دانستنی های حقوقی

نحوه تنظیم استشهادیه محلی چگونه است؟

یکی از مواردی که در امور و جریان قضایی پرونده های مختلف، مورد پیش بینی قانون گذار در قانون آیین دادرسی قرار دارد و در موارد زیادی تنظیم و ارائه آن، ضروری است، تنظیم استشهادیه محلی می باشد. به عبارتی باید بگوییم علاوه بر این موارد که الزام قانونی است، هنگامی که شخصی، قصد دارد در مقام دفاع یا دعوا، مدارکی را به دادگاه، ارائه کند، می تواند، علاوه بر ادله اثبات دعوا، برای اقناع و به علم رساندن قاضی، از تنظیم استشهادیه محلی نیز که افرادی، ذیل آن را امضا می کنند و حاضر به حضور در محکمه و شهادت می باشند استفاده نماید. پر واضح است که بدین ترتیب، در به علم رسیدن قاضی، برای صدور حکم کمک می کنند.

آیین دادرسی مدنی و کیفری، تمامی ادله های اثبات مورد استفاده در مقام دفاع یا دعوا را پیش بینی می کند. علاوه بر آن، قواعد آن ها را نیز تعیین می نمایند. از جمله:

  • سوگند
  • سند
  • علم قاضی
  • اقرار
  • شهادت

خواهان یا خوانده، شاکی یا متهم، می توانند، علاوه بر تنظیم استشهادیه محلی برای اثبات ادعا یا دفاع از خود، از این ادله که عنوان کردیم، استفاده نمایند.

جهت مطالعه بیشتر در باب دانستنی های حقوقی کلیک نمایید: شکایت از قاضی

استشهادیه محلی

استشهادیه محلی، یک فرم کتبی برای ارائه به محکمه، یا نهادی است که با آن سر و کار داریم. از این فرم کتبیبه عنوان اماره قضایی استفاده می کنیم. البته باید بدانید که ذیل آن، باید توسط افرادی که تنظیم کننده را می شناسند، امضا شود. شاهدان اگر قصد تصدیق امضای خود را دارند می‌ توانند با مراجعه به یکی از دفترخانه‌ها توافق خود را اعلام کنند.

به عنوان مفاد آن نیز مواردی که شخص قصد دارد، امضا کنندگان آن را تایید و گواهی نمایند، درج می گردد. باید خاطر نشان شویم که تنظیم استشهادیه محلی با شهادت شهود، یکی نمی باشد. در ادامه به تفاوت های این دو بحث اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.

تنظیم استشهادیه محلی

در باب تنظیم استشهادیه محلی که در قسمت قبل با آن آشنا شدیم، شاهد دیده‌ ها و حرف‌ های خود را به صورت مکتوب به دادگاه ارائه می‌ دهد. این شخص باید مواردی را ارائه دهد که از نطر دادگاه منطقی و قابل قبول باشد. ذکر موارد دروغ و تنظیم استشهادیه محلی دروغ یا تاییدیه غیر واقعی، خود نوعی جرم شناخته می‌ شود که در خلال این مقاله با مجازات های آن و دید قانون به این موضوع در تنظیم استشهادیه محلی آشنا می شوید.

در تنظیم استشهادیه محلی باید بدانید که ساختار استشهاد نامه به گونه‌ ای است که افرادی که شناخت بلند مدتی نسبت به شما دارند با شهادت خود اعلام می‌ کنند که شما با اتفاقی مواجه شده‌ اید که نیازمند این تاییدیه از طرف هم‌ نوعان خود می‌ باشید. بنابراین شخصی که استشهاد محلی را می‌ خواند و به عنوان شاهد امضا می‌ کند باید شناخت کاملی نسبت به شما داشته باشد. تنظیم استشهادیه محلی

موارد تنظیم استشهادیه محلی

در تنظیم استشهادیه حلی باید بدانید که متن استشهاد محلی به هدف هر مسئله‌ای که مطرح می‌ گردد، متفاوت است. به این نکته توجه کنید که برای اعتبار متن هر نوع از استشهادیه ها، سبک شهادت باید فاکتورهای خاصی به همراه بدارد. اما به صورت ثابت در تنظیم استهادیه محلی در متن تاییدیه باید نام‌ و نام‌‌خانوادگی فرد شاهد تاریخ و ساعت رخداد حادثه یا علتی که متن استشهاد محلی تهیه می‌ گردد ثبت گردد. موارد یکه از مهمترین ها در تنظیم استشهادیه هستند از قرار زیر اند:

  • برای دادگاه: کاربرد فرم استشهادیه، برای ارائه آن، به دادگاه، در خصوص مواردی نظیر اثبات اعسار می باشد.
  • انحصار وراثت: یکی از موارد مورد نیاز برای درخواست صدور گواهی حصر وراثت، تنظیم استشهادیه محلی است. که گواهانی، تعداد فرزندان متوفی را تایید و گواهی می کنند. امضای آن ها، توسط دفترخانه اسناد رسمی، تایید می شود.
  • حسن اخلاق و رفتار: در مواردی نظیر اینکه زن، ترک منزل می کند و عذر موجه عدم تمکین خود را عدم حسن اخلاق و رفتار مرد اعلام می دارد، مرد می تواند، با تنظیم استشهادیه محلی حسن اخلاق و رفتار و ارائه آن به دادگاه، از خود دفاع کند.
  • منزل مسکونی: در مواقعی، برای اینکه شخصی بتواند، اقدام به دریافت انواع وام و تسهیلات مربوط به خرید مسکن یا ودیعه اجاره مسکن نماید، یکی از مدارکی که از وی، درخواست می شود، استشهادیه مربوط به منزل مسکونی است.
  • محل سند ازدواج
  • در ارتباط با موضوع حضور داشتن در دفتر خانه ها
  • در ارتباط با درخواست های دفترچه ی بیمه برای خدمات های درمانی در روستا ها
  • استشهادیه های توهین آمیزی

نکته‌ی حائز اهمیت در تنظیم استشهادیه محلی که لازم است بدانید آن است که متن استشهاد محلی باید خوانا واضح و در کمال سلامت عقل باشد. بعد از تنظیم آن را  به مرکز و سازمانی که تهیه‌ی آن را الزامی می‌ دانست تحویل دهید.

شرایط تنظیم استشهادیه محلی

شرایط تنظیم استشهادیه محلی درست چیست؟ در این بخش به یکی از مهم ترین شرایط تنظیم استشهادیه محلی اشاره می کنیم. شرایط امضا کنندگان استشهادیه محلی. برای اینکه یک فرم استشهادیه محلی صحیح و معتبر باشد، لازم است امضا کنندگان آن دارای ویژگی‌ هایی به شرح زیر باشند:

  • امضاء کننده باید فردی بالغ باشد. معیار بلوغ، سنی است که در قانون در نظر گرفته شده است. طبق قانون دختران از 9 سالگی و پسران از 15 سالگی بالغ محسوب می‌شوند.
  • امضا کننده باید فردی عاقل باشد. نباید فرد مجنون یا دیوانه فرم را امضاء کند.
  • مطابق قانون امضا کننده نباید فردی ولگرد یا تکدی‌ گر باشد.
  • امضا کننده باید فردی عادل باشد. به لحاظ حقوقی معیار عادل بودن این است که شخص به انجام گناه و معصیت شهرت نداشته باشد.
  • امضا کننده باید فردی صادق باشد. تا به دروغ شهادت ندهد.
  • امضا کننده باید فردی را که دارد به نفعش امضاء می‌ کند، به طور کامل بشناسد. در غیر این صورت اگر به دادگاه احضار شود و برای قاضی محرز شود که بدون شناخت کافی برگه استشهاد نامه را امضاء کرده است، مشمول پیامد های حقوقی و کیفری خواهد شد.

در غیر این‌صورت اگر امضا کننده شرایط بالا را در تنظیم استشهادیه محلی دارا نباشد، آن فرم فاقد اعتبار است و نمی‌ توان در مراجع ذی ربط به آن استناد کرد.

تفاوت تنظیم استشهادیه محلی با شهادت

در این مقاله یک بار شباهت شهادت و تنظیم استشهادیه محلی را عنوان کردیم. در این بخش به تفاوت های این دو معقوله می پردازیم. این تفاوت ها به شرح زیر است:

  • شهادت حضوری و به صورت شفاهی در برابر قاضی انجام می شود.
  • در شهادت نیاز به قسم است.
  • صد البته که شهادت، تصمیم‌ گیری را برای افراد تصمیم‌ گیرنده آسان می‌ کند.
  • در تنظیم استشهادیه محلی و تقدیم آن به راجع ذی ربط، نیازی به شهادت حضوری شخص نیست. به عبارتی قاضی می‌ تواند توسط تطابق با صحبت فرد مدعی آن را رد یا قبول کند. تعداد آن ارتباطی به نحوه‌ی رای و تجدید نظر ندارد. قاضی برای صدور رای قوانین را ملاک قرار می‌ دهد.
  • از نظر اعتبار شهادت حضوری از اعتبار بیشتری برخوردار است. به این دلیل که قاضی نمی‌ تواند آن را رد کند.
  • در حالت کلی اعتبار تاییدیه یا استشهاد نامه وابسته به نظر قاضی است.

مجازات تنظیم استشهادیه محلی دروغ

در این بخش به منظور سخن پایانی به این موردمی پردازیم که در صورت تنظیم استشهادیه محلی دروغ و کذب، چه عواقبی در انتظار ماست؟ برای پاسخ به این موضوع باید بگوییم که اگر با امضای استشهادیه کذب مواجه شده‌ اید، این نکته را در خاطر بدارید که در قانون مجازات اسلامی، صرفاً ادای شهادت دروغ در دادگاه و نزد قاضی، جرم محسوب می شود. در واقع حکم شرعی شهادت دروغ حبس و شلاق است. اما در این بین قانون‌ گذار درمورد استشهادیه کذب، هیچ مجازاتی تعیین نمی کند.

پس اگر در تنظیم استشهادیه محلی با دروغ مواجه شویم باید چه کنیم؟ در رویه دادگاه‌ ها شاهد این موضوع هستیم که اگر قاضی در موارد زیر یقین پیدا کنند، امضا کنندگان استشهادیه مجرم شناخته می شوند و مجازات می گردند:

  • امضا کنندگان استشهاد نامه، ادعای دروغ کرده‌ اند
  • به‌موجب استشهاد نامه دروغین، یکی از طرفین مجرم محسوب شود
  • یا علاوه بر مورد بالا زیانی به او وارد آید.
5/5 - (1 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا