دانستنی های حقوقی

چگونه از ضرب و شتم همسر شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از ضرب و شتم همسر یکی از مسائلی است که در دادگاه مطرح می شود. در این رابطه ممکن است مواردی مانند مراحل شکایت ضرب و شتم همسر، حکم ضرب و شتم زن، مدارک لازم برای شکایت از همسر و دفاع از اتهام ضرب و جرح همسر نیز ممکن است مطرح شوند.

ضرب و جرح توسط شوهر ممکن است در برخی از خانواده ها اتفاق بیفتند. با سر زدن به دادگاه خانواده می توان شاهد این بود که زنان زیادی به منظور شکایت از همسران خود به دلیل ضرب و شتم مراجعه‌ می کنند. برخی از زنان ممکن است در خصوص کتک خوردن از همسرشان شکایت نکنند؛ اما برخی دیگر به دلیل لبریز شدن کاسه صبرشان به دادگاه آیند و این موضوع را مطرح می کنند. این موضوع باید در دادگاه اثبات شود که در ادامه امکان صادر شدن حکم طلاق نیز وجود دارد.

اگر شما هم با چنین مشکلی روبرو هستید یا قصد دارید در این خصوص راهنمایی بیشتری دریافت کنید، می توانید با بهترین وکیل خانواده در شیراز مشورت کنید. ما قصد داریم در سایت وکیل از ما در حوزه های مختلف مانند خانواده و طلاق به شما وکلای باتجربه را معرفی کنیم.

ممکن است سوالات زیادی در خصوص شکایت از ضرب و جرح همسر وجود داشته باشد که ما در تلاش هستیم با این مقاله به آنها پاسخ دهیم؛ بنابراین با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.

حکم ضرب و شتم زن توسط همسر

به منظور بررسی شیوه شکایت از ضرب و شتم همسر، باید در خصوص جزا و حکم آن نیز صحبت کنیم. گاهی ممکن است به دلیل مشکلات و عدم تفاهم جر و بحث هایی بین زوجین به وجود آید. در این خصوص ممکن است شوهر به صورت عمدی یا غیر عمدی همسر خود را مورد ضرب و شتم قرار دهد. در صورتی که این موضوع عمدی باشد و یا همراه با به کار بردن فحش و الفاظ ناپسند باشد، زن می تواند درخواست طلاق خود را به دادگاه بدهد.

  • پرداخت دیه: در ضرب و جرحی که به صورت غیر عمدی یا عمدی اتفاق افتد که امکان قصاص وجود نداشته باشد اغلب بر پرداخت دیه توافق می شود.
  • قصاص: اگر شرایط قصاص فراهم باشد و تقاضایی از طرف زن یا ولی وی وجود دارد، طبق شرایط قانونی فرد باید قصاص شود.
  • حکم حبس: بر اساس ماده 614 قانون مجازات اسلامی در صورتی که هر شخصی به صورت عمدی جراحتی را بر دیگری وارد کند که به موجب آن نقص، شکستگی، از کارافتادگی، منتهی شدن به بیماری دائمی، از دست دادن عضو یا زوال عقل ایجاد شود باید مجازات شود. در این خصوص اگر شرایط قصاص فراهم نباشد و اقدامی که فرد خاطی انجام داده‌است موجب اختلال در امنیت و نظم جامعه شده‌باشد، ممکن است اس به 2 الی 5 سال زندان محکوم شود. اگر زن در این خصوص تقاضای پرداخت دیه را داشته باشد نیز باید این کار انجام شود.
  • ایجاد حق طلاق: یکی از مصادیق بارز عسر و هرج، ضرب و شتم توسط همسر است و این امر موجب می شود که وی زندگی سخت و دشواری داشته باشد که در صورتی که اثبات شود، می تواند موجب ایجاد حکم طلاق برای زن شود.

حکم ضرب و شتم زن توسط همسر

ضرب و جرح به چه معناست؟

ما در این مقاله در مورد شکایت از ضرب و شتم همسر مطالبی را ذکر می کنیم. این موضوع با عنوان ضرب و حرج نیز شناخته می شود که شاید برای برخی از افراد درک مفهوم آن را دشوار کند. در اصطلاح «ضرب و حرج» به کاری که به موجب آن آسیب هایی مانند ورم و کبودی بدون خونریزی ایجاد شود، ضرب گفته‌می شود. جرح نیز کاری است که موجب می شود که بافت های بدن از هم گسیخته شوند و در نتیجه پارگی و بریدگی در بدن ایجاد شود. در این خصوص شکستگی استخوان یا قطع عضو نیز مصداق جرح هستند.

در این خصوص مشورت با وکیل با تجربه می تواند موجب شود که شما در این مسیر به نتایج بهتری دست پیدا کنید. طی کردن مراحل یک شکایت حقوقی در دادگاه ممکن است برای شخصی که از این مسائل اطلاعی ندارد تا حدودی مشکل باشد. به همین دلیل وکیل می توان به دلیل آشنایی با مسائل حقوقی به شما در این راستا کمک کند. ممکن است مرد به دنبال روش های دفاع از اتهام ضرب و جرح همسر باشد که باید در این خصوص با وکیل صحبت شود.

شکایت از ضرب و حرج همسر چه مراحلی دارد؟

بسیاری از افراد تصور می کنند که با شکایت از ضرب و شتم همسر و دریافت برگه پزشکی قانونی، می توان این موضوع را اثبات کرد. مواردی وجود دارند که زنی که از همسر خود کتک خورده‌است در همان اولین ساعات زمان وقوع جرم به پزشکی قانونی مراجعه کرده است. این مرجع آن را تایید کرده است. به همین دلیل زن دیگر پرونده را پیگیری نکرده است و این تصور را داشته است که با عدم تمکین می تواند حق طلاق را داشته باشد!

باید گفت که این مراحل پایان کار نیست. زن باید بعد از اخذ برگه پزشکی قانونی آن را ضمیمه پرونده کند تا حکم نهایی در این خصوص اعلام شود. به همین دلیل ما در این بخش قصد داریم برای آگاهی افرادی که درگیر چنین پرونده هایی هستند، مراحل شکایت از ضرب و شتم همسر را ذکر کنیم.

  • ثبت شکایت در کلانتری یا دادسرا در هر ساعت از شبانه روز
  • ارائه مدارک هویتی مانند کارت ملی و شناسنامه و…
  • مدارکی از قبیل شهادت شهود، صورتجلسه تنظیم‌شده توسط مامور نیروی انتظامی و …
  • ارسال پرونده به دادگاه
  • ارجاع زن برای معاینه پزشکی به پزشکی قانونی
  • صادرشدن رای پزشکی قانونی و ارسال آن به دادسرا
  • ارسال احضاریه به صورت جداگانه برای زوجین
  • ارجاع مجدد زن به پزشکی قانونی برای مشخص شدن میزان جراحت در صورت عدم اقرار مرد
  • صدور رای توسط قاضی با توجه به نظر پزشکی قانونی

شکایت از ضرب و حرج همسر چه مراحلی دارد؟

کلام آخر

در این مطلب به شکایت از ضرب و شتم همسر اشاره شد. این موضوع با عنوان ضرب و حرج نیز شناخته می شود که اصطلاح حقوقی بهتری برای آن می باشد. آگاهی از مراحل تنظیم شکایت در این خصوص می تواند منجر به کسب نتیجه بهتر در دادگاه شود. برخی از افراد این شکایت را بعد از مراجعه به پزشکی قانونی رها می کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا