دانستنی های حقوقی

ازدواج با زن بیوه چه شرایطی دارد؟

این مقاله در ارتباط با ازدواج با زن بیوه و محدودیت های این ازدواج است. به دلیل اهمیت این موضوع، محدودیت های این ازدواج را همه افراد باید بدانند. این ازدواج، همانند ازدواج با دختر باکره و ازدواج با دختر همسر، از شرایط به‌خصوصی برخوردار است. که منحصرا برای این ازدواج در نظر گرفته شده است. پس در همنی ابتدا در نظر داشته باشید که اگر خانمی که می‌خواهید با وی ازدواج کنید بیوه باشد، باید شرایط خاصی را رعایت کنید. به این منظور که ازدواجتان صحیح باشد. زیرا گاهی ممکن است طرفین با انجام ندادن یک‌سری کارها به یکدیگر حرام ابدی شوند. این موضوع بدان معناست که تا آخر عمر نتوانند با یک‌دیگر ازدواج کنند.

بهترین وکیل خانواده در تهران و شهرستانها، با داشتن تجربه کافی در امور مربوط به ازدواج و طلاق و همچنین آگاهی و تسلط بر قوانین حاکم بر موضوع، نقش مهمی را ایفا می کنند.

قوانین ازدواج با زن بیوه

در کشور ما به خانم‌هایی که همسر خود را از دست داده اند، اصطلاحا بیوه گفته می‌شود. ازدواج با زن بیوه شرایط و محدودیت های به خصوصی دارد.

  • خانم در عده فوت همسر قرار نداشته باشد.
  • موانع قانونی عقد نکاح، وجود نداشته باشد.
  • مهریه برای عقد نکاح با خانم بیوه همانند سایر عقد ازدواج همچنان برقرار بوده و زن می‌تواند مطالبه مهریه از شوهر داشته باشد.
  •  این ازدواج، به اراده و اختیار مرد بستگی دارد. مثلا گاهی اوقات، برخی از مردان تمایل ندارند که با زنی ازدواج کنند که سابقه انعقاد عقد نکاح داشته است.
  • قانون ازدواج در دوران عده را ممنوع کرده و تنها خانم‌های یائسه و باکره می‌توانند بلافاصله بعد از انحلال نکاح قبلی اقدام به ازدواج جدید کنند.
  • زن بیوه در صورتی که یائسه باشد و یا به هر دلیلی باکره محسوب شود، موظف به نگه داشتن عده وفات همسر است.
  • در ازدواج با زن بیوه لازم است که هم مرد و هم زن، شرایط قانونی لازم جهت عقد نکاح را داشته باشند.
  • بایستی در این نوع عقد ازدواج، تعیین مهریه صورت گرفته باشد.

چنانچه زن که یکی از طرفین عقد ازدواج است بیوه باشد، موانع و محدودیت‌هایی برای ازدواج با او، وجود خواهد داشت که در صورت عدم توجه به آن‌ها، ممکن است که طرفین حرمت ابدی نسبت به یکدیگر پیدا کنند. بدین واسطه، دیگر هیچ‌گاه نتوانند به زوجیت یکدیگر درآیند. این موانع و محدودیت ها عبارت‌اند از:

  • قرابت نسبی: زن بیوه و مردی که قصد ازدواج با او را دارد، نباید از نزدیکان نسبی یکدیگر باشند. بر اساس قانون مدنی، پدر، مادر، اجداد، جدات و هر چه قدر بالاتر رود، اولاد، فرزندان اولاد، برادر، خواهر و فرزندان آن‌ها، هر چقدر که پایین‌تر رود، عمه، خاله، دایی و عمو، از اقارب نسبی هستند که ازدواج با آن‌ها، ممنوع است.
  • قرابت رضاعی: زن بیوه و مرد، نباید با یکدیگر قرابت رضاعی، یعنی، قرابتی که به‌واسطه شیر خوردن نوزاد، از شخصی غیر از مادرش، با رعایت شرایط فقهی و قانونی، ایجاد می‌شود، داشته باشند.
  • بودن در عده وفات: زن بیوه، در زمان ازدواج مجدد نباید در عده وفات همسرش که ۴ ماه و ده روز است باشد. به این دلیل که ازدواج در زمان عده، با علم به حرمت این امر و علم به اینکه زن، در مدت عده است، سبب مواجه‌شدن با عواقبی نظیر حرام شدن ابدی طرفین، بر یکدیگر خواهد شد.
  • بودن در حالت احرام: زن بیوه و مردی که قصد ازدواج با او را دارد، نباید در حالت احرام باشند. چراکه ازدواج در حالت احرام، با علم به حرمت این امر نیز مانند مورد قبلی، سبب حرام شدن ابدی طرفین، بر یکدیگر خواهد شد.
  • کافر و غیرمسلمان بودن مرد: مردی که زن بیوه مسلمان، قصد ازدواج با او را دارد، نباید کافر و غیرمسلمان باشد.

نکات مهم ازدواج با زن بیوه

عقد نکاح در نظام حقوقی ایران شرایط خاصی دارد. این بدان معناست که زن و مردی که قصد جاری کردن عقد ازدواج را دارند، موظف هستند که احکام و تشریفات مرتبط با این عقد را رعایت کنند. ازدواج می‌تواند در شرایط و اوضاع مختلفی صورت گیرد. در این امر، تنها زن و مرد مجرد نیستند که با هم ازدواج می‌کنند. بلکه در مواقعی نیز یکی از زوجین، در گذشته ازدواج کرده است و می‌خواهد که مجددا عقد نکاح داشته باشد. امور، نکات و محدودیت های مربوط با این مورد، هنگامی که در شرایط خانم صادق باشد، در حوزه قوانین ازدواج افراد بیوه، جای می گیرد. قانونا ازدواج با زن بیوه صحیح است. به جهت وجود عده برای زن، ازدواج با وی، بلافاصله پس از فوت همسرش امکان پذیر نیست. ضروری است که زوجه در دوران عده نباشد تا به تبع آن نیز شوهر مانعی برای عقد نکاح نداشته باشد.

نکات ازدواج با زن بیوه

لازم به ذکر است که وضعیت خانمی که همسر خود را به واسطه مرگ از دست داده با خانمی که بین آن‌ها طلاق جاری شده است، از لحاظ تجرد تفاوتی نمی‌کند. اما از لحاظ حقوقی می‌توان تفاوت‌هایی را برای این دو دسته بیان نمود. بهترین وکیل خانواده در تهران می تواند شما را از تفاوتهایی که در قوانین این نوع ازدواج ها وجود دارد، آگاه سازد.

کلام آخر

ازدواج با زن بیوه بلافاصله پس از فوت همسر امکان پذیر نیست. در این صورت زوجه نباید در دوره عده قرار داشته باشد تا شوهر مانغی برای عقد نکاح نداشته باشد.

4.3/5 - (3 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم🌱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا