دانستنی های حقوقی

چه هزینه هایی را مستاجر باید پرداخت کند؟ (10 هزینه ضروری برای مالک خانه)

چه هزینه هایی را مستاجر باید پرداخت کند؟ کدام هزینه را موجر؟ این سوال، ذهن اغلب مستاجران و حتی مالکان را به خود مشغول می کند، در پاسخ به آن باید بگوییم.

هزینه هایی که مستاجر باید پرداخت کند در یک نگاه:

  • مستاجر باید تمامی قبوض آب، گاز، برق، تلفن و شارژ واحد خود را پرداخت کند.
  • اگر در ساختمان یا در واحد مسکونی مستاجر، خرابی به وجود آید که مستاجر مقصر باشد، هزینه ی تعمیرات آن قسمت را باید خود مستاجر پرداخت کند.

در یک نگاه کلی هزینه هایی که صاحبخانه باید بپردازد:

  • اگر تعمیراتی برای تغییر فضای ساختمان صورت گرفت و این تغییر به طور دائمی در ساختمان به جا ماند. مانند نصب دوربین مدار بسته، کپسول آتش نشانی و… پرداخت این هزینه ها به عهده ی مالک می باشد.

در ادامه بیشتر درباره ی جزییات هزینه های ساختمان صحبت می کنیم. در صورتی که با مستاجر خود درباره این هزینه ها به مشکل خوردید، می توانید از وکلای خبره در شهرهای بزرگ چون تهران و مشهد کمک بگیرید. پیدا کردن بهترین وکیل مشهد یا تهران در سطح وب کار سختی نبوده و اکثر این وکلا خدمات مشاوره آنلاین را ارائه می کنند. پس به سادگی می توانید مشکلات خود را با آنها در میان بگذارید.

هزینه تعمیرات اساسی خانه پیش از ورود مستاجر به عهده مالک است

چه هزینه هایی توسط مالک انجام می شود؟

مالک باید قبل از اجاره دادن منزل خود به افراد، تمامی مشکلات کلی یا جزئی ساختمان و واحد اجاره ای را رفع کند. به این ترتیب در ساختمان هزینه هایی توسط مالک بنا انجام می شود. این هزینه ها عبارتند از:

  • تعمیرات فضای ساختمان و خانه برای زیبایی و جلوه دادن به ساختمان مثل رنگ آمیزی دیوار های راهرو یا نمای بیرونی ساختمان.
  • تعمیرات اساسی کولر را حتما قبل از اقامت مستاجر انجام دهید تا از مشکلات و بحث بر سر پرداخت هزینه های تعمیر پیشگیری کنید.
  • تعمیرات اساسی شوفاژ بر عهده ی مالک است، اما قانون می گوید اگر مستاجر بیش از یکسال در منزل اجاره ای سکونت داشت، هزینه ی تعمیر آن به عهده ی خود مستاجر است.
  • تعمیرات اساسی آبگرمکن بر عهده ی مالک می باشد، اما تعمیرات جزئی آن وظیفه ی خود مستاجر است.
  • تعمیرات موتورخانه جزو تعمیرات کلی بوده و تعویض و تعمیر آن به عهده ی خود مالک است.
  • تعمیرات لوله کشی، آب، گاز و فاضلاب جزو تعمیرات اساسی به حساب می آید و وظیفه ی پرداخت آن بر عهده ی مالک می باشد.
  • تعمیرات اساسی آسانسور بر عهده ی مالک می باشد. اما مستاجر هم باید برای سرویس های سالانه و تعمیرات جزئی هزینه پرداخت کند. (این موضوع با شارژ ماهانه برای آسانسور متفاوت است.)
  • تعمیرات پارکینگ مشاع اصولا به عهده ی مالک است، مگر در صورت استفاده ی نادرست مستاجر آسیب دیده باشد.( پرداخت هزینه های پارکینگ شخصی مستاجر به عهده ی مالک نمی باشد.)
  • سیم کشی برق ساختمان به عهده ی شخص مالک است.

در نظر داشته باشید که اگر با مستاجر خود برای پرداخت هزینه ها به مشکل خوردید، باید از دعوا و درگیری خودداری کرده و به سراغ مراجع قانونی و شوراهای حل اختلاف بروید، در این فضاها بهترین وکلا برای ارائه مشاوره به شما حضور دارند.

برای حل بهتر اختلافات ملکی توصیه می کنیم به سراغ بهترین وکیل ملکی مشهد یا تهران بروید، در این شهرهای بزرگ وکلای خبره به در حوزه ملک و ساختمان با هزینه های متفاوت فعالیت می کنند.

موجر باید در زمان تخلیه خانه، آسیب های واردشده به منزل را جبران نماید.

کدام هزینه های تعمیرات توسط مستاجر پرداخت می شوند؟

مستاجر موظف است در زمان اقامت خود تمامی هزینه های جزئی، تعمیرات منزل خود را پرداخت کند. برخی از این هزینه ها را برای شما بیان کرده ایم.

  1. مستاجر ملزم به پرداخت قبوض، آب، برق، گاز، تلفن مخصوص واحد خود می باشد.
  2. هزینه تعمیر خسارات وارد شده ای که توسط شخص مستاجر به داخل خانه و قسمت های مشاع وارد شده باشد، به عهده ی مستاجر است.
  3. سرویس جزئی آسانسور به عهده ی مالک و مستاجر است. زیرا خود مستاجر هم از آسانسور استفاده می کند.
  4. تعویض لامپ های سوخته و استفاده شده توسط خود مستاجر
  5. تعویض یا نصب توری پنجره برای جلوگیری از ورود حشرات
  6. تعویض شیر آب بعد از اقامت مستاجر به عهده ی خود او می باشد.
  7. تعویض پوشال کولر بعد از اقامت و استفاده از کولر توسط مستاجر انجام می شود.
  8. تعمیر قفل درب واحد مستاجر بعد از اقامت، به عهده ی خود اوست.
  9. رفع مشکلات فاضلاب بعد از چند ماه اقامت مستاجر در منزل
  10. تعمیر تهویه سرویس های شخص

هزینه هایی غیرمستقیم بعد از ساکن شدن مستاجر در خانه

برخی هزینه ها بر گردن مستاجر نیست اما به دلیل آسیبی که توسط او به خانه و ساختمان وارد شده، هزینه خسارات یا تعویض و تعمیر آن بر عهده ی خود مستاجر می باشد مانند:

رنگ آمیزی و گچ کاری دیوار ها، شکستن قفل درب خانه، سرویس کولر و …

هزینه تعمیرات کولر و دیوارها بعد از ورود مستاجر به عهده اوست

اگر مستاجر اجازه ی تعمیرات را نداد، چه باید کرد؟

اگر مستاجر اجازه ی تعمیرات اساسی ساختمان را به مالک ندهد، مالک می تواند از مستاجر در شورای حل اختلاف شکایت کند.

همچنین مستاجر هم می تواند در صورت انجام ندادن تعمیر یا تعویض خرابی ساختمان که به عهده ی مالک است، از او در شورای حل اختلاف شکایت کند.

برای آشنایی بیشتر با قوانین ساختمانی و دانستن این موضوع که چه هزینه هایی را مستاجر باید پرداخت کند؟ می توانید به مشاوران املاک رجوع کنید تا طبق قوانین عرفی کشور شما را راهنمایی کنند.

مالک موظف است تمامی امکانات و مواردی که در قولنامه ذکر می شود را سالم به مستاجر تحویل بدهد و مستاجر هم وظیفه دارد این امکانات را سالم به مالک برگرداند. اما در صورت خرابی هر قسمت از خانه که مستاجر مسئول آن بودهُ طبق قوانین یا توافق طرفین خسارت تعریف شده و این هزینه توسط مستاجر پرداخت می شود.

اگر مستاجر از پرداخت هزینه های ساختمان امتناع کرد چه باید بکنیم؟

بعضی خسارات واردشده به منزل به صورت غیر عمدی است و بر حسب سهل انگاری اتفاق می افتد که بهتر است این موضوع توسط مالک و مستاجر به صورت گفتگو حل شود.

  • مالک باید قبل از نوشتن قولنامه ی خانه، شروط، قوانین ساختمان و اینکه چه هزینه هایی را مستاجر باید پرداخت کند و چه هزینه هایی به گردن مالک می باشد را با مستاجر خود به صورت شفاف بازگو کند و این موارد به صورت کتبی نوشته و توسط مالک و مستاجر امضاء شود.
  • تهیه ی درخواست های ملکی، یک فرآیند حقوقی و تخصصی است که مشورت با یک وکیل ملکی خبره می تواند مسیر شما را مشخص کند.
  • مطابق ماده 331 قانون مدنی، هرگونه نقض یا عیبی که به اموال اجاره ای وارد شود و به صورت عمد یا غیر عمد باشد، مستاجر مکلف به جبران خسارت است.
  • اگر مستاجر در پرداخت خسارات وارد شده کوتاهی کرد؛ مالک می تواند در دادگاه، با کمک یک وکیل ملکی حرفه ای، برای دریافت خسارت از مستاجر، با میزان مبلغی که خود مالک تعیین می کند، درخواست دهد. سپس از دایره ی اجرا درخواست تخلیه منزل، توسط مستاجر را بدهد.
  • مالک باید پول رهن را به صندوق دادگستری پرداخت کند و پس از ارسال حکم دادگاه و پرداخت خسارات توسط مستاجر، دادگاه پول رهن را به مستاجر بر می گرداند.

صاحبخانه موظف به انجام تعمیرات اساسی در خانه از جمله تعمیر دیوارها و لوله های آب است

چه هزینه هایی را مستاجر باید پرداخت کند؟ کدام هزینه را صاحبخانه؟

در پاسخ به سوال اینکه چه هزینه هایی را مستاجر باید پرداخت کند چه هزینه ای را صاحبخانه؟ باید گفت قبل از ورود مستاجر به ملک هزینه های تعمیرات به عهده مالک می باشد و خانه باید بدون مشکل به مستاجر تحویل شود، بعد از ورود مستاجر هزینه هایی مثل تعمیر چراغ ها و دیوارها در صورت آسیب دیدن، به عهده شخص مستاجر است.

این محتوا تبلیغاتی می باشد.

3.7/5 - (4 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا