تفاوت وکیل پایه یک با پایه دو دادگستری چیست؟
چنانچه با یک موضوع حقوقی و یا کیفری درگیر شده باشید و برای تسریع بخشیدن و رسیدگی بهتر دعاوی به دنبال یک وکیل خبره باشید، ممکن است برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که تفاوت وکیل پایه یک با پایه دو دادگستری در چیست؟ و کدام یک می توانند پرونده شما را بر عهده گرفته و به شما کمک کنند. باید قبل از اقدام به عقد قرارداد و توافق با وکیل، در مورد تفاوت آنها اطلاعات کسب کنیم. برای پاسخ به این سوال اول از همه باید با مفهوم پایه وکیل و حوزه اختیارات آن اطلاع کافی داشته باشید.
مهمترین تفاوت وکیل پایه یک با پایه دو دادگستری
وکلای دادگستری این اجازه را دارند که در زمینه انجام وکالت در امور حقوقی فعالیت نمایند ولی در بعضی امور با یکدیگر تفاوت دارند. به طور کلی در بررسی تفاوت وکیل پایه یک با پایه دو دادگستری، می توان به اختیارات و صلاحیت بیشتر وکیل پایه یک اشاره کرد. وکیل پایه یک می تواند در تمام امور و دعاوی حقوقی فعالیت نماید. در حالی که وکیل پایه دو به دلیل تجربه اندک و صلاحیت کم خود مجاز به انجام فعالیت هایی است که در دفترچه راهنمای آزمون وکالت ذکر شده اند.
وکیل پایه یک این اجازه را دارد که بدون هیچ محدودیتی در تمامی محاکم حقوقی یا کیفری کل کشور فعالیت حقوقی کنند. اما وکیل پایه دو فقط حق شرکت در آن دسته محاکم کیفری را دارد که به جرایم تعزیری حبس کمتر از ۱۰ سال، شلاق و جزای نقدی و همچنین در محاکم حقوقی پرونده های مالی کمتر از ۲۵۰میلیون تومان و خواسته های غیر مالی به جز اصل نکاح و طلاق و اثبات نسب و نفی نسب مربوط باشد. آن دسته از وکلایی که از کانون وکلا پروانه اخذ میکنند بدواً بهصورت ۲ سال کار آموزی دوره را طی میکنند و میتوانند زیر نظر وکیل سرپرست نسبت به دفاع از حقوق موکل اقدام کنند و پس از طی ۲ سال و همچنین تأیید صلاحیت علمی و گزینشهای مربوطه موفق به اخذ پروانه وکالت پایه یک شوند.
مدرک
وکیل پایه یک در اکثر موارد نسبت به وکیل پایه دو، مدرک تحصیلی بالاتر دارد. وکیل دادگستری باید تا مقطع کارشناسی تحصیل کرده باشد در حالی که وکیل پایه یک به طور معمول مدرک کارشناسی ارشد به بالا دارد.
تجربه
دیگر تفاوت وکیل پایه یک با پایه دو دادگستری، میزان تجربه می باشد. به طور معمول وکلای پایه یک دارای تجربه یک دهه می باشند از این رو قادر به فعالیت به صورت مستقلانه می باشند. در حالی که وکیل پایه دو به دلیل تجربه اندک خود باید در کنار وکیل خبره، دوره کارآموزی خود را به اتمام برساند.
تخصص
از آنجا که وکیل پایه یک دارای تجربه یک دهه می باشد نسبت به وکیل پایه دو، تخصص بیشتری دارد. وکیل پایه یک دادگستری می تواند در تمام حوزه ها همچون بازرگانی، خانواده، امور مالی، ارث و غیره فعالیت کند.
اختیارات
حوزه اختیارات وکلای دادگستری از دیگر تفاوت های آن ها می باشد. اختیارات وکلا در دیوان عالی کشور تعیین می گردد. از آنجا که وکیل پایه یک حرفه ای تر است از اختیارات بیشتر نسبت به وکیل پایه دو برخوردار می باشد.
کلام آخر
مهمترین تفاوت وکیل پایه یک با پایه دو دادگستری، قیمت آن ها می باشد. به طور کلی می توان گفت وکیل پایه یک نسبت به وکیل پایه دو حق الوکاله بیشتری دریافت می کند. اگر مشکل حقوقی شما بسیار بزرگ است و به راهنمایی های یک وکیل خبره و ماهر نیاز دارید بهتر است از بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران کمک بخواهید.