دانستنی های حقوقی

طلاق خلع بدون رضایت شوهر چگونه است؟

قانون‌گذار در قانون مدنی ایران، راه‌های مختلفی را برای پایان دادن به ازدواج پیش‌بینی کرده است. همانطور که قطعا می دانید، از جمله رایج‌ترین این راه‌ها طلاق است. البته نظام حقوقی ایران، حق طلاق را به مرد داده است و زوجه برای طلاق گرفتن، اصولا باید از رضایت شوهر در این زمینه برخوردار باشد. از این رو خانمی که قصد دارد به صورت یک طرفه به زندگی مشترک خود پایان دهد، لازم است که شوهر خود را را برای جدایی راضی کند. ناگفته نماند که در مواردی نیز این امکان، به زن داده شده است تا بدون داشتن رضایت همسر برای طلاق اقدام کند. طلاق که اختصاص به نکاح دائم دارد، دارای دو نوع رجعی و بائن است که یکی از انواع طلاق بائن، طلاق خلع است.

در امور مربوط به ازدواج و طلاق بهتر است ابتدا قبل از هر اقدامی، از مشاوره با بهترین وکیل خانواده در تهران و شهرستانها بهره مند گردید.

مراحل طلاق خلع بدون رضایت شوهر

به منظور انجام این نوع از طلاق، لازم است تا زوجه مطابق مقررات نحوه طلاق مراحل خاصی را طی کند.

  • ابتدا، زوجه باید وکالت در طلاق خلع و بذل مهریه را با کلیه قیود و شرایط از زوج اخذ کند. اعطای این وکالت، مستلزم تنظیم آن در یکی از دفاتر اسناد رسمی می باشد. نوع وکالت در این زمینه، حتما باید بلاعزل باشد.
  • زوجه باید از طریق سامانه تصمیم طلاق، وقت مشاوره دریافت کند. زوجین در جلسات مشاوره، به تعداد حداقل 5 جلسه شرکت می کنند. در نظر داشته باشید که عدم حضور زوج، مانع از صدور گواهی مشاور نخواهد بود.
  • مطابق مقررات نحوه انجام انواع طلاق، زوجه باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند. دادخواست خود را مبنی بر صدور گواهی عدم امکان سازش، ثبت کند. ثبت این دادخواست، مستلزم ثبت نام در سامانه ثنا و دریافت نام کاربری و رمز عبور از این سامانه می باشد.
  • پس از ثبت دادخواست طلاق، این دادخواست به دادگاه خانواده ارسال می گردد. پس از ابلاغ وقت جلسه رسیدگی به زوجه و وکیل زوج، در صورتی که تمام شرایط لازم برای طلاق خلع فراهم باشد، دادگاه گواهی عدم امکان سازش را صادر خواهد کرد.

طلاق خلع بدون اجازه همسر

گواهی عدم امکان سازش، صرفا قابل تجدیدنظر خواهی است. اما برخلاف حکم طلاق، فرجام خواهی از آن امکان پذیر نمی باشد. بنابراین، بعد از گذشت مدت اعتراض تجدیدنظر و قطعی شدن گواهی، زوجه می تواند به همراه وکیل زوج جهت اجرای صیغه طلاق به یکی از دفاتر رسمی طلاق مراجعه نماید.

مدارک لازم برای طلاق خلع بدون رضایت شوهر

در طلاق خلع بدون رضایت شوهر، موضوع تنفر و یا کراهت از همسر مطرح است. به عبارتی زن از شوهر خود تنفر دارد و از این حیث می‌خواهد که هر طور شده از او طلاق بگیرد. با توجه به این که طلاق از طرف زوجه، مستلزم ارائه دلیل موجه و قانونی است؛ خانم برای آن که بتواند بدون آن که نیاز به جلب رضایت شوهر باشد از ایشان طلاق بگیرد، باید جهت طلاق دلایل قانونی ارائه دهد.

در قانون ما، حق طلاق با مرد است. این در حالی است که خانم می‌تواند در زمان عقد یا بعد از آن، با مراجعه به دفاتر ثبت اسناد حق طلاق را از همسرش بگیرد. در صورتی که خانم حق طلاق نداشته باشد، فقط با اثبات یکی از شروط ۱۲ گانه عقد یا عسر حرج می‌تواند اقدام به طلاق بکند. زمانی که خانم برای طلاق خلع اقدام می‌کند بدون ارائه دلیل قابل قبول از نظر دادگاه، قادر به انجام این کار نمی باشد.

طلاق خلع بدون رضایت شوهر

ثبت هر دادخواست، چه حقوقی و چه کیفری، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ارجاع آن به دادگاه صورت می گیرد. این روند نیازمند آن است که خواهان، مدارک مربوط به آن را ضمیمه دادخواست خود کند.  همچنین خواهان ملزم است تا در جلسه اول دادرسی، اصل مدارک را به دادگاه ارائه کند. دادخواست طلاق خلع بدون رضایت شوهر نیز همین شرایط را دارد. یعنی مطابق مقررات نحوه درخواست طلاق، زوجه باید مدارک لازم را ضمیمه دادخواست کند. اصل آنها را نیز در جلسه رسیدگی، ارائه نماید. مدارک لازم شامل موارد زیر می باشد:

  • شناسنامه زوجه و کارت ملی وی.
  • قباله ازدواج یا همان عقدنامه.
  • گواهی عدم امکان سازش زوجین که توسط مراکز مشاوره، صادر می گردد.
  • وکالت نامه محضری که ضمن آن، زوج به زوجه وکالت در طلاق خلع و بذل مهریه داده است.
  • وکالت نامه وکیل زوج

تفاوت طلاق مبارات و خلع

طلاق خلع در حالت کلی چه تفاوتی با طلاق مبارات دارد؟ در پاسخ باید گفت: هر دو این موارد از انواع طلاق بائن هستند. به این معنا که در آن، امکان رجوع مرد در دوره عده وجود ندارد. همچنین در طلاق مبارات هم باید مقداری از مهریه بخشیده شود، با این تفاوت که این مقدار نباید از کل مهریه بیشتر باشد. در طلاق مبارات، برخلاف طلاق خلع که تنها زوجه ابراز کراهت از زوج را دارد، هر دو طرف از یک دیگر کراهت یا تنفر دارند و قادر به ادامه زندگی با هم نیستند.

کلام آخر

در طلاق خلع بدون رضایت شوهر، برخی از خانم ها اشتباها تصور می کنند که با پرداخت مبلغ به زوج یا بخشش مهریه به رضایت شوهر برای طلاق خلع نیاز ندارند، اما در حقیقت این نوع طلاق به رضایت شوهر وابسته می باشد. حتی اگر زن مبلغی را به مرد پرداخت نماید، برای اعتبار داشتن طلاق خلع به رضایت شوهر نیاز دارد.

5/5 - (1 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم🌱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا