چگونه به دیوان عدالت اداری شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】
شکایت از دیوان عدالت اداری به شیوه های مختلفی قابل انجام است. در این رابطه اغلب مواردی مانند مدارک لازم جهت شکایت به دیوان عدالت اداری، سامانه ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری و ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری مطرح می شوند.
همانطور که می دانید یکی از مراجع برای رسیدگی به اختلافات بین ادارات و مردم، دیوان عدالت اداری می باشد. ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که از خدمات یک ارگان، سازمان و یا اداره ناراضی باشید. در نتیجه قصد داشته باشید یک شکایت در این خصوص مطرح کنید. شکایت از طریق دیوان عدالت اداری موجب می شود که در اسرع وقت به این موضوع رسیدگی شود.
اگر شما نیز تمایل دارید در این خصوص شکایتی مطرح کنید، بهتر است با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در مشهد مشورت کنید. در این خصوص وکلا تجربیات بسیار زیادی دارند و می توانند در مسیر رسیدن به نتیجه بهتر شما را یاری کنند. ما در سایت وکیل از ما نیز قصد داریم بهترین وکلا را به شما معرفی کنیم تا بر اساس تجربه، سابقه و پرونده های موفق آنها را انتخاب کنید.
طرح شکایت بر اساس تشریفات خاصی انجام می شود. به همین منظور این نوع طرح دعوی با دادخواست حقوقی در مراجع قضایی متفاوت است. قضات برجسته ای با سابقه کاری بالا مسئول رسیدگی به شکایات مردمی هستند. می توان گفت که این مرجع در راس مراجع قضایی و حقوقی در کشور قرار دارد. به همین عنوان همواره با عنوان بالاترین مرجع اداری برای حل اختلافات بین دولت و مردم از آن نام برده می شود.
روش شکایت به دیوان عدالت اداری
همانطور که ذکر شد شکایت به دیوان عدالت اداری دارای مراحل مخصوص به خود است. شعب دیوان عدالت اداری در راستای رسیدگی به شکایات از طریق ثبت دادخواست و تنظیم آن به مردم خدمات رسانی می کنند. هیئت عمومی دیوان در خصوص باطل شدن آیین نامه ها و مصوباتی که با قانون مغایرت دارند، فعالیت می کنند.
در گذشته شیوه شکایت به دیوان عدالت اداری به صورت فیزیکی قابل انجام بود. در این رابطه بعد از تنظیم دادخواست، باید شکواییه از طریق پست به این سازمان تحویل داده می شد. شعب مستقر در مراکز استان ها نیز وظیفه داشتند که در این خصوص خدمات ارائه دهند.
در حال حاضر با الکترونیکی شدن امور اداری، رسیدگی به پرونده ها نیز در دیوان عدالت اداری متفاوت شدهاست. این کار امروزه به صورت آنلاین و بدون مراجعه حضوری قابل انجام است. بدین منظور نیز سامانه ای به آدرس sajed.divan-edalat.ir طراحی شده است که از طریق آن همه افراد می توانند شکایت خود را ثبت کنند.
ثبت غیرحضوری شکایت به این صورت است که افراد باید ابتدا در ثنا ثبت نام کنند. این کار از طریق دفتر خدمات قضایی امکان پذیر می باشد. بعد از این مورد باید به سامانه ذکرشده مراجعه کنند و در آن نام نویسی کنند. در سامانه ساجد می توان علاوه بر ثبت شکایت، امکان ثبت درخواست اعمال ماده 79 نیز وجود دارد.
مدت زمان و مهلت شکایت از طریق دیوان عدالت اداری
ما در بخش های قبلی در خصوص شیوه ثبت شکایت از طریق دیوان عدالت اداره صحبت کردیم. حال باید در خصوص مدت زمان و مهلت طرح شکواییه باید اشاره کنیم. هر شکایتی دارای مراحل رسیدگی مختص به خود است و نمی توان گفت که چه میزان مهلت برای طرح شکایت وجود دارد.
÷برخی از امور هم دارای مهلت دقیق و مشخصی هستند. به عنوان مثال برابر با بند 2 ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری، شکایت به آرای مراجع هیئت حل اختلاف کارگر و کارفرما برای افرادی که مقیم ایران هستند، 3 ماه در نظر گرفته شده است و این میزان برای افراد مقیم خارج از کشور در حدود 6 ماه در نظر گرفته شده است.
گاهی اشخاص در مرحله بدوی شکایت خود را مطرح می کنند. در این حالت در صورت صدور رای بدوی و در صورت تقاضای تجدیدنظرخواهی از رای، اشخاص مقیم در ایران 20 روز و مقیم در خارج از ایران 2 ماه مهلت دارند. بعد از اتمام مهلت تجدید نظر خواهی در دیوان عدالت اداری رای اجرا می شود. طرح شکایت جلب ثالث نیز دارای مدت زمان مشخصی در حدود 30 روز است و باید یک ماه بعد از ثبت دادخواست اصلی مهلت دادهشود.
مشاوره حقوقی شکایت از طریق دیوان عدالت اداری
با توجه به پیچیدگی مسائل حقوقی مشورت با وکیل می تواند در راستای شکایت بسیار اهمیت داشته باشد. در این خصوص وکیل می تواند با درک بهتر مسائل حقوقی، عملکرد بهتری در خصوص طرح شکایت داشته باشد. همچنین نتایج بهتری با داشتن وکیل از این طریق کسب خواهندشد. به همین دلیل بهتر است در چنین مواردی حتما با یک وکیل باتجربه مشورت کنیم. در این خصوص می توانیم از وکلای معرفیشده در همین سایت کمک بگیریم.
کلام آخر
شکایت به دیوان عدالت اداری دارای مراحل مشخصی است. بدین منظور باید از طریق سامانه دیوان عدالت اداری به نام ساجد شکایت خود را ثبت کنید. قبل از هرچیز در سایت ثنا باید ثبت نام کنید و بعد از آن نسبت به ثبت درخواست اقدام شود. در این خصوص مهلت و مدت زمان رسیدگی به شکایت بستگی به نوع پرونده دارد. در این خصوص بهتر است با وکیل پایه یک دادگستری مشورت شود تا بهترین متیجه در این خصوص حاصل شود. وکلا با داشتن سابقه در این خصوص می توانند عملکرد بهتری داشته باشند و نتیجه بهتری نیز کسب کنند.