چگونه از کارفرما در صورت حادثه ناشی از کار شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】
با وجود اینکه ممکن است در محیط کار ایمنی بالا باشد و تجهیزات مناسبی در این خصوص به کار رفته باشد، باز هم امکان بروز حادثه وجود دارد. این موضوع حتی در خصوص کارگاه هایی که استانداردهای ایمنی را رعایت می کنند نیز صدق می کند. همواره ممکن است برای کارگران خطر بروز حادثه وجود داشته باشد. حوادث می توانند موجب شوند که کارگر آسیب جزئی یا کلی ببیند. در برخی از مواقع نیز حادثه متاسفانه منجر به مرگ کارگر می شود. با توجه به این موارد، باید گفت نمی توان به صورت صد در صدی از بروز حادثه ناشی از کار جلوگیری کرد. شکایت از کارفرما در صورت حادثه ناشی از کار، با روش های مختلفی قابل انجام است.
مراحل شکایت از کارفرما در صورت حادثه ناشی از کار
باید به این موضوع اشاره کرد که انجام اقدامات اولیه و مهم می توانند از بروز حوادث ناشی از کار تا حد زیادی جلوگیری کنند. کارگر و کارفرما، باید از قوانین مربوط به این موضوع در قانون کار اطلاعات کافی داشته باشند. به هر حال هنگام مواجهه با این مشکل، امکان طرح شکایت از کارفرما در صورت حادثه ناشی از کار برای شما فراهم شده است. برای طرح این شکایت، می توان با بهترین وکیل شهریار مشورت کرد. همچنین اولیای دم شاکی می توانند به مراجع قضایی انتظامی موجود در محل مراجعه نمایند.
پس از تنظیم شکواییه در مراجع صالح رسیدگی به این شکایت، نیروی انتظامی و مقامات قضایی مسئولیت رسیدگی به شکایات را بر عهده دارند. در مرحله بعد، شخص آسیب دیده به منظور انجام امور مربوطه باید به سازمان تامین اجتماعی، پزشکی قانونی و اداره کار مراجعه کند. اولیای شاکی در صورت عدم توانایی ایشان، قادر به طرح شکایت به نیابت از ایشان می باشند. پس از تشکیل پرونده شخص حادثه دیده، باید به این سازمان ها مراجعه نماید. در مرحله پایانی، گزارشی توسط امور اجتماعی یا اداره کار باید به کلانتر ارائه گردد. این گزارش، به منظور صدور رای نهایی باید برای بازرس کار ارسال شود.
اگر شما نیز با چنین مشکلی مواجه هستید و قصد دارید در این خصوص راهنمایی های بیشتری دریافت کنید، می توانید با وکلای حاذق و حرفه ای مشورت نمایید. در صورت بروز حادثه برای کارگر و شکایت از کارفرما، وکیل می تواند مراحل حقوقی و کیفری را با دانش بیشتری طی کند. به همین دلیل، ما نیز در سایت وکیل از ما سعی داریم بهترین وکلا در حوزه های مختلف را به شما معرفی کنیم.
مدارک مورد نیاز شکایت از کارفرما در صورت حادثه ناشی از کار
برای طرح شکایت از کارفرما در صورت حادثه ناشی از کار، در مراجع صالح باید تمام مدارک و اسناد اثبات کننده وقوع حادثه کار را به پرونده خود پیوست نمایید. از مهمترین این مدارک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- گزارش پزشکی قانونی
- گزارش فوریت های پلیسی 110
- گزارش بازپرس اداره کار
تشریفات و اقدامات لازم برای طرح این شکایت در صورت وقوع حادثه در محل کار، باید توسط مراجع قضایی و انتظامی به صورت روتین انجام گیرند. در پیگیری و انجام این موارد، کارفرما مسئول می باشد. برای طرح این شکایت، مدارک و مستندات اثبات کننده حقانیت باید در صورت نیاز به دادگاه ارائه شوند. لایحه دفاعیه نیز باید همراه با مدارک به پرونده ضمیمه شوند. برای اثبات ادعا با توجه به قانون، می توان از سند، اقرار، شهادت، قسامه و سوگند استفاده کرد.
زمان طرح شکایت از کارفرما در صورت حادثه ناشی از کار
در خصوص بحث شکایت از کارفرما در صورت حادثه ناشی از کار، باید به قوانین در این خصوص نیز اشاره شود. بحث مرور زمان در حوادث ناشی از کار، یکی از قوانینی است که در این خصوص وجود دارد.
می توان بر این اساس گفت که حوادث ناشی از کار، مشمول مرور زمان نمی شوند. به عنوان مثال، یک کارگر در محیط کار آسیب دیده است و مدت زمان بسیار زیادی از حادثه گذشته است. کارگر حتی بعد از سال ها نیز می تواند در این خصوص شکایت خود را مطرح کند و دیه و خسارت دریافت کند. در این رابطه، بر اساس قانون فرد می تواند حتی بعد از بازنشستگی نیز در خصوص حوادث حین کار از کارفرما شکایت کند.
کلام آخر
با توجه به وجود قوانین سخت گیرانه از طرف سازمان تامین اجتماعی، کارفرما موظف است تجهیزات و امکانات لازم برای ایمنی کار را در کارگاه فراهم کند. در غیر این صورت، وی در جریان بروز حادثه و آسیب به کارگر مقصر شناخته می شود و باید دیه و خسارت پرداخت کند. به همین دلیل، کارگر و کارفرما باید در خصوص قوانین مربوط به کار در این خصوص اطلاعات و دانش کافی داشته باشند. عدم توجه به قانون، می تواند برای کارفرما مسئولیت کیفری به همراه داشته باشد و مرور زمان تاثیری در جریمه وی نخواهد داشت.