شکایت نفقه در شورای حل اختلاف چقدر طول میکشد؟ ⚖️【آپدیت 1403】
برای محاسبه زمان مورد نیاز طرح شکایت نفقه در شورای حل اختلاف، اغلب مواردی مانند جلسه اول شورای حل اختلاف، نمونه رای نفقه شورای حل اختلاف، مدت زمان مورد نیاز برای اجراییه و اخذ نفقه مطرح می شوند. با ثبت عقد نکاح دائم، پرداخت نفقه بر عهده مرد خواهد بود. این مسئولیت به محض اجرای عقد، باید از طرف مرد انجام شود. بر اساس شرع و قانون، این نفقه به زن و فرزند تعلق می گیرد و در صورت عدم پرداخت آن، امکان طرح شکایت وجود دارد که این روند از طریق شورای حل اختلاف و دادگاه پیگیری می شود.
به عدم پرداخت نفقه از طرف مرد، ترک انفاق گفته می شود که از طریق مرجع صالح قابل پیگیری می باشد. مدت زمان مشخصی برای رسیدگی به این موضوع وجود ندارد. با توجه به نوع مشکل و شرایط پرونده، زمان مورد نیاز برای بررسی تعیین می شود. در صورتی که شما نیز با چنین پرونده ای درگیر هستید، می توانید از طریق مشورت با بهترین وکیل پایه یک دادگستری مشکل خود را شرح دهید. ما سعی داریم با معرفی وکلای حاذق و باتجربه در سایت وکیل از ما به شما در طی کردن بهتر پرونده های حقوقی کمک کنیم. قبل از اینکه بگوییم که شکایت نفقه در شورای حل اختلاف چقدر طول میکشد، باید در خصوص نفقه مواردی را به خاطر داشته باشید.
مدت زمان رسیدگی به پرونده شکایت نفقه در شورای حل اختلاف
اینکه شکایت نفقه در شورای حل اختلاف چقدر طول میکشد، می تواند این سوال را مطرح کند که زمان طرح شکایت نفقه چه موقع است؟ باید گفت بر اساس قانون با شروع زوجیت و به شرط تمکین زوجه، پرداخت نفقه بر عهده مرد است. بدیهی است که در صورت عدم پرداخت، هر زمانی زن می تواند از مرد به دلیل عدم پرداخت نفقه شکایت کند.
عدم تمکین بدون عذر موجه از جانب زن، می تواند موجب شود که وی حقی در خصوص پرداخت نفقه از سوی مرد نداشته باشد. تمکین به اطاعت از همسر گفته می شود که به دو صورت عام و خاص است. به عنوان مثال، زن باید در خانه ای که مرد تعیین کرده است زندگی کند. در غیر این صورت، زن تمکین نکرده است. مگر اینکه در شروط ضمن عقد، این حق به زوج داده شده باشد که اختیار تعیین منزل را داشته باشد.
شکایت نفقه در شورای حل اختلاف چقدر طول میکشد؟ در پاسخ باید گفت که این موضوع، بستگی به عوامل متعددی دارد. در صورت تکمیل مدارک و مستندات پرونده، رسیدگی به این موضوع بسیار سریع تر خواهد بود.
وجود نقص در پرونده می تواند سرعت روند رسیدگی به آن را در شورای حل اختلاف کاهش دهد. گاهی طرفین برای ادای توضیحات در زمان مقرر حاضر نمی شوند و همین امر، می تواند موجب طولانی تر شدن روند دادرسی شود. از این رو، نمی توان زمان دقیقی برای رسیدگی به پرونده های این چنینی تعیین کرد.
مرجع صالح رسیدگی به شکایت نفقه
گاهی اوقات بنا به دلایل مختلف ممکن است زوجین در طول زندگی خود با مشکلات و اختلافات مختلف بسیار زیادی مواجه شوند. زوج ممکن است در این شرایط از پرداخت نفقه زن و فرزندان خودداری نماید. در این شرایط، می توان شکایت نفقه در شورای حل اختلاف را مطرح کرد. اگر مبلغ نفقه 20 میلیون تومان تعیین گردد، شورای حل اختلاف موظف به رسیدگی به پرونده شما خواهد بود. البته به شرطی که دادگاه خانواده ضمن صدور رای طلاق در رابطه با پرداخت نفقه تعیین و تکلیف نکرده باشد. در این شرایط، می توان با بهترین وکیل خانواده در نور مشورت کرد.
اگر مبلغ نفقه از 20 میلیون تومان بیشتر باشد، دادگاه خانواده صلاحیت رسیدگی به پرونده را خواهد داشت. در صورت طرح شکایت نفقه به صورت کیفری باید شکواییه ای متناسب با موضوع ترک انفاق تنظیم نمایید تا دادگاه کیفری پرونده شما را مورد بررسی قرار دهد.
کلام آخر
لازم به ذکر است که پرداخت نفقه بر اساس قانون در عقد دائم، بر عهده مرد است. در صورت تمکین زن، نفقه باید پرداخت شود و تمام نیازهای متعارف زن برآورده شوند. مدت زمان دقیقی برای رسیدگی به پرونده شکایت نفقه نمی توان ذکر کرد؛ چرا که این مورد بستگی به عوامل زیادی دارد. در صورت عدم تکمیل مدارک یا عدم حضور طرفین در جلسات، ممکن است مدت زمان رسیدگی نیز طولانی تر شود. این موضوع از طریق شورای حل اختلاف به طرفین ابلاغ می شود.