دانستنی های حقوقیوکیل خانواده

نفقه در دوران عقد چگونه است؟

همانطور که در مقالات پیشین که به بحث نفقه اختصاص داشت گفتیم، بر اساس ماده 1106 قانون مدنی، در عقد دائم نفقه زن بر عهده شوهر است. بر اساس این ماده، مرد وظیفه دارد که به همسر دائمی خود نفقه بپردازد. به عبارت بهتر باید بگوییم، زن و مرد به محض جاری شدن صیغه عقد بینشان، زن و شوهر و همسر یکدیگر به حساب می آیند و در نتیجه زن می تواند نفقه در دوران عقد را از همسر خود طلب کند. البته نا گفته نماند، در صورتی که زن و مرد هنوز با هم عقد نکرده باشند، یا به عبارتی در دوران نامزدی باشند، نفقه ای به زن تعلق نمی گیرد.

این موضوع حتی در حالتی که عقد از نوع عقد موقت یا اصطلاخا همان صیغه ازدواج باشد، باز هم زن حق دریافت نفقه را زوج نخواهد داشت. مگر این که زن و مرد با هم شرط کنند که مرد به زوجه نفقه بپردازد. نفقه زوجه شامل همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل موارد زیر می باشد:

  • مسکن
  • البسه
  • نان
  • اثاث منزل
  • هزینه های درمانی و بهداشتی
  • خادم در صورت عادت یا احتیاج

این نکته را در ابتدا بحث نفقه در دوران عقد خاطر نشان می شویم که زوجه در مقابل موظف به تمکین از همسر خود می باشد. این تمکین از قرار زیر است:

  • تمکین عام: تمکین عام عبارت است از اطاعت در تمامی امور زندگی خاصتا در خصوص محل سکونت.
  • تمکین خاص: تمکین خاص عبارت است از رابطه زناشویی زوجین

جهت مطالعه بیشتر در ارتباط با امور مربوط به خانواده کلیک نمایید: ارث عروس از پدرشوهر

نفقه در دوران عقد

آیا طبق قانون نفقه در دوران عقد به زوجه تعلق می گیرد؟ در پاسخ باید بگوییم که بر اساس ماده 1102 قانون مدنی همین که نکاح به طور صحت واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می شود.

بنابراین ، بر اساس این ماده از قانون مدنی حاکم بر کسور، همین که عقد نکاح بین طرفین منعقد شود و زن و مرد سند ازدواج را امضا نمایند، حقوق و تکالیف شان در قبال همدیگر برقرار می شود. در نتیجه آنها موظف به انجام وظایف خود در مقابل یکدیگرند.

از آنجا که در ابتدای این مقاله ظرط نفقه را تمکین زوجه دانستیم، در این بخش باید بگوییم که زوجه باکره در دوران عقد در مقابل درخواست مرد مبتنی بر تمکین، می‌ تواند به حق حبس استناد نماید. یعنی تمکین را می‌ تواند موکول به پرداخت کامل مهریه بنماید. البته لازم به ذکر است که برای نفقه در دوران عقد این استناد به حق حبس موجب عدم پرداخت نفقه نمی‌ شود.

"</p

شرایط دریافت نفقه در دوران عقد

از منظر قانون شرط پرداخت نفقه در دوران عقد به زن عبارت است از:

  • اولا زن و مرد با هم عقد کرده باشند
  •  ثانیا این عقد هم عقد دائمی باشد

میزان نفقه در دوران عقد

در این بخش به عنوان سخن پایانی به این بحث می پردازیم که میزان نفقه در دوران عقد چگونه تعیین می شود؟ یا به عبارت بهتر، نفقه در دوران قبل از مراسم عروسی چقدر است؟

در پاسخ باید بگوییم که نفقه در هر سال بر حسب نرخ شاخص تورم بانک مرکزی تعیین می شود. به میزانی می‌ باشد که توسط کارشناسان قوه قضاییه تعیین می‌ شود و در این راستا باید که وضعیت خاص زن را نیز مد نظر داشت. مکظور از وضعیت خاص زطت ایت است که به عنوان مثال، اگر در دوران تجرد عاداتی خاص مانند حضور خادم را دارد، مرد موظف است آن شرایط را برایش فراهم سازد.

همچنین باید اذعان نمود که کارشناس مربوطه بر اساس وضعیت اجتماعی شما کارشناسی خود را انجام می‌ دهد. این بدان معناست که حتی اگر زن بی نیاز و بسیار متمول باشد یا حتی اگر مرد فقیر و زن ثروتمند باشد باز هم دلیلی بر عدم پرداخت نفقه به وی وجود ندارد.

5/5 - (1 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا