چگونه از سازمان غذا و دارو شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】
شکایت از سازمان غذا و دارو به عنوان یکی از ارگان های ناظر بر کیفیت محصولات تولیدی با شیوه های مختلفی انجام می شود. در این راستا ممکن است مواردی مانند سامانه رسیدگی به شکایات دارویی، شماره تلفن سازمان غذا و دارو تهران و تلفن شکایت از داروخانه ها ذکر شوند.
محصولاتی که به عنوان غذا و دارو تولید می شوند باید دارای کیفیت بالا باشند؛ چراکه سلامت افراد جامعه به کیفیت این محصولات بستگی دارد. به همین دلیل باید نظارت دقیق و مشخصی در این خصوص شکل بگیرد. سالانه تعداد زیادی دارو در کشور تولید می شوند که مراجع دی ربط باید به منظور سلامت آنها رسیدگی و ارزیابی دقیقی داشته باشند.
کیفیت محصولات تولیدی غذا و دارو باید بالا باشد تا برای مصرف کننده مشکلی ایجاد نشود. ارگان هایی مانند سازمان غذا و دارو نقش زیادی در کنترل و ارزیابی این محصولات دارند. مسلما این سازمان وظایفی دارد که اگر بخواهیم به طور کلی بیان کنیم، نظارت بر شیوه تولید و عرضه غذا و دارو می باشد. این موضوع می تواند به عنوان اصلی ترین وظیفه این سازمان در نظر گرفته شود. علاوه بر این سازمان ارگان های دیگری نیز باید در خصوص کیفیت و قیمت محصولات غذایی و دارویی نظارت داشته باشند.
اخذ مجوز تولید، مجوز مربوط به واردات و نگهداری دارو از وظایف دیگر سازمان غذا و دارو می باشد. در صورت بروز تخلف در این زمینه باید از طریق این سازمان پیگیری شود. شکایت از سازمان غذا و دارو در خصوص مواردی مطرح می شود که این سازمان عملکرد درستی در انجام آنها نداشته باشد.
از طریق مشورت با بهترین وکیل تهران می توانید شکایت خود را از این سازمان پیگیری کنید. ما در وکیل از ما سعی داریم به شما وکلای باتجربه ای در زمینه های مختلف، معرفی کنیم.
تاریخچه تاسیس سازمان غذا و دارو
سازمان غذا و دارو یک ارگان دولتی تلقی می شود و در ایران به عنوان زیر مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت خود را انجام می دهد. بعد از انقلاب در سال 1376 معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت شکل گرفت. تاسیس این سازمان از سال 1389 در شورای عالی اداری به تصویب رسید و شروع کار آن نیز از سال 1392 بود. البته قبلا یک سازمان با نام نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در سال 1346 بنیاد نهاده شده بود. قبل از تاسیس این سازمان، اداره کل نظارت وظیفه داشت بر مواد غذایی و آشامیدنی نظارت کند.
وظایف سازمان غذا و دارو چه هستند؟
برای اینکه بتوانیم در خصوص شکایت از سازمان غذا و دارو صحبت کنیم، باید در مورد وظایف این سازمان نیز نکاتی را ذکر کنیم. بر طبق مصوبات شورای عالی اداری، سازمان غذا و دارو دارای وظایف زیر می باشد:
- نظارت برای مواد دارویی، غذایی، بهداشتی، تمامی ملزومات پزشکی و موادی مانند شیر خشک
- کنترل و نظارت در زمینه واردات، صادرات، حمل و نقل، عرضه محصولات ذکرشده
- نظارت بر برنامه ها و خدمات واحد های مختلف مرتبط با مواد آشامیدنی، غذایی، بهداشتی، دارویی و ….
- امکان صدور پروانه موسسات مختلف و یا تمدید و لغو آن
- صادر کردن پروانه و مجوز بهداشتی محصولات ذکرشده
- امکان لغو دائم مجوزهای صادر شده در صورت بروز تخلف
- رواج مصرف داروهای گیاهی
- وظیفه تامین دارو، اقلام پزشکی و شیر خشک از منابع داخلی و خارجی
- برنامه ریزی برای ارتقای کیفیت اقلام
بخش های مختلف سازمان غذا و دارو
ما در این مطلب قصد داریم در خصوص شکایت از سازمان غذا و دارو صحبت کنیم. به همین دلیل باید بدانیم که سازمان غذا و دارو از چه بخش هایی تشکیل شده است و هر کدام چه وظایفی انجام می دهند:
- بخش هایی مانند اداره بازرسی، پاسخگویی به شکایات مربوط به امور حقوقی
- بخش های مرتبط با تجهیزات پزشکی
- قسمت هایی مرتبط با فناوری سلامت و اطلاعات
- قسمت های در ارتباط با فرآورده های غذایی، آشامیدنی و بهداشتی
- بخش روابط عمومی
هر کدام از این بخش ها وظایف مشخصی انجام می دهند. به منظور شکایت از سازمان غذا و دارو باید از طریق مورد اول یعنی اداره بازرسی اقدام شود. تخلف در هر بخشی نیز باز هم در اداره بازرسی مورد بررسی و پیگیری قرار می گیرد. هر کدام از این بخش ها دارای وظایفی هستند که در صورت عدم عمل به آنها، ممکن است از آنها شکایت شود.
در این خصوص اداره کل بازرسی سازمان غذا و دارو نیز وظیفه دارد که بر عملکرد این بخش ها نظارت کند. در صورتی که تخلفی را در این قسمت ها رخ دهد، امکان شکایت از سازمان غذا و دارو وجود دارد.
دلایل شکایت از سازمان غذا و دارو
مسلما سازمان های مختلف دارای وظایفی هستند که در صورت عدم انجام آنها، متخلف محسوب می شوند. سازمان غذا و دارو نیز از این قائده مستثنی نیست و ممکن است در بخش های مختلف دچار کم کاری و تخلف شود. شکایت از سازمان غذا و دارو به دلایل مختلفی ممکن است انجام شود.
اموری که مربوط به خدمات دارویی و غذایی باشند، باید از طریق سازمان غذا و دارو پیگیری شوند. اگر در این زمینه تخلفی صورت بگیرد، مرجع اصلی پیگیری این تخلفات سازمان غذا و دارو می باشد. ممکن است کمبود دارو به دلیل شرایط تحریم و یا شرایط مختلف دیگر در کشور وجود داشته باشد. این سازمان باید در این خصوص پیگیری باشد؛ چراکه مسئولیت اصلی کمبود دارو بر عهده این سازمان است.
یکی دیگر از دلایلی که می توانند منجر به شکایت از سازمان غذا و دارو شود، بروز مشکل در خصوص تولید و عرضه خدمات دارویی و غذایی است. کوتاهی و اهمال در این خصوص نیز می تواند موجبات شکایت از سازمان را فراهم کند.
با توجه به موارد ذکرشده سازمان غذا و دارو مسئولیت سنگینی بر عهده دارد و باید در صورت بروز مشکل پاسخگو باشد. در ادامه به راه های طرح دعوی از سازمان غذا و دارو اشاره خواهیم کرد.
روش های شکایت از سازمان غذا و دارو
شکایت از سازمان غذا و دارو راه های مختلفی دارد که ما در این بخش به آنها اشاره خواهیم کرد. از علل اصلی شکایت از این ارگان، عدم انجام وظایف و مسئولیت هایی است که بر عهده آن می باشد و به همین دلیل شکایت از روش های زیر امکان پذیر است:
- شکایت از طریق معاونت وزارت بهداشت
- طرح دعوی از سازمان غذا و دارو از طریق سامانه 190
- شکایت از طریق دریافت مشاوره حقوقی و گرفتن وکیل
کلام آخر
ما در این مقاله به روش های طرح شکواییه از سازمان غذا و دارو پرداختیم. هر گونه تخلف، کوتاهی و اهمال در خصوص محصولات غذایی و دارویی بر عهده این سازمان است و امکان شکایت از آن وجود دارد. مراجع مختلف مانند اداره بازرسی سازمان غذا و دارو، معاونت وزارت بهداشت، سامانه 190 می توانند در این خصوص پاسخگو باشند و نسبت به پیگیری درخواست شکایت، اقدام کنند. همچنین با استفاده از دریافت مشاوره حقوقی از وکیل نیز این امکان وجود دارد که بتوان شکایت از سازمان غذا و دارو را مطرح کرد.