دانستنی های حقوقی

اجاره حیوان چگونه است؟

اجاره حیوان از انواع عقود معین به شمار می رود و طرفین می توانند این نوع قرارداد را بین خود منعقد کنند. زمانی که مالکی تمایل دارد حیوانات خود را اجاره دهد باید شروطی را رعایت کند که مطابق با این شروط قرارداد دارای اعتبار می شود،در صورت عدم رعایت شروط قرارداد فاقد اعتبار خواهد بود. در این مطلب از وب سایت وکیل از ما قصد داریم به بررسی شرایط اجاره دادن حیوانات بپردازیم.

شرایط اجاره حیوان

از مهم ترین شرایط اجاره نمودن حیوانات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. حیوانات برای مدت زمان معینی اجاره داده می شوند.
  2. حیوانات برای استفاده از منفعتی که دارند اجاره داده می شوند.
  3. حیوانات برای طی نمودن یک مسافت مشخص اجاره داده می شوند، در مواردی نیز حیوانات برای حمل راکب یا محمول به مکانی خاص، اجاره می گردند.

شرط عمومی برای عقد اجاره حیوانات وجود دارد که رعایت این شرط الزامی نیست، این شرط مطابق با قوانین مدنی عبارتند از: ” در زمان اجاره نمودن حیوانات نیازی نیست که عین مستاجره حیوانات به صورت دقیق مشخص شود، شایان ذکر است که تعیین حیوانات به نوع معین کافی است. به عنوان مثال اگر فردی بگوید، اسب نژاد بختیاری قهوه ای رنگ را به تو اجاره می دهم این نوع قرارداد اجاره صحیح است، نیازی نیست که صاحب حیوان مشخصات دقیق حیوان را در قرارداد ذکر کند.”

شرایط اجاره حیوان چیست؟

ممنوعیت های اجاره کردن حیوان چیست؟

زمانی که فردی نسبت به اجاره حیوانات اقدام می کند، ممنوعیت ها و محدودیت هایی برای وی وجود خواهد داشت که نمی تواند برخلاف این نوع ممنوعیت ها عمل کند. از مهم ترین انواع ممنوعیت ها در زمینه اجاره کردن حیوانات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. حیوانی که اجاره می شود باید برای همان مقصود از آن استفاده شود، یعنی اگر حیوانی را برای سواری اجاره کرده اید مطابق با ماده 511 قوانین مدنی نمی توانید از حیوان برای انجام بارکشی استفاده نمایید.
  2. در مواردی که منفعت به بیان مدت اجاره معلوم می گردد، تعیین محمول یا راکب نیاز نیست و مستاجر نمی تواند بیشتر از مقدار متعارف را توسط حیوانی که اجاره کرده است حمل نماید. در صورتی که منفعت به بیان محل و مسافت تعیین گردد، معین نمودن محمول یا راکب الزامی می باشد. برای درک بهتر این مطلب مثالی می زنیم، اگر موجر به مستاجر بگوید که فقط می تواند حدود 20 کیلوگرم بار را توسط حیوانی که اجاره کرده است حمل نماید، مستاجر مجاز نیست که بیشتر از این مقدار را توسط حیوان بار نماید.

قوانین مدنی درباره اجاره حیوان

برای اجاره حیوان قوانین مدنی 507 تا 511 وضع شده اند که بهتر است قبل از عقد قرارداد اجاره درباره این نوع قوانین اطلاعات لازم را بدست آورید:

  1. مطابق با ماده 507، برای اجاره نمودن حیوانات تعیین منفعت مطابق با تعیین مدت زمان اجاره می باشد، علاوه بر این تعیین منفعت مطابق با بیانت محل و مسافتی که محمول یا راکب باید به آنجا حمل شود انجام می شود.
  2. مطابق با ماده 508، در مواردی که منفعت مطابق با مدت زمان اجاره معین می شود، تعیین محمول یا راکب لزومی ندارد، شایان ذکر است که مستاجر نمی تواند بیشتر از مقدار متعارف توسط حیوان حمل نماید. اگر منفعت با توجه به محل و مسافت تعیین گردد، تعیین محمول یا راکب الزامی است.
  3. مطابق با ماده 509، برای اجاره نمودن حیوانات می توان این شرط را در نظر گرفت که اگر موجر در مدت زمانی که معین شده است نتواند محمول را به مقصد برساند، میزان معینی از مال الاجاره کم می گردد.
  4. مطابق با ماده 510، در زمان عقد قرارداد برای اجاره نمودن حیوانات نیازی نیست که مشخصات حیوان به صورت کامل نوشته شود، بلکه تعیین نوع حیوان کفایت می کند.
  5. مطابق با ماده 511، حیوانی که اجاره می شود باید برای مقصودی استفاده گردد که قصد طرفین بوده است، در نتیجه حیوانی که برای انجام سواری به اجاره داده می شود نباید از آن برای انجام بارکشی استفاده گردد.

چه حیواناتی بیشتر اجاره داده می شوند؟

امروزه انواع حیوانات نظیر سگ، گربه، گرگ، ببر و… برای انجام تبلیغات در زمینه برند و… اجاره داده می شوند. برخی از حیوانات نظیر اسب، شتر و… نیز برای انجام مسابقات اجاره داده می شوند. برخی از حیوانات نیز برای ساخت تیزر تبلیغاتی، سریال، موزیک ویدئوها و… اجاره می شوند. شایان ذکر است که اجاره کردن حیوانات باعث می شود افرادی که در زمینه نگهداری حیوانات اطلاعات و مهارت لازم را ندارند از خرید حیوانات مورد نیاز خودداری نمایند، این امر موجب کاهش درصد حیوان آزاری می گردد.

انحلال عقد اجاره حیوان در چه شرایطی مجاز است؟

انحلال عقد اجاره دادن حیوانات ممکن است بنا به دلایل زیر انجام شود:

1. عدم وجود یکی از شروط اساسی در صحت معاملات:

از مهم ترین شرایط اساسی برای اجاره حیوانات می توان به قصد و رضای طرفین، اهلیت طرفین قرارداد، موضوع مورد معامله و مشروعیت برای انجام معامله اشاره کرد. در صورتی که این شروط در قرارداد موجود نباشند انحلال عقد اجاره کردن حیوانات امکان پذیر خواهد بود.

2. تلف شدن حیوان:

اگر حیوان تلف شود بدون تردید انحلال عقد اجاره حیوانات انجام می شود زیرا مستاجر نمی تواند از منفعت حیوان استفاده کند.

3. از بین رفتن قابلیت استفاده از حیوان:

اگر در حین مدت زمان اجاره، قابلیت استفاده از حیوانات از بین برود و عیب حیوان قابل رفع نباشد، اجاره باطل خواهد شد.

انحلال عقد اجاره حیوان

کلام آخر

اجاره حیوان دارای شرایط و قوانین خاص خود می باشد که در حین تنظیم قرارداد باید این شرایط مورد توجه قرار بگیرند، علاوه بر این در مواردی نیز امکان انحلال عقد اجاره حیوانات وجود دارد. قبل از اجاره نمودن یا اجاره دادن حیوانات باید اطلاعات لازم را برای تنظیم قرارداد بدست آورید، در صورت عدم داشتن اطلاعات در این زمینه ممکن است با مشکلات مختلفی مواجه شوید. شایان ذکر است امکان تمدید قرارداد اجاره حیوانات وجود دارد که در زمان تمدید این نوع اجاره نامه باید حساسیت و دقت لازم به خرج داده شود.

4.6/5 - (5 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا