دانستنی های حقوقی

چگونه از سازنده ساختمان شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از سازنده ساختمان از طریق تنظیم دادخواست انجام می شود و ممکن است به دلایل مختلف صورت بگیرد که در این مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد. در این رابطه مواردی مانند شکایت از مهندس ناظر، شکایت از پیمانکار ساختمان و نحوه شکایت از ساخت و ساز همسایه مطرح می شوند.

معمولا به منظور دریافت خسارت، از سازنده ساختمان شکایت می شود و به همین دلیل باید درخواست مورد نظر در دادگاه صالح مطرح شود. مالک در درخواست تامین دلیل باید علت شکایت از سازنده را مطرح کند. با ارائه دلایل محکمه پسند می توان در طرح این شکواییه موفق عمل کرد. به منظور ارائه دادخواست، باید به شورای حل اختلاف مراجعه شود.

در صورتی که شما نیز با چنین مشکلی روبرو هستید می توانید با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در کرج مشورت کنید. مسلما در این خصوص، وکلا با داشتن تجربیات و تخصص، بهترین راهنما برای چنین مسائلی می باشند. ما نیز در سایت وکیل از ما سعی داریم که بهترین وکلا را در این رابطه به شما معرفی کنیم.

مواردی مانند عدم تحویل به موقع ملک و یا وجود نواقص در ساختمان می توانند از دلایل شکایت از سازنده باشند. با توجه به این موارد چگونگی شکایت از سازنده ساختمان می تواند روند متفاوتی داشته باشد؛ بنابراین دلیل شکایت در روند آن تاثیرگذار می باشد.

مسئولیت های سازنده ساختمان چه هستند؟

قبل از اینکه در خصوص شکایت از سازنده ساختمان صحبت کنیم، باید در مورد مسئولیت هایی که سازنده ساختمان بر عهده دارد مطالبی را ذکر کنیم. همانطور که می دانید ساخت ساختمان دارای مراحل مختلفی است. بدین منظور باید نقشه های متعددی ترسیم شود و بر اساس آن نسبت به ساخت ساختمان اقدام کرد. این مراحل کاملا تخصصی هستند و یک مهندس معمار و سازنده ساختمان باید به آن ها توجه کند. مسئولیت های سازنده ساختمان عبارتند از:

  • بررسی نقشه های ساختمان و کنترل و نظارت روی حساب تمامی پروژه ها
  • داشتن یک نسخه از حساب و برنامه های پروژه و اصطلاحات آن
  • توجه به بخشنامه های وزارت خانه ها، آشنا بودن با مشخصات و ضمایم و اطلاع از نهاد نظارتی
  • تاکید روی انجام کار در محدوده مشخص
  • کنترل و بررسی کارهای پیمانکار در حین کار و برطرف کردن مشکلات
  • ارائه گزارشات روزانه به مهندس مقیم
  • توجه به رهنمود های مهندس مقیم و اجرای آن ها
  • پیگیری و توجه به شرایط آب و هوایی به منظور اجرای عملیات ساختمانی
  • توجه به پیشرفت کار و زمان اتمام پروژه

عدم توجه به این مسئولیت ها می تواند در آینده زمینه را برای شکایت از سازنده ساختمان فراهم کند. به همین دلیل همواره توصیه می شود که سازنده ساختمان در راستای اجرای پروژه تمامی مسئولیت های خود را به درستی انجام دهد تا بعد از اتمام پروژه نواقص در آن مشهود نباشد.

در این راستا باید تمام عواملی که در ساخت ساختمان دخیل هستند باید توسط سازنده ساختمان بررسی و کنترل شوند. این کار موجب می شود که در آینده مشکلات کمتری برای پروژه ساختمانی به وجود آید. روش های مختلفی برای شکایت از سازنده بنا وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

مسئولیت های سازنده ساختمان چه هستند؟

روش شکایات از سازنده ساختمان

گاهی مالک ساختمان می تواند به دلیل وجود مغایرت در مفاد قرارداد از سمت پیمانکار شکایت کند. در این خصوص باید درخواست تامین دلیل ارائه شوند و در واقع دلایل محکمه پسند به دادگاه ارائه شود. شورای حل اختلاف مرجع اصلی رسیدگی به این نوع دادخواست می باشد. بنابراین باید مالک به این مرجع برای شکایت از سازنده ساختمان مراجعه کند. بعد از مراجعه به شورای حل اختلاف، برای کارشناسی ملک باید هزینه ای توسط مالک پرداخت شود؛ سپس فیش واریزی به منظور تعیین کارشناس به شورا ارائه می شود.

با تایید فیش شورای حل اختلاف باید کارشناس رسمی دادگستری را به محل ملک اعزام کند. در این صورت میزان خسارت بر اساس تشخیص کارشناس تعیین می شود و بدین منظور یک صورت جلسه تنظیم خواهد شد. با توجه به نظر کارشناس در دادگاه رای نهایی صادر می شود. مالک می تواند بر اساس تشخیص کارشناس و این صورت جلسه اقامه دعوا کند و خسارت خود را دریافت کند.

دلایل شکایت از سازنده ساختمان چه هستند؟

در رابطه با شکایت از سازنده ساختمان باید به دلایل آن نیز اشاره کنیم. اطلاع از این دلایل می تواند به ما در تنظیم شکواییه کمک کند. بهتر است که با توجه به دلیل مورد نظر، شکواییه تنظیم شود و در این خصوص با وکیل مشورت شود. دلایل شکایت از سازنده ساختمان شامل موارد زیر هستند:

  • عدم تحویل ملک در موعد مقرر
  • وجود نقص در بخش های مختلف ساختمان
  • وجود اختلاف در خصوص سهم الشرکه قرارداد مربوط به مشارکت در ساخت

هر کدام از این دلایل می توانند زمینه را برای طرح شکایت از سازنده فراهم کنند. این موارد هر کدام دارای مراحل مختلفی در دادگاه هستند. از رایج ترین دلایل شکایت نیز عدم تحویل به موقع ملک است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

دلایل شکایت از سازنده ساختمان چه هستند؟

شکایت از سازنده به دلیل عدم تحویل ملک در موعد مقرر

بر اساس قرارداد مشارکت در ساخت باید مواردی مانند زمان شروع و اتمام قرارداد ثبت شوند. تاریخی که ملک آماده می شود و باید تحویل داده شود در این قرارداد مشخص خواهدشد. این تاریخ به صورت تقریبی می باشد و ممکن است به صورت دقیق ملک در آن زمان تحویل داده نشود. گاهی ممکن است بر اساس توافق طرفین ساخت و ساز برای مدتی متوقف شود. اگر سازنده نتواند به تعهداتش در قرارداد مبنی بر تحویل به موقع عمل کند، مالک می تواند از وی بدین منظور شکایت کند.

کلام آخر

دلایل زیادی برای طرح شکایت از سازنده ساختمان وجود دارد که یکی از آنها عدم تحویل به موقع ملک است. همانطور که گفته شد، تاریخ تحویل ملک به صورت تقریبی در قرارداد ذکر می شود و بر اساس آن می توان زمان تحویل ملک را مشخص کرد. در صورتی که در این تاریخ ملک تحویل داده نشود، امکان طرح شکواییه وجود دارد.

عوامل دیگری مانند وجود نقش در ساختمان نیز می توانند زمینه را برای شکایت از سازنده از طرف مالک فراهم کنند. پیگیری این روند می تواند از طریق مشورت با وکیل باتجربه صورت بگیرد تا نتیجه بهتری در این خصوص حاص شود.

4/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا