دانستنی های حقوقی

چگونه طلاق از طرف مرد شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

طلاق از طرف مرد یکی از انواع طلاق است که در دادگاه ها مطرح می شود و ما در این مقاله به نحوه شکایت از این طریق خواهیم پرداخت. در این خصوص ممکن است مواردی مانند دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف مرد بدون رضایت زن و مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد مطرح شوند.

همانطور که می دانید بر طبق قانون حق طلاق با مرد است. بر اساس ماده 1133 قانون مدنی مرد می تواند بدون نیاز به ارائه دلیل خاصی، زن را طلاق دهد. موضوع طلاق در عقد دائم مطرح می شود و در عقد موقت با اتمام مدت زمان صیغه، از سمت مرد نکاح باطل می شود.

در گذشته مرد می توانست به دفترخانه مراجعه کند و مستقیما نسبت به درخواست طلاق اقدام کند. این موضوع موجب افزایش آمار طلاق شده بود و به همین دلیل قانونگذار برای درخواست طلاق قوانینی را تعیین کرد که مراحل آن سخت تر و زمان بر باشد. در این خصوص باید گواهی عدم سازش از طرف دادگاه صادر شود تا دفترخانه بتواند طلاق را ثبت کند. در صورتی که دفترخانه بدون داشتن گواهی عدم امکان سازش طلاقی را ثبت کند با مجازات روبرو خواهد شد.

به منظور درخواست طلاق از طرف مرد بهترین وکیل طلاق در کرج می تواند شما را راهنمایی کند. گرفتن وکیل دادگستری و مشورت با وی می تواند موجب شود در زمان کوتاه تری به هدف خود برسید. ما در وکیل از ما لیستی از وکلای با تجربه در این خصوص را ارائه کرده ایم.

مراحل درخواست طلاق از طرف مرد

به منظور ارائه شکایت طلاق از طرف مرد مراحلی باید گذرانده شود. این مراحل توسط قانونگذار تعیین شده اند و باید به درستی طی شوند تا امکان ثبت طلاق فراهم شود. ما در این بخش به این مراحل اشاره کرده ایم:

  • با توجه به اینکه حق طلاق با مرد است وی می تواند درخواست خود را به دادگاه ارائه کند.
  • امکان طلاق از طرف مرد تنها در ازدواج دائم یا همان عقد دائم امکان پذیر می باشد. در صورتی که عقد موقت باشد، درخواست طلاق پذیرفتنی نمی باشد. در این حالت باید مدت زمان صیغه تمام شود یا مرد بذل مدت کند که این دو نیاز به حضور در دادگاه ندارند.
  • عدم رضایت زن در روند طلاق از جانب مرد تاثیری ندارد؛ البته این موضوع می تواند مراحل طلاق از سوی مرد را طولانی کند. در این حالت زن نمی تواند از صدور حکم طلاق جلوگیری کند. باید گفت که حقوق مالی زن مانند مهریه در این صورت نیز پابرجا می باشد. با وجود دلایل موجه از طرف مرد نیز باز هم حقوق مالی زن باید پرداخت شوند. دلایل موجه مرد نمی توانند مانع از استحقاق زن برای مهریه در دادگاه شوند.
  • به رای دادگاه بعد از درخواست طلاق از سوی مرد، گواهی عدم سازش گفته می شود. مرد در این حالت 3 ماه وقت دارد که به دادگاه برای اجرای رای مراجعه کند. به منظور ثبت آن نیز باید به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه کند که در غیر این صورت رای باطل می شود.
  • در صورتی که مرد از زن وکالت داشته باشد امکان طلاق توافقی وجود دارد که نیازی به حضور زوجه ندارد.مراحل درخواست طلاق از طرف مرد

موارد شکایت طلاق از طرف مرد

شاید تصور کنید که طلاق از طرف مرد دارای مراحل ساده ای است و چون مرد حق طلاق دارد، بدون مشکل مراحل آن طی می شود. باید گفت که هر پرونده دارای سختی های مختص به خود می باشد و در این راستا باید به نکات متعددی توجه شود که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

  • بر اساس ماده 29 قانون حمایت از خانواده با درخواست قاضی مواردی مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت و … باید تعیین تکلیف شوند.
  • در مراحل طلاق از طرف مرد برای زوجین ابلاغیه فرستاده می شود و در این صورت آنها باید داور معرفی کنند. این مورد در حال حاضر یک امر تشریفاتی است و علت آن نیز کارگشا نبودن داوری در رفع اختلاف زوجین می باشد. باید گفت که نظر داوران برای دادگاه اهمیت زیادی ندارد؛ زیرا این کار نتوانسته است چندان نتیجه بخش باشد.
  • به منظور طی کردن مراحل طلاق، مرد باید درخواست خود را در سامانه ثنا به ثبت برساند. در صورتی که زن نیز ثبت نام ثنا را انجام داده باشد، ابلاغیه الکترونیکی از طریق آن برایش ارسال می شود.
  • حتی اگر رای به صورت غیابی صادر شود، مهریه زن باید تعیین تکلیف شود. در صورت عدم نزدیکی بین زوجین میزان مهریه در طلاق نصف می شود. گاهی نیز با دلایل خاص امکان تقسیط مهریه وجود دارد.

نکات مهم طلاق از طرف مرد

در این بخش نیز به چند نکات دیگر در خصوص طلاق از طرف مرد اشاره خواهیم کرد:

  • یکی از انواع طلاق که از سوی مرد است، رجعی نام دارد. به این معنی که در 3 ماه عده، امکان بازگشت زوج به زوجه وجود دارد و درواقع می تواند رجوع کند. به این ترتیب طلاق باطل می شود. در صورتی که زن باکره یا یائسه باشد، بحث طلاق بائن پیش می آید که در آن صورت امکان رجوع وجود ندارد.
  • نحله در مواردی در صورت ارائه درخواست طلاق از طرف مرد به زن تعلق می گیرد.
  • شرط تنصیف دارایی نیز از دیگر نکاتی است که در خصوص طلاق باید ذکر شود. در این صورت اگر زوج شروط تنصیف را در عقدنامه امضا کرده باشد، باید علاوه بر پرداخت حقوق قانونی مانند مهریه نصف اموال خود را که در زمان زندگی مشترک به دست آورده، به زوجه واگذار کند. در این خصوص می تواند معادل آن را واگذار کند که اغلب نیز قاضی رای به پرداخت معادل ریالی آن می دهد.
  • اگر مرد برای طلاق وکیل داشته باشد، مراحل طلاق توسط وی انجام می شود و نیازی به حضور مرد در دادگاه نیست.
  • در خصوص پرونده طلاق باید گفت که فرقی ندارد که از طرف مرد یا زن باشد، در هر صورت این نوع پرونده باید در سه مرحله و در صورت اعتراض بررسی شود. سه مرجع دادگاه بدوی، تجدید نظر و دیوان عالی باید این موضوع را بررسی کنند؛ حتی اگر اعتراض غیر موجه باشد نیز روند طلاق تا یک سال زمان نیاز دارد. مدت زمان طلاق در این صورت بستگی به این دارد که زن اعتراض کند یا نه. ممکن است روند پرونده از 3 ماه تا یک سال یا بیشتر طولانی شود.

درخواست طلاق از طرف مرد در دوران عقد

یکی از انواع شکایت طلاق از طرف مرد، در دوران عقد می باشد. می توان گفت که در حال حاضر بسیاری از طلاق ها در دوران عقد اتفاق می افتند. در این دوران خطبه عقد خوانده شده است ولی هنوز طرفین زندگی مشترک خود را آغاز نکرده اند. مرد در این دوره نیز می تواند برای درخواست طلاق به دادگاه مراجعه کند. طلاق از طرف مرد از این طریق تفاوتی با زمان ازدواج ندارد. این نوع دادخواست باید از طریق وکیل یا خود زوجین در دفتر خدمات قضایی ثبت شود.

درخواست طلاق از طرف مرد در دوران عقد

مدارک برای ثبت درخواست طلاق از طرف مرد در دوران عقد

برای ثبت طلاق از طرف مرد باید مدارکی مانند عقدنامه، شناسنامه و کارت ملی در ابتدا ارائه شوند. در این حالت اغلب عقد نامه در اختیار زوجه یا خانواده وی است. بنابراین زوج باید با در دست داشتن شناسنامه به دفتر ازدواجی که خطبه عقد در آن خوانده شده است، مراجعه کند و نسبت به اخذ رونوشت مبادرت کند. وی بدون داشتن عقدنامه یا رونوشت آن نمی تواند نسبت به ثبت طلاق اقدام کند.

طلاق از طرف مرد و حقوق مالی زن

همانطور که گفته شد بر طبق قانون مرد می تواند نسبت به ارائه درخواست طلاق اقدام کند. وی در این خصوص باید دادخواست خود را به دفاتر قضایی ارائه دهد. این قانون مربوط به افراد مسلمان است و سایر اقلیت ها در قانون شرایط مخصوص به خود را دارند که در دادگاه بر همان اساس اقدام می شود.

مخالفت زن با درخواست طلاق یا قصور و تخلف وی با اصل طلاق ارتباطی ندارد و اما از نظر حقوق مالی مزایایی برای وی در پی دارد. یکی از این مزایا امضای مفاد عقد نامه و شروط تنصیف دارایی است که در بالا نیز به آن اشاره شد. نفقه در سه ماه عده بر عهده مرد می باشد و حقوقی مانند مهریه و اجرت المثل نیز باید طبق قانون به زن تعلق بگیرند.

مدت زمان طلاق از طرف مرد

همانطور که می دانید طلاق از طرف مرد دارای مراحلی است که در صورت اعتراض زن، در دادگاه تجدید نظر نیز بررسی می شود. به همین دلیل ممکن است مدت زمان آن متغیر باشد. فرقی ندارد که طلاق از طرف مرد یا زن باشد، در هر صورت امکان اعتراض طرفین وجود دارد و همین موضوع می تواند منجر به طولانی تر شدن زمان طلاق شود. با توجه به مطالبی که ذکر شد این مدت زمان از 3 ماه تا یک سال متغیر است.

کلام آخر

شکایت طلاق از طرف مرد در این مقاله مورد بررسی قرار گرفت. باید گفت که بر اساس قانون مرد این اختیار را دارد که بدون دلیل خاصی نسبت به ارائه درخواست طلاق اقدام کند؛ البته زن نیز می تواند با داشتن دلایل موجه همین مراحل را طی کند. در صورت طلاق از طرف مرد حق و حقوق زن باید مطابق با قانون محاسبه شود و به وی پرداخت شود. در این زمینه وکلا می توانند در راستای طی کردن مراحل طلاق به شما کمک زیادی کنند.

4/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا