دانستنی های حقوقی

آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق چگونه است؟

کسانی که درگیر پرونده طلاق هستند، می دانند انجام طلاق نیازمند تشریفاتی قانونی است. این تشریفات، عمدتا در قانون مدنی و قانون حمایت خانواده تعریف می شوند. اولین مرحله، ثبت دادخواست طلاق و مراجعه به دادگاه جهت صدور حکم می باشد. پس از اخذ رای دادگاه، می بایست آن را به محضر ارائه نمود تا ثبت طلاق انجام گیرد. همچنین انجام مراحل مشاوره طلاق یا داوری در طلاق نیز طبق قانون، در مواردی الزامی است. در این بین آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق نیز از مواردی مهم به شمار می آید.

به طور کلی، علت مراجعه و معاینه زنان در پزشکی قانونی، برای تعیین وضعیت دوشیزگی و بارداری زن می باشد. این نکته را نیز در همین ابتدا مد نظر داشته باشید که چه درخواست طلاق از طرف مرد یا زن باشد و چه به صورت طلاق توافقی باشد، انجام دادن این مورد الزامی است. آگاهی موکلین از این روند در وظایف وکیل متخصص در امور خانواده تعریف می شود.

علل انجام آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق

همانطور که گفتیم، زمانی که زن و مردی بخواهند از هم طلاق بگیرند، باید اقداماتی را انجام دهند تا دادگاه حکم طلاق را صادر کند. آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق، یکی اقداماتی است که باید در کنار مراجعه به مشاوره طلاق و ساید اقدامات انجام  شود. این آزمایش در موارد زیر انجام می شود:

  • کشف عیوب زنان در فسخ نکاح
  • زمانی که زن ادعا می کند که شوهرش دچار جنون است. یا به عبارتی به بیماری روانی مبتلاست. می بایست شوهر برای انجام آزمایش پزشکی قانونی مراجعه کند تا زن بتواند طلاق بگیرد.
  • در مواردی که عیب و نقصی همچون عقیم بودن در مرد وجود دارد.
  • کشف یکی از موارد فسخ نکاح در مرد

علت آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق

دوشیزگی یا صدور گواهی بکارت به ویژه در طلاق دوران عقد

چرا که تشخیص بکارت یا عدم بکارت در حکم دادگاه برای طلاق تاثیر دارد. اگر زوجه باکره باشد، حکم طلاق بائن غیر مدخوله می شود  و زوجه می تواند نام زوج را از شناسنامه اش حذف کند. یا در مواردی ممکن است که مرد به علت عدم بکارت زوجه مدعی تدلیس یا فریب در ازدواج شود یا مدعی وجود عیوب اختصاصی فسخ نکاح در زوجه شود. در این صورت، باز هم زوجه برای فسخ نکاح به پزشکی قانونی می رود.

 برای تشخیص بارداری

این گواهی یکی از ملزومات مهم صدور حکم طلاق در دادگاه یا ثبت طلاق در محضر می باشد. به عبارتی، بدون این گواهی، طلاق امکان پذیر نمی باشد. البته اگر زن باردار باشد ، مانعی در طلاق ایجاد نمی شود ؛ صرفا برای زنانی که در دوران بارداری هستند ، عده طلاق تا پایان دوره بارداری محاسبه شده و تکلیف فرزندان اعم از حضانت یا نفقه آنها نیز در حکم دادگاه مشخص می شود .

در پرونده های مربوط به انواع طلاق بهتر است قبل از هرگونه اقدامی از مشاوره با بهترین وکیل طلاق در تهران و شهرستانها بهره مند گردید. از این طریق ضمن آگاهی کامل از مراحل کار، از حصول نتیجه مطلوب، اطمینان حاصل می نمایید. گاهی اقدامات فردی باعث طولانی شدن روند رسیدگی و عدم حصول نتیجه مورد نظر، می شود. حال آنکه یک مشاوره تخصصی با وکیل مجرب، می تواند از تحمل ضرر های احتمالی جلوگیری به عمل آورد.

موارد مورد آزمایش پزشکی قانونی در طلاق

لازم به ذکر است که اغلب آزمایش‌های پزشکی قانونی برای طلاق از طرف خانم‌ها انجام می‌شود. در این بخش مواردی از آزمایش ها را عنوان می کنیم که با توجه به نوع طلاق و نوع ادعاها از طرف زوجه، برای بانوان انجام می شود. مواردی که زنان باید برای برای آنها در روند طلاق، به پزشکی قانونی مراجعه کنند به شرح زیر است:

  • معاینه سلامت پرده بکارت
  • معاینه در نواحی معقد جهت اثبات برقراری رابطه جنسی
  • معاینه بارداری زوجه
  • آزمایش‌ های مربوط به ناباروری
  • معاینه پزشکی در خصوص عیوب مختص زنان در مورد فسخ نکاح
  • آثار ضرب و جرح و کبودی در بدن زوجه

نکات مهم آزمایش پزشکی قانونی هنگام طلاق

نکات مهمی که در آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق باید مد نظر داشته باشید از قرار زیر است:

  • برای بانوانی که به سن یائسگی که معمولا 50 سال است، رسیده اند. از آن جهت که امکان بارداری منتفی است، نیازی به گواهی عدم بارداری و یا گواهی بکارت نمی باشد.
  • اگر زن باردار باشد، مانعی در طلاق ایجاد نمی شود. صرفا برای زنانی که در دوران بارداری هستند، عده طلاق تا پایان دوره بارداری محاسبه می شود. همچنین تکلیف فرزندان اعم از حضانت یا نفقه آنها نیز در حکم دادگاه مشخص می گردد.

نکات آزمایش پزشکی قانونی در طلاق

آیا امکان طلاق بدون آزمایش پزشکی قانونی وجود دارد؟

شاید برای شما سوال باشد که آیا طلاق بدون آزمایش پزشکی قانونی امکان دارد؟ یا به عبارتی آیا انجام آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق همیشه الزامی است و موارد استثنایی ندارد؟

در پاسخ به این پرسش باید بگوییم، به طور کلی در صورتی که به هنگام طلاق زن مدعی دوشیزگی شود و حتی مرد نیز موافق این موضوع باشد، باز هم ارائه گواهی بکارت در دادگاه الزامی است. در غیر این صورت حکم طلاق صادر نمی شود.  ضمنا حقوق زوجه نیز  مشخص نمی گردد. در صورتی که زوجین قصد طلاق قبل از نزدیکی را داشته باشند، مهریه زن نصف مبلغ اصلی را شامل می‌شود. از طرف دیگر در صورتی که زوجین رابطه زناشویی برقرار کرده باشند، زن موظف به ارائه گواهی عدم بارداری نیز خواهد بود. بنابراین امکان طلاق بدون معاینه پزشکی قانونی به هیچ عنوان امکان‌ پذیر نخواهد بود. پس این امر، امری الزامیست.

هزینه آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق

به طور کلی هزینه‌های معاینات پزشک قانونی بر اساس تعرفه خدمات درمانی، اعلام می‌شود. این بدان معناست که این هزینه ها دارای نرخ مشخص از طرف وزارت بهداشت است. البته این نرخ ممکن است هر سال تغییراتی داشته باشد.

کلام آخر

در صورت نیاز به حکم طلاق، انجام آزمایش پزشکی قانونی لازم و ضروری است. از این رو هر دو طرف یا حداقل یکی از طرفین برای انجام آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق باید اقدام نماید. طرفین باید نسبت به دریافت گواهی مورد نیاز باید اقدامات لازم را انجام دهند. گواهی دریافتی در دادگاه بررسی می شود و در نهایت حکم صادر می گردد.

4.6/5 - (5 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم🌱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا