دانستنی های حقوقی

شرایط جدید ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری

اصل یکصد و هفتاد و سوم قانون اساسی ایران اذعان می دارد: به منظور رسیدگی به شکایت ها و اعتراضات شهروندان نسبت به اقدامات واحد های دولتی، مأموران این واحدها و همچنین مصوبات واحدهای مذکور، مرجعی به نام دیوان عدالت اداری تاسیس شده است. این مرجع زیر نظر قوه قضاییه می باشد. حدود اختیارات و صلاحیت های دیوان عدالت اداری، نحوه ثبت شکایت  در دیوان عدالت اداری و همچنین نحوه رسیدگی و هزینه دادرسی دیوان به دعاوی توسط قانون مشخص می شود. در این مقاله با بررسی این ثبت شکایت همراه ما باشید.

به منظور مطالعه بیشتر در باب قوانین حاکم بر ایران کلیک کنید: روش های تفسیر قانون

ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری

همانطور که در ابتدا گفتیم، بر اساس اصل یکصد و هفتاد و سوم قانون اساسی قانونی تحت عنوان قانون دیوان عدالت اداری تصویب شده است. در این قانون صلاحیت ها و اختیارات دیوان به همراه آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مشخص شده است. بنابراین در پاسخ به این سوال رایج بین کاربران که نحوه ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری و مهلت آن به چه صورت است باید به قانون دیوان مراجعه نمود. همچنین در چنین مواقعی می توان از یک وکیل متبحر و حاذق کمک خواست به عنوان مثال در هر شهری از ایران که باشید وکلایی هستند که تخصص و مهارت بالایی در امور وکالتی داشته و ثبت شکایات را به صورت اصولی انجام می دهند، همچنین در هر شهری از ایران که باشید می توان برای ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری از وکیل مورد نظر از همان شهر کمک بخواهید به عنوان مثال اگر در شهری مانند ارومیه ساکن هستید برای ثبت شکایات در دیوان عدالت اداری از بهترین وکیل در ارومیه کمک بخواهید.

موارد ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری

بس از بررسی قانون اساسی ایران در باب ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری در این بخش به مواردی اشاره می کنیم که می توان در صورت مواجه با آنها این شکایات را در مرجع مذکور به ثبت رساند.

  • رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی مانند تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمان ها و موسسات و شرکت های دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها.
  • ثبت شکایت به منظوز رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آرا و تصمیمات قطعی هیات های رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی ، هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما ، کمیسیون موضوع ماده صد قانون شهرداری ها. منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها.
  • رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند 1. مستخدمات موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است. اعم از کشوری و لشکری از حیث تضییع حقوق استخدامی.

علاوه برمواردی که  بالا گفتیم، موارد ثبت شکایت که بر اساس قانون در هیات عمومی دیوان مورد دادرسی قرار می گیرد در ماده 12 قانون دیوان عدالت اداری مشخص می شود.

"شرایط

شرایط جدید ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری

رئیس دیوان عدالت اداری در نامه‌ای به همه مدیران دستگاه‌های اجرایی با اشاره به قانون جدید تشکیلات و آیین‌دادرسی دیوان عدالت اداری درباره شرایط ثبت شکایت در دبوان عدالت اداری گفت:

اشخاص قبل از طرح شکایت باید خواسته خود را به دستگاه مربوطه ارائه دهند.

حجت الاسلام و المسلمین حکمتعلی مظفری با ارسال نامه به دستگاه‌های اجرایی، لزوم اجرای تبصره ۴ ماده ۱۵ قانون جدید تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری را اعلام کرد. در این تبصرعمی خوانیم:

در مواردی که اشخاص ذینفع تقاضای انجام امر اداری را از دستگاه های مذکور دارند، ابتدا باید تقاضای خود را به دستگاه مربوطه ارائه دهند. آن دستگاه مکلف است ضمن ثبت درخواست و ارائه رسید، حداکثر ظرف سه ماه به صورت کتبی پاسخ قطعی را به ذینفع ابلاغ نماید. عدم پاسخگویی و استنکاف از ثبت درخواست و ارائه رسید به اشخاص متقاضی، تخلف اداری محسوب می شود.

تصویب این قانون، دستگاه‌های اجرایی را موظف می کند. چنانچه اشخاص حقیقی و حقوقی درخواستی از دستگاه‌های اجرایی در باب حقوق خود دارند باید در ابتدا به دستگاه اجرایی مربوطه مراجعه نمایند. متعاقب آن و بعد از گذشت بازه زمانی لازم به دیوان عدالت اداری مراجعه کنند. همچنین قانونگذار ضمانت اجرایی قانونی را هم در صورت عدم ارائه پاسخ برای ماموران مستنکف پیش‌بینی کرده است.

نحوه ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری

در حال حاضر نحوه ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری به دو  صورت زیر است:

  • الکترونیک
  • بت نام در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری

مهلت شکایت در دیوان عدالت اداری در موارد مختلف به تفکیک در قانون دیوان عدالت اداری ذکر شده است. هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری نیز به موجب تعرفه خدمات قضایی در هر سال مشخص می شود.

4.7/5 - (3 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا