دانستنی های حقوقیوکیل طلاق

دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند (نمونه متن)

گاهی، والدی که حضانت را بر عهده دارد، شخص دیگر را از ملاقات با فرزند، محروم می نماید. در این شرایط، شخص محروم می تواند، دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند را به دادگاه، ارائه دهد. به دلیل اهمیت این موضوع با توجه به شرایط روحی و روانی که عواقب آن بر افراد درگیر دارد، به ارائه یک نمونه دادخواست بعد از بررسی آن خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

به منظور مطالعه بیشتر در باب امور مربوط به خانواده کلیک کنید: حکم تهمت زدن به همسر

دستور موقت ملاقات فرزند

در بررسی دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند باید ابتدا به نکته ای مهم اشاره کنیم. در مقالات پیشین که در باب امور مربوط به خانواده و طلاق زوجه بود، بارها اشاره کرددیم که هیچ یک از والدین را نمی توان از ملاقات با فرزند، محروم نمود. به عبارت دیگر، زمانی که حضانت فرزندان، بر اساس قانون و به حکم دادگاه به عهده یکی از والدین، قرار می گیرد، والد دیگر نیز، در هر صورت، اختیار و حق ملاقات با فرزند مشترک را دارد.

این حق به لحاظ قانونی، مورد حمایت، قرار گرفته است. حال در صورت مواجهه با بی قانونی به دستوری که برای تعجیل فرآیند و جلوگیری از لطمات روحی صادر می شود، دستور موقت ملاقات فرزند می گویند. در ادامه با دادخواست این دستور بیشتر آشنا می شویم. همراه ما باشید.

"</p

دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند

دادخواست موقت ملاقات فرزند چیست؟ یا به عبارتی این دادخواست و دستور چه ماهیت قانونی دارد؟ چه زمانی قابلیت دارد که آن را طرح نماییم؟ در پاسخ به این سوال متداول و رایج بین مراجعین و کاربران، باید بگوییم که دادخواست ملاقات فرزند با دستور موقت، همراه با دعوای اصلی یا بعد از آن، ارائه شود.

اما حالتی داریم که برای جلوگیری از خساراتی که ممکن است به شخص خوانده، وارد شود، از خواهان، تامین مناسب، گرفته خواهد شد. تا بدون طی تشریفات دادرسی، حکم خواسته، اجرا شود. در نظر بدارید که برای این امر می بایست بر اساس نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند، درخواست خود را برای دادگاه، ارسال نمود. با توجه به اضطرار و شرایطی که در آن قرار دارید باید نحوه طرح این دادخواست را انتخاب نمایید.

شرایط دادخواست دستور موقت ملاقلت فرزند

هر اقدام قضایی از شرایطی خاص پیروی می کند. دادخواست دستور موقت ملاقلت فرزند را می توانیم در شرایطی از قرار زیر متصور شویم:

  • ملاقات با فرزند بر اساس قانون، مورد حمایت، قرار می گیرد. در نتیجه هیچ امری نمی تواند، سبب محرومیت والدین از ملاقات با فرزند شود. پس از شرایط اصلی عدم حصول نتیجه برای ملاقلت با فرزند است.
  • از شرایط دیگر که برای تقدیم این دادخواست باید در نظر بدارید آن است که رسیدگی به دادخواست ملاقات با فرزند، در صلاحیت دادگاه خانواده می باشد. از آنجا که ممکن است ممانعت از ملاقات با فرزند، برای فرزند و شخصی که از ملاقات، محروم است، منجر به آسیب و ناراحتی های روحی و روانی متعدد  گردد، می توان دادخواست ملاقات فرزند با دستور موقت را تقاضا نمود. در این صورت، دادگاه خانواده، دستور موقت ملاقات با فرزند را صادر می نماید تا ملاقات با فرزند با سرعت بیشتری، امکان پذیر شود.

در ادامه به منظور چگونگی آماده سازی و طرح این دادخواست، نمونه ای پیش نویس را به جهت استفاده برایتان قرار می دهیم.

نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند

به عنوان سخن پایانی در این بخش نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند را ارائه می دهیم. از همراهی شما سپاسگزاریم.

ریاست محترم مجتمع قضایی خانواده ،

با سلام ؛

احتراما در راستای طرح دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند به استحضار عالی می رساند : اینجانب ……………………. در تاریخ ………………….. در دفترخانه …………….. با خوانده عقد زوجیت دائم منعقد نمودیم و ثمره این ازدواج …………. تعداد فرزند دختر / پسر ………….. ساله می باشد. اما به دلیل اختلافات خانوادگی در تاریخ ……………….. به موجب طلاق نامه ……………….. از هم جدا شدیم / جدا از یکدیگر زندگی می کنیم و حضانت فرزند / فرزندان مشترک به عهده خوانده دعوا می باشد. اما ایشان با ممانعت از ملاقات اینجانب با فرزندان، موجبات بروز ناراحتی‌ های فراوان روحی برای اینجانب و فرزند مشترک را فراهم آورد. امکان ورود خسارات معنوی جبران ناپذیری برای آینده فرزند، غیر قابل انکار است. لذا به دلیل فوریت امر، تقاضای صدور دستور موقت مبنی بر اجازه ملاقات با فرزند مشترک و اجرای آن، قبل از ابلاغ به خوانده محترم را به موجب ماده 7 قانون حمایت خانواده را استدعا دارم.

4/5 - (2 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم🌱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا