چگونه از کارفرما بابت عدم پرداخت عیدی شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】
شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت عیدی بر طبق قانون کار، به روش های مختلفی انجام می شود. در این رابطه، معمولا مواردی مانند متن شکایت از کارفرما بابت عیدی و سنوات، نمونه دادخواست مطالبه حقوق، عیدی و پاداش کارگر، عواقب شکایت از کارفرما، مهلت پرداخت عیدی و سنوات و عیدی و سنوات به چه کسانی تعلق نمی گیرد مطرح می شوند. عیدی و سنوات، جزئی جدا نشدنی از کار کارمندان و کارگران بر اساس قانون کار هستند. از این رو، کارفرما به هیچ عنوان نمی تواند این موارد را پرداخت نکند. حتی مبلغ دقیق هر ساله توسط سازمان تامین اجتماعی ذکر می شود که باید بر همین اساس عیدی و سایر مزایا پرداخت شوند.
مراحل طرح شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت عیدی و سنوات
همانطور که می دانید بر اساس قراردادی که بین کارگر و کارفرما ثبت می شود، کارفرما باید در انتهای سال عیدی و سنوات را مطابق با قانون کار به وی بدهد. در غیر این صورت، کارگر یا کارمند می تواند در این خصوص شکایت خود را مطرح کند. باید به این نکته توجه کنید که این موارد به صورت صریح و واضح در قانون کار ذکر شده اند و تخلف در این خصوص، می تواند برای کارفرما عواقب ناخوشایندی در پی داشته باشد.
به منظور طرح شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت عیدی، باید تمام اسناد و مدارک نمایانگر رابطه کارگری را به پرونده پیوست کرد. این مدارک شامل گزارش اداره بیمه تامین اجتماعی، سند قرارداد و دیگر ادله و مدارک می باشند. برای طرح این شکایت، تمام مدارک و مستندات بیانگر حقانیت را باید در صورت نیاز به دادگاه های کرج، اصفهان و دیگر شهرها ارائه داد.
کسی که دارای بیمه تامین اجتماعی است و به صورت ماهانه حقوق دریافت می کند باید در انتهای سال نیز مبلغی را به عنوان پاداش و عیدی دریافت نماید. این مورد، در قانون کار به صراحت بیان شده است و کارفرما نباید آن را نادیده بگیرد. این موضوع، می تواند برای وی مسئولیت قانونی ایجاد کند و در واقع تخلف محسوب می شود. در نتیجه، کارگر می تواند در صورت عدم پرداخت عیدی توسط کارفرما، از وی شکایت خود را ثبت کند. بدیهی است که مراجعی برای ثبت شکایت از کارفرما وجود دارند که روند پیگیری را با سرعت بسیار زیادی انجام می دهند.
مرجع شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت عیدی و سنوات
هر گونه پاداشی که باید به کارگر تعلق بگیرد و کارفرما از پرداخت آن سر باز زند، قابل پیگیری می باشد. در این خصوص، مرجع شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت عیدی و سنوات در درجه اول، اداره کار است. کارگر می تواند با مراجعه به اداره کار، مشکل خود را بیان کند. بعد از ثبت اعتراض در این اداره، روند رسیدگی به آن آغاز می شود و این احتمال وجود دارد که کارفرما در این خصوص جریمه شود.
در صورتی که مشکل از طریق اداره کار برطرف نشود، این امکان وجود دارد که از طریق مشورت با وکیل باتجربه، در این خصوص پیگیری های لازم انجام شود. در این صورت، وکیل با مراجعه به مراجع قضایی روند پرونده را پیگیری می کند. می توان گفت که گاهی پرونده های عدم پرداخت عیدی و سنوات، در همان اداره کار به سرانجام می رسند؛ اما برخی اوقات پرونده ها دارای پیچیدگی های خاص خود هستند و در نتیجه، می توان آن ها را از طریق مراجع قضایی نیز دنبال کرد.
اگر شما نیز با چنین مشکلی مواجه هستید، می توانید با بهترین وکیل پایه یک دادگستری اصفهان در این خصوص مشورت کنید. در این راستا، وکلا می توانند به واسطه تجربه ای که دارند، راهنمای بسیار خوبی برای شما در این پرونده باشند. ما نیز در وکیل از ما، قصد داریم که وکلای بسیار باتجربه را به شما معرفی کنیم.
کلام آخر
باید گفت که پرداخت عیدی، سنوات و تمامی پاداش ها بر اساس قانون کار در انتهای سال الزامی هستند. بدیهی است که در صورت عدم پرداخت عیدی، کارگر می تواند از کارفرما به این دلیل شکایت خود را ثبت کند. اداره کار مرجع اصلی برای ثبت شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت عیدی و سنوات محسوب می شود و امکان رسیدگی به آن نیز در مدت زمان کوتاه بیشتر است.