چگونه از کارشناس رسمی دادگستری شکایت کنم؟⚖【آپدیت 1403】
شکایت از کارشناس رسمی دادگستری، یکی از انواع شکایات است که از طریق مراجع قانونی قابل پیگیری می باشد. کارشناس رسمی دادگستری با توجه به علم و فنونی که در خصوص آن آموزش دیده است، دارای تخصص در یک زمینه خاص می باشد. هنگامی که قاضی نیاز به اظهارنظر در یک زمینه تخصصی دارد، پرونده به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می شود. در این مورد، ممکن است گزارش وی خلاف واقع باشد و در این صورت امکان شکایت وجود دارد. در صورتی که شما نیز با چنین موردی مواجه هستید، می توانید از بهترین وکیل در غرب تهران کمک بگیرید و در این خصوص با وی مشورت کنید. ما در سایت وکیل از ما نسبت به معرفی وکلای با تجربه اقدام می کنیم که در خصوص پرونده های این چنینی بتوانند به شما کمک کنند. وکیل به دلیل داشتن تحصیلات در این زمینه، می تواند راهنمای خوبی برای طی کردن مراحل حقوقی شکایت در دادگاه برای شما باشد.
مراحل شکایت از کارشناس رسمی دادگستری
به منظور طرح شکایت از کارشناس رسمی دادگستری، باید به دفتر کانون مربوطه مراجعه کرد و فرم ثبت شکایت را امضا و تکمیل نمود. شاکی یا رئیس هیات مدیره کانون ها، می توانند از زمان ابلاغ حکم منع تعقیب تا 30 روز اعتراض خود را به حکم اعلام کنند. اگر دادگاه انتظامی مزبور قرار منع را صحیح تشخیص ندهد، موضوع مورد رسیدگی قرار گرفته و حکم مقتضی صادر می شود. دادگاه انتظامی، مرجع صالح رسیدگی به تخلفات انتظامی کلیه کارشناس های استان های مختلف می باشد. لازم به ذکر است که تصمیم مراجع قضایی، مانع از اجرای مجازات های انتظامی کارشناسان رسمی نمی باشد. یک ماه پس از ابلاغ تصمیمات دادگاه انتظامی از سوی هیات مدیره کانون مربوطه و محکوم علیه، امکان تجدید نظر خواهی نسبت به این تصمیمات وجود دارد.
برای طرح این شکایت نیز باید شکواییه صحیح و قانونی تنظیم گردد. برای تنظیم این شکواییه، بهتر است از وکلای متخصص و مسلط بر فرآیند شکلی و ماهوی امور قضایی استفاده نمایید تا به نتایج سریع تر و احقاق حق شایسته دست یابید.
مصادیق تخلفات کارشناس رسمی دادگستری کدامند؟
به منظور اینکه با نحوه شکایت از کارشناس رسمی دادگستری آشنا شویم، باید مصادیق تخلفات وی را بشناسیم. شما تنها در صورت وجود دلایل زیر می توانید از کارشناس رسمی شکایت کنید.
- عدم حضور کارشناس در وقت مقرر بدون داشتن عذر موجه
- استناد به دلایلی که بعدا خلاف آن ها ثابت شود.
- سهل انگاری در اظهارنظر در خصوص موضوع مورد بحث
- ارائه اسناد مرتبط به پرونده به اشخاصی که به صورت قانونی حقی در این خصوص ندارند.
- امتناع و جلوگیری از دسترسی به مدارک و اسناد از طرف کسانی که از نظر قانونی حق دارند.
- عدم رعایت شئونات اخلاقی و شغلی
- عدم رعایت قوانین و مقررات مرتبط با اظهارنظر
- اظهارنظر در مورد اموری که از صلاحیت کارشناس خارج هستند.
- کارشناسی برخلاف واقع و یا تبانی
- کارشناسی از طریق اسناد و مدارکی که اعتبار ندارند و منقضی محسوب می شوند.
- افشاء سندها و اسرار محرمانه در خصوص پرونده
- دریافت وجه مازاد بر دستمزد
- کارشناسی در مورد موضوعی در زمان تعلیق و محرومیت از حقوق اجتماعی
این دلایل، برای شکایت از کارشناس رسمی دادگستری محکمه پسند هستند و می توان مطابق آنها نسبت به ثبت شکایت اقدام کرد. در این خصوص، شما می توانید با شیوه های حقوقی شکایت خود را پیگیری کنید.
مرجع رسیدگی به تخلفات کارشناسان رسمی دادگستری
شما می توانید به منظور شکایت از کارشناس رسمی دادگستری، از طریق دادسرای انتظامی کارشناس رسمی اقدام کنید. در کانون شخصی به نام دادسان انتخاب شده است که با کمک دادیاران دادسرای انتظامی نسبت به پیگیری پرونده ها اقدام می کنند. در این صورت، روند پرونده با توجه به زیاد بودن چنین شکایاتی ممکن است زمان بر باشد. مرجع رسیدگی به تخلفات کارشناسان رسمی دادگستری، می تواند در خصوص تخلف یا جرم صورت گرفته به فرد شاکی کمک کند.
طرح شکایت کیفری از کارشناس رسمی دادگستری
همانطور که می دانید شکایت کیفری موجب می شود که متخلف با جرایمی مانند حبس، مواجه شود. در خصوص شکایت از کارشناس رسمی دادگستری باید گفت که ممکن است شاکی از تخلف کارشناس ضرر کرده باشد، بنابراین باید از کارشناس ضرر مطالبه شود. در ماده 2 قانون، جرم به طور کامل تعریف شدهاست. فعل یا ترک فعل، هر کدام می توانند از دیدگاه قانون جرم باشند.
با توجه به این تعاریف، این امکان وجود دارد که موجب شود بتوانیم از کارشناس رسمی دادگستری به صورت کیفری شکایت کنیم. در این خصوص، می توانید با وکیل دادگستری مشورت کنید.
کلام آخر
همانطور که می دانید امروزه پرونده های متعددی در دادگاه بررسی می شوند، هر کدام از این پرونده ها نیازمند نظرات تخصصی هستند و به همین دلیل قاضی پرونده را برای بررسی های بیشتر به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می دهد. وی در این خصوص، اظهارنظر خود را به دادگاه ارائه می دهد و ممکن است در این مورد برخلاف قانون عمل کند. نظرات خلاف واقع یا دریافت وجهی بیش از میزان دستمزد، می توانند از مصادیق جرم و تخلف کارشناس رسمی باشند. به همین دلیل، افراد می توانند با توجه به نوع تخلف نسبت به شکایت از کارشناس رسمی دادگستری اقدام کنند.