چگونه از فروشنده فرش شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】
شکایت از فروشنده فرش با روش های مختلفی قابل انجام است. در این رابطه، معمولا مواردی مانند شماره تلفن شکایت از اصناف، اتحادیه فرش ماشینی، سازمان حمایت از مصرف کننده و تعزیرات برای شکایت از فروشنده فرش مطرح می شوند. گروه های شغلی مختلفی در کشور ما در حال فعالیت هستند که مربوط به اصناف مختلف می باشند. فرش فروشی نیز یکی از این مشاغل است که ممکن است تخلفاتی در آن مانند گرانفروشی رخ دهد. به همین دلیل، سازمان های مختلفی وجود دارند که به شکایات مردمی در این رابطه رسیدگی می کنند. قوانینی که برای هر شغل مصوب شده اند، مرتبط با صنف مورد نظر هستند و نمی توان این قوانین را در سایر شغل ها مورد بررسی قرار داد.
اگر شما نیز قصد شکایت از فروشنده فرش را دارید، می توانید با بهترین وکیل در چهارمحال و بختیاری مشورت کنید. در این خصوص، وکلا می توانند شما را بیشتر راهنمایی کنند. مسائل حقوقی دارای پیچیدگی های خاص خود است که تنها از طریق داشتن وکیل، می توان مراحل پرونده را طی کرد. ما در وکیل از ما سعی داریم وکلای باتجربه را به شما معرفی کنیم.
روش های مختلف شکایت از فروشنده فرش
فروشندگی فرش نیز دارای صنف جداگانه ای است که باید شکایات مردمی از طریق آن بررسی شوند. از این رو، صنف فروش فرش دارای قوانین، ضوابط و مقررات خاصی است که باید به آن ها توجه شود. فروشندگان فرش نیز باید از مقرراتی که از طریق صنف مورد نظر اعلام می شوند، پایبند باشند. حساسیت هایی هنگام خرید و فروش در این صنف وجود دارند که عدم توجه به آنها، تخلف محسوب می شود و باید در این خصوص رسیدگی های لازم صورت بگیرد.
در صورتی که هر کدام از تخلفات ذکرشده رخ دهند، این امکان وجود دارد که مشتری از فروشنده فرش شکایت کند. به منظور شکایت از فروشنده فرش، باید از طریق مرجع صالح اقدام شود. هر صنفی نیز با توجه به قوانین و مقررات آن صنف، دارای مراجع خاصی برای رسیدگی می باشد.
شکایت از طریق اتحادیه صنف فروشندگان فرش
فروشندگان فرش تحت نظارت اتحادیه فعالیت خود را انجام می دهند. به همین دلیل نیز یکی از مراجع مناسب برای طرح شکایت از فروشنده فرش، اتحادیه فرش است. مشتری ممکن است به دلایل مختلفی قصد شکایت داشته باشد. در این حالت، می تواند شکایت خود را از طریق اتحادیه ثبت کند. بعد از این مرحله، مرجع مورد نظر یا همان اتحادیه فرش در جهت رسیدگی به شکایت اقدامات لازم را انجام می دهد.
شاکی در این خصوص، باید به صورت حضوری به اتحادیه مراجعه کند و شکایت خود را ثبت نماید. مراحلی به منظور ثبت شکایت از طریق اتحادیه وجود دارند که باید طی شوند. بعد از طی کردن یک پروسه طولانی، نتیجه شکایت به شاکی اعلام خواهد شد. ممکن است فروشنده متخلف جریمه شود و یا برای مدتی از فعالیت کاری منع شود.
شکایت از فروشنده فرش از طریق سازمان حمایت از مصرف کننده
یکی دیگر از سازمان هایی که در خصوص شکایت از فروشنده فرش رسیدگی های لازم را انجام می دهد، سازمان حمایت از مصرف کننده است. این سازمان نیز مانند اتحادیه بعد از دریافت شکایات، نسبت به بررسی آنها اقدام می کند. پروسه رسیدگی به شکایات از این طریق، نیاز به زمان نسبتا طولانی دارد. در این خصوص، سامانه ای نیز طراحی شده است که می توانید به آن مراجعه کنید و شکایت خود را ثبت کنید. آدرس این سامانه crps.ir می باشد.
شکایت از فروشنده فرش از طریق تعزیرات
هنگامی که تخلفاتی مانند گرانفروشی فرش رخ می دهند، می توان شکایت خود را از طریق سازمان تعزیرات حکومتی دنبال کرد. در این خصوص، باید شاکی به این سازمان مراجعه کند و نسبت به ثبت شکایت اقدام نماید. به دلیل اینکه پرونده های زیادی در خصوص شکایت از فروشنده فرش وجود دارد، رسیدگی از این طریق نیز نیاز به پروسه طولانی دارد.
دلایل شکایت از فرش فروشی
همانطور که می دانید، فرش یکی از ضروری ترین و اساسی ترین لوازم منزل برای ایرانیان محسوب می شود. برای صنف فروش فرش در راستای خرید و فروش، محدودیت هایی وجود دارد. باید گفت که فرش ایرانی در دنیا از نظر کیفیت بی نظیر است. صنعت فرش ایران، قدمت چندین هزار ساله دارد و ایران به عنوان یکی از اصلی ترین تولیدکنندگان در دنیا فعالیت دارد.
فرش به دو صورت ماشینی و دستی تهیه و به فروش می رسد. باید گفت که از نظر کیفیت فرش، تفاوت بسیار زیادی بین این دو روش وجود دارد. یکی از اصلی ترین تخلفاتی که در فروش فرش ممکن است رخ دهد، عدم کیفیت فرش است. مشتریان تمایل دارند که در هنگام مراجعه برای خرید فرش، از میزان کیفیت آن مطلع شوند. به همین دلیل، اگر فروشنده در این خصوص اطلاعات اشتباهی در اختیار خریدار قرار دهد، تخلف صورت گرفته است و این امکان وجود دارد که از فروشنده فرش شکایت شود.
فروش فرش ها بالاتر از نرخ مصوب نیز یکی دیگر از دلایل شکایت از فروشنده فرش می باشد. همانطور که می دانید، قیمت های مصوب از طریق اتحادیه هر صنف به آنها ارائه می شود. در صورتی که قیمت ها بالاتر از این نرخ ها باشد، مطمئنا مشتری از فروشنده فرش شکایت می کند. این کار، مصداق بارز گرانفروشی فرش می باشد و مشتری می تواند در این خصوص، شکواییه خود را مطرح کند.
کلام آخر
شکایت از فروشنده فرش به روش های مختلفی مانند مراجعه به اتحادیه، از طریق سازمان حمایت از مصرف کننده و یا سازمان تعزیرات قابل پیگیری است. از این رو، می توانید از طریق مراجع ذکر شده شکایت خود را پیگیری کنید. در این خصوص، این مورد ذکر شد که شما می توانید با مراجعه به وکیل و دریافت مشاوره از وی، این مسیر را ساده تر و در زمان کوتاه تری طی کنید.