجه کنید که در صورت اعتراض به این جریمه باید مدارکی را ارائه دهید. این مدارک عبارتند از:
- کارت شناسایی معتبر
- سند مالکیت خودرو
- فرم درخواست تجدید نظر که به طور صحیح تکمیل باشد.
- کارت شناسایی معتبر مالک وسیله نقلیه یا نماینده قانونی وی
نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی صورت وضعیت تخلفات
گاهی اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی به قبض جریمهنیست. بلکه معترض در پی مراجعه به مراکز پلیس+10 و دریافت خلافی خودرو، با یک صورت وضعیت تخلقات که شامل تخلفات متعدد و جریمه های راهنمایی رانندگی سنگین است، مواجه می شود. در این مورد برای اعتراض باید طبق ترتیب زیر اقدام نماید:
- معترض باید در مرحله اول، به دفاتر پلیس + 10 مراجعه کند و اعتراض خود را ثبت نماید.
- دفتر پلیس + 10 این درخواست را از طریق سیستم برای مرکز اجرائیات کل کشور ارسال می کند.
- اجرائیات به اعتراض به صورت وضعیت تخلفات رسیدگی می نماید.
- سپس حداکثر ظرف مدت 24 ساعت، نتیجه اعتراض را به اطلاع معترض می رساند.
- چنانچه معترض به جریمه خلافی خودرو صورت وضعیت تخلفات، به نظر اجراییات تسلیم گردد، باید رای پرداخت جریمه اقدام نماید.
در صورتی که فرد معترض، همچنان نسبت به جریمه و صورت وضعیت تخلفات اعتراض دارد، نحوه شکایت از جریمه به شرح زیر است:
- فرد باید ضمن مراجعه به واحد رسیدگی پلیس راهور اعتراض خود را ثبت نماید.
- در این مرحله، هیاتی متشکل از یک کارشناس پلیس راهور و یک قاضی تخلفات، مجددا اعتراض را بررسی می نمایند
- درنهایت این مرجع رایی را صادر می کنند که قطعی و غیر قابل اعتراض مجدد می باشد.
به طور کلی برای طرح این شکایت می توان با بهترین وکیل حقوقی در تهران مشورت نمود.
نکات مهم اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی
اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی به موجب ماده 5 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب 1389 صورت می پذیرد. این ماده اذعان می دارد: متخلف موظف است ظرف مدت شصت روز از تاریخ مندرج در قبض جریمه یا تاریخ ابلاغ شده در قبض جریمه ای که به اطلاع او می رسد جریمه را پرداخت و رسید دریافت کند. یا مراتب اعتراض خود را ظرف مدت مذکور با ذکر دلایل به اداره اجرائیات راهنمایی و رانندگی تسلیم کند.
در ادامه این نکته قابل ذکر است که، اداره مذکور موظف است حداکثر ظرف 24 ساعت پس از وصول اعتراض، بررسی لازم را انجام دهد. سپس در صورت غیر موجهی اعتراض مراتب را به معترض ابلاغ کند. در صورت اصرار معترض، اداره اجراییات موضوع را برای رسیدگی به واحد رسیدگی به اعتراضات ناشی از تخلفات رانندگی ارسال می کند.
کلام آخر
اکثر اوقات خلافی های ثبت شده برای خودروها کاملا صحیح می باشند. جرایم ثبت شده توسط دوربین های راهنمایی و رانندگی بدون خطا می باشند. با این وجود در موارد نادر ممکن است جریمه ثبت شده تسلیمی یا دوقبضی اشکالاتی را برای افراد ایجاد نمایند. در این شرایط می توان اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی را اعلام کرد.
با تشکر و قدردانی بسیار مفید و شخصا جواب یک سری سئوالات که چگونهگی اقداماتی در این زمینه در زمان (نسخه به روز ) را جویا بودم و استفاده کافی را بردم و نکاتی هم برایم روشن شد روی هم رفته خوبه کارتون و راهنمایی است برای پرسشگران