دانستنی های حقوقیوکیل خانواده

هزینه عقد محضری چقدر است؟

هنگامی که زوجین قصد ثبت عقد ازدواج دائم یا موقت را داشته باشند، باید با داشتن مدارک مورد نظر قانون گذار به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه نمایند. سپس با پرداخت هزینه عقد محضری که بر اساس قیمت محضر برای ازدواج دائم و عقد موقت متفاوت است، اقدام به ثبت آن نمایند. در حقیقت باید بگوییم که بدون پرداخت هزینه ثبت عقد دائم و موقت در محضر ممکن نیست.

هزینه عقد محضری چه مواردی را شامل می شود؟

شاید برای بسیاری سوال باشد که آیا هزینه عقد محضری فقط هزینه ثبت ازدواج است؟ در پاسخ باید بگوییم که این هزینه شامل مواردی به شرح زیر می باشد:

  • هزینه محضر، برای ثبت ازدواج موقت و واقعه ازدواج دائم
  • هزینه های آزمایشات پیش از ازدواج که این هزینه ها برای انجام آزمایشاتی نظیر آزمایش های عدم اعتیاد، عدم داشتن تالاسمی، بیماری های مقاربتی و مواردی از این دست بوده که تحویل برگه آن ها به محضر، برای جاری شدن صیغه ازدواج ضروری است و عرفا، داماد آن ها را می پردازد، اما قابل توافق نیز هست.
  • مورد سوم، مربوط به هزینه های مربوط به جشن و مراسمات ازدواج می شود. این هزینه ها، شامل پرداخت هزینه برای مواردی فرعی نظیر برگزاری جشن ازدواج، خرید هدایا و حلقه عقد و اموری از این دست می باشد که ضروری محسوب نمی شوند. در صورت تمایل طرفین، بر اساس توافق و عرف پرداخت می گردند.

"</p

پرداخت هزینه عقد محضری با کیست؟

چه کسی موظف است تا هزینه عقد محضری را بپردازد؟ در پاسخ به این سوال که مسئول پرداخت قیمت محضر برای ازدواج دائم و یا موقت کیست، باید بگوییم که قانون گذار در این خصوص، شخص خاصی را پیش بینی و معین نمی کند.

در نتیجه برای پاسخ به این سوال، باید به عرف رجوع کنیم. عرف، پرداخت این هزینه را بر عهده مرد می داند، اما این موضوعی صد در صدی نیست. این بدان معناست که طرفین، می توانند بر سر اینکه چه کسی مسئول پرداخت این هزینه است، پس از مشورت با بهترین وکیل خانواده در تهران توافق نمایند. این هزینه را به صورت اشتراکی یا به صورت صورت نصف نصف بپردازند.

دلایل ضرورت پرداخت هزینه عقد محضری

در بحث ازدواج، هزینه عقد محضری برای ثبت ازدواج موقت و ازدواج دائم پیش می آید. در حقیقت این هزینه، یک هزینه اصلی است که بابت ثبت ازدواج از مراجعین گرفته می شود. الزامی بودن این هزینه به دلایل زیر است:

  • اولا، بدون پرداخت این هزینه، ثبت عقد امکان پذیر نخواهد بود.
  • دوما، ثبت عقد ازدواج در عقد دائم در همه حال و در عقد موقت در مواردی الزامی می باشد. در نتیجه عدم ثبت آن، جرم محسوب می گردد. علاوه بر آن، مجازات حبس یا جزای نقدی را نیز به دنبال دارد.

کلام آخر

هزینه عقد در دفترخانه، صرف نظر از هزینه های فرعی نظیر جشن و هدایا، صرفا شامل هزینه ثبت واقعه ازدواج می باشد. مسئول پرداخت آن نیز طبق  عرف، مرد و خانواده او هستند، اما الزامی بر آن نیست و قابل توافق است. به طور کلی، هزینه عقد در سال۱۴۰۲​ بر اساس تعرفه و قیمت محضر برای ازدواج دائم​ و موقت، مبلغی در حدود 845 هزار تومان می باشد.

3.7/5 - (4 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم🌱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا