دانستنی های حقوقیوکیل کیفری

مجازات ضرب و جرح ساختگی چیست؟

جرم ضرب و جرح، جرمی است که می تواند به صورت عمدی یا غیر عمدی رخ دهد. این نوع جرایم، یکی از انواع جرایمی است که جسم افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. این جرم همچنین در قانون مجازات اسلامی، جرم انگاری می شود. برای مرتکب آن، مجازات بسیار سنگینی در نظر می گیرند. باید بدانید که گاهی، برخی از افراد به صورت ساختگی اقدام به ایجاد ضرب و جرح بر بدن خود یا دیگری می کنند. بدین ترتیب، اقدام به اخذ دیه می نمایند یا سبب پرونده سازی برای دیگری می شوند. به عبارتی، باید بگوییم که این موضوع در بسیاری از پرونده‌های کیفری مشاهده می شود. بدین ترتیب که فرد یا افرادی به صورت ساختگی و بدون این که قصد واقعی برای ضرب و جرح به دیگران داشته باشند، اقدام به انجام این کار می کنند.

عوامل موثر بر مجازات ضرب و جرح ساختگی

بهترین وکیل کیفری در گلستان، در این باب می گوید که ایجاد ضرب و جرح ساختگی توسط افراد عادی به خودی خود جرم نیست. در صورتی که با کمک آن، جرایمی نظیر موارد زیر صورت گیرد فرد به مجازات جرم ارتکابی محکوم خواهد شد. در واقع، حکم مجازات این جرم در این شرایط، مجازات جرمی است که شخص با کمک این عمل مرتکب شده است.

  • کلاهبرداری
  • اخاذی
  • تهدید

ضرب و جرح ساختگی و مجازات آن

به طور کلی، می توان گفت ضرب و جرح ساختگی به خودی خود جرم نیست. اگر ضرب و جرح ساختگی توسط افراد نظامی برای فرار از خدمت صورت گیرد یا شخصی به واسطه ایجاد آن، مرتکب کلاهبرداری یا اخاذی گردد به مجازات همان جرم، به عنوان حکم مجازات ضرب و جرح ساختگی محکوم می گردد.

مجازات ضرب و جرح ساختگی توسط نیروهای مسلح

حکم مجازات جرم ضرب و جرح ساختگی، از منظر قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح چیست؟ این مجازات ها در شرایط متفاوت به شرح زیر است:

  • هرگاه ارتکاب این جرم، در مقابل دشمنان صورت گیرد به نحوی که عمل مرتکب، سبب اخلال در نظام یعنی بهم‌ خوردن امنیت کشور و یا شکست جبهه اسلام شود، فرد به مجازات محاربه (اعدام، نفی بلد، قطع دست راست و پای چپ و یا صلب که قاضی یکی از آن ها را انتخاب خواهد کرد). در غیر این‌ صورت، به حبس از دو تا ده سال محکوم خواهد شد.
  • هرگاه، عمل مرتکب در زمان جنگ بوده، اما در مقابل دشمنان نباشد فرد به حبس از یک تا پنج‌ سال محکوم می گردد.

 در غیر موارد فوق و غیر مواردی که عمل مرتکب، صرفا تخلف انضباطی محسوب می‌ شود‌، مرتکب به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.

هر نظامی که برای فرار از کار، انجام وظیفه، ارعاب و تهدید فرمانده‌، رئیس و یا هر مافوق دیگر یا برای تحصیل معافیت از خدمت، انتقال به مناطق‌ مناسب تر و یا کسب امتیازات دیگر عمدا به خود صدمه وارد آورد یا تهدید به خود زنی‌ نماید و بنا به گواهی پزشک نظامی یا‌ پزشکان قانونی تمارض او ثابت گردد، علاوه‌ بر جبران خسارت وارده، به مجازات های مندرج این قانون، محکوم خواهد شد. بر اساس این ماده، ضرب و جرح نظامیان، در صورت احراز سوء نیت آن ها و تطبیق آن با مقاصد مندرج در ماده مذکور جرم است.

مجازات ضرب و جرح ساختگی توسط افراد عادی

با توجه به آنچه تا بدین جا گفتیم، ضرب و جرح ساختگی برای افراد عادی ذاتا جرم نیست. برای آن که بتوان رفتار مزبور را مجرمانه تلقی نمود، احراز یک سری شرایط ضروری است. این شرایط از این قرار است. زمانی می‌ توان ضرب و جرح ساختگی را جرم تلقی کرد که فرد یا افرادی به منظور انجام دادن جرائم دیگر، مانند موارد زیر یک دعوا و درگیری ساختگی به وجود بیاورند تا از طریق آن بتوانند به اهداف خود برسند.

  • اخاذی
  • کلاهبرداری

بنابراین، ضرب و جرح ساختگی برای افراد عادی در صورتی که توام با یک رفتار مجرمانه باشد، می‌ تواند جرم محسوب شود. همچنین دارای مجازات باشد. در این صورت، حکم مجازات ضرب و جرح ساختگی همان مجازاتی است که برای جرم مربوطه در قانون بیان می‌ شود.

روش های ضرب و جرح ساختگی

کسانی که با ایجاد ضرب و جرح ساختگی و با قصد تقلب به مراکز پزشکی قانونی مراجعه می کنند، از چندین روش استفاده می کنند. این روش ها عبارت اند از:

  • کسانی که آسیب و صدمه بدنی در آن ها وجود ندارد و صرفا تظاهر می کنند که آسیب دیده اند. این افراد برای اثبات ادعای خود، اقدام به جعل مدارک بیمارستانی و پزشکی می کنند.
  • کسانی که آسیب و صدمه در بدن آن ها وجود دارد، اما با توجه به بررسی پزشکی قانونی آن آسیب مربوط به زمان دیگری است.
  • متخلفانی که از طریق خود زنی به بدنشان آسیب می زنند یا اینکه با رضایت شخصی از دیگران می خواهند به بدن آن ها صدمه وارد کنند.

صدمات مربوطه با استفاده از شیوه های خاص در پزشکی قانونی تشخیص داده می شوند. با تشخیص ساختگی بودن، متخلفان به مراجع قضایی معرفی می شوند. همچنین دسته ای از افراد که اقدام به جعل گواهی پزشکی قانونی و ارائه آن به مراجع قانونی می کنند، باید بدانند که این موارد با استفاده از سیستم الکترونیکی قوه قضاییه و الزام به ارسال دیجیتالی گواهی به راحتی قابل تشخیص است.

شکایت از ضرب و جرح ساختگی

اگر با موضوع ضرب و جرح ساختگی رو به رو هستید و قصد طرح شکایت را در این مورد دارید، باید طبق مراحل زیر عمل نمایید:

  • در مرحله اول، شاکی باید اقدام به تنظیم شکواییه خود در خصوص جرم رخ داده نماید.
  • با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا آدرس sana.adliran.ir، اقدام به تشکیل حساب کاربری سامانه ثنا نماید.
  • سپس با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی، شکواییه خود را ثبت و به دادگاه صالح ارسال کند.
  • با تشکیل پرونده در دادسرا، رسیدگی به جرم آغاز می شود.
  • رسیدگی به این جرم، برای نظامیان در دادسرا و دادگاه نظامی و برای افراد عادی در دادسرای عمومی و دادگاه کیفری، صورت می گیرد.

در صورت احراز وقوع جرم یا کافی بودن ادله برای انتساب جرم مورد شکایت به متهم، دادسرا قرار مجرمیت صادر می کند. پس از صدور کیفر خواست، پرونده را به دادگاه ارسال می نماید. پس از رسیدگی های بیشتر، دادگاه حکم نهایی را صادر خواهد کرد.

ضرب و جرح ساختگی

کلام آخر

گاهی ممکن است افراد مختلف، با هدف دریافت دیه یا درگیری فرد مورد نظر در پرونده و ایجاد سابقه قضایی برای ایشان اقدام به ایجاد دعاوی نمایشی نمایند. این افراد ممکن است برای دستیابی به اهداف خود دست به خودزنی بزنند. مدعی در این شرایط، باید ادعای خود را از طریق شهود و مدارک لازم ثابت کنند. گاهی چننین مدارکی نیز جعل می شوند. در صورت عدم دستیابی به اطلاعات کافی بهتر است در زمینه ضرب و جرح ساختگی با یک وکیل متخصص مشورت کنید و از ایشان کمک بخواهید.

4.3/5 - (3 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم🌱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا